Fórum témák
» Több friss téma |
Ha megbékélsz a lassabb centrifugával akkor mindegy. Szerintem.
És a samsungok?
Amelyiknek ugyan akkora a szíj tárcsa azt rakd fel nyugodtan. Ha az 1000-nek ugyan olyan akkor célszerűbb azt. A tachonak az értéke ugyan az.
Jelentem a probléma megoldódott!!!!! Elmentem a villanymotoroshoz, hogy azért kukkantson már rá, az nem kerül semmibe! Megnézte és szikrázott a szénkefénél. 3 perc alatt felhúzta egy habkővel és láss csodát, tökéletes! Tanulság: Ha a centrifugálásnál villog a panel akkor valószínűleg a motor szikrázik és megzavarja az áramkört! Remélem tudtam segíteni másoknak is!
Péter
Örülök, hogy jó lett. Mit gondolsz ezt miért írtam?
Idézet: „Ha a kommutátor is rendben van, akkor lehet, hogy valami kontakthiba, vagy a forgórész kezd zárlatos lenni.”
Sziasztok!
Lenne egy Indesit WS 105 TX mosógép ami tegnap azt produkálta, hogy a programkapcsolója forgott körbe és a dobot nem forgatta. Szétszedtük mert ezt a hibát már egyszer tapasztaltuk akkor egy szénkefe csere megoldotta a problémát. A szénkefék még elfogadható hosszúságúak a motor forgórészét polírpapírral megcsiszoltuk összeraktuk és jól is működött de csak kb. egy 10 percig, édesanyám egy csattanást hallot centrizés közben és a szivattyú ment csak utána. Kikapcsolta és már el sem indul a gép a programot elfogadja bezárja az ajtót a program végére tekerve a programot kikapcsolja, de vizet sem vesz a 3-4 próbált programon. Vajon mi lehet vele mert elég érdekes, hogy most már el sem indul. Előre is köszi a segítséget.
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt az utat már lejártuk. Szénkefe csere, Kommmutátor szabáyozás és nem lett jó. Pár alkalom után valószínűleg megint rossz lesz. De hátha nem
Imi
Igaz.
Oka volt hogy szabályozni kellett, és az ok nem szűnt meg
Bár lehet, hogy az ok annyi, hogy sokat használják. Ez pedig megszűnni nem tud. :yes:
Idővel meglátjuk! Most használatban van! A legrosszabb eset is egy motorcsere, mert a gond ott van. Miért kell mindent kispórolni egy gépből? (kötői)
Az ok rendkívül egyszerű! 5 év! Ennyi kellett neki az első szabályozásig! Remélem annyi kell a következőig is...
Üdv.
Három ok végett szikrázhat a motor keféinél! 1. Nem érintkezik a kefe rendesen, ez lehet beragadás hagy már rövid. 2 A kommutátor rései telementek szén porral és összezár, pucolás után müködik. 3 Zárlatos a forgórész, egy kis csiszolás után jobb de egy idő mulva ismét szikrázik, ez a zárlat mértékétől függ. A szabályzásnak nincs semmi értelme a kefék müködés közben egyfolytában szabályozzák. Laci!
Idézet: „A szabályzásnak nincs semmi értelme a kefék müködés közben egyfolytában szabályozzák.” Már ahol érik a kommutátort.
Üdv.
Hát a samsungnak is meg vannak a saját gyenge oldalai, a mosószertartó rosz kialakitása végett egy rövid idő mulva mind folyik és rozsdál mögötte aztán a sulyautómatika végett egy csomó ideig centrizget aminek meg a szivattyú látjaa kárát, hamar kimegy. Laci!
Amig elég hosszuak és nyomást gyakorolnak a kommutátorra addig mindenhol érik, Csak akkor nem érintkezhet a kefe a teljes felületével ha ujjat tesznek bele aztán az is hozzákopik.
Laci!
Tévedsz. A kommutátor szélesebb mint a szénkefe. Ezért kissé íves barázdát vág bele.
Ez így is van kissebb a kefe mint a kommutátor teljes hosza de attól még a kefe teljes felülete érintkezik vele és ez a lényeg. Ahol a kefe barázdát váj az a barázda egyenletes, kivéve persze ha zárlatos a forgórész.
Találkoztam már olyan forgórésszel amelyik már olyan öreg volt hogy rendesen árok volt a kommutátorban, de tökáletesen működött.
Nem tudom miért, de nem gondolnám, hogy az úgy jó.
Indesit witl 125 mosogépem van meg állt az óra jel meg a poló pirosan villogott a kis lakat meg nagyon gyorsan villogót tudna valaki segiteni mi lehet a baj!
Leengedtem a tisztitó nyíláson a vízet mert melegnek éreztem, forró volt benne a víz égete a kezem. azota hiába helyezem áram alá semmi nem világít előre is köszönöm a segítséget. Elfelejtetem folyt a víz belőle gondoltam vége levetük az oldalát és ami kis nyílásokhoz nyomja a vízet az a cső levolt csúszva
Sziasztok!
AWE2214 EEPROM tartalomra lenne szükségem. Köszönettel venném,ha a tisztelt lista tagok közül valaki küldene. Köszönettel: Ottó
szia szétszedtem a motort techo csatlakozásainál nem találtam hibát rámértem a techo generátorra is nem szakadt de nem tudom milyen értéket kellene mérnem rajta,nem lehetséges hogy menetzárlatos?
egyébként a motor belsejében van a techo generátor mi lehet a baj lehet hogy vezérlő hiba?
Üdv.
Igazából 20tól 60 ohm -ig terjedhet az értéke, és ezeknek a fajta gépeknek ráadásul van egy másik fajta tacho rendszere amelyiknek 3 kivezetése van, ott viszont nem tudom, hogy mennyik az értékek, keress szakadást egész a panelig hátha nem jut el a tacho jele odáig, de van ugy hogy a tacho mégcsak most kezd megszakadni akkor nem biztos hogy mérréssel meg tudtad állapitani, akkor viszont a gépnek néha működnie kell. Laci!
Sziasztok!
A delikvensem egy Candy (tudom, hogy irigykedtek a csúcsmárkára) CS2 125. A jelenség, hogy a 95°C-os program nem indul el elsőre. Ha pedig elindul, akkor 10mp múlva leáll, mintha végigment volna. Ha párszor újra indítom, akkor végigmegy, de nem fűt! A többi állásba fűt. A fűtőszál kimérve, testzárlat kimérve, ok! Van ötlet? Előre is köszi! Péter
Nem, mert mint kiderült csak a 95°C-nál csinálja. 60°C, 40°C-os programnál megy rendesen. Ha azt monod, hogy lehet hőfokkapcsoló, akkor kimérem. Hogy mérjem ki? Magát a dobban lévő kapcsolót? Az ohmikus elmozdulással működik? Tehát, ha melegebb a víz, akkor más az ellenállása és a panelen egy relé kapcsolja hozzá a fűtést? Viszont ebben az esetben nem indulna el a többi program se. Vagy tévedek?
Arra a kapcsolóra gondoltam, amivel a hőfokot beállítod.
Ezen nincs külön hőfokszabályzó, hanem a programokhoz van rendelve.
Az szomorú. Valami vezérlő elektronika hiba lehet. Ahhoz sajna nem értek.
Helo, talaltam egy pupos kondit a paneljan, ugyhogy gondoltam biztosra megyek es kicserelem az osszes kondit low esr-uekre, h ne legyen gond.
Felirtam mik kellenek, bnom elment ertuk, de a kritikus 680uFosbol nem volt csak 470µF (egyebkent ez a kondi volt felpuposodva). Most csereltem ki oket, osszerakas utan a ledvillogas megszunt, csak a piros keszenleti vilagit. Akarjuk inditani a programot, de nem reagal. Szetszedtem es a panel felol halk sipolast hallok, amit nem tudok ertelmezni. A kapcs tap "alapzaja", vagy jol sejtem h vmelyik kondi ciripel? En arra gyanakszom, h az a 470µF puffer keves neki es nem tud felbootolni a mikrokontrollerje. Kerdesem, jo a feltetelezesem vagy valami mast csesztem el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |