Fórum témák
» Több friss téma |
Ok. Én csak a legördülő menüt néztem...
Szia!
Köszönöm szépen. Kipróbálom és jelentkezem majd.
Kérdésem lenne, valaki ilyent tapasztalt-e,hogy win xp alatt rendesen működik a parsic4, de win8 alatt (gépet cseréltem) nem megy a multiplexer és a bit to byte dispatcher? Ha rákattintok nem engedi, hogy változtassak rajta.
Idézet: „16F628-al is csináltak 3F. frekiváltót PWM kimenetek nélkül. A fájlt régebben feltettem ide, vagy valamelyik Frekiváltós topicba. Kipróbáltam, működik 1-99Hz-ig.” Ezt elő tudnád esetleg keresni, ha van időd? Most futottam végig a topicot, de nem találtam a *.pic fájlok között. Persze 155 oldalnál lehet, hogy elsiklottam felette..
Nem biztos, hogy ebben a topic-ban van. A rajza megvan...A többi... ha előkerül felteszem. De ez csak ASM.
Szupi, köszi!
Remélem meglesz a forrása is..
Ezekkel próbálkozz: Talán köztük van a működőképes...Nehéz volt az orosz oldalról visszafordítani...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
1-2 hónapja igértem egy 1Wire olvasó cuccot. Egy 18F-re való (P4), témaindítónak a hideg napokra. Ez működik, itt fut kezem alatt. A gyári példához még nem volt elég időm, hogy megszelidítsem. Az 1820-hoz van. A 18B20-hoz mellékelem a szükséges file-okat.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Van valami megoldás arra a rettentő idegesítő problémára, hogy ha én leteszek mondjuk 20 számlálót és mondjuk az 1-est törlöm akkor ne nevezze át a számozásilag utána következő 19-et? (ekkor ugye a ZR2-ből lesz a ZR1, ZR3-ból a ZR2 stb...) emiatt az összes hivatkozás ami a számlálók nevére mutat hibás lesz, hiszen a program szépen átnevezgette őket....
Pl: ha előzőleg Te magad adsz nekik nevet. Teszem azt, SZA1, SZA2, SZA3... mondjuk 15-ig.
Utána használj más betűkombinációt. Pl: SZAM1, SZAM2, ...ezeket nem számozza át automatikusan. Én inkább a ZV-ket használnám, de ennél is ugyanez a helyzet...Vagy a neve legyen a feladat rövidítése (ékezetek nélkül) A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Az a gond hogy mindennel ez a helyzet... de akkor nincs más hátra mint előre és bíbelődni a nevek átirkálásával minden egyes elemnél.
Régebben tettem fel egy menű struktúrát, több lépcsőset. Komolyabb munkánál mindig ezzel kezdem. A kijelzés, a használandó változók az EE-prommal együtt. erre van egy keretem, ha nem használom fel őket, akkor nem engedem a menüt odalépni és nem veszek róla tudomást. Általában kitöltöm a 8-10 oldalt, ha van kijelző használat. A menü kijelzésképe párhuzamosan halad a változók állítási lehetősőgével beállításkor.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
A 18B20 olvasás kiegészített változata negatív hőmérséklet kezelésére is.
Az adatok továbbküldése Uart-on (9600 8N1). Ez itt 20Mhz-re van. A mellékelt INC fájlokban lévő időzítések változnak. A teljes olvasási procedura 10ms körül van... A fájlokat mellékelem, a kijelzőn meghagytam a bináris kijelzést, ha csupa egyest látunk,akkor nincs kapcsolat a szenzorral. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Módosítom. nem jó file-t küldtem. Közben 3-4 változattal játszadoztam, és nem jó könyvtárból jelöltem ki küldésre. Azóta betettem egy másik változót, az eredeti kiolvasott adat megőrzésére, ezt is kiíratom, hogy lehessen látni a negatív érték átalakítását, továbbá fel lehet használni szenzor olvasás hiba, vagy szakadás detektálására. Felteszem a szkóp képet is.
A szkóp kép, egy kis "faragás" után...Csak tájékoztatás és segítség képpen. Ha más processzort használunk, illetve más órajelet, akkor a már említett időzítéseket esetleg módosítani kell a 1W_SIM.INC file-ban.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Igazad van, föltettem újra a régebbi változatot.(?) Ezt írd még a DEF... végére. " #define DS18B20_outlatch LATB,0". Közben szépen méri a kinti mímuszokat, éppen -4,3750 C van (Z.eg.) egy 5m-es kábellel megvalósított gyári kivitel, "vízhatlannak" mondott...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
A gyakorlatban elképzelhető, hogy a projekt P4 alatt való újbóli összerakásakor az ...INC tartamakat újra be kell másolni az aktuális file-ba és lementeni az adott projekt könyvtárba.
Remélem minél többen tudjátok használni. Bocs, a bakizásokért, sebtében, melegével megosztottam egyből mindent. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Nézegetem a generált asm forrást. Parsic 4 demo, 8 bites szorzás. 16F szérián van egy sysmul8 nevű szubrutin, azt használja. Ugyanakkor a 18F8722 alá fordított kód is ugyanezt a rutint használja, holott a 18-as sorozat tudja a 8x8 bites hardveres, egy ciklusos szorzást.. Még nem érkezett meg a vásárolt példány, akinek van, az megnézhetné, hogy annál is ugyanez-e a helyzet, mert ha igen, jelezni kellene a fejlesztőnek, hogy dolgozzon már kicsit.. annyira azért nem olcsó a progi, hogy ilyen lazaságot benne hagyjon..
Sziasztok!
Mindenkinek: EREDMÉNYEKBEN ÉS FEJLESZTÉSEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK! És nem utolsó sorban köszönöm az itt kapott segítségeket. ![]() Üdv: Zsolt
Köszönjük. Meglesz. És ne korlátozza semmi az elképzeléseiteket.
Üdv: B.U.É.K Csabi
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket hogy hogyan, vagy hol lehet beszerezni a PARSIC 4 programot. Köszönettel: Feco
Parsic Italia [parsicitalia(kukac)libero.it] vagy info(kukac)parsicitalia.com -email címre írd meg, hogy meg szeretnéd vásárolni. Küldenek egy számlát, elküldöd az árát, 5-10 nap múlva megkapod a CD-t és az USB kulcsot. Feltelepíted és vigyázol az USB kulcsra. Az aktuális frissítéseket megtalálod a megfelelő weboldalon, dec 14-én volt frissítés. Már néhány 18FXXKXXtipus is benne van a listában.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
PIC-kel szeretnék hőmérsékletet mérni és az adatokat eltárolni az EEPROM-ba. Ez nem probléma.
De! Az eltárolt adatokat szeretném USB-n, vagy WiFi-n átadni egy PC-nek és ott Excel táblázatba beilleszteni. Volt már ez a téma, vagy tudna e nekem valaki segíteni?
Parsic esetében kelleni fog valami kiegészítő modul/IC a PIC mellé, pl. soros-USB konverter, vagy SSP-WIFI modul. Mondjuk én ethernet felé mennék el, PC-n lehet logolni MySQL adatbázisba, onnan meg kivenni az adatokat excellel. Ha egyszerűbb megoldás kell, akkor csv fájl írás, excellel olvasás, de pythonnal minimális ismeretekkel mehet a vétel etherneten és írás adatbázisba..
Néhány észrevételem nekem is maradt. A hőmérséklet adatokat nem célszerű tárolgatni EEpromban. Több oka van, nem részletezem. Kérdés, milyen értéktartományban van a mért hőmérséklet? Környezeti? Ha igen, a mérés és adattovábbítás már a fentebb feltett kis progi alapján használható tehető. Kicsit bele kell turni, ha más igényed is van még. A környezeti paraméterek kezelésére és logolására van kész rendszer (elvileg ingyenes). Néhány $-os távol-keleti rendeléssel teljessé tehető a rendszer. ITT van minden hozzá
Megírtam a fejlesztőnek, hogy a következő verzióban szívesen látnám a 18-as sorozat generált asm kódjaiban a 8 bites hw szorzást, természetesen kiterjesztve a microchip által ajánlott kódú 16, 24 és 32 bites szorzásokra is (nyilván azok már nem egy ciklusosak, de mivel a 8x8 hw utasítást felhasználják, így gyorsabb, mint a szimpla szoftveres). Nem túl kommunikatív a fickó, megkérdezte melyik verziót használom és azóta se kép, se hang, de kíváncsian várom, hogy lép-e (nyilván nem fogja egy hét alatt bepakolni csak a kedvemért). Csak azért jelzem, mert ha van valakinek kedve megerősíteni nála a kérésem, akkor talán esélyesebb a gyors reakció. Addig marad az asm buhera.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |