Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   705 / 1386
(#) emmzolee válasza CosmicAntagonist hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Itt vannak képek a gulasoft féle kék anyaggal csinált nyákokról.Bővebben: Link
(#) Edek hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Üdv srácok sikerült beszereznem egy eléggé öreg lézernyomtatót egy HP Leser Jet 5L-t, kísérletezgettem vele és van olyan Sprint Layout-os terv amit szépen és van amit foltosan nyomtat, sajnos a tinta menyiséget vagy kontrasztot (nem tudom melyik a helyes) sajna nem tudtam állítani sehol, véleményem szerint ha sikerülne ezt feljebb állítani akkor tűrhető minőségű vasalható terveket lehetne vele készíteni amit csináltam próbát az nem lett olyan rossz de ha egy picit tobb port vinne fel a nyomatra akkor jobb volna, ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném, a gépet Win7-ről üzemeltetem.
(#) janikukac hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Sziasztok!

Kész lett a levilágítóm, csupán azon eszelünk, hogy a 2 üveget miként szorítsuk le, amely között a panel és a maszk van. Eddig azon áll a dolog, hogy ahogy a rajzomon is látszik (felülnézet) : lentről jön a 2 fénycsőből a fény. A doboz oldalához odacsavaroztunk 2-2 lécet , melyek tartják az üveget. A mesterem tanácsolta, hogy úgy szorítsuk le, hogy vágtunk kettő darab faanyagot. Azok megfelelő vastagságú csíkot "marattunk" és az üveg 2 végére ráhúztuk, és a széleit összenyomta. Ám nekem nem ez volt az ötletem, de hát, ne mindig hallgatnak rám se. Én azt ajánlottam, hogy a doboznak van ugye a lenyitható teteje, amibe szerintem ugyanúgy 2 oldalról faanyagot kellene csavarozni, és lecsukás előtt én még ráhelyezném az üveget, majd amikor lecsukom, és leszorítom a leszorítókkal, az akkor egyenletesen annyit szorítana..

Ti mit ajánlotok? Sajnos nehéz meggyőzni az embert akivel dolgozok ( nagybátyám) ....

levil.JPG
    
(#) tikitiki válasza Edek hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nem tudom milyen a menüje , de ilyet keress , hogy Toner darkness
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Janika Minek a két üveg ? Nálam minden levilágító úgy volt megépítve hogy a doboz aljában a lámpa felette az üveg , és afölött egy tető amire vékony szivacs van ragasztva avval szorítom le a fóliára helyezett nyákot .
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Én úgy gondoltam, hogy a másik üveg arra lesz jó, hogy egyenletes leszorítást fog adni... Akkor mi tévő legyek? ? ? Mit ajánlanak a profik?

Épp ma gondoltam Rád, mert vettem a faluban található kis boltban egy ugyan olyan 8W-os csövet, mint amit ajánltál a szegedi üzletből. Ott 1300 volt, itt kb 600-ért kaptam meg.. Ennek örültem, viszont nem volt foglalat,, és az most nagy hátráltatást okoz, ezért az még meg kell oldanom máshonnan..
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Ha ügyes vagy ráforrasztod a vezetéket a lábakra
Nézd meg a képeket a nyáklevilágító készítése témában , sok jó ötletet nyerhetsz
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Én is két üveget használok, de így belegondolva... tényleg elég egy. Csak még mindig nem jutottam el odáig, hogy bedobozoljam
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Egyébként a két üveg azért nagyon jó mert így figyelemmel kÍsérheted a levilágítást és tönkreteheted a szemed !
Az időzítőm programjában még az is benne van hogy addig nem indul a levilágítás amíg be nem zárom a tetőt !
De a többit majd inkább a nyáklevilágító készítése témában beszéljük át
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Belenéztem , de nem igazán találtam számomra jót. Az odaforrasztás még menne, de mivel nem csak az a fontos, hanem a rögzítés is, ezért... Akkor lehet marad a takonyragasztó.. Azt viszont nem szeretem.. Na, mindegy...
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Voltál már discoban?
Csoda, hogy a DJ-k még látnak. Ott is van uv cső rengeteg, mégsem vakult még meg senki.
Persze ettől alá írom, hogy nem tesz jót ha nézegeti az ember.
A Nap sugárzásában is ugyanúgy jelen van az uv sugárzás (lehet a dózis még nagyobb is), csak ott más a fény spektruma, a többi összetevő jelenléte miatt. A Napon sokkal több időn keresztül teszed ki a szemed a sugárzásnak...
.
Nem kell ettől annyira félni. Persze vannak károsabb, és kevésbé káros fényforrások is. lehetnek eltérések. Ha relatíve rövid ideig tart a levilágítás, az azt jelenti, hogy megfelelő a fényforrás spektruma, és az azt is jelenti, hogy a szemet az a fény nem annyira bántja.(UVB 280-320 nm) Egy rövidebb uv b sugárzást a szem 1-2 nap alatt ki hever.
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Jaja az nem uv csak valami hasonló !Itt a hullámhossz ami számít ! uv-b -uv a káros a szemre ! A diszkóban csak kék (uv színű a fénycső!)
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Én discos fénycsővel világítok. Tudom, hogy az, mert régen építettem discot, és onnan maradt meg. Phillips 18W
1perc 30s. alatt megy a Dry fólia. Tökéletes.
(#) janikukac hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Akkor ötlet? :wow3:
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Mint már írtam nézd meg a levilágítós topikban a képeket
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Kerestem, már írtam, de nem találtam megfelelőt. Akkor mindegy, majd eszelünk tovább. Egyszercsak nekem is elfogy a szünet, és hétfőn suli. Addig azért jó lenne befejezni.
(#) Edek válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Sajnos nincs semmi ilyesmi a menüjében, azért érdeklődöm hogy esetleg van e valami okosság erre?
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Régen tévedtél amikor megvetted , most meg szerencséd van hogy tudod használni ! A vendégek a Disco-ban meg reggel-másnap azt hitték hogy a cigifüsttől ég a szemük (de most már nyugodtan abbahagyhatjuk a vitát mert úgysem tudlak meggyőzni hogy káros a szemedre az " UV " Üdv
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
PL: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/f6/f6415090e0ae2728f5300...1a.jpg
vagy :http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5c/5c66cd5c2425d36a7e9e6789d527ec4a.jpg
és még:http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/4d/4d06ffae0b0d9fcb8d0f476f80641b37.jpg
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Igen, akkor nem érted..
Az a gond, hogy nem tudjuk , mivel lehet összeszorítani, illetve lenyomni a panelt, hogy a fény ne menjen alá...
Na, mindegy.. Azért köszi !
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Már elmondtam csak nem figyelsz ! Egy üveglap, rá a film , és arra a panel , majd rácsukod a fedelet amit akár csattal -zárral rögzítesz (a fedélre belülről szivacsot ragasztasz ) a fedél és a szivacs éppen elég arra hogy tökéletesen leszorítsa a panelt a filmmel az üveglapra
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Oké, a lezárás megvan. De szerinted a szivacs honnan nyomna eleget? Nekem az most amúgy nem lesz megoldás, mert a fedélbe lesz beleszerelve a gyujtó elektronika, stb egyéb..
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nem 20 centi szivacsot kell elképzelni, hanem szerintem 1-2 centit max. Úgy már a fedéllel+a zárással tud annyit nyomni, hogy megtartsa a filmet+nyákot stb-t.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Csak amikor a napba nézel, a pupillád tűhegynyi lesz, ergo nem jut be az uv. Ezért káros az a napszemüveg amiben nincs uv szűrés, mert a pupilla kitágul az uv meg huss be a szemedbe. Káros.
(#) LogicMgee hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Sziasztok!

Az én problémám az, hogy van egy Sony TA-570 es tipusú erősítőm,és meglehetősen öreg benne az egész nyomtatott áramkör,( szinte mindenütt válik már fel a NYÁK).A drótozást nagyon elcsépelt dolognak tartom,ezért szükségem lenne ennek az erősítőnek az 1:1 es komplett NYÁKrajzára,és alkatrészbeültetési rajzára.Megjegyzem,külön panelokon van előfok,végfok stb.Egy pár ellenállást és kondit ki kell benne cserélnem,de az alkatrészek 90%-a még jó állapotban van.Ezért új NYÁK ba szeretném ültetni az alkatrészeket.Szerintetek mi a legjobb megoldás? Drótozás? Vagy új NYÁK készítése? Segítségeteket,és a NYÁKrajz ill. az alkatrészbeültetési rajzot is előre köszönöm.
(#) gulasoft hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Valaki aki vasal segítsen Vecike-nek, mert egy olyan kétoldalas pdf-je van (jellemzően netről töltött dolog, hogy a delikvens még véletlenül se tudja használni) ami 1.25* nagyítással van fent. Még jó hogy feltűnt mielőtt nyomdába adtam volna. Nem sikerült neki teljesen tiszta pdf-et varázsolni belőle, de lehet vasalásnál még elmegy.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Hol az a pdf ?
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
5mm-es síküveg, A4-es méretben. Tökéletesen leszorítja/megtartja a filmet. Tapasztalatból írom. Nekem is így van. Üveg szendvics gyakorlatilag. Üveg-nyák-nyákfilm-üveg. Mindez csicsa nélkül, saját súlyánál fogva.

Üdv!
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Az enyém nincs meg 5mm-es sajnos, ha jól tudom.
(#) kaqkk válasza LogicMgee hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
A nyákokat vedd ki , scann-eld be majd tedd be a sprint layout ba háttérképként és rajzold át ezután már gyerekjáték az új nyákok elkészítése és az alkatrészek "áthelyzése "
Következő: »»   705 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem