Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 313
(#) tom75 válasza 1984white hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Szerintem nem, több ezer készülék után nyugodtan kijelenthetem.
(#) verwolf9999 válasza tom75 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Nálam volt egyik nyáron 5-6 darab abból kettő ugyanezt a hibát produkálta és mindkettőnél egy kifolyt elkó volt a probléma és mikor rádugtam az lcd szalagkábeljét a megnövekedett terheléstől nem tudott cask elindulni kondi csere után tökéletesen működtek . Nem feltétlenül kukába való
(#) spgabor hozzászólása Júl 29, 2013 /

Sziasztok!

Hozzám került egy eax40312101/6 típusú táp panel. Egy LG L1953TR-SF típusú monitorból való. A problémám az vele, hogy meg volt bontva és hiányzik belőle öt elkó. Service manualban nem igazán igazodom ki, mert az alkatrészlista és a panelfeliratozás között találtam eltérést. Valamint a manual szerint olyan helyen is kéne elkónak lennie, ahol a panelon láthatóan eredetileg sem volt beültetve.
Csatoltam egy neten talált képet, amin megjelöltem, hogy mely kondik hiányoznak az enyémről.
Tudtok esetleg segíteni, hogy hova milyen értékűt kellene tennem?

Köszi és üdv:
spgabor
(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Esetleg ha tudnál te magad képet csinálni a panelről az jó lenne alulról felülről. Ilyen 470µF 35V 1000µF 16-25V körüli kondik vannak benne szerintem utánanézek.
(#) 1984white válasza spgabor hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Idézet:
„Tudtok esetleg segíteni, hogy hova milyen értékűt kellene tennem?”

Szia!
Ezek puffer elkók így low esr típusból 1000uf/25v vagy 470uf/25v oda teszed mindenhova ahonnan hiányzik és biztosan jó lesz úgy.
(#) spgabor válasza 1984white hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Sziasztok!

Köszönöm a gyors választ. Közben az egyiket megfejtettem, az biztos 470 uf-os. Meg valószínűleg a középső ezres, legalábbis amit összegugliztam róla.

matyusz: csatoltam pár képet, most 470uf-os 35v-osak vannak beletéve.

Igazából azért szeretnék gyárilag előírt kapacitásút beletenni, mert kicsit mániám, hogy ha nem muszáj, abban nem térek el. Bár sokak szerint ez hülyeség. A maradék két helyre akkor 1000-es, vagy 470-est tegyek?

Üdv:
spgabor

1.jpg

2.jpg

Igazából én is nézegettem csak kitöröltem a hsz-t.
Amit legelőször linkeltél azon a képen bal felső sarokból haladva jobbra feszre szerintem nagyobbat tegyél: egy kimarad utána 470µF 35V szerintem, aztán egy kimarad utána, 1000µF 25V (szerintem 16V-os a gyári) utána megint 1000uF, megint 1000µF és végül 470µF 35V. Ha találok pontosabbat javítom egyből!
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Találtam egy doksit: itt
(#) spgabor válasza matyusz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

köszönöm, néhány dologban megerősítettél

Na inkább így Csak nem bírom feltenni mert pont 2MB felett van 2,16 MB :/ A rajz alapján, mivel az alkatrészlista nem volt az igazi, vagy valamit elnéztem:
C202-1000µF 25V
C203-680µF 25V
C204-1000µF 16V
C205-1000µF 16V
C206-1000µF 25V
C207-470µF 25V
A többi még bogarászom jó lenne ha meg tudnád mondani melyikek kellenek mert nem látszódik a gyantától.

Bogarászásnak, de én azt szedtem le amit írtál típus alapján mégsem ugyanaz. A rajz alapján vezesd vissza szerintem és úgy nézd az értékeket!
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013

nekem is ez okozott fejtörést, hogy nem teljesen fedi egymást a típus és a manual
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

pl, amit írtál, abban is van egy anomália, mert a c206-on (első linkelt kép bal oldali üres hely) sztem nem volt semmi (nincs forrasztás nyom), c203-on most egy 470uf 35v van, c204 ugyanaz, mint a c206, c205-ön lesz valószínűleg egy ezres kondi. Ami kérdéses számomra, hogy a panelon c212 van és volt is ott valami. De ez a manualban nincs bent, viszont a manualban szereplő c202-es jelölés a panelról hiányzik. c207-en most egy 470-es kondi van. valamint jobbra a legszélső a c301-be is egy 470-est rakott valaki.
(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Júl 29, 2013 / 1

Előtted a panel, és nézd a sematikus rajzát és ez alapján csináld meg!

Nekiesek gyorsan. Köszönöm a segítséget!
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

35v-os 1000uf-em van csak itthon. Beraktam, tök jó lett

Ha nagyobb a fesz tűrése az csak jobb főleg ha befér
(#) synex hozzászólása Aug 1, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Samsung syncmaster 940NW monitor. Sajnos nem kapcsol be azonnal. A bekapcsolást jelző led villog 5-10 percig, és csak utána jön be a kép. kicsit nyomoztam a neten, és ezen az oldalon találtam hasonló problémát.

Az oldal linkje itt! klikk ide!

Szerintetek is a fentebb belinkelt oldalon leírtak szerint, megoldható a probléma?

Előre is köszönöm a választ.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) Buvarruha válasza synex hozzászólására (») Aug 1, 2013 / 1

Egyértelműen igen.
(#) synex válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Köszi a rendkívül gyors választ!

Akkor megpróbálom a kondikat kicserélni.

Remélem ez megoldja a bekapcsolási problémát!
(#) tiggersoft válasza synex hozzászólására (») Aug 1, 2013 / 1

Itt van előttem 2db 940NW. Mindkettőt ugyan ezzel a hibával vettem olcsóért...
A táp átkondizása után tökéletesen indultak és a mai napig mennek.
Én az összes kondit cseréltem nem csak a púposakat, neked is ezt ajánlom.
(#) 1984white válasza synex hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, kondi csere megoldja a gondod, ha mindet kicseréled. DE low esr-t tegyél bele.!
(#) synex válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Köszönöm neked is a választ!
Úgy lesz!
(#) Dudus válasza 1984white hozzászólására (») Aug 2, 2013 / 1

A kondi impedanciája a frekvenciától és a kapacitástól függ, az ESR kb. fix!

Tehát ez a mondat nem jó:
Idézet:
„A low esr kondinak nagyfrekin kicsi az ellenállása...”
-> Mert ez igaz nem lowESR-re is! Abból a szempontól van igazad, hogy van az a frekvencia, aminél már az ESR dominál és itt a kapacitásból eredő impedancia elhanyagolhatóan kicsi az ESR-hez képest. De -szerintem- itt nem ez van!

A tönkremenetelt az ESR-en disszipáló teljesítmény okozza, ami kiszáradáshoz vezet!
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) 1984white válasza Dudus hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Rendben, köszönöm a kiigazítást.
(#) synex hozzászólása Aug 2, 2013 /

Mindegyikőtöknek köszönöm a segítséget! 5 kondit kellett cserélnem a samsung 940NW-ben. És most egyből bekapcsol a monitor. Jól működik! Igaz sajnos az 5-ből csak 2 L-ESR. A másik három sima. Nem kaptam belőlük L-ESR változatot. De remélhetőleg, olyan gyorsan talán nem mennek tönkre.

Az még a kérdésem, hogy ha teljesen áramtalanítom a monitort. Tehát nem hagyom standby üzemmódban, akkor azzal meg lehet növelni a tápegység élettartamát?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) kadarist válasza synex hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Szia!
Igen, lehet növelni az élettartamát a teljes kikapcsolással.
(#) synex válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Helló!

Köszönöm a válaszod!
(#) poci261 hozzászólása Aug 8, 2013 /

Sziasztok.
segítséget kérnék Lg lcd monitorban az inverter trafó EEL-22w tipus van de rossz a sekunder oldala ,passzol 1 samsung-oséval DG100017100 a lábkiosztás és a mérete is.elég hogy a sekunder oldalt multival lemérem min a 2-nél és ha egyfoma az érték akkor ok??
előre is köszönöm
(#) Buvarruha válasza poci261 hozzászólására (») Aug 8, 2013 /

Nem valószínű, de próbáld ki, ha megy, akkor ok, ha nem, akkor nem, veszteni nem vesztesz.
Következő: »»   136 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem