Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése
 
Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 137
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
7805 az sima 5V feszstab. Ki kell mérni, ahogy írtam, ez a legegyszerűbb.
(#) Djatis válasza Beles hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Üdv!

Ott van zárójelben hogy ki is mértem
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
A jelszintekre gondoltam, amikor a mambával vezérled egy pontal.
(#) simonpon3 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Okés, akkor minimum egy 5.1-es hangkártya kell. Remélem ami neki van az olyan De ha nem akkor jófogáson van sok ilyen hirdetés szóval tuti találok ilyen cuclit

UH! Egyik lézeres srác akivel beszéltem (LaserPon3 akit érdekel) azt mondta hogy: "I recommend buying the RIYA Lite dac and be done with it. You can destroy a laser projector actually playing normal sound through this." magyarra fordítva a RIYA Lite DAC-ot ajánlja és hogy ha normál zenét lejátszok akkor hazavághatja a projektort. De akkor hogy lehet ezt megakadályozni hogy ne játszon le hogy ha hang kártya hangokat tud "továbbítani"?
(#) Beles válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Nem értem miért vághatja haza. Nekem maximálisan kivezérli a driver a hangkártyát, tehát attól nagyobb jell nem tud kijönni a DAC-ból akkor sem, ha zenét játszol véletlenül. Tehát nem tudod ele túlvezérelni a galvokat. Max össze vissza fog járni a galvo, az meg annyi idő alatt szerintem nem megy tönkre amíg rájössz, hogy nem kéne zenét tolnod arra a hangkarira...
(#) epyn válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
A RiYa Lite DAC-ot most rendeltem meg!(innolasers.com)
Szeretném használni élőben ezt.A RiYa DAC-okkal máködik,de hardware nélkül is ki lehet próbálni.

Laserpon(Pieterjan Ruysch) egyébként elismert holland lézeres.Rengeteget beszélgettem vele.

Az hogy ne játszon le hangot a hangkártya,először is tiltsd le a windows hangokat.Alap.
Másodszor ha lézerezel,ne nyiss meg böngészőt,ne youtube-ozz és ne kattints véletlen se filmre,zenei file-ra az explorer-edben!
Mást nem tudsz tenni.
*szerk:
-ahogy Djatis is mondta,ha nem jelölöd ki alapértelmezettnek,mert épp van egy másik akkor nem fog hangot lejátszani.De ha csak az az egy hangod van akkor a fentieket tartsd be!*

Szerintem ha úgy van nyugodtan rendeld meg azt az usb hangkarit amit mutattam,mert én is és még nagyon sokan kipróbálták és ha jó a korrektor áramkör akkor biztos h. működik
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) Djatis válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Azért nem vágja haza mert ha beleteszed a gépbe a windows audióbeállításában nem azt a hangkártyát teszed alapértelmezettnek amivel a projektort vezérled hanem az alaplait pl.
ha meg mambát használsz a beolvasáskor kiválasztod az sb live-t és azon nem fog zene kimenni.
egyszerre meg úgysem használod zenézre meg lézerhez.
Attól függetlenül hogy nem az lesz az alapértelmezett még a saját mixerét meg a speaker beállításokat is használhatod.
Azokat a driver mellé mindenképpen fel kell telepíteni az util-t is mert különben csak két csarornát kezel a windows alapból az 5.1 sb live on.
(#) Djatis hozzászólása Nov 17, 2015 /
 
Lassan megérkeznek a mágnesek már találtam két hangszóróból lágyvasat amint kiesztergáltam a galvo testeket kiteszem képekben.
(#) simonpon3 hozzászólása Nov 18, 2015 /
 
Szuper hírek! Szereztem kettő hangkártyát Az egyik egy SB0090, a másik egy SB0100.
Azért kettő mert a rosszabbikból tervezem a DAC-ot a másik meg lesz az FL Stúdiónak

De a kérdés hogy az SB0090 megfelel-e a DAC-hoz? Vagy az SB0100 lesz a jó páciens?
(#) simonpon3 hozzászólása Nov 18, 2015 /
 
Közben keresgéltem a neten és találtam (nem vagyok benne biztos) correction amp-ot de a probléma az hogy pont a kapcsolás ami nincs fent...persze az alkatrész lista fent van :T

Bővebben: Link

paulzimm-nak a hozzászólását olvastam, abban bukkantam rá. Sajna a kapcsoláshoz vezető oldal nem jön be szóval ennyit erről :T

Ha jól tudom Beles kolega is ezzel kísérletezik, ő neki sikerült?

A másik ami még egy kérdést dobott fel a fejemben az az hogy ha ez egy erősítő kapcsolás akkor gyakorlatilag bármilyen erősítő kapcsolás is megfelel a célra, nem? És a potikkal végülis csak beállítod az erősítést. Csak mert ha helyes amit írok akkor 5 csatornát kell feljebb erősíteni azaz 5 erősítő végfok kellene hozzá.

Helyes az elméletem vagy marhaság amit írtam? :')
(#) epyn válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /
 
A hangkártya kimenete ,maga az audió jel rá van ültetve a Codec referencia feszültségére ami 2.5V környéki.
Ezt az állandó DC feszültséget hivatott a correction amp eliminálni ,úgymond nullázni.

Egyetlen egy kapcsolása van,hiába a sok féle kép és hivatkozás.
Hangkártya kimeneti offset áramkör

A beállítás is csak egyféleképp történik,hiába mondanak mást:
Csatlakoztatod a PC-hez ,elinditod a programot,de nem inditasz lézerábrát.
Az offset potival beállítod az OPA kimenetén a DC 0 V-ot.Ennyi.
Ezt minden csatornánál el kell végezni.
Tehát az OPA-k kimenetei bemenő jel nélkül 0V-ot kell mutassanak.

Az erősítést (gain)pedig egy statikus -fehér- szinű ábrával kell beállitani,ami célszerűen kör,vagy vonal legyen hogy ne kapcsolgassa a lézereket.A lézerek blank-ja megzavarja a beállítást!

RGB esetén 5V-ra,többre semmiképp ,az XY csatornáknál pedig amekkora maximum ábraméretet akarsz.(a progiban is figyelembe kell venni mekkora nyitáson van az ábra)

Mit jelent nálad a gyakorlatilag bármilyen erősítő kapcsolás?
Class-D; H? vagy mi? Vagy valami végfok IC-re gondoltál?
Használj nyugodtan olcsó OPA-t ami épp a fiókodban van,: TL0** sorozat,LM358; LM324 akármi hasonló.és a belinkelt kapcsolást.
(#) Djatis válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /
 
Az sb0100 az 5.1 az biztos de a másiknak is elvileg annak kellene lennie.
Tedd bele az elsőnek emlitett dugj rá fejhallgatót a narancs színű kimenetre ami alapból
Digitális persze sb live driver újratelepítése szükséges már ha cserélgetéskor valamelyiknél nem engedi elindítani az audio hq menüt .
a speaker beállításoknál egyből feltűnik hogy a digitálist át tudod e kapcsolni analógra vagy sem meg hogy hány speakert tud.
(#) simonpon3 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 18, 2015 /
 
Át lehet kapcsolni 5.1-re az SB0090-t de a narancssárga meg se nyikkan. (amúgy meglehetősen jó a hangja és FLS alatt se nagyon hezitált, jól tettem hogy a másikat is elhoztam )

Szóval, a narancssárga nem csinál semmit bizonyára mert digitális. Ám a kártya 5.1-es szóval alkalmas a célra, ugye?

De ez az Voffset meg a többi dolog még mindig nem tiszta. Ez ugyebár 2,5 voltot kell csináljon ami miatt lehetséges majd a +-5 volt de a hangkártya kimenete tud 5 voltig. ezzel az offset beiktatással elértünk +-2,5 voltot és akkor ezt kell felerősíteni +-5 voltra?
(#) epyn válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /
 
Idézet:
„De ez az Voffset meg a többi dolog még mindig nem tiszta. Ez ugyebár 2,5 voltot kell csináljon ami miatt lehetséges majd a +-5 volt de a hangkártya kimenete tud 5 voltig. ezzel az offset beiktatással elértünk +-2,5 voltot és akkor ezt kell felerősíteni +-5 voltra?”

Bővebben: Link
szórakozz ám tudod kivel!
(#) simonpon3 válasza epyn hozzászólására (») Nov 18, 2015 /
 
Nem azért írtam mert trollkodni akarok hanem azért mert nem szeretném elcseszni se a kártyát, se a gépemet. „Kétszer mérj, egyszer vágj”
(#) Djatis válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Na tesztellem az SB live az SB0100 nál bedugtam a digital outputba a jack-et és a alapból a hangszórón nem szólt semmi csak suhogás mert digitálisra volt állítva.
Na most amikor ki veszem a live speaker beállításainál a pipát a digital output only felirat előtti négyzetből akkor megjelenik egy nagyon levágott basszus ez nem biztos hopgy így jó lézuer kimenetnek.
de akkor hol az 5.1 vagy 5 csatornából már 1 darab csak szűrt basszus ként jön ki ezen a kimeneten és az ugymont hatodik csatorna jönne ki digitálisan ?
Már nem értem Viszont a jóü hír hogy a mamba kivezérli élesen és hangosan így már a két alap kimeneten megvan 4 csatorna a digital outputon meg ha ki van a pipa véve akkor kiadja az ötödiket ezek után nem érdekel hogy hol és hogyan jön ki a hatodik csatorna.
(#) Djatis hozzászólása Nov 19, 2015 /
 
Üdv!

Kérdés.
Van egy régebbi kamerám canon.
Hogy vegyem fel a lézershow ot mit tegyek a kamera elé hogy ne legyen túl erős neki a lézer.
Már a manual fokuszt belőttem de így is nagyon árnyékos .
Valami sötét átlátszós valamire gondolok mert a lézer fényéből nem vehetek le mert akkor a zöld csak villogni fog bár megtettem azt is hogy visszaveszem teljesen amennyire lehet de akkor is nagyon erős neki meg akkor hiányosabb lessz az ábra is.
(#) Zsooti87 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Arra gondolsz, hogy elkerülnéd a sugár szenzorra kerülését? Ajánlatos, ha nem akarod később teaszűrőként használni. Azt szoftveresen biztonsági zónával takarják ki. Lehet, hogy ezért máglyán fognak elégetni, de mi van ha nincs rá szoftveresen lehetőséged és öntapadó fecnikkel takarod le a projektor kilépő üvegén?

Azt hiszem léteznek olyan szűrők, amik kiszűrnek vagy gyengítenek bizonyos hullámhosszokat, de erősen befolyásolják azt is, hogy az egész showból mit fog látni a kamera.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Játszogass a kamera színegyensúllyal is (plusz a további lehetséges beállításokkal),használj füstöt(sokat és töményet)
Nem tudom hol a hiba nálad,de én a Nikon L25 olcsó kis kamerámmal egész jó felvételeket tudtam készíteni.Nem kellett a lézer színeit állítgatni a felvétel kedvéért.Nem is akarom kidobni pedig az elsütő gombja odavan a szenzor agyonégett de lézeres felvételekhez még jó lesz.
Ja ebben a kamcsiban videó felvételnél autofokusz üzemel és ha megnézel még pár lézeres videót(a profikét HD géppel pl.) ott is autofokusz van.Felvétel előtt beállítja magát majd a kontrasztnak megfelelően trimmel.
Szerintem egyszerűen kicsi a lézered teljesítménye. (sok füst!) Nekem is rosszra sikeredett a felvétel ha csökkentettem a summa fényerőt. Max-on(~3W RGB) viszont ahogy említettem semmi baj nem volt a felvétellel
(#) simonpon3 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Nos akadt egy problémám, az SB0090-ás kártyához van driver, felraktam és működött, aztán amikor mellé az SB0100-ás kártyát is beraktam, ahoz is kerestem drivert de egyszerűen nem találok!

Windows 7-et használok, tudom hogy a kártyák XP-sek de neked felment a driver? És Win 7-ed van vagy XP?

Ha jól láttam neked SB0100-ás kártyáid vannak, azért kérdem :T

Köszi a választ előre is
(#) Djatis válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Én még xp vel nyomulok de még egyszerre a két kártyát nem használtam csak az alaplapi meg a live erről még nem töprengtem de ugyanazzal a driverrel mennie kellene mert régen használtam még win98 alatt két egyforma live ot is egy driverrel és gond nélkül futott.
(#) simonpon3 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Értem, én most a kX driver-el próbálkozom, van 4 csatornám de kell 5 és a kék jack kimeneten (mert ugyebár 5.1 és TUDNIA KELLENE A KIMENETET!?) semmi se történik... Legalább az SB0090-s kárrtyát tudnám használni, ahoz meg van a driver :T

Kutatok még, hátha sikerrel járok :I
(#) simonpon3 válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Helyesbítem magam, megvan a 6 csatorna :'D

Nem vettem észre a gép hátoldalánál, fekete csatlakozót, kijavítottam magam és most megy az 5.1 :')

Na most akkor a mamba black-ot kell megszerezni valahol és tervezhetem a nyákot!

(HA valakinek megvan a Mamba Black akko elkérhetném?)
(#) Djatis válasza simonpon3 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Black megy e-mailbe
(#) horcsab válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Esetleg nekem is elküldenéd? Régóta keresem, honnan lehetne letölteni. Valamikor 3 éve félbehagytam én is a fejlesztést (hangkártyás) mert nem volt időm. Akkor megvolt a mamba, de azóta sok programmal együtt ez is elveszett egy villámcsapás után.
Közben folyamatosan olvasgatom ezt a topikot.
Előre is köszi a segítséget.
(#) Djatis válasza horcsab hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Persze szivesen elküldöm én nem nyerészkedem rajta de ha esetleg tudsz ildákat vagy ilda lelőhelyet vagy egyéb dolgokat show okat mambához az jó lenne.
Hová küldjem az e-mailedre ?
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Idézet:
„Persze szivesen elküldöm én nem nyerészkedem rajta”

Még szép. Egy hamisított software esetében!
(#) Djatis válasza epyn hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Jah pont ezért is meg egyébként is.
(#) horcsab válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Köszi, igen e-mailemre. ILDA régen volt rengeteg, de a villám azt is vitte. Sajna...
(#) djkoxi hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Sziasztok!
Ez egy gyári lézer, de ha korrekt áron lehet tuningolni, szívesen veszem az ötleteket.
Köszönöm!
A papírján 40mW-zöld és 60mW pirosat írnak, sok netes leírásban 100mW pirosat említenek.
Következő: »»   130 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem