Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   163 / 1388
(#) fureszk válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

De, én a múltkor öntöttem ki egy elhasznált adagot. Viszont nem a használat hanem az állás miatt romlott meg...
(#) zoly15 válasza fureszk hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

Ez neked hány nap állás alatt romlott meg?
Egyébként úgy van írva hogy légmentesen kéne tárolni...
(#) fureszk válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

Minimum 1 évet álldogált az üvegben.
(#) zoly15 válasza fureszk hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

akkor az pont jó azt hidtem hogy egy hét alatt elromlik..
(#) jdani hozzászólása Jún 27, 2008 /

Helló. valaki próbálta már krétapapirral a vasalást? én azzal próbálkoznék most, hogy menynire jó-ill. rossz..
(#) zoly15 hozzászólása Jún 27, 2008 /

Sziasztok!
Régebben azt hallottam hogy lézernyomtatóba való írásvetítő fóliáról alkohollal lemosható a rajzolat... ez igaz?
Ma vettem fóliát ezentúl evvel szeretnék fotózni
(#) gulasoft válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

igen lemosható
(#) garrett hozzászólása Jún 27, 2008 /

Tiszteletem a tagoknak!
Segitséget kérnék 1 hozzáértőnek egyszerü,foliára nyomtatott 5 membrán kapcsolós nyák elkészitésében.
A segitséget előre megköszönöm!
(#) zoly15 válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Köszönöm...
Alkoholnak mit használjak? pl arcszesz?
Az alkoholok nem bántják a fóliát?
(#) garrett hozzászólása Jún 27, 2008 /

Ja a gyári nyák megvan mintának.
(#) fureszk válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Körömlakklemosó szerintem lehozza.
(#) levii válasza fureszk hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Hát ha a körömlakk lemosó még mindig aceton akkor nem tesz túl jót a fóliának.

zoly15nek: Én vagy ilyen gyógyszertári alkoholt szoktam használni bár az piszok drága vagy denaturált szeszt.

Üdv!
(#) Attila86 válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Megpróbálhatod esetleg aromás hígítóval. Ez a lézernyomtató tintáját tuti leszedi, de lehet hogy a fóliának nem fog tetszeni.

Üdv.!
(#) lgyk válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Hi!

A kémiai ónozó óntartalma csökken a használat során. Nem vészes mértékben, hiszen csak cementálódik az ón a felületre, nem keletkezik vastag bevonat. Viszont a koncentráció csökkenése miatt egyre lassabb lesz a reakció sebessége, többet kell várni a bevonatra. Én külön üvegben tárolok egy kisebb adagot, amíg műxik, addig azt használom.

Elméletileg nem célszerű üvegben tárolni, mert van benne nátrium-fluorid és savas közegű az SnCl2 hidrolízisének visszaszorítása miatt, tehát van benne kevés HF is, ami marja az üveget, gyakorlatilag viszont olyan híg az egész oldat, hogy lehet üvegben is tárolni.
(#) kaqkk válasza garrett hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Szivesen megcsinálom neked de emilben beszéljük meg
(#) garrett válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Köszönöm szépen a segitséget!
irtam mailt!
(#) damien válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Tisztelt Sir-Nyeteg! A higanylámpa amit használni szeretnék hozzá az NEM "gyertya" alakú hanem a Spot lámpához hasonlít vagy a 250W-os infralámpához (inkább ez utóbbihoz) de annyi külömbséggel hogy vastagabb ráadásul a teteje ahonan szórja a fényt az átlátszó vagyis ott nincs fénypor csak az oldalán.
(#) Sir-Nyeteg válasza damien hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Nofene, ilyet még nem láttam. Nem lehet akkor rossz, ha kimondottan ilyenre tervezték
Én kaptam egy hagyományosabbat, levágtam búráját gond nélkül, és kiderült, h még kábel, meg foglalat( 1200ft), meg nagy doboz, meg stb kell hozzá. Inkább ledes technkára ugrottam rá, és lényegében a fent említett dolgok árából kijött a teljes megvilágítóm. Így továbbiakban nem tudok a HGXI-ben segíteni.
(#) damien válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Lehet venni lyen égőt de nagyon drága. Én 16000-ért szereztem 2 darabot. Az egyik 400W-os a másik 700W-os. Az ára rendkívül borsos volt mivel hogy nem a hagyományos kialakítású hanem ahogy írtam is a 250W-os infralámpához hasonlít.
(#) Sir-Nyeteg válasza damien hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Azta!!!
Annyiból már nyák-gyártó üzemet lehet venni!
Érdekes... Ilyenkor gondolkodik el az ember, h a napfény meg ingyen van!
(#) gulasoft válasza damien hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Az UV ledes levilágító meg 4500Ft.
(#) damien válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Ez mondjuk igaz. De ha már megvan akkor ne porosodjon. Itt ahol lakok itt drágaság van.
(#) damien válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

UV LED-es levilágító pedig lakhelyemen nemkapható
(#) kaqkk válasza damien hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Nálunk sem , mindenki maga készíti a levilágítót a bolti eszetlen drága
Az enyém uv fénycsővel készült
(#) Sir-Nyeteg válasza damien hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Srácok!
Mindenki panaszkodik, hogy ahol lakik, ott drágaság van, meg hogy ott nem lehet kapni, meg stb...
Én kezdeményezek egy olyan projektet, hogy segítsük egymást!
Én pl nem túl gyakran, de kb 2-3 hetente járkálok a chipcad-be/felé, illetve ismerek pár boltot Bp-n(Budafoki út). Ha valakinek szüksége van valamire, szóljon, körbenézek a kedéért, hátha van az, ami neki pont kell, és a környékén nem lehet kapni, vagy baró drága. A posta kivisz egy csomagot kb 450ft-ért ajánlva.
Nem haszonszerzés címén akarom ezt indítani, sztem pl benzinárban meg lehetne oldani a dolgot, ha valakinek sürgős. Munkahelyemtől kb 10 percre van 3 elektronikai bolt is. És bizti van pár Bp-i srác is errefelé, nem?
Vélemény, ötlet?
Valaki írta, hogy ahol lakik, ott 30km-re nincs elektrós bolt. Neki mindenképpen jól jönne.
Lényegében a HEstore is ilyesmit kínál, de náluk sincs minden, ill vannak akciók kisebb boltokban.
(#) sprofan válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szerintem jó ötlet.
Egy dolog egyből:
Nálunk az egyik elektro boltban 990HUF -ért lehet lapni 210mm F6T5-BLB Daishin UV fénycsövet. 6W-os de a 4W-os is ennyibe kerül. Ha kell valakinek, én a vételi ár és postaköltség ellenében (kb. 350Ft / 3db) tudok küldeni.
(#) imbra hozzászólása Jún 29, 2008 /

Üdv!

Ezek az UV fénycsövek nem károsak a szemre?
(#) Sir-Nyeteg válasza imbra hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

De, ezek az UV fénycsövek károsak a szemre. De ez aktiválja az UV érzékeny lakkot a nyákon. Zárt dobozba kell tenni, és nem belebambulászni.
(#) damien válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Tisztelt Sir-Nyeteg! 1 kiváló ötlet amit támogatok. Csak 1valami nemvilágos: ajálva, de utánvéttel van a küldés? Nekem csak a postai megoldás jó mert Bp-től 200km-re lakok. Meg drága az utiköltség [igaz hogy korlátlanszámú 90%-os jegyet vehetek, de az út kb 4óra mire Bp-re érek meg vissza 4-óra]
(#) gulasoft válasza damien hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Szerintem te utalsz, ő postáz, bár véleményem szerint 3 uv led nagyságrendileg simán elfér 100 darab egy borítékban, nem kell csomagként feladni.
Egyébként az miért nem jó, hogy megveszi valaki akivel megdumálod, azután felülsz a vonatra, és hétvégén beruccnansz a városba? Nekem csak a nyitvatartási időkkel van gondom, bár mióta az új munkahelyen pénteken 13:30-kor végzünk már azzal sem. Fénycsövet semmiképpen nm bíznék a magyar királyi postára.
Következő: »»   163 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem