Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Pedig nekem póstán küldték és egyben ideért !
Épp emiatt gondoltam ezt a lehetőséget. Hogy átutalás-e vagy utánvét, az rajtad, és a megkért illetőtöl függ. Én pl az átutalást támogatnám, kevesebb vele a gond, és gyorsabb, megbízhatóbb, olcsóbb. Ha neked jelenleg az utánvét az egyetlen, akkor sztem elég sokat bukhatsz a postaköltségen, inkább nyiss egy számlát, online utalgass, (Cib-nél van olyan számla, ami ingyenes ebből a szempontból.) Neked lehet hogy megérné sima ajánlottal (~450ft), plusz kis kezelési költség a megbízottnak, és ha előre tervezel, akkor havonta egy csomagban rengeteg alkatrészt vehetnél (néhány különös boltot ismerve, szinte ingyen).
Próbálkozok egy ilyen weboldal összehozásával, de egyedül nem bírnék belevágni, ha valaki elég eltökélt egy ilyesmi létrehozásában, várom a segítségét!
Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
Bővebben: Link
Ezzel gondolom rám céloztál
Csak megnyugtatás képp, nálunk a leg kisebb szabvány dobozokat még elfogadják levélként való feladáshoz, ebben szoktam a 4W-os csöveket postázni 2db alulap kíséretében jól kibélelve, eddi még nem volt semmi probléma. De szerintem ezzel nem kéne itt foglalkozni, hiszen nem tartozik szorosan ebbe a témakörbe. lehet megérdemelne egy új témát
Én is jól elmentettem mind a linket, mind a szöveget. Jó kis leírás.
Eddig konkrét indokom nem volt, hogy ne kedveljem az utánvétes dolgokat, ez nálam logikai alapon és eredendően megpurcant már a kezdet kezdetén. Sosem néztem fel erre a szolgáltatásra a "világ lehetőségeként". De mostmár, hála fureszk-nak, szöveges és korrekt indokot is fel tudok mutatni, hogy: "tessék, ezért, meg ezért nincs értelme az egész ügynek".
Köszönöm a felvilágosítást. Mert nekem úgy tűnt hogy utánvételes a küldés. De ahogy látom nem utánvételes. Én sem bízok a postában. A sima ajánlott az jóötlet kezelésiköltséggel együtt. Bankszámlát szeretnék már nyitni. Csak nemvagyok tisztában a költségekkel. Ez a weboldal kiváló lenne nekünk mert minden fontosabb alkatrészt be tudnánk szerezni azt amit helyben nemtudánk megszerezni. Megérdeklődöm valahogy mivel van 1 rokonom aki informatikus és hátha tudja a választ: hogy lehet ilyen weboldalt készíteni.
Nem egy nagy cucc, a gond az, hogy vagy ingyenes oldalon csinálod és akkor ki vagy szolgáltatva, vagy fizetősön de az meg havi fix összeg, + a domain éves díja.
Nekem van egy oldalam, majd valami minimumot megpróbálok rádobni, csak nincs sok időm.
Ingyenes oldalra gondoltam, webáruház és apróhirdető oldal keverékére. Miért vagy kiszolgáltatva?
Mert minden további nélkül törlik az oldalt ha olyan kedvük szottyan, ráadásul ugye adott domainen keresztül éred el, az meg olyan mintha pl a hobbielektronika mondjuk ilyen oldal lenne:
www.freeweb.hu/hobbielektronika hogy ez ki ?
Hobbielektronika.fw.hu nem is rossz
Létező weboldalak: www.bss.fw.hu www.kapcsrajz.fw.hu Sztem nem vészes a nevük. Egy domain regelés meg évi 2-5ropi. nem kéne nagy tárhely, és nem ezek volnának a legfőbb gondok. Nem törölgetnek azok csak úgy! Főiskolai tanáraim tananyagai is ilyen oldalakon vannak. Nekem is van vagy 3-4 oldalam Rég nem foglalkoztam velük.
Alapvetően csak akkor törlik a tartalmat a free oldalakról, ha illegális. (Ámbár egyszer én is megsz...tam a tar.hu-val, mert hónapokig nem lehetett se fel, se letölteni semmit az oldalamról az ftp-n... Na akkor mentem át az extra.hu-ra!)
Egyébként én is szívesen besegítek a beszerzésben, különösen az InComp-nál vagyok "jó", Esztikével egészen kellemes viszonyba kerültem! (Norberto, ne meresztgesd a szemed, a többieknek pedig tessék nem félreérteni! ) Szóval szívesen segítek a beszerzésben magam is. (Mellékesen az átutalást én is preferálom, az utánvéttel szemben.) Szerk.: Ja, és a weboldal-szerkesztésben is szívesen segítek - már amennyire tudok...
Én proxxon géphez vettem vastagított szárú 0.8s fúrószárat a Hajós utcában. Álvány nélkül simán kifurom a lyukakat. Aláteszek egy fadarabot és igyekszem merőlegesen tartani. Ha nem pont kerek lyuk kell, pl trimmer lába, azt is ezzel csinálom és bírja.
Sziasztok
szeretném megkérdezni hogy valaki csinált-e már kétoldalas nyákot? a neten sok cikket olvatam már róla de valahogy egyik sem volt számomra az igazi, ha valaki tud valami hasznos információt adni a készjtéséröl akkor megköszönném. Üdv
Hali
én már csináltam, sőt az utóbbi időben már csak azt csinálok, de én a vasalásos technikát alkalmazom. mire vagy kíváncsi pontosan?
Szia
elöször is köszönöm a gyors választ. hát ha őszinte akarok lenni akkor majdnem az egész készjtés menetére persze a vasalási módszert értem csak aztnem hogy hogyan vasaljam mindkét oldalra a filmet és hogy hogyan lesz veztés a két oldal közt mert gondolom házilag a furatgalvánt nem lehet kivitelezni esetleg valami hasznos olvasnivalód nem lenne a készítés menetéröl. Üdv
Szervusz!
A 0,8 as fúrót menyiért vetted, keményfém-e, és mi az üzlet neve a Hajós utcában? Üdv.: P István
A kétoldalas készítés menete kb. ugyan az, mint az egyoldalasé, azzal a különbséggel, hogy a két "fóliát" egyszerre kell felvasalni. A lényeg a pontosság, ezért célszerű előre, mint egy "tasakot" összeilleszteni a két lapot, majd közéjük csúsztatni a lemezt, és így vasalni. Mind a két lap felől meg kell vasalni!
A furatgalván házi körülmények között eléggé nehezen kivitelezhető, így helyette azt szokás alkalmazni, hogy az átviendő ponton egy forrszemet alakítunk ki mind a két oldalon, majd fúrás, végül egy vezetékdarabbal (pl. levágott alkatrész-láb) mind a két oldalon felforrasztjuk.
...és/vagy mindkét oldalon beforraszthatjuk az alkatrészeket (amelyikeknél szükséges, persze)-
Szia
köszi de egyszerre hogyan lehet mindkét oldalt felvasalni? met gondolom nem elég ha csak az egyik oldalt melegítem. Üdv
fotózásnál ugyan az a helyzet. Egy tasakba beteszed, rögzíted, és levilágítod mind a két oldalát, azután előhívod.
Lehet azt is, hogy az egyik felét ráragasztod, megfúrod a nyákot 4-5 ponton amivel a másik oldalt össze tudod pozicionálni, de itt a nyákfúráskor forgács bemehet a fólia alá, vigyázni kell vele, a legegyszerűbb a tasak.
Bővebben: Link
Így kell vasalni két oldalast.
Üdv.!
Én épp most fejeztem be összesen több mint 360cm^2 kétoldalas nyákot. Sajnos nagyon csúnya lett. Ennél sokkal szebb nyákokat is vasaltam már... De ezek csak teszt panelok lesznek, arra meg ez is jó. Forrasztási oldal Alkatrészoldal A napokban írok egy kisebb cikkszerűséget az oldalamra a kétoldalas nyák-készítésről.
Hali
a vasalásos technikát nem írom le külön ha nem gond. Kétoldalas: diptraceba csinálom. a lényeg, hogy az alkatrész oldali részt tükrözve kell kinyomtatni, a másik oldalt pedig normálisan a papírra. Az illesztés nem nagy kunszt: kinyomtatod mindkét oldalt 2 papírra. a progi vékony vonallal jelzi a panel szélét (a diptrace legalábbis) a vonal mentén szépen , pontosan ollóval kivágod mindkét oldalt. aztán kivágsz egy nyáklemezt pontosan ekkorára. aztán először az egyik majd a másik oldalt vasalod rá. ha pontosan csinálod akkor mm-en belül lesz (valamennyi eltérés biztosan lesz a hőtágulás + ilyenek miatt) nekem már az első sikerült. még 1 tipp: mivel lesz eltérés, ezért a fúrást érdemes az alkatrész oldalon csinálni, de ez csak esztétikum miatt. Eszméletlen mód megdobja az alkatrészek stabilitását a panelba a 2 oldalas nyák. gond csak akkor van, ha egy (pl relét) akarok betenni és még ráadásul via-ként is funkcionál a forrszem, mivel az alkatrész oldalon nem lehet forrasztani, ígyhát némi gáz van. Állítólag lehet kapni nagyonvékony csőszegecset, pont ilyen célra, láttam ilyet a Conrad honlapján is és az furatgalvánként már megoldást jelent erre a problémára. röviden ennyi
Szisztok köszönöm szépen az információkat így már eltudok indulni .
Üdv
hi
hol van ez elrontva?? biztos azt linkelted be?? üdv
Már nem emlékszem a pontos árra, kb 1000ft, eredeti proxxon szár, hss, 3db van egy csomagban. Az benne a trükk, hogy 2.x tokmányba lehet befogni.
A bolt A Bajcsy és a Hajós sarkán van, Hajós u. 2. |
Bejelentkezés
Hirdetés |