Fórum témák
» Több friss téma |
Nem feltétlen.Lehet variálgatni a sorrendet. Csak a megfelelő dichro lapkát kell használni.
A legáltalánosabb a galvó tükör -- kék -- vörös -- zöld sorrend mert a zöld szin a spektrumban a kék/ vörös között helyezkedik el. Igy nem kell sáváteresztő dichroic ami drágább mint a a sáv határoló. De van olyan is ami 10nm -t is meg tud különböztetni olyan preciz a bevonat (sávhatároló) A sötétebb vöröset (660nm) össze tudod keverni egy világosabb vörössel (638nm) például. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
6000-ért mit vártál?
3-400 ezernél kezdődik -egy valamiravaló - RGB lézer.
Az hogy ami van most lézer az RGB vagyis már előre van kombinálva a három szín
De az előtt nem hittem volna hogy van ilyen és emiatt porosodik a szekrényemben :'D
Hát ez kicsit borsosabb volt, 25 ezer volt de 300mW már egész jó
Az én projektorom is alakulgat , a tápegységét csinálom mert a mellé küldött táp zavarta a galvókat. Konkrétam show közben be zavart úgy hogy egy egyenes vonal hullámosaá vált :T Lehet azért van ez mert a mellékelt tápja kapcsoló üzemű? ._.
Nem hiszem hogy a kapcsolóüzemű táp bezavarhatna a galvónak (kivéve ha eleve hibás)
A rossz kábelezés okozza a 'zajokat' ami hullámossá és torzzá teheti. Vagy alább is volt róla szó: maga a galvó ami rossz gyenge minőség.
Meg van! Tényleg a kábelezés okozta, a betápnál a földelés nem volt meg de mostmár nincs "zaj". Köszi a tippet
Sziasztok.
Az NLS program képes DMX-512-őn lézert vezérelni? (USB/DMX vezérlőm van) Mert ez a Freestyler nekem még kicsit magas. És hol tudok még ILD fájlokat letölteni hozzá? Idézet: „NLS program képes DMX-512-őn lézert vezérelni?” Az NLS nem kooperál a DMX protokollal. Ha van ILDA csatlakozó a lézeren akkor igen.Továbbá ha van megfelelő DAC a programhoz. Az .ild file-ok elérhetőségét szerzői jogok miatt nem adom meg magadnak kell kutakodni
Értem, köszönöm a válaszod.
Akkor esetleg valami fapadosabb program ami tud dmx-et hajtani?
Sajnos csak a drágábbik megoldást tudom javasolni.
Eredeti program amihhez adnak DAC-ot és vagy tud alapól DMX jelet is küldeni vagy kell mellé venni USB/DMX átalakitót (Enttec DMX USB Pro például) A másik hogy veszel egy DMX pultot.
Értem.
És még egy utolsó kérdés: Az én házi készítésü DMX vezérlőmet felismeri a windows XP mint FT232 Usb serial converter, driver telepítés után pedig az eszközkezelő például COM10-nek látja.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de DMX-en keresztül nem lehet ilda file-okat lejátszani. A DMX előre programozott ábrákat, színeket tud vezérelni. Ilda fájlokhoz DAC kell meg olyan lézer amin van ILDA bemenet.
Idézet: Itt mi a kérdés? Egyébként persze hogy COM-nak látja, az FTDI232 egy soros port emulátor, tehát a gép soros portként látja, és soros portként tudsz rajta adatokat fogadni/küldeni. „És még egy utolsó kérdés: Az én házi készítésü DMX vezérlőmet felismeri a windows XP mint FT232 Usb serial converter, driver telepítés után pedig az eszközkezelő például COM10-nek látja.” Idézet: „DMX-en keresztül nem lehet ilda file-okat lejátszani.” Igy tudom én is. Csak a vezérlőjelet adja ami a lézershow- , vagy más programot triggereli akárcsak egy MIDI vezérlő. Tehát alkalmas program nélkül nem fog menni: -képesnek kell legyen DMX jeleket fogadnia. Ezért nem jó az NLS mert még MIDI parancsokat sem fogad. Idézet: „...program amihhez adnak DAC-ot és vagy tud alapól DMX jelet is küldeni vagy kell mellé venni USB/DMX átalakitót ” Tévesen irtam: nem küldeni hanem fogadni A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Csak annyi volt a kérdés, amit rosszul fogalmaztam meg, hogy tudni akartam normális e hogy úgy látja mint COM.
Akkor a választ megkaptad Normális, igen.
Sziasztok
Milyen védőszemüveget tudnátok ajánlani piros lézerdiódához, ami emberi áron van? Következő projektemben szeretnék vele foglalkozni, és első a biztonság.
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy fogod-e publikálni a hangkártyás hardware-t és a software-t? Szép estét!
Már majdnem kész! Jelenleg is csinosítgatom a leírást...Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Nagyon szuper, előre is köszönjük! Holnap megnézem a linket, most indulok dolgozni. : ) Üdv!
Rendben! Aztán jelezzetek vissza, hogy működik-e Ha simán kiengeded a hangkártyára a jelet, akkor berregnie kell rendesen
Most nem vagyok még tisztába azzal, hogy pl a hangkártyán kell-e bármilyen átalakítást végrehajtani, de majd megtudom. Elvileg van elfekvőben egy feláldozható kártyám.
Le van benne írva ez is. A Kimeneten lévő csatoló kondikat nem árt kivenni, és rövid zárral helyettesíteni. Kondival is megy, de nem úgy, ahogyan kellene
Lassan előszedem az évek óta polcon porosodó galvo szettet, lézereket.
Elég részeltes lesz így a leírás? Vagy van ami nem egyértelmű?
Én most ott tartok, hogy megterveztem eagle-ben a DT40-es galvo erősítőt Mágnesek, tükrök, 0,15-ös rézdrót, csapágyak, szénrúd a tengelyhez már megvannak... Lassan az építés következik. 3D nyomtatóval elkészítettem egy próbát a pozíció érzékelő részhez(képen a zöld). Szerintem a galvo házat is 3D nyomtatóval fogom. Egyelőre nincs más ötletem, nem tudom hogyan kellene majd lágyvas házat készíteni. Egy 8 évvel ezelőtt foglalkoztam vele utoljára, akkor olyan 10-12k-t sikerült elérnem szupepe féle erősítővel. Egy 20k-t tűztem ki célnak, szerintem azzal már elég jól lehet rajzolgatni Most olyan problémám van, hogy tápot nem találok sehol. Ebayról gondoltam kapcsoló üzemű tápot venni, de egyszerűen nincs olyan, ami +/-24V-ot tudna. Vagy egyáltalán szimtrikus táp volna. Pedig 3-4 ezer forintokért vannak tápok.
Persze, jó lesz, ha bármi kérdésem lesz, úgyis megkereslek.
Ha nem találsz tápot, nézz át a PC táp átalakítása című topicba, alakíts át egy olyan tápegységet. Nagyon jó a 3D nyomtatásod!
Igen, a PC tápra már gondoltam én is, de egyel több macera lenne csak az is, azért gondoltam venni inkább...
Köszi! Bár szerintem szebben is nyomtathatna a gép, de örülök inkább annak, hogy ilyenre is van lehetőségem
2 darab sorba kötve(mert én is kerestem szimmetrikusat de csak nem találtam...)
50 W-osak bőven elegendőek a kettő alig 5ezerből kijön.
Erre is gondoltam, de dupla költség De akkor lehet ez lesz... Be tudnád linkelni honnan és milyet vettél?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |