Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Minap összedobtam egy uv-s nyák levilágítót Cree uv ledekkel 2 db. Ugye még ez az első fototechnikás nyákom, már ráment két nyák...szóval inkább segítséget szeretnék kérni. Nah szóval ugye maszkot elkészít ...rátesz ...leszorít...levilágít...majd előhív... namár most előhívásnál előjön a rajzolat, csak valahol rendesen valaohol halványan és maratásnál meg a halvány részeket leszedi, please segítsetek!!! Ha előhivatom mennyire kell leoldani a lakkot, elég ha csak a lilás lejön? Amúgy a maratás sokáig eltart Vaskloriddal van 2 óra is kb melegítés nélkül közbe lötyögtetem, de ki ér rá ott álni mellette Vaskloridba nem lehet rakni valamit (sósav,NaOh-t) ha hülyeséget mondtam bocs
Akkor nem kell senkinek? Holnap délelőtt és délután is itthon leszek. Ha nem kell senkinek a bolti árért (200Ft), akkor odaadom ingyen, csak el kell érte jönni! (Örs-Vezér tér)
Szia!Ha nincs jelentkező akkor elküldhetnéd nekem, a nyomtatóm jobban szereti a 100g-os papírt mint a 135g-osat. Igaz azt elmondhatom, hogy sikerült vele a vasolásos panelgyártás nagyon örültem neki.
Írtam, hogy annyi a feltétel hogy el kell érte jönni az Örs-Vezér térre. Most már akár ingyen is odaadom, csak vigye el valaki. De még postázgatni is, ahhoz már nincs hangulatom.
Be kell valljam, hogy soha nem voltam jó kémiából, így nem tudom megítélni, hogy ez csak egy vicc-e, de ha nem, akkor határozottan egy lépéssel közelebb kerültünk a furatfémezéshez:
- the copper from the thick peice of wire is disolved into the solution and deposited elecrically onto the silver coin. - Whats the sulution in there, or chemical name? - believe it or not, it was vinegar deluted with table salt. worked extremely well - how much vinegar to table salt,????? this is very interseting 5/5 . - pour as much vinegar as you need then put as much salt in the mixture as you can(until it doesnt take anymore). works well. Bővebben: Link (a kommentek az érdekesek) Itt van mégegy: Bővebben: Link Már csak azt nem tudom, hogy konkrétan a furatokat hogyan lehetne ezzel fémezni... :/
Mi a kerdes?
A csoka rezet oldott fel ecetben, valoszinuleg rez-acetat keletkezett. Ebbe tett telitesig egy csomo sot, valoszinuleg a viz vezetokepesseget kivanta ezzel fokozni. Irja, hogy o kiprobalta az ont is es jol mukodott. Ettol a furat lyukja meg nem femezodik be elore... En mondjuk nem latom annak sem az elonyet, ha egy ezustpenzt rezzel vonunk be...
Ha két rézlemez közé teszed a kifúrt nyákod, és kisfrekvenciás AC-t kapcsolsz rájuk, akkor az ide-oda mozgó réz nem tapad fel a lemezre esetleg? Elnézést, hogy a hozzá nem értésemmel és a lehetetlen ötleteimmel fárasztalak benneteket, csak nagyon megörültem ennek a videónak.
Szerintem nem.
Vagy ha igen, a nagyobb feluletu 'nem furatra' meg jobban, elrontva ezzel a nyakot.
Ha mégis feltapadna, az egész használható lenne, ugyanis akkor elég lenne egy negatív maszkot vasalni, fúrni, ónt galvanizálni, leszedni a maszkot, végül maratni. Ezzel egy ónozott lemezt kapnánk átkötött viákkal. Milyen jó is lenne. Annyit mindenesetre megér, hogy holnapután kipróbáljam. :yes:
Nem tudom, te hogyan allnal neki, de en tutti, hogy az alapjan indulnek, hogy a kifurt nyakban lukak vannak, amibe ha beletomkodok valamit es a felszint lemosom, akkor az benne marad az uregben.
Anno forrasztovizzel keszitettem par nyakot es a felszinen ossze-vissza ellenallasok alakultak ki, csupan attol, hogy sosavban oldott cinket (ocska cinpacakat es goboket az asztalrol tkp. on-klorid oldat) vittem fel es hagytam 'megszaradni'. Ez egy elegge hig oldat volt, talan tomenyebbel jobban jarsz. Lemaszkolod, megaztatod es maris ott a vezetoreteg, amire lehet mar galvanizalassal noveszteni valamit. Persze ez csak otlet...
Sziasztok!
Milyen arányban kell elkészíteni a maratószert Na perszulfátból, és milyen arányban kell elkészíteni az előhívót NAOH ból. Kérdésem : mennyi víz, mennyi anyaghoz? Válaszokat előre köszönöm.
Maratot nem tudom, en vaskloriddal maratok.
Elohivot ugy szoktam, hogy csinalok tomeny NaOH-t (vigyazni vele, mert oldodas kozben sok hot fejleszt - gyerektol tavol, halalfejes sotet uvegben tartani!) es abbol spriccelek injekcios tuvel amennyi kell, kb 100ml vizhez 3-4ml tomenyet szoktam adni. De ez ugyis kiserletezessel allithato be a legjobban. Aztan ez az elohivo sokaig hasznalhato.
Helló
A töményhez menyi vizet és mennyi előhívót adsz? Köszi a választ.
Ezt nem ertem. Maga a NaOH oldat az elohivo.
A tomenyet ugy keszitem, hogy amikor mar nem tud tobb NaOH benne feloldodni. Ebbol a tomenybol spriccelek kb 1 decihez 3-4ml-t, muanyag fecskendobol. Akik direktben keszitik az elohivot, azt mondjak, hogy 3-4 nagy szem NaOH-t kell beledobni. De mondom, ugyis latszani fog, hogy mennyire van szukseged, legalabbis nalam kb 10s alatt mar belilul a nyak...
Iszonyat drága. Lödstopp lakk, két komponens, szitázással felviszed, 80 fokon 30 percig szárítod, ott kell megvilágítani ahol fel akarod keményíteni, a többi a 80 fokos szárítás utáni levilágítás után lemosható, azután 280 fokon még egy órát égeted. Gyémánt kemény, semmi nem hatja meg, csak a smirgli.
Kicsit combcsontnyak törés miatt kimaradtam itt pár napig, de most 4.5 nappal a műtét után hazaküldtek a keszthelyi kórházból (szerintem a főorvos világcsúcsot akar dönteni (ja a 4.5 nap 408.000Ft volt, hogy ebből hogy nem jut nővérre....))
Szóval a témánál maradva, engedsz egy tálba annyi vizet ami éppen ellepi, és 2-3 szitis kanálnyit beleraksz. Töményebbel nem próbáltam, pedig 1 kiló csak 1100 forint, de inkább a szép maratás volt a lényeg, nem a speed.
Akkor marad a fotózásos megoldás az előhívás utáni beégetéssel. Bár nem tudom egy kicsit felpolírozott nyákon megtapad egyáltalán a P20-as lakk? Próbálta már valaki?
Nem kell ám hinni nekem!
Ezt magyaráztam 3 hónap óta! És nem tudom milyen levilágítót használtál, de a középátlag 5 perc. Nincs pucolás, vasalgatás, áztatás, fogkefézés, csak lehúz fólia, levilágít (nálad 5 perc) Ennél Nem hiszem hogy bármilyen vasalás gyorsabb lenne. Csak olcsóbb. Ret-ben nézzétek meg, kevesebb mint 2* annyi a fotós nyák ára, mint a simáé. Egy 300*200-as sima 1165Ft egy fotóérzékeny 1975Ft. Mindenki eldönti megéri e neki a sok fölös meló, vagy (ebből kijön azért 4 átlag nyák) megér neki 200Ft-ot nyákonként, hogy mindezt megússza, és olyan nyákot tudjon csinálni amiket már raktam fel egy párszor. Mindenesetre gartulálok a nyákhoz.
Hali. megpróbálkoztam ma az SMD ic (44pin) forrasztásával, és nyákkészítésével. első próbálkozásra, se zárlat, de szakadás, és mindenhol jó kontakt volt az IC és a nyákvonalak közt
Szépke! Csak így tova!
Sziasztok! Segítségeteket kérném, mi a véleményetek erről a Handy panelfúróról hobi célra nyákhoz. Előre is köszönöm.
Nyilván nem a leg profibb szerszám, de fúrni lehet vele.
Ha lehet inkább 220V -os tápja legyen.
Segítsetek!
Hogyan tudok egy pdf formátumú pcb-t tükrözni, hogy vasalásos nyákkészítéshez jó legyen? Mert vasaláskor nem lesz jó, csak fotozáshoz.
Tedd fel a pdf-t, s megnézem, mit tehetek
Hát a fele nincs is bekötve, meg kivezetve, a forrszemeknél egy csomóhelyen látszik hogy meg van szakadva. Azért annyira nem szép, de első próbálkozásnak jó. Majd felrakom az ény ilyen verziómat, ott minden ki van vezetve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |