Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   203 / 313
(#) Buvarruha válasza jdani hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Ha aktív PFC-s és emelkedett fezsültségen van, akkor nem, ha passzív, vagy nincs PFC és hálózati feszültségen megy (300-320V), akkor mehet bele 400V-os.
(#) jdani válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Nem ismerem annyira ezeket a tápokat. Van még itthon egy kapcsolóüzemű táp, van benne 82µF 450V. Vagypedig marad a 120µF 400V?
*315V van az elkóba, most mértem. Akkor maradhat a 400Vos nem?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) banya012 válasza kapcsrajz hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Nem en voltam annyira hulye, hogy nem birtam leszedni...
A rizsevok, hozzaragasztottak az arnyekolo laphoz. pici izzadassal, hogy ne qrjam el, sikerult megoldani.. Igy mar ertem a kerdest, hogy tenyleg neki akarok-e allni..
A ragasztas tudatanak hianyaban, tenyleg tok hulyenek nezek ki
(#) Laurox hozzászólása Jan 15, 2015 /

Sziasztok!
Van egy MAG nevű 17" -os lcd monitor, ami tökéletes képed ad, de kb. 10 perc után mindig standby-ba kapcsol. Ha kikapcsolom és újra be, akkor megint működik egy ideig. Az összes kondit kivettem, külsőre semmi nem látszik rajtuk! Már rendeltem bele újakat, de gyanítom, hogy ez nem fog segíteni. Most hogyan tovább? A segítséget előre is köszönöm!
(#) bogumil13 hozzászólása Jan 15, 2015 /

Sziasztok!
Egy samsung 940NW tipusu lcd monitorban cserélem a tápkondikat,két 1000,és egy 820 mikrós púposodott.Ez utobbi nincs itthon ezen kivül szinte minden értékü van.A kérdésem az hogy lehet e helyettesiteni vmi más értékűvel pl 680?
Köszönöm ha tud vki segiteni!
(#) Buvarruha válasza jdani hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Mehet bele a 400V-os nyugodtan.

Laurox, ellenőrizd a stabilizált feszültségeket az IC-knél.

Bogumil, mehet bele bármilyen 680, vagy 1000uf, kb.-ra meglegyen a gyári összkapacitás.
(#) zolika60 válasza bogumil13 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Szerintem azzal is elmegy, de próba cseresznye. Esetleg párhuzamosan összerakhatod kettőből, ha elfér.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Köszi! Sajnos nincs semmilyen műszerem hozzá. Lehet IC hiba is?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Lehet IC hiba is, műszerek nélkül találgatni lehet csak, próbálkozni
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Nem gond, elég olcsók az IC-k legfeljebb kicserélem őket, ha a kondicsere után sem javul a dolog. Mást úgysem tehetek.... Ne nevess ki!
(#) latyakosa hozzászólása Jan 15, 2015 /

HP L1530-s monitor az alany. A háttérvilágítás biztosítékja ment tönkre, csere után VGA kábelről meghajtva 2-3 másodpercig van kép utána kikapcsolja. DVI jel hiányára panaszkodik. Kondik ránézésre és kiforrasztás nélkül mérve sem találtam egyértelműen cserélni szükségeset. DVI-ról kábel hiányában most nem tudom tesztelni. Ami még érdekes a menüje sem jön elő vmiért (gombokat mértem hibátlanok). Korábban a DVI-ről volt hajtva. Gyanusítom a processzor kártyáját. A tápban Kondik milyen eséllyel lehetnek még?
(#) latyakosa válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

DVI-ről hajtva is hasonló a viselkedése
(#) Buvarruha válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Lehetnek a tápban a kondik a hibásak,d e, hogy az inverter is hibás az is biztos.
(#) latyakosa válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Az inverter hibát a biztosítékra alapozod ? A csere után háttér világítás része is működik a tökéletes képe van a monitornak 2-3 másodpercig.
A bemenet választó (dvi/vga) gombot nyomva több alkalommal is 2-3 másodpercig van kép egymás után. A táp nem kapcsol készenléti üzemmódba csak kép és háttér világítás sincs.

2A biztosíték helyére szintén 2A került bár nem ugyanaz a típus... Ebből még nem mondanám rá hogy ez a rész a hiba forrása. Illetve rajz hiányában ki tudja még mit látott el az a biztosíték árammal. A biztosíték hibát egy másik fórumban találtam ahol a legutolsó hozzászólás a optocsatolót említette még hasonló hiba forrásának.
Sajnos mérni tesztelni nagyon macerás a mechanikai kialakítása miatt ezért inkább biztosra mennék..
(#) blasz hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok van egy 17" HP monitorom,aminek az a hibája hogy kb 10-15 percenként lekapcsol,igazából kikapcsol,még a led sem világit és nem tudom vissza kapcsolni.Ha hagyom hogy "pihenjen hűljön" akkor vissza kapcsol és megint megy.Levettem a hátulját a takaró lemezeket is akkor nem kapcsolt le 1 óra után sem.A kondikat,kivéve a 400v at kicseréltem mind.
Köszönöm
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Ha lehúzod a gombsort?
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Akkor is kipróbáltam már.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 25, 2015 /

Sziasztok !

Hozzám került egy Acer AL 1716 A lcd monitor. Kb 30 perc üzem után lekapcsol készenlétre.(sárga led folyamatosan világít ) Vissza kapcsolva mindig rövidebb a működési idő. Kb 10 másodperc. OlA csövek nem vibrálnak, szépen egyenletesen működnek.Kondik nem púposak,látszólag jók. Volt már más szerelőnél de nem tudták megcsinálni.Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
(#) zsoltee0001 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Szia
Szerintem a cső/csövek haldoklik. Hosszabb pihentetés utáni bekapcsolás után a kép milyen? A fehér elég intenzív, vagy sárgás?
A vibrálás nem biztos, hogy cső hiba, nekem van vibrálós monitorom és ezt leszámítva tökéletesen működik, bár ahány monitor annyi féleképp reagál a külömböző hibákra.
Üdv
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Próbálj kondikat cserélni, hogy azt a hibát kizárjuk. Ha nem táp okozza, akkor a vezérlő ic lehet a ludas. Én megnézném ennek is a tápellátását. Utóbbi általában az 5V ról megy, de a scaler panelon van még előtte egy-két smd kondi és egy 3,3V vagy hasonló festab is. Ezeket kellene megnézned.
(#) Gabó válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Annyira szeretem ezt a mondatot...
Idézet:
„Kondik nem púposak,látszólag jók.”

Tápkör konik cseréje első körben. Pár ftos alkatrészek. Ha ez se segít, lehet mélyebben belemenni a dolgokba.
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Csőhibától nem menne készenlétbe, tehát az az első ami kizárható.
(#) belfi2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Hali!
A csövek egészségesnek látszanak , és úgy is viselkednek. Szép fehér fényük van . Szétszedtem de nem találtam hibát.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Hali!
Előttem már kondizták és semmit nem javult, viszont burkolat nélkül nem kapcsol le. Ma járattam vagy 4 órát aztán össze raktam de fúrtam az árnyékoló dobozon egy jó pár lyukat. Össze rakva szintén működik rendesen. Majd járatom holnap is aztán meglátom.

Üdv Belfi!
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Hali!

Változás! Eddig szépen működött.Leállítottam de később vissza akartam kapcsolni , de nem kapcsolt be illetve bekapcsol, de rövid idő múlva vissza áll készenlétbe . Majdnem fordítottja az előző hibának.Viszont ha kihúzom a hálózatból , majd vissza dugom , beindítva hajlandó működni. Attól tartok processzor hiba lesz .
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Akkor ellenőrizd a scaler panelon lévő smd festabokat. Ez állítja elő a processzornak a vcc feszültségét.
Levegő spray is sokat segít, ha hűtöd vele a panel egyes részeit menet közben, ez is segíthet.
A scaler ic ha rossz, akkor rossz és általában nem azt csinálja hogy kapcsolgat össze vissza.

Nézd még végig a vga kábelt is egészen a tüskéktől a scaler panelig.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Hali!

Köszi holnap átnézem !
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Hali!
Megnéztem és sajnos találtam egy kidurrant zenert. A SMD kódja KN t7 rajz híján nem tudom milyen értékű és azt sem hogy melyik áramköri egységhez tartozik. Panel száma 490401300210r. A rajz megegyezik az AL 1716 F változattal, de azt sem találom a neten.
(#) 1984white válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Idézet:
„Megnéztem és sajnos találtam egy kidurrant zenert.”

Ha olyan lenne rajta, a monitorod nem ezt a hibát produkálná.
A lvds kábel csatlakozója mellett láthatsz egy smd festabot LDxxx felirattal. A panel alján is van egy.
Ezekre gondoltam, hogy ellenőrizd, hűtsd le spray-el és/vagy egy kis plusz terheléssel teszteld őket.(led vagy ledek)
Ha ezek az alkatrészek rendben vannak akkor a TSUM cpu lesz a ludas szerintem.
(#) belfi2 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Hali!

Ellenőrizni fogom de itt a kép a nem éppen egészséges zenerről.Lenne egy kérdésem A QD17EL07 és a M170EG01 tft panel felcserélhető e egymással ?Gondolok az LVDS kábel lábkiosztására. Ha minden igaz akkor az egy T7 BZX384-C3V6 zener .
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Következő: »»   203 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem