Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1023 / 1387
(#) Pali79 válasza szili83 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Olvasol is vagy csak kérdezel? Leírta tök egyértelműen, hogy miként csinálta!
(#) szili83 válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Melyik van ott?
Nincs ott mivel vitte fel!
Nincs ott hogy hogyan védi meg az oxidációtól a padeket...
Szóval?
(#) Mdavid válasza szili83 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Elmondta, hogy a panel közepére rakott egy kicsit, majd egy plasztik kártyával elegyengette.
(#) szili83 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Az egyértelműen nincs ott, csak hogy az a módszer, mint hogy tesz rá egy fóliát. De előtte elkenhette....
(#) Pali79 válasza szili83 hozzászólására (») Máj 12, 2014 / 1

Idézet:
„Egy kis pöttyöt teszek a nyák közepére a festékből, majd ráteszem a fóliát ( a videóval ellentétben én egyből a filmet teszem rá, nem használok köztes réteget). Amikor rajta van a film, egy plasztik kártyával (bankkártya, személyi igazolvány, pontgyűjtő kártya, stb. ) szépen el lehet teríteni a lakkot.”
Tessék beidéztem neked, mobilról nem volt könnyű... Ha ez számodra nem egyértelmű...
(#) papus51 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Valamit elnéztem, simib részére akartam válaszolni.
Szia!
Jól sikerült a réteged, sőt mondhatni kiválóan, gratulálok. A gyári filmet denszesszel vagy acetonnal mostad? Melyik nem tette tönkre, egyik sem? Az a fólia ami miatt alávilágítás lett milyen vastag volt? Én celofánnal próbákolztam, mert az elég vékony, viszont emiatt könnyen gyűrődik, nehéz vele szép felületet készíteni. Nálam bevált a hengeres felhordás. Ennek egyetlen hátránya a rusztikusabb felület, de némi szikkasztás után celofánnal letakarva egy merevebb lapot rászorítva kissé javítható a felület.
Ez a közvetlen filmes módszer jónak tűnik, ha a film valóban megmenthető hibátlan állaptban.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
(#) szili83 válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

De az egy másik hozászolásban volt, azt nem olvastam, csak most....

De erre akkor sincs semmi sem...

Idézet:
„Nincs ott hogy hogyan védi meg az oxidációtól a padeket...”
(#) papus51 válasza szili83 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Nem tudom ő hogyan védi meg, én utaólag amikor már fent van a lötstop réteg belógatom a panelt a kémiai ónozóba.
(#) szili83 válasza papus51 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Tudom.
Én még azon agyalok, de az egyik anyagot nem igazán tudnám beszerezni. A másik is necces. A kénsav lenne csak ok.
(#) neoone válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Szia, nézd meg itt én innét rendeltem: hipofoszfit - egy kicsivel barátságosabb az ára. Igaz, hogy küldték a levelet, hogy más néven postázzák, mert egyébként nem postázható.
(#) NickE válasza neoone hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Te már próbáltad ezt a galvanizálást?

Én is ezt a forrást néztem, csak kicsit aggódom, hogy levámolhatják, meg hát ugye érkezik egy fél kiló fehér por egy csomagban a világ végéről, hát elég gyanús...
(#) Mdavid hozzászólása Máj 12, 2014 /

Szeretnék áttérni a nyomtatásról a fotótechnikára, elkezdtem összeszedni a technikát hozzá. Úgy tervezem, hogy egy USB-s mikroszkóppal ellenőrizném, fúrnám a korábban említett alsó fúrós technikával. Ehhez keresek fúrót, ami kis méretű és elég a nyák kifúrásához. Van amúgy egy Extoll marokfúróm, de túl magas.
Ebayen találtam egyet
Ennek a tokmányát lecserélném 3,2 mm-esre. Szerintetek elég lesz ez a fúró a nyákokhoz?
(#) neoone válasza NickE hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Még nem, be kellene szereznem még 25% ammónia oldatot.
A küldéskor lehet szerencsém volt, simán megjött.
(#) NickE válasza neoone hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Ammónium-hidroxid (szalmiákszesz) beszerzése már nem probléma. Pl. itt van.
(#) simib válasza papus51 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Szia!
Nekem úgy tűnik a film megmenthető. Csak vigyázni kell hogy a szélekre ne folyon ki a lakk. Nekem a denszesz és az aceton sem tette tönkre a filmet. Mindkettővel mosható volt...
(#) simib válasza szili83 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Az oxidációtól én is úgy védem meg mint ahogy azt papus51 is teszi. A lakkozott panelt kémiai ónozóba teszem. Így csak ott ónozódik ahol forrasztva lesz.
(#) kisstomi5545 hozzászólása Máj 12, 2014 /

Sziasztok!
Újabban kipróbáltam, hogy laminálógéppel milyen nyákot készíteni, és az lenne a problémám, hogy a közepét egészen jól felvisze a nyákra, de a széle szinte mindig lemarad. Pedig le van csiszolva szépen a nyák, fényes papírral csinálom, lézernyomtatóval, elvi akadálya nincs.
Nem lehet elég meleg a gép, vagy mi lehet a probléma?
(#) kaqkk válasza simib hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Ezt a festéket is "be kell égetni" mint a lötstop fóliát? Vagy elég neki az uv fény?
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A szóban forgó solder mask 2600 tól magasabb hőt nem bír ki károsodás nélkül.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A fóliát 140-150 fokon "égetjük be " előhívás után ettől lesz hőálló. A festéknél nem kell ezt megtenni?
(#) kaqkk válasza kisstomi5545 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Vagy görbe a nyáklemezed, vagy kevés a szorító erő a laminálódnál szerintem . De az is előfordulhat hogy sorjás a széle és az tartja el a papírt ...
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Már 25 fokon szilárdul.

Kisstomi5545: Nekem inkább az a gyanúm , hogy összefogdosod a széleket, és zsíros lesz az ujjadtól.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
(#) kisstomi5545 válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Mindig nagyon ügyeltem rá, hogy ne fogdossam össze.
De majd még utánanézek, mert lehet, hogy nem elég erős a lamináló nyomása!
(#) eyess válasza kisstomi5545 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Viszont én a csiszolást a helyedbe elfelejteném .Nem csak , hogy vékonyabb lesz a réteg , de még nehezebb is megtisztítani a nyákot utána , és hát a karcok sem igazán tesznek jót a felületnek.
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Szia!
Elég az UV fény, majd előhívás (lemosás) után még egy kis UV.
Eyess fórumtárs véleményével a gyakorlat nem egyezik. Sajnos nem nagyon akar ez szilárdulni sem 25 fokon sem magasabb hőmérsékleten. Én próbáltam 100 fok körül is.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A termékhez mellékelt információkat idéztem.
(#) kisstomi5545 válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Mit ajánlassz helyette?
Denaturált szeszről is hallottam már, hogy azzal kezelik le.
(#) eyess válasza kisstomi5545 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A D. szesz már abban a stádiumban jó , amikor szinte tiszta a nyák de , ha nagyon koszos zsíros , és korrodált a felülete , akkor a D.szesz vajmi keveset ér..

Igazából nincs kimondott ököl szabálya ennek sokan sokféleképpen csinálják kinek mi válik be.
Valaki elő marat stb , igazából ez is csökkenti a felületi vastagságot viszont biztos , hogy zsírtalan lesz.Vagy lehet kapni karc mentes súroló szert azzal is szépen le lehet tisztítani .Szóval széles a paletta.
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Az a kikeményedési idő: több mint 5 óra, nem lehetséges, hogy a levilágítás utáni történetre vonatkozik?
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Nem tudom , de azt írják , hogy 25 fokon már a viszkozitását elveszti , tehát kezd szilárdulni , hogy a teljes kikeményedés több mint 5 óra ezt nem tudom , és azt sem , hogy ezt az időt melegítéssel , vagy égetéssel lehet e csökkenteni úgy , hogy még ne károsodjon a felület
Következő: »»   1023 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem