Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „- A sor hosszát mennyinek állítottad be?” Nem állítottam sorhosszt. A "loadStrings("filename");" alapján csináltam. Az előzmények:
A "fro = new FileReader( "c:/Users/ga....." sor fölösleges! A "nums" int típusú lesz, elméletileg. Lehet az lesz a legegyszerűbb, ha az egészet átrakom az Eclipse-be, és megnézem mit is csináltam.
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni tolletek. Ma erkezett meg az uj launchpad-om es amikor felszeretnem tolteni a programom ezt a hibauzenetet irja ki: "Fatal error: Could not find device (or device not supported) Session aborted!" Elore is koszonom segitsegetek!
A porojekt opcióknál be kell állítani a mikrovezérlő típusát. Ha MSP430G2553 van a panel foglalatába (ellenőrizd, rá van írva!), akkor azt válaszd ki!
Ezen kívül a programozó eszközt is ki kell választani! IAR Embedded Workbench esetén Debugger: FET debugger FET Debugger: Texas Instruments USB-IF Bővebben: Link
A 43oh.com fórumán megjelent egy leírás a Code::Blocks IDE Windows alatti bekonfigurálásáról az mspgcc-hez. Fél napos munkával sikerült elérni, hogy rendesen lefordítson egy LED villogtató programot, s a Tool menüben is sikerült létrehozni egy Letöltés eszközt, amely az mspdebug segítségével letölti a lefordított programot. A debugoláshoz azonban egyelőre nincs kotta.
Összességében nagyon kiábrándító az egésznek a viselkedése, úgyhogy részemről felejtős az egész! Az Eclipse-hez való mspgcc plugin sokkal könnyebben használható, bár a debugolás nekem ott sem jött össze (a Texas gyári meghajtó programmal).
Igen ezeket mind megcsinaltam es megsem mukodik, de azert koszonom a valaszt!
Úgy csináltad, ahogy a cikkek között Icserny kolléga írta? Bővebben: Link
Természetesen igen!
![]()
A gyárilag beégetett program egyébként működött? A PC-vel rendben van a kapcsolata a kártyának?
igen villog felvaltva a ket led, es a com3 an van csatlakoztatva.
A soros porton kívül egy HID USB beviteli eszköznek is meg kell jelennie, melynek hardverazonosítója: HID\VID_0451&PID_F432&REV_0105&MI_01
A kártyán a J3 átkötéseknek a helyükön kell lennie. Néha előfordul, hogy nem működik a kapcsolat, ilyenkor újracsatlakozás, vagy az IAR IDE újraindítása megoldja a problémát. Ha végképp nem megy, nézd meg egy másik gépen is!
Az az igazsag, hogy nem tudom, hogy hogy kell nézzem a HID USB beviteli eszközt. Habar nagy a gyanum, hogy az nincs.
Eszközkezelőben HID / HID beviteli eszközök / HID szabvénynak megfelelő eszköz vagy USB beviteli eszközre jobbklikk, Tulajdonságok-ra katt. A Részletek fül kiválasztása után a Tulajdonság-nál a Harverazonosítókat válszd ki. Win7-nél legalábbis így megy...
Ezt talaltam, mondjuk nem egyezik teljesen "Device USB\VID_0451&PID_F432&MI_01\6&3aaf645e&0&0001 was configured."
De amikor kihuzom az usb-csatlakozobol akkor eltünik, és amikor visszadugom, akkor elöjön, szoval annak kell lennie
Ettől még mennie kellene, mert tudtommal csak a VID/PID páros kell a felismeréshez. De megfpróbálhatod frissíteni (vagy leszedni és újra telepíteni) a drivert. Ha IAR van fent, akkor a telepítési könyvtárán belül a 430/drivers/TIUSBFET mappában van a meghajtó. Ha jól emlékszem, nekem a 64 bites rendszeren is csak a 32 bites driver volt jó, de erre most nem vennék mérget. Lehet próbálkozni...
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Köszönöm a segitséget, még probálkozom
![]()
Átraktam az Eclipse-be az egész programot. Tulajdonképpen az adatbehívás fájlból résszel semmi gond nincs. A "lines" string tömbbe berakja az egész fájl tartalmát, és mindegy neki, hogy 1, 2, 3, ... jegyű szám szerepel benne. Minden sor az Enter-ig tart.
A gond valóban ebben a sorban van:"nums = int(split(lines[file_index], " " ));" , de sajnos az eclipse nem akarja elfogadni ezt a sor. Az én értelmezésem szerint a fenti sor, a lines tömb file_index sorát kéne berakja, "szétdarabolva" a nums tömbbe. Pl: lines[0]= 10 20 30 40 50 .... = nums[0]=10, nums[1]=20, nums[2]=30,..... Vagy rosszul értelmeztem megint egy leírást? Pontosabban a split(); leírását? Ezek után már abszolút nem értem, hogy mi a problémája. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
Nem a split-tel van a gond, azt szerintem jól értelmezted.
Én abban nem vagyok biztos, hogy ha az int() konverziós függvényt egy szóközökkel elválasztott szövegsorra ráereszted, abból az lesz, amire te gondolsz. Hasonló esetben én két lépésben csináltam a konverziót: 1. lépés: a szövegsor szétszedése split()-tel 2. lépés: a szétszedett szövegelemek egyenkénti konverziója. A dolog szépséghibája, hogy nem tudom, van-e olyan változó vagy metódus, ami megmondja, hogy a split() hány darabra szedte szét a sort (eszerint kellene szervezni egy for ciklust a konverziókhoz).
Így átgondolva, az egész fájl műveletet, és a hozzá tartozó konverziókat át kell szervezzem.
Jelen pillanatban, úgy van megírva a program, hogy az MCU által küldött infó, egy fájlba tárolódik. Ez így egy idő után, egy hatalmas adatmennyiség lesz, amit be kell hívjon egyetlen tömbbe. Ha ezt megoldottam, utána lehet gondolkodni a konverzión. Köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár dolgot programozással kapcsolatban. 1. Lehetséges-e a program futása közben bármikor resetelni a timert? A lényeg annyi, hogy egy interrupt hatására szeretném resetelni a timert, bekapcsolni, majd meghatározott idő után lekapcsolni. A többit majd később, azokon még dolgozok. Köszi! Idézet: A TACTL regiszter TACLR bitje erre szolgál. Bővebben: Link „Lehetséges-e a program futása közben bármikor resetelni a timert?”
Új, nagyob tudású tagokkal bővül az MSP430G2xxx sorozat. Az adatlapok még nem elérhetők, tehát egyelőre még várni kell. Addig csak a véletlenül kiszivárgott adatokkal kell beérni. Az MSP-GANG programozó leírásában például ez áll:
Idézet: „MSP-GANG v1.1.2.0 This version has added support for new devices: MSP430G2444, MSP430G2544, MSP430G2744 MSP430G2755, MSP430G2855, MSP430G2955” A G2x55 sorozatról annyit tudni, hogy 38 lábú TSSOP tokozású lesz (ez kb. 4 I/O portot jelent), 3 Timerrel, s 32, 48 illetve 56 kB flash memóriával, 4 kB RAM-mal fog rendelkezni (többi paraméterében a G2553-mal egyezik meg (tehát pl. USCI A és B lesz benne). A számozás rendje szerint a G2x44 sorozat valószínűleg 8/16/32 kB flash és 2 kB RAM-mal fog rendelkezni. Bővebben: Link Nem tudni, hogy miért rejtette el a TI a korábban már közzétett adatlapokat, mindenestre egy Errata itt elérhető: http://www.ti.com/lit/er/slaz516/slaz516.pdf
A minap olvastam, hogy az új, IAR Embedded Workbench for MSP430 v5.51.6 támogatni fogja az újabb kiadású gXXXX és más MSP430 MCU-kat. Bővebben: Link
Köszönöm, erre nem is emlékeztem!
Akadt közben viszont másik problémám. A program a következőt fogja csinálni: Beolvassa a légtömegmérő és a gázpedálszenzor adatait, majd azokat kiértékelve kiszámolja a befecskendezési időt. Egy 8x8-as tömbbe van leírva a befecskendezési térkép, ezeknek az elemei közt lin. interpolál, és kapjuk a megfelelő időt. A probléma a képen látható. Mit rontottam el tudja valaki? A program: (még közel sincs kész)
Köszi!
Nem segít sajnos
![]() Gondoltam ,hogy párat át lehetne írni, mert felesleges az integer, de nem találtam sehol hogy milyen más változótípusok vannak. Anno C-ben még volt byte (0-255), meg vannak olyanok, amit előszeretettel használtok, uint16_t? Ezek mit tudnak? Gondolom unsigned int 16 bit, de mi az a T? Köszi
Nekem az IAR-ral nem ír ki hibát a fordításkor. Projekt opcióknál az MSP430G2553 van kiválasztva.
Igen, nekem is az van+ FET debugger, de valamiért mégsem oké. Találtam egy írást a változókról most lecseréltem a nagyrészét, hogy ne legyenek feleslegesen nagyok, de az sem segített. A programot nekem is lefordítja, bele is "égeti" a kontrollerbe, de mikor előjön a debug rész, akkor írja ki a hibát. Köszönöm hogy próbál segíteni István!
Közben:: a roject-nél rámentem a clean parancsra, és most minden oké. Érdekes, de örülök. Köszönöm ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Üdv Mindenkinek!
Lenne ez a visszaszámláló:
(az hogy "Tizmasodperc"-nek van jelölve az az előző próbálkozás maradéka) Van valami módja hogy ezt kultúráltabban meg lehessen csinálni? Egy 16x2-es LCD-re írja ki, és a lejárat után elenged a relé. De itt most a visszaszámlálás a kérdés, meg hogy esetleg másodperc kijelzést lehetne-e rakni hozzá? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Szia.
Beállítasz egy Timer modult, hogy egy másodpercenként megszakítást okozzon, és a megszakításba beraksz egy számlálót. A Timer két megszakítása között meg kiíratod a másodpercet, meg amit akarsz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |