Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   852 / 1385
(#) emmzolee válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Persze mert elrontottad egyszer a LAY file-hoz használt program megadását. A géped meg mindig a másik progival akarja megnyitni, mert azt adtad meg neki.
Tehát Startmenü, dokumentumok és lépj oda a Lay File-hoz. A jobb egérrel kattints rá egyszer és kijön egy menü. Abban van egy olyan, hogy Társítás. Arra kattintás ballal és kijönnek a felkínált programok. Ha benne van a SprintLayout, akkor nyertél. Ha nincs, akkor a legalsóba menj bele és add meg a program elérési útját a végén az exe file-al. alatta van egy olyan pipálási lehetőség, hogy mindig így járjon el az ilyen típusú file-ok esetén. Azt bepipálod és legközelebb is tudja majd magától. Nem kell vele majd annyit szórakozni.
(#) gordonfreemN válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Próbálkozom ismét, immár mosószódával, de cik-cakkos az élek.
Próbáltam 2,5 perc, 3 perc, 1perces időkkel, de ugyanaz az eredmény. Talán a 3 perces kicsit elmosottabb éleket ad, ez már szerintem sok idő.
Van ötletetek mi lehet a baj?
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
cikk-cakkos: olyan, mintha szőrös lenne.

2db uv blb cső, philips 2x9W
(#) kaqkk válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Milyen filmet használsz? Paus? Bőven elég 30 secundum levílágítás. Valószínűleg túlvilágítottad, azért cikcakkos.
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Vagy azért, mert rossz minőségű a maszk.
(#) pluto válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Milyen távolságról világítod le? Csak azért kérdezem, mert hajdanában lakkos (P20) panelt használtam egy átalakított szkennerrel. Tökéletes volt. Aztán áttértem DRY fóliára. Az eredmény rém ronda, bár funkcionálisan használható. Akkor kipróbáltam, hogy ca. 40-45 cm távolságról világítottam le és láss csodát, tökéletes lett. Ezt csak azért írtam le, mert hasonló volt a problémám. Hátha.

Üdv, Pluto
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 24, 2012 /
 
xerox transparencies tintasugarashoz való fóliát használok epson sx125-tel.
A múltkor tökéletesen sikerült a nagy első nyákom, labortáp 1.4.2. pedig azt nem mosószódával hívtam elő. Azt 2,5 percig világítottam. Egyetlen különbség a fóliában annyi, hogy a rossz eredményes 2 réteg van egymásra téve, a jó eredményes pedig 3 rétegben.
A panelt 13 centiről világítom.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
(#) pluto válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Szerény véleményem szerint, a 13cm kevés. Egyszer ott van a DRY védőfólia. Ugyan nagyon vékony, de ott már alá tud egy kicsit világítani. Igaz nálam hajdanában max 4cm volt. A három réteg transzparens fólia viszont kifejezetten sok, alávilágítási szempontból. Egy próbát talán megérne, úgy 20-25cm távolságból. Persze megint kísérletezned kell az idővel.

Üdv, Pluto.
(#) vargalaszlo0405 válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Köszönöm! Így is megy . Közben magam is rájöttem, hogy a sprint ből is lehet megnyitni, de köszönöm, átállítom mert valóban egyszerűbb lesz azt hiszem. Viszont van még egy gondom. Nem tudok a demo-val nyomtatni, mert azt állítja hogy avval sem menteni sem nyomtatni nem lehet. Ezt a google ban kerestem "sprint Layout free download" cím alatt. találtam többféle verziót is de mind demo ha jól láttam. Van valami módja, hogy valamelyik verziót teljes programmal letöltsem, vagy csak a fizetős verzió megy? Ill. ha igen akkor honnan érdemes megpróbálni?
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
Próbáld meg 1 paus-sal és csak 30sec idővel.
(#) gordonfreemN válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Megpróbáltam. 30sec alatt nem lett olyan sötét a fólia, mint 2-perctől.
De amúgy jó lett, s meglett a hiba, a nyomtató volt fényképre állítva legjobb fénykép helyett sajnos. A fene gondolta, hogy ennyit számít. De tapasztalati/autodidakta úton megtanultam.
Egy jó pár nyákomba fóliámba került plusz a hozzá való egyebek és idő.
(#) Jáger László válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Szia! Ne demó -val, hanem a viewer -rel próbáld és láss csodát!
(#) blackdog hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Sziasztok!

Tudtok mondani olyan anyagot amivel le tudom takarni a vezetősávok egy részét, hogy mikor forrasztom a sok lábas SMD IC-t akkor ne follyon el a vezetősávon az ón?
(#) vicsys válasza blackdog hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Kipróbálhatod a papír maszkoló szalagot, hátha...
(#) Szpisti válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Én is azt használok, és perfekt!
Jó erősen rá kell nyomni a felületre, és ha végeztél a forrasztással, maradék nélkül könnyen lejön.
(#) sastas01 válasza blackdog hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Vagy van a kapton szalag. Ez direkt erre lett kitalálva. Ha íbéjről vagy vakeráról rendeled tök olcsó.
(#) blackdog válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Arra gondolsz amit a festők használnak?
(#) vicsys válasza blackdog hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Igen.
(#) janikukac válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Laci! Ezt a bizonyos kapton itt is hirdették nem régen a HE-n, nézz utána, hátha van még!
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
(#) norbigal hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Már jónéhány NYÁK-ot csináltam, de most egy olyanba fogtam bele, amivel igencsak elakadtam. Ha tudtok pls segítsetek:
Egy TQFP-100-as kontrollerhez szeretnék header-board-ot készíteni. A kapcsolást meg is csináltam, majd bevittem az egyik Copy General-ba, ahol szépen írásvetítő fóliára le is nyomtatták - feketével. Majd mikor közelebbről ránéztem az alábbi problémába ütköztem: nyomtatásban a vonalvastagság nem állandó, főleg igaz ez a ferde vonalakra. A kérdéseim tehát:
- Van egyáltalán olyan lézernyomtató, amely TQFP-100-as lábközöket és olyan vastagságú vonalakat képes nyomtatni? Vagy ha esetleg színes lézernyomtatóval nyomtatom, akkor jobb felbontású lehet a kép? Ütközött már valaki ilyen problémába?

- Tudtok valami olyan helyet, ahol elkészítik nekem a NYÁK-ot az EagleCad-es tervemből? Ha igen, mindez mennyibe kerül, és mennyi ideig tart?

Pls segítsetek, mert megvettem a kontrollert 4000Ft-ért, és nem akarom egy rosszul lenyomtatott, majd kimaratott NYÁK-ra forrasztani.
(#) _vl_ válasza norbigal hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
0.4-0.5mm-es lábtávolsághoz lehet nyomtatni akár otthoni nyomtatóval is. Ha filmet akarsz, akkor inkább nyomdai előkészítéssel, levilágítással foglalkozó cégeknél érdemes próbálkozni. Pl. ők még jó áron is dolgoznak.

De ha nem akarsz erőlködni, vehetsz készen is ilyesmit: Bővebben: Link Ilyet konkrétan a HR Elektronika boltjában láttam legutoljára élőben. Biztos, hogy olcsóbb lesz, mint 1-10 darabot előállíttatni gyártóval.

Arra figyelj, hogy 0.4-es vagy 0.5-ös-e a chiped, mert ezek nem csereszabatosak.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) eyess válasza norbigal hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Mit jelent az , hogy nem állandó a vonal vastagság cikk cakkos vagy ?
Mibe van ez a terv brd be , vagy Pdf be dobd fel ide megnézzük mit lehet vele kezdeni .
(#) norbigal válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Sajnos otthon nincs lézernyomtatóm, tintasugarassal meg reménytelen egy ilyet csinálni. De a TME az hatalmas ötlet! Én is kerestem ilyet, de a TME eszembe sem jutott, pedig sokszor játam már az oldalukon! Sajna személyes átvételük nincs, de még talán így is megéri a dolog cirka 2000-ért. Köszi mégegyszer!
(#) norbigal válasza eyess hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
A ferde vonalak cikk-cakkosak, a TQFP 100-as IC lábak pedig néhány láb és mellette lévő vonalak túl vastagok (majdnem összeérnek) a többi pedig normális, amilyennek lennie kell. Am PDF-ben vittem, mert a Copy General nem tud megnyitni Eagle-es fájlt. Feltölteni perpill nemtudom, mert a gépem meghalt cirka 1 hete, de amint visszajön a szervizből sztem feltöltöm, hogy ha más is bele esik ebbe a problémába akk ne gondolja h egyedül van.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) eyess válasza norbigal hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Ok akkor másképp kérdem ez egale ban benne van ?Vagy esetleg hol találok ilyesmit , hogy ki tudjam neked próbálni.Az a baj a TME vel , hogy ha rendelsz , csak a posta annyiba kerül , hogy az durva.
(#) _vl_ válasza norbigal hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Azért írtam a HR Elektronikát, mert nekik láttam a boltjukban ilyet, és oda csak el kell ballagni, és nincs postaköltség (aki az Óbudai Egyetemre jár, az nyilván megfordul néha Pesten).
(#) norbigal válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Óriási! Én is Kandós vok, csak Óbudán. Ahogy nézem ez a HR a VII kerületben van. Holnap be is támadom őket hátha van valami hasznos dolguk
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) norbigal válasza eyess hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Jajj magára az IC NYÁK rajzára gondolsz?!?! Eagle-ben standardban nincs benne, ui egy Silabs kontrollerről van szó. A C8051F040-es típusról. Am TME-vel nekem is ez a bajom, de a kisebb maszek elektronikai üzeletekben meg az a tapasztalatom h nincsenek ilyen univerzális header board-ok... Persze ez a HR remélem kivétel.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
(#) eyess válasza norbigal hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Igen arra gondoltam volna , de pill megpróbálom a kuglit hátha dob valamit.
Következő: »»   852 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem