Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Olvasol is vagy csak kérdezel? Leírta tök egyértelműen, hogy miként csinálta!
Melyik van ott?
Nincs ott mivel vitte fel! Nincs ott hogy hogyan védi meg az oxidációtól a padeket... Szóval?
Elmondta, hogy a panel közepére rakott egy kicsit, majd egy plasztik kártyával elegyengette.
Az egyértelműen nincs ott, csak hogy az a módszer, mint hogy tesz rá egy fóliát. De előtte elkenhette....
Idézet: Tessék beidéztem neked, mobilról nem volt könnyű... Ha ez számodra nem egyértelmű... „Egy kis pöttyöt teszek a nyák közepére a festékből, majd ráteszem a fóliát ( a videóval ellentétben én egyből a filmet teszem rá, nem használok köztes réteget). Amikor rajta van a film, egy plasztik kártyával (bankkártya, személyi igazolvány, pontgyűjtő kártya, stb. ) szépen el lehet teríteni a lakkot.”
Valamit elnéztem, simib részére akartam válaszolni.
Szia! Jól sikerült a réteged, sőt mondhatni kiválóan, gratulálok. A gyári filmet denszesszel vagy acetonnal mostad? Melyik nem tette tönkre, egyik sem? Az a fólia ami miatt alávilágítás lett milyen vastag volt? Én celofánnal próbákolztam, mert az elég vékony, viszont emiatt könnyen gyűrődik, nehéz vele szép felületet készíteni. Nálam bevált a hengeres felhordás. Ennek egyetlen hátránya a rusztikusabb felület, de némi szikkasztás után celofánnal letakarva egy merevebb lapot rászorítva kissé javítható a felület. Ez a közvetlen filmes módszer jónak tűnik, ha a film valóban megmenthető hibátlan állaptban. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
De az egy másik hozászolásban volt, azt nem olvastam, csak most....
De erre akkor sincs semmi sem... Idézet: „Nincs ott hogy hogyan védi meg az oxidációtól a padeket...”
Nem tudom ő hogyan védi meg, én utaólag amikor már fent van a lötstop réteg belógatom a panelt a kémiai ónozóba.
Tudom.
Én még azon agyalok, de az egyik anyagot nem igazán tudnám beszerezni. A másik is necces. A kénsav lenne csak ok.
Szia, nézd meg itt én innét rendeltem: hipofoszfit - egy kicsivel barátságosabb az ára. Igaz, hogy küldték a levelet, hogy más néven postázzák, mert egyébként nem postázható.
Te már próbáltad ezt a galvanizálást?
Én is ezt a forrást néztem, csak kicsit aggódom, hogy levámolhatják, meg hát ugye érkezik egy fél kiló fehér por egy csomagban a világ végéről, hát elég gyanús...
Szeretnék áttérni a nyomtatásról a fotótechnikára, elkezdtem összeszedni a technikát hozzá. Úgy tervezem, hogy egy USB-s mikroszkóppal ellenőrizném, fúrnám a korábban említett alsó fúrós technikával. Ehhez keresek fúrót, ami kis méretű és elég a nyák kifúrásához. Van amúgy egy Extoll marokfúróm, de túl magas.
Ebayen találtam egyet Ennek a tokmányát lecserélném 3,2 mm-esre. Szerintetek elég lesz ez a fúró a nyákokhoz?
Még nem, be kellene szereznem még 25% ammónia oldatot.
A küldéskor lehet szerencsém volt, simán megjött.
Ammónium-hidroxid (szalmiákszesz) beszerzése már nem probléma. Pl. itt van.
Szia!
Nekem úgy tűnik a film megmenthető. Csak vigyázni kell hogy a szélekre ne folyon ki a lakk. Nekem a denszesz és az aceton sem tette tönkre a filmet. Mindkettővel mosható volt...
Az oxidációtól én is úgy védem meg mint ahogy azt papus51 is teszi. A lakkozott panelt kémiai ónozóba teszem. Így csak ott ónozódik ahol forrasztva lesz.
Sziasztok!
Újabban kipróbáltam, hogy laminálógéppel milyen nyákot készíteni, és az lenne a problémám, hogy a közepét egészen jól felvisze a nyákra, de a széle szinte mindig lemarad. Pedig le van csiszolva szépen a nyák, fényes papírral csinálom, lézernyomtatóval, elvi akadálya nincs. Nem lehet elég meleg a gép, vagy mi lehet a probléma?
Ezt a festéket is "be kell égetni" mint a lötstop fóliát? Vagy elég neki az uv fény?
A szóban forgó solder mask 2600 tól magasabb hőt nem bír ki károsodás nélkül.
A fóliát 140-150 fokon "égetjük be " előhívás után ettől lesz hőálló. A festéknél nem kell ezt megtenni?
Vagy görbe a nyáklemezed, vagy kevés a szorító erő a laminálódnál szerintem . De az is előfordulhat hogy sorjás a széle és az tartja el a papírt ...
Már 25 fokon szilárdul.
Kisstomi5545: Nekem inkább az a gyanúm , hogy összefogdosod a széleket, és zsíros lesz az ujjadtól. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Mindig nagyon ügyeltem rá, hogy ne fogdossam össze.
De majd még utánanézek, mert lehet, hogy nem elég erős a lamináló nyomása!
Viszont én a csiszolást a helyedbe elfelejteném .Nem csak , hogy vékonyabb lesz a réteg , de még nehezebb is megtisztítani a nyákot utána , és hát a karcok sem igazán tesznek jót a felületnek.
Szia!
Elég az UV fény, majd előhívás (lemosás) után még egy kis UV. Eyess fórumtárs véleményével a gyakorlat nem egyezik. Sajnos nem nagyon akar ez szilárdulni sem 25 fokon sem magasabb hőmérsékleten. Én próbáltam 100 fok körül is.
A termékhez mellékelt információkat idéztem.
Mit ajánlassz helyette?
Denaturált szeszről is hallottam már, hogy azzal kezelik le.
A D. szesz már abban a stádiumban jó , amikor szinte tiszta a nyák de , ha nagyon koszos zsíros , és korrodált a felülete , akkor a D.szesz vajmi keveset ér..
Igazából nincs kimondott ököl szabálya ennek sokan sokféleképpen csinálják kinek mi válik be. Valaki elő marat stb , igazából ez is csökkenti a felületi vastagságot viszont biztos , hogy zsírtalan lesz.Vagy lehet kapni karc mentes súroló szert azzal is szépen le lehet tisztítani .Szóval széles a paletta.
Az a kikeményedési idő: több mint 5 óra, nem lehetséges, hogy a levilágítás utáni történetre vonatkozik?
Nem tudom , de azt írják , hogy 25 fokon már a viszkozitását elveszti , tehát kezd szilárdulni , hogy a teljes kikeményedés több mint 5 óra ezt nem tudom , és azt sem , hogy ezt az időt melegítéssel , vagy égetéssel lehet e csökkenteni úgy , hogy még ne károsodjon a felület
|
Bejelentkezés
Hirdetés |