Fórum témák
» Több friss téma |
Ez már a QFH antenna?
Szia Feri ! Igen, QFH antenna. Az az idoleges jelkieses nem az antenna hibaja, "valami kozbejott" Uj helyszin is. Az antenna optimalis poziciojat is meg kell meg keressem.
Az antenna nincs rendesen illesztve az erositohoz. Kb. 28 ohm-mos, es 50 ohm-mos koaxszal van vezetve az erositoig. Gondoltam megcsinalom 2x 50 ohm-mal az illesztest, de inkabb csinalok egy probat, ugy hogy kozvetlen a balun ala teszem az erositot.
Sziasztok ! Ki milyen beallitast hasznal a "recording options"-nel, hogy csak a kozelben atvonulo holdakat vegye fel ? Tovabba 2400 Hz carrier is szukseges ? Udv.
ui: Kozben megtalaltam a TBA120S muszaki adatait. (javitasnal csak a kepeket toltotte fel, a szoveg lemaradt)
Mai felvetel: Bővebben: Link Klikk "<".
Sziasztok ! Korabban tobbek altal felvetett zavar tema: Nalam akkor jelentkezik rendszerint amikor a legkozelebbi palyan halad at a muhold, foleg delen jelenik meg, akkor amikor kissebb a jel, eszakon kevesbe. Mai athaladason szinten lathato:Bővebben: Link ,tavolabbi palyan nem: Bővebben: Link
Szia!
Ez nem olyan zavar, hogy mintha megszűnne a jel és csak csend van?
Szia ! Nehany 10 Hz zavar hallatszik olyankor, es a hullamos vonalak a termeke. Ahogy erosodik a jel, eltunik lassan. A legkozelebbi atvonulasokkor szinte mindig van, maskor ritka.
Néhány 10Hz? Ez olyan kattogás vagy lüktetés? Mert ez lehet számítógép keltette zavar is.
Ez teljesen úgy tűnik, mint a nemrég emlegetett nagyfeszültségű hálózati zavar. 50-100Hz-es ismétlődésű tüskeimpulzusok zavara ami a koronakisülés jellegzetes zaja.
Hogy birjatok ezt a meleget? Bővebben: Link
Az biztos hogy jobban odafigyelek a fokozatok hűtésének méretezésére. Tegnap egy tonna elektromos alkatrész alatt folyékony kaucsuk lett a kocsim ékszíjából. Szerintem a kábelek és antennák sem szeretik ezt az időt.
Sziasztok ! Bal oldali kepen latszik egy fekete folt, delen a hatar menten. Bővebben: Link A mai felvetelen mar nincs ott,
Bővebben: Link es a korabbiakon sincs. Mi lehetett ?
Szia!
Valamilyen olajfolt lehet, ami másképpen tükröződik, mint a tiszta tengervíz.
Szia ! Ekkora teruleten ?? Egy be nem jelentett olajfolt?
Vagy vízfodrozódás vagy UFO-űrhajó árnyéka. Sokminden okozhat ilyet.
Meg ilyen felhozetet sem lattam eddig felenk.Bővebben: Link
Egy szépen kifejlődött mérsékelt övi ciklon örvénylik a Kelet-európai síkság felett. A nyugati peremén többnyire száraz, hűvös levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. :yes:
Kedves Kollégák!
Hosszabb távra külföldre utazok. Mivel a rádióim nem igazán működnek, de jó antennám, tápom és mobil internetem van, szeretnék kölcsön kérni egy egyedileg épített rádiót, (amelyért természetesen letétet adnék), és vissza is hozom. Tudnék feltenni képeket FRO-ból, mobil kitelepülések alkalmával.Esetleg ha valaki össze tudna gyártani egy egyszerű gépet, az is jó lenne. Köszönettel előre is!
Üdv!
Egy kis érdekesség... Leszedtem az időjárási faxot és a műholdképet és összeraktam. 73&DX! HG8-654 A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Miért nem tölti fel a képet ez az új fórum felület?
[off][/off]Bejelentlezés az Eiffel mellől:Találtam errefelé csomó bolhapiacot. Tele van régi jó minőségű vevőkkel, pl. Hitachi gyártmányú VEF ( majdnem megvettem). Scannert-137 re nem találtam sajnos de valószínű lesz. Néhány helyi nem tudja mit árul...A kereszt antennám kint van koaxostól, és annyit fejlődött a vételkészség, hogy a kocsiba beépítettem egy UPS-t amivel a laptop és bármi eszköz 400 wattig üzemelhet. Ezzel az installációval egy korábbi nagy álmom valósult meg. Sajnos vevőt nem hoztam, de veszek valamilyen gyárit. Időm sok van, eszköz kevés. Alkatrész a kuka mellőli TV ből lehet szerezni, rendes bolt csak online.
Nagyon jól jött le a kép ma. Sikerült megtalálni az illumination compensation-t. Ezzel egyenletes a fényerő az egész képen.
Szep. Viszont egyet nem ertek a kep osszerakasban: Ha egy muhold kepeit rakod ossze eleg sok ido eltelik a vetelek kozott, es eltolodnak a felhok is. Kerdes , mennyire.
Szia! Az idő eltolódásól adódó hibával együtt is nekem nagyon tetszik! Sokat kellet agyalni gondolom az azonos fényerőn, meg az illesztési hibákon.
Elárulnád légyszíves a szkennered típusát, fürkészem az E-Bayt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |