Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A fotó már előhívás után készült , csak a lukak fölé nem tettem gyártó filmet az a rész teliben van világítva, kb 40 fokos előhívót használtam , és nagyon gyengéden ecseteltem, 30s levilágítás után .
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
Lehet hogy túlvilágítom, attól ugyan marhára rámerevedik, de lehet, hogy túl merev lesz, és ettől jön le a lukakról.
Én csináltam egy furat maszkot, és először azt világítottam a dry fóliára, utána csak a nyák filmet. Persze erre csak azért volt szükség, mert a NYÁK filmen a forrszemek közepén ott volt a furat a megfelelő átmérőben, így azokon a pontokon leoldódott volna a dry előhívás közben.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Nekem ilyenre nincs szükségem, mert nekem a cnc fúrja a nyákot, úgyhogy nálam a filmen teli forrszemek vannak.
Igen, igen, úgy más egy kissé. Én Sprint L.-ban dolgozok, és ahhoz, hogy tudjak furatozási rajzot nyomtatni kell a forrszemekben lyuk átmérőt definiálni. Akkor meg viszont lyukas a film, és ezért a gyorsabbik utat választottam egy maszk film készítésével.
Lehet, hogy volna ennél egyszerűbb út is. Ha valakinek van ötlete elő vele!
Nem tudom, mennyire új, de én úgy nyomtatok, hogy a soldermask-ot is bekapcsolom, ha nem kell a furat helye. Beállítom a legkisebb méretre (0,01mm; Options nyomógomb)
Így minden forrszem "teli" lesz. A furatozáshoz természetesen a lyuk átmérők (furat méretek) definiálva vannak tervezés közben.
Abban is van teli forrszem gyártás opció, persze nem a nyomtatásnál, hanem valahol a gerber készítő részen.
SL6 58. oldalon a gerber generálásnál ha nem kapcsolod be a lukat, akkor auto teli forrszemet csinál. (punch hole vagy mi a szösz jobb felső sarokban) A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Szia !
Nem feltélen, mert lehet külön furatokat is nyomtatni, igaz az átmérőt nem látod, csak a furat közepét határozza meg.
Ha van, akkor csinálj már egy gerbert a bottomból, úgy hogy bekapcsolod a punc holet, és úgy hogy nem, de szerintem az lesz az.
Erről beszéltem én is. Csak ahhoz, hogy furatozási rajzot tudj nyomtatni sajna furatos forrszemeket kell tervezned.
Két eset lehet SL-ben a normál furatos és a furat jel.
De nem ismerem Papus technologiáját, a " furatozási rajz " meg különösebben nem tudom hogy értsem.
Sziasztok.
***** Apróhirdetés a hirdetéseknek van, használd bátran! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Szia! Ez is frankó, de 12-vel feljebb már kiveséztük.
Persze, ez biztosan így van, ha gerbert készítesz (nem próbáltam, de nem kételkedem; ez egy szükséges opció)
Amit én írtam, az a nyomdának küldendő pdf nyomtatásakor jó (meg egyszerű) mert 0.01mm pontossággal teljesen lefedi az összes forrszemet. Ehhez csak arra kell ügyelni, hogy az összes lefedendő forrszemre be legyen állítva a soldermask. Ami persze alapból be is állítódik. Mivel én teszek azonosító adatokat, furat helyeket is, ezért ezeknél a forrszemeknél kikapcsolom a soldermaskot. Számomra ez így egyszerű. Gondolom, ha gyártatnék nyákot, és gerbert exportálnék, akkor én is "bepancsolnék" a hole-nak
Sziasztok! Nyáklemez ügyben fordulok hozzátok: az üvegszálas és a CEM hordozóanyagos nyák között mi a különbség? Mi a véleményetek erről a CEM-es nyákról? Előre is köszönöm a választ!
Ezt ps-ként el tudod küldeni a nyomdának. A germagic csinál belőle ps-t.
Tudom csak ezért írtam
Idézet: .„De nem ismerem Papus technologiáját, a " furatozási rajz " meg különösebben nem tudom hogy értsem.” Ugyanis Niedziela nem érti , hogy hogy csinálod.
Akkor Niedziela kedvéért, így:
Üdv Uraim egy váratlan probléma történt a NYÁK gyártás folyamata során, melyre nem találok választ. Először mielőtt még mindenki a rosszul csinálod stb. dologgal jönne hozzáteszem, 4 éve vasalom a NYÁK-ot ugyan azzal a lappal (hestore műnyomó), vasalóval, nyomtatóval dolgozok toner csere nem volt, és eddig mindig kiválló eredményt értem el. A probléma most a következő, a NYák lapra nem tapad át a toner, csak egy halvány nyomot hagy, a nyák felhasználás előtt zsíroldózva csiszolva volt. Valakinek esetleg valami ötlet? 4 ívet nyomtattam ki mindegyiknél ez történt.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Üdv.
Idézet: .„a nyák felhasználás előtt zsíroldózva csiszolva volt” Ez az eljárás nekem új.De valószínű ezért nem tapad meg .De nem írtál a hőfokról nem lehet , hogy azzal lesz baj ?
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a lézernyomtató festék kb milyen hőfokon olvad?
Változó gépfüggő , és festék függő.
Na de mégis valami nagyságrendi adat csak van...
Szia !
160 - 180C
Köszi!
A nyákról a zsírt mivel szoktátok eltávolítani? Vagy az azúrban mit lehet kapni olyan anyagot, ami zsírtalanít, de nem lesz tőle ,,zsíros" a nyák?(tudom hülyén fogalmaztam, elnézést érte... )
Trisó, annál jobbat még nem találtak fel. Lehet széntetraklorid is.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Gondolom a trisó olcsóbb...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |