Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Jó ötlet, de két baj van vele. Az egyik, hogy nem lesz eredeti állapotú a rádió , a másik, hogy sajnos vagy nem, de én látom a villogást a félhullám miatt. Csináltam már így "fényerőszabályzót" csillárkapcsolóval, nem vált be.
Üdv!
Az egyik fórumozó társunknak volt egy kiállítása.Szerény körülmények között,annál nagyobb lelkesedéssel csinálta meg saját gyűjteményéből a rádió népszerűsítését. Méltatlanul kevesen látták,de akik elmentek azok többször megnézték. Gratulálok Hatvanas Jocónak szép volt. Dömsöd képekben
Nagyon szép profi munka,gratulálok Hatvanasjocó!
Neten sokan látták. A látogató szám átlagosnak mondható, csak a dömsödi iskola érdektelensége(nem hozták a tanulóikat) volt lehangoló és érthetetlen. Mégtöbb kép a kiállításról:
Sziasztok, segítséget kérnék, hogy milyen tipusú az alábbi rádió:
Egy kicsit több, és jobb!! felvétel kellene róla, ne csak az elejét, hanem a belsejét is mutasd meg.
Gratulálok a kiállításhoz! Szép gyűjtemény.
A skálaüveg (és valószínűleg az elektronika is) Terta T325-nek látszik, csak a középső gomb nem stimmel.
Sajnos csak ez a képem van róla, meg egy hátulról, de a hátlap biztos nem eredeti.
Igaza van Szikravadász kollégának, a gombok, az üveg, meg a tartója egy 325-ös Tertáról való, a a sávnyújtó gomb nélkül. A doboz valószínű egyedi gyártás.
Köszönöm a segítséget. Még a 331-es jutott eszembe. Akkor most gondolkodóba esem, hogy mi legyen.
Szerintem újítsd fel, ha szükséges, és így tartsd meg. Pont az egyedisége miatt érdekes. Nekem is van egy egyedi, szintén Terta belsővel de Beloiannisz A115-ből faragott kávával készült darabom.
Köszönöm a "lökést". Ezen gondolkoztam, hogy "ér" ez így valamit, hisz nem eredeti, hanem egy öszvér valami. Nekem tetszik így, csak úgymond gyűjteményi szempontból érdekes a besorolhatósága.
Sziasztok!
Adott egy Sanyo rm5320-as rádió, melynek meghalt az órát hajtó szinkronmotorja. VAn ötletetek, milyen eszközből származó motorral lehetne ezt pótolni? Az óra felé eső részen a motor apró fogaskereke percenként fordul valamennyit. Érdemes volna szétszednem a mechanikus időzítős konnektoromat és kivenni belőle a szinkronmotort? Elvileg az is percenként lökdösi az órarészt, igaz az áttételről semmit nem tudok. Ez a konnektor mai darabnak számít, kb 2007-ben vettük. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia,
-próbálkozhatsz az időzítős konnektor motorjával (elvileg mivel szinkronmotor, maga a motor ugyanannyit fordul) vagy a mosógép vezérlők (régi) motorjával -nekem volt hasonló órám, ott a motor alapos tisztítása (én nyakon fújtam szilikonnal, de wd40 is jó szerintem) után elindult. Ezek nagyon gyenge motorok, egy kis kosz is megállítja öket.
Szervusz!
Lehet pótolni, csak ne 60Hz-es példány legyen, mert akkor 20%-kal lassabban jár. Szerelj be egy motort, majd mérj.
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos a motor tekercse van megszakadva, és a mechanikája is törött (gondolom amiatt, hogy egyszer megszorult az óramű) így itt a wd-40 nem segít. Mennyire eltérő ezeknek a motoroknak az alakja? Csak azért kérdezem, mert ez az első ilyen gép, amit szétszedtem. Itt a motor óraműhajtó-kereke nem középen, hanem a szélén van.
Pont ilyen motort találni nehéz lesz. Ha ennek már úgyis mindegy, akkor inkább próbáld szétszedni és megjavítani.
Értem.
Javítani sajnos nem lehet... Szegecselt az egész. Ez a kisebbik gond, a nagyobbik a törött fogaskerék. Annyi biztos, hogy ez elment az örök forgásmezőkre.
Orion 442 skálaüveg kliséjét keresem.
Sajnos menthetetlen ez a fajta skála. Minden megoldás és tapasztalat érdekel. Köszönöm ha segítetek.
Ez nem jó neked? Bővebben: Link
Nemrég én is kaptam tőlük O449 szitanyomott skálaüveget - tökéletes.
Sziasztok!
Most kerül sorra egy Osztrák rádió rendbetétele, de sajnos nem találok kapcsolási rajzot hozzá. Kérem aki tud segítsen egy rajzzal. Számomra ismeretlen a típus, KAPSCH VIKTORIA. A cimke szerint 1937/38 gyártású. Köszönöm
A csövezése alapján biztosan nem ez. Ezen a néven ahogy látom futott egy pár. Ebben a zipben van több ilyen régi csövezésű is, hátha egyezik az egyikkel.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Nem néztem utána, csak a keresés hasznosságára akartam a figyelmet felhívni.
Egyáltalán nem bántó szándékkal írtam. De így van, keresni mindig érdemes, sokmindent meg lehet találni.
Köszi a segítséget. A zipben megtaláltam az igazit (Kapsch Viktoria W). Legalábbis a csövezése stimmel. (AZ1, EBL1, EF5, EK2)
Igen. Szerintem is.
Köszi még egyszer mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |