Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Meteorológiai műholdvevő (137Mhz)

Témaindító: banday, idő: Nov 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   74 / 97
(#) Ferkógyerek válasza gtk hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ez már a QFH antenna?
(#) gtk válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia Feri ! Igen, QFH antenna. Az az idoleges jelkieses nem az antenna hibaja, "valami kozbejott" Uj helyszin is. Az antenna optimalis poziciojat is meg kell meg keressem.
Az antenna nincs rendesen illesztve az erositohoz. Kb. 28 ohm-mos, es 50 ohm-mos koaxszal van vezetve az erositoig.
Gondoltam megcsinalom 2x 50 ohm-mal az illesztest, de inkabb csinalok egy probat, ugy hogy kozvetlen a balun ala teszem az erositot.
(#) gtk hozzászólása Júl 13, 2012 /

Sziasztok ! Ki milyen beallitast hasznal a "recording options"-nel, hogy csak a kozelben atvonulo holdakat vegye fel ? Tovabba 2400 Hz carrier is szukseges ? Udv.
(#) gtk válasza gtk hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

ui: Kozben megtalaltam a TBA120S muszaki adatait. (javitasnal csak a kepeket toltotte fel, a szoveg lemaradt)
(#) gtk hozzászólása Júl 20, 2012 /

Mai felvetel: Bővebben: Link Klikk "<".
(#) gtk hozzászólása Júl 31, 2012 /

Sziasztok ! Korabban tobbek altal felvetett zavar tema: Nalam akkor jelentkezik rendszerint amikor a legkozelebbi palyan halad at a muhold, foleg delen jelenik meg, akkor amikor kissebb a jel, eszakon kevesbe. Mai athaladason szinten lathato:Bővebben: Link ,tavolabbi palyan nem: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia!
Ez nem olyan zavar, hogy mintha megszűnne a jel és csak csend van?
(#) gtk válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia ! Nehany 10 Hz zavar hallatszik olyankor, es a hullamos vonalak a termeke. Ahogy erosodik a jel, eltunik lassan. A legkozelebbi atvonulasokkor szinte mindig van, maskor ritka.

Néhány 10Hz? Ez olyan kattogás vagy lüktetés? Mert ez lehet számítógép keltette zavar is.
(#) gtk válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Feltoltom a wav-ot.

Ez teljesen úgy tűnik, mint a nemrég emlegetett nagyfeszültségű hálózati zavar. 50-100Hz-es ismétlődésű tüskeimpulzusok zavara ami a koronakisülés jellegzetes zaja.
(#) gtk hozzászólása Aug 6, 2012 /

Hogy birjatok ezt a meleget? Bővebben: Link
(#) szendi001 válasza gtk hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az biztos hogy jobban odafigyelek a fokozatok hűtésének méretezésére. Tegnap egy tonna elektromos alkatrész alatt folyékony kaucsuk lett a kocsim ékszíjából. Szerintem a kábelek és antennák sem szeretik ezt az időt.
(#) Panhard válasza szendi001 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nem tudom, de én szeretem...
(#) gtk hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok ! Bal oldali kepen latszik egy fekete folt, delen a hatar menten. Bővebben: Link A mai felvetelen mar nincs ott,
Bővebben: Link es a korabbiakon sincs.
Mi lehetett ?
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
Valamilyen olajfolt lehet, ami másképpen tükröződik, mint a tiszta tengervíz.
(#) gtk válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia ! Ekkora teruleten ?? Egy be nem jelentett olajfolt?
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Vagy vízfodrozódás vagy UFO-űrhajó árnyéka. Sokminden okozhat ilyet.
(#) gtk hozzászólása Aug 14, 2012 /

Meg ilyen felhozetet sem lattam eddig felenk.Bővebben: Link
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Egy szépen kifejlődött mérsékelt övi ciklon örvénylik a Kelet-európai síkság felett. A nyugati peremén többnyire száraz, hűvös levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. :yes:
(#) Panhard hozzászólása Aug 26, 2012 /

Szép, masszív felhőzet jön felénk.
(#) szendi001 hozzászólása Aug 27, 2012 /

Kedves Kollégák!

Hosszabb távra külföldre utazok. Mivel a rádióim nem igazán működnek, de jó antennám, tápom és mobil internetem van, szeretnék kölcsön kérni egy egyedileg épített rádiót, (amelyért természetesen letétet adnék), és vissza is hozom. Tudnék feltenni képeket FRO-ból, mobil kitelepülések alkalmával.Esetleg ha valaki össze tudna gyártani egy egyszerű gépet, az is jó lenne.
Köszönettel előre is!
(#) pmate95 hozzászólása Szept 15, 2012 /

Üdv!
Egy kis érdekesség... Leszedtem az időjárási faxot és a műholdképet és összeraktam.
73&DX! HG8-654
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) pmate95 válasza pmate95 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Miért nem tölti fel a képet ez az új fórum felület?
(#) pmate95 válasza pmate95 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

(#) szendi001 hozzászólása Szept 17, 2012 /

[off][/off]Bejelentlezés az Eiffel mellől:Találtam errefelé csomó bolhapiacot. Tele van régi jó minőségű vevőkkel, pl. Hitachi gyártmányú VEF ( majdnem megvettem). Scannert-137 re nem találtam sajnos de valószínű lesz. Néhány helyi nem tudja mit árul...A kereszt antennám kint van koaxostól, és annyit fejlődött a vételkészség, hogy a kocsiba beépítettem egy UPS-t amivel a laptop és bármi eszköz 400 wattig üzemelhet. Ezzel az installációval egy korábbi nagy álmom valósult meg. Sajnos vevőt nem hoztam, de veszek valamilyen gyárit. Időm sok van, eszköz kevés. Alkatrész a kuka mellőli TV ből lehet szerezni, rendes bolt csak online.
(#) pmate95 hozzászólása Szept 30, 2012 /

Nagyon jól jött le a kép ma. Sikerült megtalálni az illumination compensation-t. Ezzel egyenletes a fényerő az egész képen.
(#) gtk válasza pmate95 hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Szep. Viszont egyet nem ertek a kep osszerakasban: Ha egy muhold kepeit rakod ossze eleg sok ido eltelik a vetelek kozott, es eltolodnak a felhok is. Kerdes , mennyire.
(#) szendi001 válasza pmate95 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Szia! Az idő eltolódásól adódó hibával együtt is nekem nagyon tetszik! Sokat kellet agyalni gondolom az azonos fényerőn, meg az illesztési hibákon.
Elárulnád légyszíves a szkennered típusát, fürkészem az E-Bayt.
(#) pmate95 válasza gtk hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Szerintem ez nem olyan vészes. A kép felbontása nem olyan nagy, hogy ez megmutatkozzon. Akkor látszik, ha 2 különböző műholdról is leszedem a képet, de ilyenkor nem annyira.
Következő: »»   74 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem