Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   188 / 313
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Ezt kifejted, hogy miért?

bbalazs_ : Természetesen csak akkor taknyolok, ha már nem szedem szét többet.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Mert nem tudja olovasni az IC-t, ekkor elengeded és újraírja a beállításokat. Ilyenkor a logo heylén is olykor csak egy négyzet jelenik meg, de legközelebbi indításkor már minden rendben van.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Értem, köszönöm. Este kipróbálom.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Ha két darab 24C-s van, akkor a kissebb a DDC, a nagyobban vannak a beállítások (ezt kell mókolni), ha van 25XXX, akkor az a FW, azt ne piszkáld, de általában a FW az integrált ifűtőtestekben van már.
(#) brigi hozzászólása Szept 2, 2014 /

A gépemhez flatron L1918S monitor van csatlakoztatva, és pár napja elkezdte,hogy osd locked- osd unlocked felváltva villog. Próbáltam már a menüt 5-10 sec-ig nyomva tartani, de mégis visszatér. Mi lehet vele? Légyszi segítsetek!
(#) lithium válasza brigi hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

Nézd át a kapcsolókat..valamelyik megadhatta magát. akkor szokott ilyet produkálni.
(#) brigi válasza lithium hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Képzeld mára "elmúlt". Nyomogattam őket mint a süket a wc ajtót, lehet ez segített. Már ott tartottam, hogy hogyan lehet szétszedni, mert csavar az nincs. Pattintós lenne az előlapja? Ha tudod szívesen veszem a segítséget, mert ha visszatér a felirat....
(#) lithium válasza brigi hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

A csatolt manuálban a 8. oldalon részletesen írja a szétszedés menetét! a kapcsolók pedig "filléres" dolgok, érdemes mindet kicserélni,
(#) holex hozzászólása Szept 8, 2014 /

Sziasztok, korábban már írtam ide: Prestigio P1710 monitorról van szó, nincs kép.
Azt javasoltátok, hogy szedjem szét és világítsak a panel mögé, hogy a háttérvilágítás rossz-e vagy ténylegesen nincs képmegjelenítés. Szétszedtem ma a monitort és arra jutottam, hogy csak megvilágítás nincs, az LCD panelen rendesen megjelenik a kép. Készítettem egy képet arról a NYÁK-ról ami - szerintem - a háttérvilágításért felel. Semmilyen szemmel látható baja nincs, átnéztem alaposan. Szerintetek mit lehet vele kezdeni? Egyáltalán ez a hibás, vagy a fénycsövek? Mit mérjek meg?

P9080211.JPG

(#) tiggersoft válasza holex hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Első körben azt a biztosítékot lesd meg F1 pozíciószámon. Nagy P-vel a tetején...
(#) holex válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Szia! Ez úgy tűnik telitalálat volt A biztosíték szakadt. Milyen értékűt kell helyette betenni?

A P jelölés 3.0A.
Ha esetleg másnak szüksége lenne a "kódokra:
D = 0.25A
E = 0.375A
F = 0.5A
X = 0.68A
G = 0.75A
H = 1.0A
J = 1.25A
K = 1.5A
L = 1.75A
N = 2.0A
O = 2.5A
P = 3.0A
R = 3.5A
S = 4.0A
T = 5.0A
(#) holex válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Köszönöm szépen

Szívesen, remélhetőleg valóban csak ennyi volt a bibi.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Sziasztok!

Most volt időm újra barkácsolni. A monitor jó lett. Végül kerestem egy másik LVDS kábelt, ami nem szalagkábel, mert a szalagkábelt bárhogy hajtogattam, mindig feszült és kontaktos is volt. A másik kábel nem szalag, hanem 30 vezeték. Ennek levágtam a vezérlés felőli eredeti csatiját és közvetlenül a vezetékeket odaforrasztottam a vezetősávra. Kis takonnyal meg rögzítettem a vezetékeket. Most nagyon stabil, és tökéletesen is működik. Köszönöm a segítséget.
Így most visszatértem a Samsung monitorhoz, amit az előző oldalon tárgyaltunk. Ebben is történt előre lépés. Az "univerzális" táp az inverterét az on/off pin 5V-ra emelésével indítja. Ez eddig rendben van. Viszont a monitor vezérlése ezen a pinen csak 1-2 mp-re ad le kb 3,5 voltot, majd lekapcsol. Ezt 2-3szor megcsinálja, majd a bekapcsolási jelet visszaveszi nullára. A service manualt böngészve arra jutottam, hogy a táp panel által leadott ~11,5V kevés lehet a gyári 13 helyett. Ez beigazolódott, mert labortáppal az inverter bekapcsolásához a magas jel megjelenik. 11,5V-ra amúgy azért esik le a 12-ről, mert ez a táp csinál 5 voltot is és ezen az ágon van a visszacsatolás egy optón keresztül. Most azon gondolkozom, hogy ezt átkössem a 12V-ra, hogy az legyen stabil, vagy simán terheljem meg egy ellenállással az 5V-os ágat, hogy kicsit magasabb legyen a 12V-os ág. Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?

Üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Egyik sem jó megoldás, az 5V-nak ami a kijelzőt is hajtja mindenképpen szabályzottnak kellennie. Lehetne rakni stabilizátort az 5V-ra, de készenlétben meg az lenne túl kevés, sajnos nem nagyon jó az a táp ahhoz a monitorhoz, az eredetit kellene helyrerakni..
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014

Az szabályozott is. Mivel a main-ra csak a 12, gyárilag 13V megy. Ott van 5; 3,3 és 1,8V-os feszstab is. A táp panel által előállított 5V-ot nem használja semmi. A monitor szerviz leírásában mintha láttam volna olyat, hogy minimum 11V kell, hogy elinduljon a háttérvilágítás vezérlés. Nekem 11,5V van rajta ami lehet ennek ellenére mégis kevés.
A gyári tápnak sajnos a főtrafója zárlatba ment át, így azt nem tudom mivel tudnám pótolni. Újratekeréshez meg nincs anyagom sajnos. Viszont igen, az szerencsésebb lenne, mert az invertere is kicsit kevésnek tűnik 11,5V-al, hogy normálisan begyújtsa a csöveket. Ha emelem a feszt, akkor meg nem tudom, hogy mennyire lesz stabil hosszú távon.

Ez esetben az 5V-os részt le is lehet kötni a trafóról, és át lehetne álítani nagyobb feszültségre is, viszont a szekundere nagyon határon menne.

Igen, ettől félek én is, hátha pikkpakk tönkremegy ez a táp is a túlterheléstől.

Amikor monitort csináltam, ezt úgy oldottam meg, hogy az 5V-os stabilizátort kikötöttem, és a tápról kapta az 5V-ot, így a kijelző és a scaler az 5V-ot terheli.

Ez is egy lehetséges megoldás.
(#) brigi válasza lithium hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm, ugyanis megint megjelent a hibajelenség. Még egyszer köszönöm!
Tomi
(#) mészi84 hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok tud valaki segíteni van egy lcd monitor beépített kábellel ami ki lett cserélve, most viszont szellemképes, valakinek ötlet hogy mi okozza ezt? nincs semmi ami esetleg zavarhatná, a kábel is szigetelt szóval nem értem
(#) Buvarruha válasza mészi84 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Nincs megfelelően árnyékolva a kábel, vagy bekötve. Előttejó volt a monitor, vagy hibás kábellel került hozzád?

így került hozzám, Mármint hogy nincs megfelelően árnyékolva? mert nem nagyon bontottam meg a kábelt ennél jobban kint volt a régi mert ugye elvileg ez "árnyékolt . És bekötés is jó már át néztem többször. Egyedül egy földelés hiányzik a monitoréból ami eredetileg nem is volt. De csere kábelen rajta van amit. kép szerint az 5ös hiányzik ami nincs a monitoron rajta az lenne a hiba?

vgapins.jpg

Ha az az ami árnyékolja a színeket külön, ami csillaggal is vna jelölve, akkor igen, az is lehet a gond, viszont ilyet okozhat a scaler hibája is.

ez az hogy nem tudom előtte milyen volt mert egyáltalán nem volt kép. de az meg abszolút nincs a monitorba se elég furán van kábelezve.

Akkor valószínűleg, hibás a scaler és azért vágták le, szedték ki a kábelét, gyakori.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok
Hozzám került 4 db ibm 15 colos monitor, sajnos mindegyik csőhibás, konkrétan el van törve, nagy része, nagy keservesen 1 monitort sikerült összeraknom, ami megy.
Kérdés, mitől törnek a csövek és, hogy ilyen arányba, van értelme a csöcserének ?(elég macera)
üdv
(#) mészi84 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

ezek a fujitsu monitorok elég gázosak. szerencsére akad még egy müködöképes csere alkatrész meg nézem akkor a scalert köszi mégegyszer
Következő: »»   188 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem