Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én másfél liter vízbe beleteszek 3 kávéskanál szódát , és az erre rendszeresített vízforralómban kézmeleg -re melegítem
még sosem volt baj a töménységgel ..
Én meg a 2 literes kólás üvegbe 80 grammot és utána 4*-esen higítom.
Sziasztok!
PDF tükrözésben valaki tudna segíteni. LCM3-at akarom megépíteni de fotózva és ahhoz jó lenne tükrözni. Foxit PDF Editor-om van, azzal nem lehet...
Az eredeti tükrözve van vasaláshoz. Tudom hogy a fóliát is átfordíthatom fotózásnál,
de jobb lenne ha tükrüzhetném. Már próbáltam a PNG-t beimportálni de azzal nem valami szép.
Hát köszönöm a segítséget, csak ezt szerettem volna nagyon-nagyon elkerülni(csatolt PDF).
Egyrészt mert a többi NYÁK mintát úgy kapom hogy a felirat "olvasható", tehát nem kell átfordítani. Racionális oka is van: ha a toneres felület hozzáér a lakkozott felülethez egy idő után lekopik! Látható hogy mindegyik NYÁK mintán olvashtó a felirat(na jó a nagyon nem de többször leellenőriztem), az LCM3-at viszont ki kell vágnom és átfordítanom.
Egyébként a toneres felületet kell a lakkra tenni, mert egyébként alávilágít. Tehát nem kell forgatnod semmit se.
Remélem nem sértettelek meg.
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
Egymás mellé másoltam a kettőt(csatolom), de lehet hogy az én készülékemben van a hiba... Amúgy látom hogy a tükrözött ábra is vektoros, milyen programmal sikerült ezt elérni? @karaszbandi: köszönöm a jótanácsot, de eddig mindig úgy fotóztam. Engem nehéz felhúzni.
Mindegy legyen neked kívánságod tessék.Elnézést a méretet elnézték , de mint írták korábban nem is kell.
Most az én monitorom homorú vagy ez is össze van kicsit tolva?
Milyen programot használsz?
Nem én csináltam elküldtem mail ben egy haveromnak aki Photoshopban otthon van.
Nem úgy tünik.
Na azt írta, hogy talán így jó lesz.És elnézést kért a bakiért.
Nyomdának meg tudod mondani, hogy melyik legyen az emulziós réteg (az ahol nincs fóliavastagság) és az alapján megoldják a dolgot. Ha otthon nyomtatod szinte mindegy, hogy vektoros vagy nem, mert a nyomtatód úgysem bírja azt a felbontást amin ez kijönne, a lényeg az, hogy a fóliavastagság ne zavarjon bele a dologba.
Nem tudom, megoldottad-e azóta, de tessék. Ez ugyanannyi objektumot tartalmaz, mint az eredeti, csak a kért LCM3-v2 tükrözve szerepel rajta. Más nem lett változtatva.
Ha maga nyomtatja akkor ez fotózáshoz pont nem jó. Ha nyomdával gyártatja akkor meg kell mondani, hogy a rajta lévő feliratok a nem emulziós rész felől legyenek olvashatók.
Sziasztok. Nem tudom volt e már kérdés. Mi lehet az oka, hogy ilyen lesz a kész nyákom? Nem csak felületi hiba, hanem szépen át is világít a rézfólia. Gondolom a festék közé a papír apró alkotó rostjai kerülnek, amit a vasklorid szépen kimar. Ez az.
Olvasni csak fogsz...
Tudom, hogy ez így alapból nem jó, a nyomdának meg mindegy, csak jelezni kell, melyik oldalra való. Ellenben ez volt a kérése, és nehogy ez legyen a gond
Vasalod a nyákot ? Ha igen akkor azért van ez mert a nyomtatód "kispórolja" a nagyobb felületekről a tonert (ez a legtöbb nyomtatónál gyári beállítás) ezen úgy tudsz segíteni
1: ha a teliföldet nem egybefüggő hanem hálós tervezéssel csinálod 2: ha a levasalt nyákot maratás előtt egy 5l es befőttesüvegbe teszed majd dobsz mellé egy nitrohígítóval átitattot paírzsepit és 20 percig hagyod "aszalódni" a nitró gőze megoldja a tonert és egybefüggő réteget hoz létre , ezután hagyod egy kicsit száradni a tonert és marathatod.
Na, ezt hogy maratod ki?
Ez csak demonstrációs céllal készült.Szinek betűk stb miatt.
Üdv!
Ilyen gondjaim nekem is vannak,kössz a tippet még ma kipróbálom!
Én a kockásra tervezett teliföldet szerettem az mindig tökéletes (a vonalakból nem spórol a nyomtató) és még jól is néz ki . Egyébként éppen most "aszalódik" egy paus fotóeljáráshoz készül "mesterfilmnek"
Üdv. István!
Az általad leírtakon felbuzdulva néhány mérést végeztem. A mérés relatív amit hangsúlyoznom kell, csupán azt a célt szolgálja, hogy a hordozó anyag csillapítása kerüljön megítélésre. A felállás. Több méréshatárban állítható infra jel mérő, amely elsősorban infra adók, felderítésére és beállítására szolgál. A vevő dioda BPW34, a maga paramétereivel. A levilágitó BLB tipusú-8W-os cső 50Hz-es. A cső tengely vonalában attól 25 mm-re helyezkedik el a inframérő, egy üveg lap van közben. A közvetlen megvilágított fej , mérővel 100%-ra állítva. A felhasznált anyag, 80gr-os irógép papír. 1. A papír kezelve parafin olajjal , a műszer 40%-ra , varógép olajjal 30%-ra, pausklarral kezelve 25%-ra mig a papír kezelés nélkül 10%-ra esik vissza. A pausszal végzett mérésnél 40%-os parafin olajjal kezelve 45%-ra esett vissza a műszer. Az olaj hosszan megmarad, míg a transparent sray elpárolog 2-3 óra múlva. Egy ideig én is használtam a pauszt, de a nyomtató nem szerette mert apró porózusok jöttek létre, ami a 10mil-es vonalaknál már nagyon zavaró, helyenként átszakadt. A nitróval kezeltet nem próbáltam ki, mert én BLACKCUVERINGET használok ,amit a nyomdatecnikában is használnak.(nem olcsó de kiadós) Az írógép papírt pedig éppen a fedés egyenletessége miatt használom az utóbbi időben. Ezt kezelve a CUVER-rel szurok feketévé válik. Ez működik fólián, pauszon is. A kezelés előtt szürkének látszó felület mérve 100%-nak a kezeltnél kb 500szorosra tudom saccolni, mert a mérő legérzékenyebb méréshatárában is csak éppen hogy kitért a műszer mutatója. Tulajdon képen ez a mérvadó, mert ez képezi a kontrasztot. A használt hordozó konstans érték, legfeljebb a levilágítás időtartamát növeli vagy csökkenti. De ez is csak egyetlen tényező, mert a távolság, a fényerő a fényérzékeny anyag kora, vastagsága lényegesen nagyobb mértékben befolyásolja az eredményességet. A gyakorlat is bizonyítja, hogy a síkfilm a lehető legjobb kontrasztot adja amit csak megközelíteni lehet de kicsit babrás az elkészítése(készíttetése) ami 1-2 példánynál nem éri meg. (extrém túlvilágítást is elvisel!) Természetesen mindenkinek magának kell értékelni mérési eredményeket, talán az sem árt ha utánmérés történik. Üdv M-V
Írnál egy pár szót erről a "BLACKUVERING" ről ? Használata ára beszerezhetősége
Szervusz András!
A parafinolaj jónak tűnik, a pauszhoz hasonló fényáteresztő képessége van a méréseid szerint. A nyomat kezelése mindenképp hasznos, szabad szemmel is látványos, amit a mérésed is megerősít. Próbáltam a tökéletlen eszközeimmel is élethűbben megörökíteni, ehhez átkonfiguráltam a mikroszkóp megvilágítását, (hogy a fény alulról érkezzen) mellékeltem két képet a kezelt és kezeletlen felületről erős nagyításban (150x). A fényviszonyok még mindig nem optimálisak, de látványos a különbség a fedettségben! Úgy tűnik a toner por fényzáró képessége önmagában nagyon jó, a gyengébb kontrasztot inkább a szemcsék között átszűrődő fény okozza. A nitrós (Nálad a BlackCovering-es) kezelés hatására a toner por szemcséi összeolvadnak és egyenletes jó fényzáró filmet alkotnak. Majd még kíváncsiságból összehasonlítom a BlackCovering és a nitro hatékonyságát is UV (400 nm) fénnyel is. És meg kellene nézni a fóliát is nitróval, de tartok tőle, hogy az túl agresszív lehet neki... Üdv. István
Hali!
Lehet, hogy nem jól értelmezem a képet, de... az első képen egy "durva" felületet látok, fekete és szürke részekből. A második képen egy síma egyenletes felületet, ami viszont tele van fehér pöttyökkel (lyukakkal?). Ezeken nem szűrődik át a fény?
Az elsőn a szürke rész azért szürke mert a fény átszivárog rajta (alulról van megvilágítva) A másodikon vannak szabad szemmel (a felvétel 150 szeres nagyítással készült erős fénnyel átvilágítva ) nem látható mikró lyukak, amelyen nagyságrendekkel kevesebb fény jut át mint eredetileg.
Egyszerű és nem költséges kipróbálni, és láthatod a saját szemeddel is az eredményt...
Üdv István!
Valószinű abban van a trükk, hogy amint írtad, az egyébként egyenletes toner por szemcséket összezárja, homogenizálja. A gombostű hegynyi lukacskákat ez sem "olvasztja"egybe! Valószinű a nitró higító is hasonló hatású, de ezt a spray-t tényleg erre fejlesztették ki.(A parafin olaj pedig állítom ,hogy jobb UV áteresztő mint a pausclar, és lényegesen olcsóbb! Ezt ismét megmértem, nehogy tévedjek. ) Sajnos nincs olyan eszközöm amivel érzékelteni tudnám a különbséget, de egy pauszos változatnál megnézve, ha nincs lefújva olyan világos szürkének látszik az átszűrődő fény hatására. Feltehetően a kezeletlen mintád is ilyen. A kezelt oldal, pedig teljes olyan mint egy sötét síkfilm. Érdekes a parafin olaj, mert néhány nappal korábban használt 80gr-os irógép papír szinte spröddé vált, kb. olyan lett mint a pausz. A csomagba megy egy maradék b.cuver a méréseidhez. Dobozán az alábbi veszéles anyagotartalmat sorolja fel :heptán 83% touol12% petroleum 5% (feltételezem ettől a veszélyes anyagoktól működik.) Üdv M-V |
Bejelentkezés
Hirdetés |