Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok ez nem tudom ide tartozik-e de keresek egy Lg flatron 1710s monitorba tft-lcd kijelzőt.a kijelző típusa LM107E01
ár:megegyezés szerint.Akinek van vagy tudja hogy ebbe a monitorba még melyik fajta jó az írjon .köszi. Meg ebbe a monitorba keresek invertert:Mirai DML:419w210 az inverter típusa Dac-19M008
Légyszíves mutass egy fényképet az inverterről, úgy könnyebb azonosítani.
itt a kép a dac-19m008-ról
Sziasztok!
Benq q9u3 típusú monitor. Hiba szokásosnak indult az inverter nem működött a rossz kondik miatt. A kondi csere után az inverter működik, a csövek világítanak, bekapcsoláskor kiírja benq majd három alapszín felváltva betölti a képernyőt. Csatlakoztatom, a számítógéphez a képernyő elsötétül semmit nem látni a képen. Olyan mintha a fényerő kontraszt teljesen le lenne véve. A menü halványan látszik, minden maxon van. Rajzot nem találtam hozzá, mi okozhatja a hibát? Üdv:Feco Idézet: „bekapcsoláskor kiírja benq majd három alapszín felváltva betölti a képernyőt.” Ez biztosan a service mód miatt van. Meg kell próbálnod kilépni a service módból, illetve át kellene nézned a beállításokat is. Ha visszalép magától a service módba akkor érdemes az előlapi gombokat is átnézni mert valamelyik(ek) átvezet. Gugli segít a service mode ki- vagy bekapcsolásához. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Sziasztok! Van nekem egy ilyen Monitorom: Monitor ,olyat csinál hogy jobboldalt a kis led zöld lesz ahogy áramot kap aztán egyből átvált sárgára de nem jön be kép. Szétkaptam találtam is benne 4 kondenzátort amit kicseréltem,ki voltak púposodva rendesen, de nem oldódott meg a hiba. Találtam is róla leírást csak nem értek ámerikaiul esetleg ha valaki segítene hogy mit kell benne megnézni kicserélni azt megköszönném. Itt a link: Javítása
Üdv. UI:annyit még ki tudtam hámozni belőle hogy a tekercs alját kéne megnézni,forrasztani? A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Azt mondja, hogy a hibás kondikon kívül érdemes rossz forrasztásokat is keresni. Fenn az oldal tetején hoz is egy példát az inverter panelen, egy tekercs kiszakadt lábbal.
Okés köszönöm. Este bele is kukkantok.
Üdv.
És érdemes az összes elko-t cserélni, nem csak amelyik már felpuffadt.
Gondolom a másik panelon"Logic board-on".
Sziasztok!
Kaptam egy Belinea 19"-os monitort ( típusa: 10 19 02), aminek az a hibája hogy nincs készenlét sem. A tápegység része együtt van az inverterrel, 12V megy át a digi panelre erről, ami meg is van. A digi panel van egy kapcsoló üzemű táp, ami 5V-ot állít elő a 12-ből. Majd ebből az 5V-ból csinálja a 3,3V-ot és 2,5V-ot. Annyit tártam fel hogy az 5V csak 2V terhelten. Terheletlenül megvan az 5V. A kapcsoló FET GATE lábán megvan a négyszögjel, más kitöltéssel terhelt állapotban, más kitöltéssel terheletlenül. Ellenállásosztója a visszacsatolásnál jó, Elkokat cseréltem újakra. Segítséget kérnék merre menjek tovább. Arra gondoltam kipróbálom egy 7805 stab IC-vel mit szólna hozzá. Csatoltam a hibás rész kapcsolását, a 10 19 10 monitor szerviz könyve elérhető a neten, ami ugyanaz mint az enyém. Köszönöm!
Szia!
Külső tápegységről adj feszültséget arra a pontra, persze előtte válaszd le a kapcsolóüzemű tápot.
Kipróbáltam labortápról. Bekapcsol a monitor, OSD is bejön. 1,3A az áramfelvétel amikor az LCD is bekapcsol.
Mi lehet az eredeti táp hibája? Minden passzív alkatrész jó értéket mutat. Rossz lehet a vezérlő IC?
MC34063-mal ki lehet váltani, úgy néztem ugyanaz a lábkiosztása? Köszönöm!
Előlapi gombokat átnézem, az a baj hogy a menü egy másodperc és eltűnik.
Folyamatosan nyomkodom a gombot akkor is eltűnik.
Sziasztok! Xerox XA7-17i LCD monitoromban kicseréltem (#909416) az elfüstölt 4606-os tranzisztort. Csere előtt volt még háttérvilágítás, utána már nem kapcsolt be, power LED fel se villant, csak ütemesen kattogó hangot adott a monitor, mint egy index relé. A tápon találtam kissé púpos kondikat, azokat kicseréltem. A jelenségen a kondicserék semmit se változtattak, és az se, hogy rá van dugva a PC-re vagy se. Kérem segítségeteket, hogy mihez kezdjek, mit és hol mérjek, vagy esetleg milyen tapasztalatotok van ilyen jelenséggel.
Köszönöm válaszaitokat. Nekem is ezt csinálta a monitorom 1 philips 220e. Mindenhol olvastam kondi cserét ,ha púpos . De nekem nem volt púpos, még is kicseréltem és láss csodát ,tökéletesen működik, persze 8 órát vett igénybe mire kiszűrtem ,hogy csak az a baja . A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Sziasztok nekem olyan problémám van hogy van egy: Mirai DML:419w210 monitorom ami bekapcsol meg a háttérvilágítás felvillan,de ha megvilágítom akkor látszik hogy üzemel a fénycsövek jók mert egy másik monitoréval kipróbáltam.az inverter típusa ami benne van Dac-19M008 ezen van 3 púpos kondi mást nem látok rajta.
Meg ezek a típusú mosfet ic-k 2db p605 bd6249,ha véletlen ezek is rosszak ezeket hol lehet beszerezni vagy másikkal helyettesíteni.üdv:peti
Helló én kompletten szép állapotban és szép pixel hiba mentesen adok neked a fenti tipusból!
Aztán az árát lebeszéljük! Üdv
Gondolom javítani akarja, nem egy egészet venni helyette....
peter810 Az inverter transzformátorának mérd meg a szekundereit, ha menetzárlat van, akkor nincs értleme cserélgetni az alkatrészeket.
hello nekem csak inverter kellene amúgy a monitor tökéletes pixelhiba mentes csak csúnyán néz ki hogy lógnak ki a fénycső zsinórjai mert most másik inverterrel hajtom hogy legyen fénye
A tekercsek jók nem menet zárlatos én a mosfetekre gyanakszom csak nem találok leírást róla hogy bemérjem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Találtam egy hasonlót, de emlékeim szerint ezzel is addig jutottam, mint te. Csak villant...
Cseréltem feteket, de hiába.. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
igen valahol olvastam hogy ez is jó hozzá meg a 19m005,19m006,19m008
Az E-BAY-en találtam hozzá javító kittet de nem merem megvenni mert előre utalás van meg kb 25 nap mire ideér Amerikából és az 4,5k-ba kerülne szálítással.
Sziasztok!
Lenne egy Belinea tft monitorom 19"-os kapott nemrég új ccfl csöveket,működött is szépen,majd egy nap kikapcsolt,ki kapcs vissza bejött a kép majd sistergő hang hallatszott hátulról és megint kikapcsolt!Szétszedtem hátha látok valami égésnyomot de semmi,sajna azt sem sikerült kiszürnőm mi sistereg nem merek közel hajolni!Valaki esetleg találkozott hasonlóval? Előre is kösz a Választ! Üdv.:Tomsa
Sokminden sistereghet, az sem kizárt, hogy egy cső elpattant és a nagyfesz sistereg.
Szerintem trafo lessz.Nem érdemes szerintem szorakozni vele vegyél másikat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
Úgy lett összerakva, hogy feszült a vége plusz meleg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |