Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Amelyik megallapitja, hogy a lefoglalt eszkoz blokkolo. Gondolom muszaki szakertohoz kerul a dolog.
A MO-n hasznalt eszkozok altal keszitett felveteleken nem latszik.
A hardver kulcsra gondoltam en is, annyi kulonbseggel, hogy a pin nelkul fixen bekapcsolja a ledeket, mintha ennyi lenne csak a unkcioja.
Azt az én esetemben nem lesz egyszerű megállapítani.
Gondolom akkor van benne valami vedelem.
Mivel saját építésű, és amikor lefoglalja már nem fog blokkolóként működni, max a műgyantával kiöntött hardwer szétfűrészelése alapján próbálhatja kitalálni, hogy mi ez. Az meg nem lesz egyszerű.
Hat sok eselye nincs. A tiedre siman lehet mondani, hogy kocsik kozott kommunikal, es pl. jelzi ha valamelyik lopott es van rajta ugyan ilyen eszkoz. Elvegre IrDA van rajta
Látod, ez eszembe sem jutott
De tényleg, lehetne erre is használni.
Jaja, regen volt ilyen csak radios. Bar csomoszor jelzett, de senki sem csinalt semmit
Én is pont így gondolom. A hardwerkulcsos ötlet nem rosz, bár én ezt legyszerűsíteném úgy hogy a belső egység egy nagyobb méretű pendrivera hasonlítson USB csatival...
No, nalam ugy nez ki, hogy egy fej bele fog ferni 13.2 x 12 x 50mm-be.
Milyet csinálsz, lézerdiódást, vagy LED-est?
Néhány pici részlet?
Ha valakit érdekel: kiszedtem egy döglött Echo fejből a vezérlőt. Egy atmel attiny 26l-8U-ról van szó. Kiolvastam belőle a programját és az eepromját is (mellékelve). Ha valaki vissza szeretné fejteni a működési elvet, ahhoz remek. 10Mhz-es kristályról megy, a PA6-os lábon figyeli a megszakításokat és a PA0-ra küldi az adójelet (egy hex inverteren keresztül, azaz valószínűleg ezzel rövidíti az impulzus-szélességet, de ez most lényegtelen az elv szempontjából.
Eddig annyira jutottam vele, hogy adtam neki egy 300pps-os jelet (500ns széleset), amit egy az egyben gyönyörűen visszaadott. Nem lőtt elé, nem lőtt mögé, nem lőtt össze-vissza. Kicsit keskenyebb volt az impulzusa, de ennyi. Viszont az időzítése az valami eszetlen pontos. Most megpróbálom, hogy mit lép, ha nem szabályos bejövő impulzusokat kap...rögtön, amint újra feléled, mert most megint nem akar dolgozni...(próbanyákban nem szokott rendesen működni a kvarc...)
Módosítok: mivel közvetlen a uC kimenetét mérem, utána a jelnek még át kell menni az inverteren, a mosfet driveren, a mosfeten és mire "kigyullad" a led, addigra lesz 100-200 ns késleltetése, vagyis mégiscsak "mögé lő" a vett jelnek...persze ez csak okoskodás!
SPL PL90_3 lesz benne, azzal a kapcsolassal, ahogy az SPL LL90_3-ba is beepitik (ill az antilaser-ben is ez a kapcsolas van), a uC pedig AT32UC3A0512 lesz, ill. ha hozzaferhetove valik, akkor AT32UC3C0512-re fogok valtani.
Ez még a megáztatott fej ? Nem volt olvasásvédett az atmel ?
Igen, ez a beázott fej. De nem volt olvasás-védett, csak írás.
De valami nem kerek: tegnap este még játszadoztam vele és bármilyen össze-vissza jelet kapott, mindig azt adta vissza. Olyan, mintha nem is foglalkozna vele, hogy mit kap, csak minden felfutó élre azonnal adna egy válaszjelet. Viszont a központtal SPI-n kommunikál. (csak ennek a három funkciónak a lábai vannak bekötve: az egyiken figyeli a külső megszakításokat, egyen ad és három lábbal - mosi/miso/sck - van összekötve a központtal). Azaz ma este kibányászom a központ uC-ét is és összekötöm őket. Lehet, hogy a központ nem csak azért felel, hogy a piezzot megszólaltassa
Nekem nincsen SPL LL90_3, csak annak az adatlapjan talalhato kapcsolasban hasznaltam az SPL PL90_3-t. Amugy RS Compontents-nel (hu.rs-online.com) meg van 27 db raktaron. (Ez kb olyan ceg mint a farnell csak olcsobb).
Azt, hogy olvasas engedelyezett hogyan allapitottad meg? Atmelnel akkor is lehet olvasni, ha vedett, csak hulyeseget kuld vissza, de hibara nem fog futni.
Probaltad mar, hogy visszairod egy ugyan olyan uC-be, majd tesztelted, hogy megfeleloen mukodik? Mert csak igy derul ki.
Te most rendeltel az rs components-tol?
NEm rendeltem, mert egy kicsit komplikált. Nekem 25 W-os van benne
Sziasztok
Én szeretnék segítséget kérni, azt szeretném valahogy megvalósítani hogy mikor a lézerblokkoló észleli hogy rálőttek akkor, a lövés pillanatátától számitva egy bizonyos idő eltelte után kikapcsolja a lézerblokkoló saját magát. Ez szerintetek valahogy megvalósíthatólenne? Esetleg valaki próbálkozott már hasonlóval közületek? Előre is köszönöm a segítséget!
Elsö körben azt mondanám,hogy a sziréna inditson egy idözitöt ,ami egy elöre beállitott idö után megszakitja a blokkoló tápját .Ettől egyszerübb ötlet nem jut eszembe -de rugalmasabb a rendszer,ha Te magad kapcsolod ki
Hello!
Lézerblokkoló vásárlásra szántam el magamat, és ebben szeretnék segítséget kérni. A KIYO LASERPRO3-at nézegettem. Erről mi a véleményetek? Használható vagy a százezres kategória a megfelelő (Antilaser és társai)?
Simán használható ,ma 3 kiyos autót is mertem,meg a vw teansporteren is elfogadhatóan teljesített
Igából végsősoron csak annyit szeretnék elérni, hogy mikor megpróbálnak megmérni akkor blokkoljon és utána egy bizonyos idő letelte után egy időzítő kapcsolja ki a lézerblokkolót, és persze egy bizonyos idő letelte után pedig kapcsolja is vissza.
Nem tudom ezt esetleg ilyen módon lehet-e kivitelezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |