Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Szeretnék egy-két panelt készíteni, de ha kell, többet is. A lényeg, hogy nem a megszokott vasalással, és nem is a közvetlen ráfotózással. Úgy szeretném, hogy szitanyomófólián készülne el, és arról átnyomnám a panelra, majd száradás után irány a vas-klorid. Szitanyomógép nem kell, keretet készítenék neki, és valamilyen olajfestékkel nyomnám át, vagy amivel megfelelő. A lényeg, hogy lehet-e kapni olyan kész fényérzékeny lakkal bevont hálót, amire UV fénnyel átvilágítom a fotó technikából ismert módon a vezetősávokat, majd előhívom, és azt nyomom a panel(ok)ra. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
A fotózással némi gondjaim vannak.
Pontosabban a felfújásnál sosem sikerül egyenletesen felfújni és nem tudom mit rontok el ![]()
Vannak gyári fényérzékeny nyákok azokkal nem kell bíbelődni.
Szerintem lehet vasalni is smd padokat, nekem sikerült. Igaz nagyon sok gyakorlással.
Igen csak az drága és ha van az embernek sok nyáklapja akkor inkább azokat használja
Ez szerintem nem drága.Bővebben: Link És ez kétoldalas
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Igen csak egy Flakon (500ml) lakkal le lehet fújni pár m2 nyáklapot
Attól függ mekkora méretű SMD-t akarsz. Kis gyakorlással elég sokat el lehet érni. Mondjuk ezt én csináltam vasalóval, BGA, igaz tele van zárlatokkal, de ahhoz képest... Ez is SMD, ezt is én csináltam. Mondjuk én is a levilágításra esküszöm SMD-ben. Ha olcsón akarsz kijönni, de jó minőségben, akkor pedig szerezz be dry fóliát!
Arra, hogy ha több panelra van szükség, ne kelljen mindegyiket fotózni, mert drága a lakk, vagy az eleve lakkozott panel. Nem SMD IC-k kerülnének rá, hanem átlagos alkatrészek, és egy-két IC.
Akkor gyártasd le mert hosszú távon megéri
Pontosan erről volt szó ahol az IC belső lábai összefolytak
Viszont benne van hogy elrontod de kinek mi tetszik.
Ha nem sikerül jól a lefújás, mire megszárad -50 fokon- önmagától szétterül egyenletesre. De könnyű egyenletesre fújni, lehet, némi gyakorlat kell. Ha nem tökéletesen tiszta a felület, akkor a szennyeződésről elfut a fotolakk.
Nem tudom sajnos megnyitni, nincs Eagle-m...
Nem akarok gyártatni, csak kísérleti célt szolgált volna, hátha beválik. Akkor maradok a vasalós megoldásnál. Ahhoz tudtok ajánlani valamilyen jó fóliát, papírt? Eddig pausszal próbáltam, de az nem vált be.
Üdv! Beszállnék a beszélgetésbe. A dry fóliás nyákkészítés hogy működik?
Nekem sikerült..
STK500-ból csináltam furat szerelt panelt, ha kell odaadom. Nem kell bajlódni az SMD-vel.
Csak spéci idevaló festékkel lesz jó. Ebben nyomdászok tudnának segíteni. Régen gyártottam így a nyákokat, nyomdában szitázták rá a rajzolatot. Otthon csak maratni kellett.
Simán mint a szél
![]()
Ezeknek a videóknak megtalálásával mindig gondban vagyok itt az oldalon
![]() Te hol vetted a lötstop fóliát?
http://www.hobbielektronika.hu/video/video_61991bd6.html Itt vettem az oldalon
Hát ja. a maszk vagy az idő nem volt jó. Az is lehet, hogy a mosószóda nem elég meleg és túl tömény volt. Én már jártam így.
??? Nem értem ! Hogy jártál ?? Csak a fotón látszik fakónak (így tudtam lefotózni mert vakuval nagyon fénylett)
Nekem csak a fényérzékeny hálóra lenne szükségem, meg esetleg az előhívóra, festékre. A nyomást már megoldom én is. Majd bemegyek valamilyen nyomdaipari boltba, megkérdezem, hogy kapható-e ilyen szita, melyen már rajta van a lakk, és csak világítani, hívni kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |