Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1051 / 1387
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

A fotó már előhívás után készült , csak a lukak fölé nem tettem gyártó filmet az a rész teliben van világítva, kb 40 fokos előhívót használtam , és nagyon gyengéden ecseteltem, 30s levilágítás után .
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Lehet hogy túlvilágítom, attól ugyan marhára rámerevedik, de lehet, hogy túl merev lesz, és ettől jön le a lukakról.
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Én csináltam egy furat maszkot, és először azt világítottam a dry fóliára, utána csak a nyák filmet. Persze erre csak azért volt szükség, mert a NYÁK filmen a forrszemek közepén ott volt a furat a megfelelő átmérőben, így azokon a pontokon leoldódott volna a dry előhívás közben.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014

Maszk.jpg

(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Nekem ilyenre nincs szükségem, mert nekem a cnc fúrja a nyákot, úgyhogy nálam a filmen teli forrszemek vannak.
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Igen, igen, úgy más egy kissé. Én Sprint L.-ban dolgozok, és ahhoz, hogy tudjak furatozási rajzot nyomtatni kell a forrszemekben lyuk átmérőt definiálni. Akkor meg viszont lyukas a film, és ezért a gyorsabbik utat választottam egy maszk film készítésével.
Lehet, hogy volna ennél egyszerűbb út is. Ha valakinek van ötlete elő vele!
(#) hotib válasza papus51 hozzászólására (») Szept 3, 2014 / 1

Nem tudom, mennyire új, de én úgy nyomtatok, hogy a soldermask-ot is bekapcsolom, ha nem kell a furat helye. Beállítom a legkisebb méretre (0,01mm; Options nyomógomb)
Így minden forrszem "teli" lesz.
A furatozáshoz természetesen a lyuk átmérők (furat méretek) definiálva vannak tervezés közben.
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Abban is van teli forrszem gyártás opció, persze nem a nyomtatásnál, hanem valahol a gerber készítő részen.
SL6
58. oldalon a gerber generálásnál ha nem kapcsolod be a lukat, akkor auto teli forrszemet csinál. (punch hole vagy mi a szösz jobb felső sarokban)
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
(#) niedziela válasza papus51 hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Szia !

Nem feltélen, mert lehet külön furatokat is nyomtatni, igaz az átmérőt nem látod, csak a furat közepét határozza meg.

a.pdf

(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Ha van, akkor csinálj már egy gerbert a bottomból, úgy hogy bekapcsolod a punc holet, és úgy hogy nem, de szerintem az lesz az.
(#) papus51 válasza niedziela hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Erről beszéltem én is. Csak ahhoz, hogy furatozási rajzot tudj nyomtatni sajna furatos forrszemeket kell tervezned.
(#) papus51 válasza hotib hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Szia! Ez tök használható ötlet. Köszi.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 3, 2014 /

Két eset lehet SL-ben a normál furatos és a furat jel.
De nem ismerem Papus technologiáját, a " furatozási rajz " meg különösebben nem tudom hogy értsem.
(#) eyess hozzászólása Szept 3, 2014 /

Furat maszk példaképen .
(#) holex hozzászólása Szept 3, 2014 /

Sziasztok.

Apróhirdetés a hirdetéseknek van, használd bátran!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Szia! Ez is frankó, de 12-vel feljebb már kiveséztük.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Persze, ez biztosan így van, ha gerbert készítesz (nem próbáltam, de nem kételkedem; ez egy szükséges opció)
Amit én írtam, az a nyomdának küldendő pdf nyomtatásakor jó (meg egyszerű) mert 0.01mm pontossággal teljesen lefedi az összes forrszemet. Ehhez csak arra kell ügyelni, hogy az összes lefedendő forrszemre be legyen állítva a soldermask. Ami persze alapból be is állítódik.

Mivel én teszek azonosító adatokat, furat helyeket is, ezért ezeknél a forrszemeknél kikapcsolom a soldermaskot. Számomra ez így egyszerű.

Gondolom, ha gyártatnék nyákot, és gerbert exportálnék, akkor én is "bepancsolnék" a hole-nak
(#) rockersrac hozzászólása Szept 4, 2014 /

Sziasztok! Nyáklemez ügyben fordulok hozzátok: az üvegszálas és a CEM hordozóanyagos nyák között mi a különbség? Mi a véleményetek erről a CEM-es nyákról? Előre is köszönöm a választ!
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Ezt ps-ként el tudod küldeni a nyomdának. A germagic csinál belőle ps-t.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Tudom csak ezért írtam
Idézet:
„De nem ismerem Papus technologiáját, a " furatozási rajz " meg különösebben nem tudom hogy értsem.”
.

Ugyanis Niedziela nem érti , hogy hogy csinálod.
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Akkor Niedziela kedvéért, így:
(#) Georgee hozzászólása Szept 5, 2014 /

Üdv Uraim egy váratlan probléma történt a NYÁK gyártás folyamata során, melyre nem találok választ. Először mielőtt még mindenki a rosszul csinálod stb. dologgal jönne hozzáteszem, 4 éve vasalom a NYÁK-ot ugyan azzal a lappal (hestore műnyomó), vasalóval, nyomtatóval dolgozok toner csere nem volt, és eddig mindig kiválló eredményt értem el. A probléma most a következő, a NYák lapra nem tapad át a toner, csak egy halvány nyomot hagy, a nyák felhasználás előtt zsíroldózva csiszolva volt. Valakinek esetleg valami ötlet? 4 ívet nyomtattam ki mindegyiknél ez történt.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
(#) eyess válasza Georgee hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Üdv.
Idézet:
„a nyák felhasználás előtt zsíroldózva csiszolva volt”
.

Ez az eljárás nekem új.De valószínű ezért nem tapad meg .De nem írtál a hőfokról nem lehet , hogy azzal lesz baj ?
(#) rockersrac hozzászólása Szept 5, 2014 /

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a lézernyomtató festék kb milyen hőfokon olvad?
(#) eyess válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Változó gépfüggő , és festék függő.
(#) rockersrac válasza eyess hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Na de mégis valami nagyságrendi adat csak van...
(#) niedziela válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Szia !

160 - 180C
(#) rockersrac válasza niedziela hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Köszi!
(#) rockersrac hozzászólása Szept 5, 2014 /

A nyákról a zsírt mivel szoktátok eltávolítani? Vagy az azúrban mit lehet kapni olyan anyagot, ami zsírtalanít, de nem lesz tőle ,,zsíros" a nyák?(tudom hülyén fogalmaztam, elnézést érte... )
(#) granpa válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Trisó, annál jobbat még nem találtak fel. Lehet széntetraklorid is.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
(#) rockersrac válasza granpa hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Gondolom a trisó olcsóbb...
Következő: »»   1051 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem