Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   357 / 581
(#) Szikravadasz válasza color hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Jó ötlet, de két baj van vele. Az egyik, hogy nem lesz eredeti állapotú a rádió , a másik, hogy sajnos vagy nem, de én látom a villogást a félhullám miatt. Csináltam már így "fényerőszabályzót" csillárkapcsolóval, nem vált be.
(#) 954karpitos hozzászólása Márc 19, 2015 / 4

Üdv!
Az egyik fórumozó társunknak volt egy kiállítása.Szerény körülmények között,annál nagyobb
lelkesedéssel csinálta meg saját gyűjteményéből a rádió népszerűsítését.
Méltatlanul kevesen látták,de akik elmentek azok többször megnézték.
Gratulálok Hatvanas Jocónak szép volt.
Dömsöd képekben
(#) CT-3 válasza 954karpitos hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Nagyon szép profi munka,gratulálok Hatvanasjocó!
(#) hatvanasjocó válasza 954karpitos hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Neten sokan látták. A látogató szám átlagosnak mondható, csak a dömsödi iskola érdektelensége(nem hozták a tanulóikat) volt lehangoló és érthetetlen. Mégtöbb kép a kiállításról:
(#) ronin75 hozzászólása Márc 20, 2015 /

Sziasztok, segítséget kérnék, hogy milyen tipusú az alábbi rádió:

Rádió.jpg

(#) Janó bácsi válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Egy kicsit több, és jobb!! felvétel kellene róla, ne csak az elejét, hanem a belsejét is mutasd meg.
(#) Szikravadasz válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Gratulálok a kiállításhoz! Szép gyűjtemény.
(#) Szikravadasz válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

A skálaüveg (és valószínűleg az elektronika is) Terta T325-nek látszik, csak a középső gomb nem stimmel.
(#) ronin75 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Sajnos csak ez a képem van róla, meg egy hátulról, de a hátlap biztos nem eredeti.
(#) Janó bácsi válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Igaza van Szikravadász kollégának, a gombok, az üveg, meg a tartója egy 325-ös Tertáról való, a a sávnyújtó gomb nélkül. A doboz valószínű egyedi gyártás.
(#) ronin75 válasza Szikravadasz hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Köszönöm a segítséget. Még a 331-es jutott eszembe. Akkor most gondolkodóba esem, hogy mi legyen.
(#) Szikravadasz válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 20, 2015 / 2

Szerintem újítsd fel, ha szükséges, és így tartsd meg. Pont az egyedisége miatt érdekes. Nekem is van egy egyedi, szintén Terta belsővel de Beloiannisz A115-ből faragott kávával készült darabom.
(#) ronin75 válasza Szikravadasz hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Köszönöm a "lökést". Ezen gondolkoztam, hogy "ér" ez így valamit, hisz nem eredeti, hanem egy öszvér valami. Nekem tetszik így, csak úgymond gyűjteményi szempontból érdekes a besorolhatósága.
(#) velegiistvan hozzászólása Márc 21, 2015 /

Sziasztok!

Adott egy Sanyo rm5320-as rádió, melynek meghalt az órát hajtó szinkronmotorja. VAn ötletetek, milyen eszközből származó motorral lehetne ezt pótolni? Az óra felé eső részen a motor apró fogaskereke percenként fordul valamennyit.
Érdemes volna szétszednem a mechanikus időzítős konnektoromat és kivenni belőle a szinkronmotort? Elvileg az is percenként lökdösi az órarészt, igaz az áttételről semmit nem tudok.
Ez a konnektor mai darabnak számít, kb 2007-ben vettük.

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) ronin75 válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Szia,
-próbálkozhatsz az időzítős konnektor motorjával (elvileg mivel szinkronmotor, maga a motor ugyanannyit fordul) vagy a mosógép vezérlők (régi) motorjával
-nekem volt hasonló órám, ott a motor alapos tisztítása (én nyakon fújtam szilikonnal, de wd40 is jó szerintem) után elindult. Ezek nagyon gyenge motorok, egy kis kosz is megállítja öket.
(#) kristikoma válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 21, 2015 / 1

Szervusz!

Lehet pótolni, csak ne 60Hz-es példány legyen, mert akkor 20%-kal lassabban jár. Szerelj be egy motort, majd mérj.
(#) velegiistvan válasza kristikoma hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Köszönöm a válaszokat.
Sajnos a motor tekercse van megszakadva, és a mechanikája is törött (gondolom amiatt, hogy egyszer megszorult az óramű) így itt a wd-40 nem segít. Mennyire eltérő ezeknek a motoroknak az alakja? Csak azért kérdezem, mert ez az első ilyen gép, amit szétszedtem. Itt a motor óraműhajtó-kereke nem középen, hanem a szélén van.
(#) ronin75 válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Pont ilyen motort találni nehéz lesz. Ha ennek már úgyis mindegy, akkor inkább próbáld szétszedni és megjavítani.
(#) velegiistvan válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Értem.
Javítani sajnos nem lehet... Szegecselt az egész. Ez a kisebbik gond, a nagyobbik a törött fogaskerék. Annyi biztos, hogy ez elment az örök forgásmezőkre.
(#) color hozzászólása Márc 22, 2015 /

Orion 442 skálaüveg kliséjét keresem.
Sajnos menthetetlen ez a fajta skála.
Minden megoldás és tapasztalat érdekel.
Köszönöm ha segítetek.
(#) wadember válasza velegiistvan hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Ez nem jó neked? Bővebben: Link
(#) gkari válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Nemrég én is kaptam tőlük O449 szitanyomott skálaüveget - tökéletes.
(#) thehunter hozzászólása Márc 22, 2015 / 1

Sziasztok!

Most kerül sorra egy Osztrák rádió rendbetétele, de sajnos nem találok kapcsolási rajzot hozzá. Kérem aki tud segítsen egy rajzzal. Számomra ismeretlen a típus, KAPSCH VIKTORIA. A cimke szerint 1937/38 gyártású.
Köszönöm
(#) zolika60 válasza thehunter hozzászólására (») Márc 22, 2015 / 2

A barátunknak nem ismeretlen.
(#) kisgeri válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

A csövezése alapján biztosan nem ez. Ezen a néven ahogy látom futott egy pár. Ebben a zipben van több ilyen régi csövezésű is, hátha egyezik az egyikkel.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) zolika60 válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Nem néztem utána, csak a keresés hasznosságára akartam a figyelmet felhívni.
(#) kisgeri válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Egyáltalán nem bántó szándékkal írtam. De így van, keresni mindig érdemes, sokmindent meg lehet találni.
(#) Janó bácsi válasza thehunter hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Talán ez az:
(#) thehunter válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Köszi a segítséget. A zipben megtaláltam az igazit (Kapsch Viktoria W). Legalábbis a csövezése stimmel. (AZ1, EBL1, EF5, EK2)
(#) thehunter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Igen. Szerintem is.
Köszi még egyszer mindenkinek.
Következő: »»   357 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem