Fórum témák
» Több friss téma |
van 1 inverterem 1 scanner-ből azzal fogom egyesével kipróbálni az eredeti csöveket .írok hogy mire jutottam
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Talán , így könnyebb lesz nézd csak.
Ha csak a primer égett meg, akkor valószínűbb a menetzárlat gyenge tekeréstől, ha a cső nyírja, akkor a szekunder ég el.
de a trafón nem csak a primer égett meg de a szekunder oldalak mérési értéke sem egyforma.
köszönöm a file-kat sokkal könnyebb így. .
Így oké, a fényképen ez nem látszott.
Sziasztok! Egy Albacomp 7005L monitort próbálok megjavítani. A hiba egyenlőre az, hogy egyáltalán nincs háttérvilágítás. Bevilágítva látszik a monitoron a kép.
A feszültség 12V nem jut el az inverteren található fetekig, mert előtte a kondi és az inverter trafó közötti ellenállás hiányzik. Tehát az én panelemen egyáltalán nincs ilyen ellenállás mint a csatolt képen. A monitort hibásan vettem. Mivel tudnám helyettesíteni? Milyen feladata van annak az ellenállásnak? Köszi. A képet internetről szereztem, de semmi leírást vagy kapcsolási rajzot eddig nem találtam. A panel típusa: TDK XAD087LF-1 EA12087X, a zöld F1 feliratnál lévő ellenállásról van szó.
Ha az F1 nevű zöld alkatrészre gondolsz, akkor biztosíték (Fuse) ami gondolom megszakadt és kiszedték. Mérd meg a meghajtó feteket, valószínűleg rövidzárba égett valamelyik, vagy mindkettő. Ha így van érdemes megmérni a trafók szekunderét, egyezniük kell, ha a szekunderek rendben vannak, akkor cseréld a feteket, pótold a biztosítékot és próba.
ha újra bekapcsolom akkor pár perc után kikapcsol max 2-3 perc, van amikor 20-40mp után kikapcsol újra..
Sziasztok!
Most egy HP VSE19B típusú monitorral kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A probléma a következő vele: semmi életjelet nem ad magából. Kiindulási ötlet, vagy kapcsolási rajz nagyon hasznos lenne számomra. Esetleg egy service manual. A VSE19E-hez van manual a neten, de abban más panel van sajnos. Szétszedés után kicseréltem a pirossal jelölt tetejű kondikat, mert egy-kettő púpos volt. Valamelyiknek a forrasztása elég kókány lett, mivel előttem már próbálták javítani és felszakadt a fólia pár helyen. Szóval most ott tartok, hogy még mindig nem ad egyáltalán életjelet, nem reagál a bekapcsoló gombra. Tápon az 5 V-ot megjelenik. A 12V-os ágban pedig kicsit több, mint 17 volt van üresjáratban. Viszont 12V-os 5W-os izzóval terhelve ez 13-ra esik, de az is szakadozva, mert kb másodpercenként leugrik 11-re és vissza. Valamint amint bedugom, nagyon hirtelen elkezd forrósodni a vga részen lévő vezérlő ic. kb 30 mp után nem tudom megfogni sem és kezd jönni a szaga. Amit tudtam, végigmértem, hogy van-e zárlat valahol, de semmit nem találtam sajnos eddig. Csatoltam két képet a panelről. Ha esetleg tudnátok ebben is segíteni, akkor ismét nagyon hálás lennék.
Ezen nincs mit méricskélni, hibás az IC. Ha a feszstabja hibás, akkor sincs, mert az IC már biztos, hogy halott.
sejtettem, hogy ez lesz a válasz
![]() azért köszönöm ![]()
Akkor valami melegedési probléma lesz...
az a baj, hogy összerakom használom 8-20 perc kikapcsol, mire kiveszem megint a panelt(tápegység), semmi nem forró rajta, a shottky dióda a legmelegebb rajta(kb 40-50C°), de az bordán van.... vagy lehet azzal lenne valami, mi van ha nem is a tápon hanem a vezérlőpanelen melegszik el valami,de az meg nem lehet, mivel képet ad ha megvilágítom.
lehet szétszedem és úgy járatom, hogy mindkét panelt ki tudjam kapni gyorsan és mérni hőmérsékletet... hátha megtalálom ami melegít..
A tápvezérlő IC szokott ilyett csinálni, olykor az optokapu.
Köszi, megnézem holnap, opto van valami itthon, tápíc az tuti nincs de megnézem azt is hogy melegszik-e.
szia, a tápvezérlő ic hideg szinte, csinálok pár képet, de ne kövezzetek meg mert 2sc tranyó helyett bd-t tettem be....
Na ez a panelom, tv-assy 699-ből tettem bele kis trafót, az hasonló, de sajnos még mindig kikapcsol, csak most már kb 10 perc után.. de semmi nem melegszik....
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Tisztázzuk, csak a hűttérvilágítás kapcsol ki, vagy az egész monitor? Mit mutat ilyenkor a led? gombnyomásra vissza lehet kapcsolni?
Csak a háttérvilágítás kapcsol ki, a led továbra is zölden világít, kikapcsolom majd vissza és akkor megint van háttérvilágítás, egy ideig normálisan megy, majd megint elmegy a háttérvilágítás és rávilágítva zseblámpával látszódik a kép...
Jaa, azt hittem az egész monitor lekapcsol, máskor pontosabban fogalmazz. Így valószínűleg csöves.
valamelyik cső lehet rossz? azt hogyan lehet megkeresni melyik a rossz?
"Hello, Van 2 db monitorom itthon egy Acer 17col és xerox 19col, mindkettő át lett már kondizva, de sajnos 8-20 perc múlva mind a kettőben kikapcsol a fénycső inverter.. " A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Hidegen bekapcsolva nem rószaszínű valamelyiknek a fénye?
Az régen volt már. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
bekapcsoltam csak a tápot kép nélkül, invertert elindítva rózsaszínen világít mind a 4 fénycső, nem fehéren, van itthon kis inverterem 12v-os, majd megnézem egyesivel, hogy mind rózsaszínű-e, ennek kicsit piszkosfehéren kellene világítani?igaz?
most kiszedtem a fénycsöveket, szépen fehéren világítanak, úgyhogy az előzőleg írt csak úgy tünt mikor az lcd mögött volt, kiszedve szépen fehérek, ha egy oldalon a 2 helyett csak az egyik cső van rádugva, akkor letilt a vezérlés, most járatom így kiszedve, hátha látok valamit, az egyik bd tranyó 40fokos, szinte ahogy bekapcsolom
Csak hidegen rózsaszín, várj vele egy picit utána megint rózsaszín lesz. LCD mögött is fehérnek kell lennie. Amiket írtál azok a csőhiba tipikus tünetei.
most mennek a csővek vagy 10 perce, fehérek, így is indultak, egyenlőre az inverter sem tilt le.....kiszedtem őket és úgy tesztelem, az inverternél lévő tranyók kb 50 fokosak
Az nem lehet hogy a másik panel vesz fel sok áramot valami miatt??, mert kb 20 perce megy az inverter a kép szerint bekötve?!
Valamikor szenvedett ilyennel egy kolega, a nagyfesz picit áthúz a burkolatra. Cseréld a kimeneten lévő kék, pár pikós nagyfeszültségű kondikat, majd rakd össze és elvileg jó lesz.
érték mennyire számít hogy azonos legyen, mert nem biztos hogy van ilyen itthon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |