Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   917 / 1388
(#) kérdező hozzászólása Máj 7, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék egy-két panelt készíteni, de ha kell, többet is. A lényeg, hogy nem a megszokott vasalással, és nem is a közvetlen ráfotózással.
Úgy szeretném, hogy szitanyomófólián készülne el, és arról átnyomnám a panelra, majd száradás után irány a vas-klorid. Szitanyomógép nem kell, keretet készítenék neki, és valamilyen olajfestékkel nyomnám át, vagy amivel megfelelő. A lényeg, hogy lehet-e kapni olyan kész fényérzékeny lakkal bevont hálót, amire UV fénnyel átvilágítom a fotó technikából ismert módon a vezetősávokat, majd előhívom, és azt nyomom a panel(ok)ra.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
(#) havranarpi válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

A fotózással némi gondjaim vannak.
Pontosabban a felfújásnál sosem sikerül egyenletesen felfújni és nem tudom mit rontok el
(#) nagysasy válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Vannak gyári fényérzékeny nyákok azokkal nem kell bíbelődni.
(#) Gabó válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Szerintem lehet vasalni is smd padokat, nekem sikerült. Igaz nagyon sok gyakorlással.

Igen csak az drága és ha van az embernek sok nyáklapja akkor inkább azokat használja
(#) nagysasy válasza kérdező hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Ez mire is lenne jó?
(#) nagysasy válasza Gabó hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Annyi idő alatt le is fotózza az ember.

Ez szerintem nem drága.Bővebben: Link És ez kétoldalas

Igen csak egy Flakon (500ml) lakkal le lehet fújni pár m2 nyáklapot
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Attól függ mekkora méretű SMD-t akarsz. Kis gyakorlással elég sokat el lehet érni. Mondjuk ezt én csináltam vasalóval, BGA, igaz tele van zárlatokkal, de ahhoz képest... Ez is SMD, ezt is én csináltam. Mondjuk én is a levilágításra esküszöm SMD-ben. Ha olcsón akarsz kijönni, de jó minőségben, akkor pedig szerezz be dry fóliát!
(#) kérdező válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Arra, hogy ha több panelra van szükség, ne kelljen mindegyiket fotózni, mert drága a lakk, vagy az eleve lakkozott panel. Nem SMD IC-k kerülnének rá, hanem átlagos alkatrészek, és egy-két IC.
(#) nagysasy válasza kérdező hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Akkor gyártasd le mert hosszú távon megéri
(#) havranarpi válasza janikukac hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Pontosan erről volt szó ahol az IC belső lábai összefolytak

STK500.rar

Viszont benne van hogy elrontod de kinek mi tetszik.
(#) nagym6 válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Ha nem sikerül jól a lefújás, mire megszárad -50 fokon- önmagától szétterül egyenletesre. De könnyű egyenletesre fújni, lehet, némi gyakorlat kell. Ha nem tökéletesen tiszta a felület, akkor a szennyeződésről elfut a fotolakk.
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Nem tudom sajnos megnyitni, nincs Eagle-m...
(#) kérdező válasza nagysasy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Nem akarok gyártatni, csak kísérleti célt szolgált volna, hátha beválik. Akkor maradok a vasalós megoldásnál. Ahhoz tudtok ajánlani valamilyen jó fóliát, papírt? Eddig pausszal próbáltam, de az nem vált be.
(#) Mdavid válasza janikukac hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Üdv! Beszállnék a beszélgetésbe. A dry fóliás nyákkészítés hogy működik?
(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Nézd meg gulasoft videóját ,
(#) kaqkk válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Nekem sikerült..
(#) atiotezer válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

STK500-ból csináltam furat szerelt panelt, ha kell odaadom. Nem kell bajlódni az SMD-vel.
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Csak spéci idevaló festékkel lesz jó. Ebben nyomdászok tudnának segíteni. Régen gyártottam így a nyákokat, nyomdában szitázták rá a rajzolatot. Otthon csak maratni kellett.
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Simán mint a szél
(#) Mdavid válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Ezeknek a videóknak megtalálásával mindig gondban vagyok itt az oldalon

Te hol vetted a lötstop fóliát?
(#) kaqkk válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

(#) Mdavid válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Hát ja. a maszk vagy az idő nem volt jó. Az is lehet, hogy a mosószóda nem elég meleg és túl tömény volt. Én már jártam így.
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

??? Nem értem ! Hogy jártál ?? Csak a fotón látszik fakónak (így tudtam lefotózni mert vakuval nagyon fénylett)
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Nekem csak a fényérzékeny hálóra lenne szükségem, meg esetleg az előhívóra, festékre. A nyomást már megoldom én is. Majd bemegyek valamilyen nyomdaipari boltba, megkérdezem, hogy kapható-e ilyen szita, melyen már rajta van a lakk, és csak világítani, hívni kell.
(#) kaqkk válasza kérdező hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Én Úgy tudom , hogy lehet kapni többféle szitaszövetet és külön fényérzékeny festéket (kilóra) de még fényérzékenyített szitaszövetről nem hallottam
Következő: »»   917 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem