Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt kifejted, hogy miért?
bbalazs_ : Természetesen csak akkor taknyolok, ha már nem szedem szét többet.
Mert nem tudja olovasni az IC-t, ekkor elengeded és újraírja a beállításokat. Ilyenkor a logo heylén is olykor csak egy négyzet jelenik meg, de legközelebbi indításkor már minden rendben van.
Ha két darab 24C-s van, akkor a kissebb a DDC, a nagyobban vannak a beállítások (ezt kell mókolni), ha van 25XXX, akkor az a FW, azt ne piszkáld, de általában a FW az integrált ifűtőtestekben van már.
A gépemhez flatron L1918S monitor van csatlakoztatva, és pár napja elkezdte,hogy osd locked- osd unlocked felváltva villog. Próbáltam már a menüt 5-10 sec-ig nyomva tartani, de mégis visszatér. Mi lehet vele? Légyszi segítsetek!
Nézd át a kapcsolókat..valamelyik megadhatta magát. akkor szokott ilyet produkálni.
Képzeld mára "elmúlt". Nyomogattam őket mint a süket a wc ajtót, lehet ez segített. Már ott tartottam, hogy hogyan lehet szétszedni, mert csavar az nincs. Pattintós lenne az előlapja? Ha tudod szívesen veszem a segítséget, mert ha visszatér a felirat....
A csatolt manuálban a 8. oldalon részletesen írja a szétszedés menetét! a kapcsolók pedig "filléres" dolgok, érdemes mindet kicserélni,
Sziasztok, korábban már írtam ide: Prestigio P1710 monitorról van szó, nincs kép.
Azt javasoltátok, hogy szedjem szét és világítsak a panel mögé, hogy a háttérvilágítás rossz-e vagy ténylegesen nincs képmegjelenítés. Szétszedtem ma a monitort és arra jutottam, hogy csak megvilágítás nincs, az LCD panelen rendesen megjelenik a kép. Készítettem egy képet arról a NYÁK-ról ami - szerintem - a háttérvilágításért felel. Semmilyen szemmel látható baja nincs, átnéztem alaposan. Szerintetek mit lehet vele kezdeni? Egyáltalán ez a hibás, vagy a fénycsövek? Mit mérjek meg?
Első körben azt a biztosítékot lesd meg F1 pozíciószámon. Nagy P-vel a tetején...
Szia! Ez úgy tűnik telitalálat volt A biztosíték szakadt. Milyen értékűt kell helyette betenni?
A P jelölés 3.0A.
Ha esetleg másnak szüksége lenne a "kódokra: D = 0.25A E = 0.375A F = 0.5A X = 0.68A G = 0.75A H = 1.0A J = 1.25A K = 1.5A L = 1.75A N = 2.0A O = 2.5A P = 3.0A R = 3.5A S = 4.0A T = 5.0A
Köszönöm szépen
Szívesen, remélhetőleg valóban csak ennyi volt a bibi.
Sziasztok!
Most volt időm újra barkácsolni. A monitor jó lett. Végül kerestem egy másik LVDS kábelt, ami nem szalagkábel, mert a szalagkábelt bárhogy hajtogattam, mindig feszült és kontaktos is volt. A másik kábel nem szalag, hanem 30 vezeték. Ennek levágtam a vezérlés felőli eredeti csatiját és közvetlenül a vezetékeket odaforrasztottam a vezetősávra. Kis takonnyal meg rögzítettem a vezetékeket. Most nagyon stabil, és tökéletesen is működik. Köszönöm a segítséget. Így most visszatértem a Samsung monitorhoz, amit az előző oldalon tárgyaltunk. Ebben is történt előre lépés. Az "univerzális" táp az inverterét az on/off pin 5V-ra emelésével indítja. Ez eddig rendben van. Viszont a monitor vezérlése ezen a pinen csak 1-2 mp-re ad le kb 3,5 voltot, majd lekapcsol. Ezt 2-3szor megcsinálja, majd a bekapcsolási jelet visszaveszi nullára. A service manualt böngészve arra jutottam, hogy a táp panel által leadott ~11,5V kevés lehet a gyári 13 helyett. Ez beigazolódott, mert labortáppal az inverter bekapcsolásához a magas jel megjelenik. 11,5V-ra amúgy azért esik le a 12-ről, mert ez a táp csinál 5 voltot is és ezen az ágon van a visszacsatolás egy optón keresztül. Most azon gondolkozom, hogy ezt átkössem a 12V-ra, hogy az legyen stabil, vagy simán terheljem meg egy ellenállással az 5V-os ágat, hogy kicsit magasabb legyen a 12V-os ág. Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás? Üdv: spgabor
Egyik sem jó megoldás, az 5V-nak ami a kijelzőt is hajtja mindenképpen szabályzottnak kellennie. Lehetne rakni stabilizátort az 5V-ra, de készenlétben meg az lenne túl kevés, sajnos nem nagyon jó az a táp ahhoz a monitorhoz, az eredetit kellene helyrerakni..
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Az szabályozott is. Mivel a main-ra csak a 12, gyárilag 13V megy. Ott van 5; 3,3 és 1,8V-os feszstab is. A táp panel által előállított 5V-ot nem használja semmi. A monitor szerviz leírásában mintha láttam volna olyat, hogy minimum 11V kell, hogy elinduljon a háttérvilágítás vezérlés. Nekem 11,5V van rajta ami lehet ennek ellenére mégis kevés.
A gyári tápnak sajnos a főtrafója zárlatba ment át, így azt nem tudom mivel tudnám pótolni. Újratekeréshez meg nincs anyagom sajnos. Viszont igen, az szerencsésebb lenne, mert az invertere is kicsit kevésnek tűnik 11,5V-al, hogy normálisan begyújtsa a csöveket. Ha emelem a feszt, akkor meg nem tudom, hogy mennyire lesz stabil hosszú távon.
Ez esetben az 5V-os részt le is lehet kötni a trafóról, és át lehetne álítani nagyobb feszültségre is, viszont a szekundere nagyon határon menne.
Igen, ettől félek én is, hátha pikkpakk tönkremegy ez a táp is a túlterheléstől.
Amikor monitort csináltam, ezt úgy oldottam meg, hogy az 5V-os stabilizátort kikötöttem, és a tápról kapta az 5V-ot, így a kijelző és a scaler az 5V-ot terheli.
Ez is egy lehetséges megoldás.
Nagyon szépen köszönöm, ugyanis megint megjelent a hibajelenség. Még egyszer köszönöm!
Tomi
Sziasztok tud valaki segíteni van egy lcd monitor beépített kábellel ami ki lett cserélve, most viszont szellemképes, valakinek ötlet hogy mi okozza ezt? nincs semmi ami esetleg zavarhatná, a kábel is szigetelt szóval nem értem
Nincs megfelelően árnyékolva a kábel, vagy bekötve. Előttejó volt a monitor, vagy hibás kábellel került hozzád?
így került hozzám, Mármint hogy nincs megfelelően árnyékolva? mert nem nagyon bontottam meg a kábelt ennél jobban kint volt a régi mert ugye elvileg ez "árnyékolt . És bekötés is jó már át néztem többször. Egyedül egy földelés hiányzik a monitoréból ami eredetileg nem is volt. De csere kábelen rajta van amit. kép szerint az 5ös hiányzik ami nincs a monitoron rajta az lenne a hiba?
Ha az az ami árnyékolja a színeket külön, ami csillaggal is vna jelölve, akkor igen, az is lehet a gond, viszont ilyet okozhat a scaler hibája is.
ez az hogy nem tudom előtte milyen volt mert egyáltalán nem volt kép. de az meg abszolút nincs a monitorba se elég furán van kábelezve.
Akkor valószínűleg, hibás a scaler és azért vágták le, szedték ki a kábelét, gyakori.
Sziasztok
Hozzám került 4 db ibm 15 colos monitor, sajnos mindegyik csőhibás, konkrétan el van törve, nagy része, nagy keservesen 1 monitort sikerült összeraknom, ami megy. Kérdés, mitől törnek a csövek és, hogy ilyen arányba, van értelme a csöcserének ?(elég macera) üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |