Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   960 / 1388
(#) nagym6 hozzászólása Okt 10, 2013 /

Nem tudom miért nem terül sokaknak a P20, ha nem sikerül egyenletesre fújnom, akkor is szépen önmagátol egyenletesre elterül mire megszárad. 50 fok grillsütőben. Talán hamar kap túl meleget, hamar szilárdul, nincs idő terülésre.
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Annyira én sem foglalkozok a P20 al .Én másra is szoktam ezt a műveletet használni , de azt hozzá kell tennem , hogy akinek nehezebben terül el a lakk ott nem tiszta a nyák.A lakk ráfújást követően , amikor még cseppfolyósabb a lakk addig képes a nyák azon helyeken ahol zsíros eltávolítani magától a lakkot. Azután meg már hiába , ha megszilárdul a lakk .Talán még annyi hogy ,így kevésbé érzékeny a környezeti hatásokra por stb .Centrifugálással nagyobb a lehetőség erre.

És természetesen Kaqukk nak teljesen igaza van abban , hogy két fólia , vagy két papírlap stb közzé lehet tenni a nyákot .Én csak azért csináltam így, hogy látható legyen végig a folyamat.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Yes! Hétvégén festünk!
(#) usane válasza eyess hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Oh, yesss. Legközelebb így fújom az akrilt.
Kis nyákoknál nekem sincs gondom a P20-al, nagyobbaknál nehéz az egyenletesség. Ráadásul nagyobb nyáknál jobban előfordul, hogy valami aprócska porszem rákerül és a P20 nagyon érzékeny a legkisebb szennyeződésre is, de az utóbbi időben egyre jobban sikerül a nagyobb is.
Viszont ez a fóliás dolog jó. Ki fogom próbálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) eyess válasza usane hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Idézet:
„Oh, yesss. Legközelebb így fújom az akrilt.”

Ezt nem értem egyébként , na mindegy is tök bénán fújtam szerintem , meg az akrilan lakk se mai .Látszik is , hogy nem szépen terül , de viszont arra nagyon is jó volt ez a rosz fújás , hogy aztán jól látható lett , hogy szépen elterült a nyákon a lakk.Sehol sem maradt buborék porszemcsék , vagy kihagyások esetleg .Talán még jobban lehetett volna látni , ha valamilyen színezék lett volna rajta , de talán , így is látszik a lényeg.

Ezután jön majd a mindenki által ugyancsak problémás dolog a dry fóliánál a fedés megoldása .Avagy három rétegű nyomtatás egy időben.Lesz kis időm lesznek erről is képek.
(#) usane válasza eyess hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Arra írtam, hogy amikor akrillal lefújom a nyákot korrózióvédelem céljából, az sem tuti. Ha vékonyan fújom pöttyös, ha vastagon akkor klassz, de akkor meg összevissza folyik és nem egyenletes.
(#) eyess válasza usane hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Á értem már , akkor legközelebb te is fóliával fújod úgy értetted .
(#) CHZ válasza usane hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Tedd be hűtőbe a lakkot, felhasználása előtt, nagyon szépen fog terülni, ez a tikta..
(#) szili83 hozzászólása Okt 11, 2013 /

Ha nagyobb feszültségre tervezek NYÁK-ot, akkor van valami táblázat, hogy a különböző potenciálú vezetőket milyen közel lehet egymáshoz tervezni?
(#) usane válasza szili83 hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

A hálózati potenciálon levő vezetőnek azt hiszem 7.5mm távolságra kell lennie az elektronikai potenciálon levő vezetősávokhoz képest. A kisebb feszültségek között(5V,9v12V,24V...) nem hiszem, hogy van, maximum zavar szempontjából lehet érdekes.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) Stewe válasza szili83 hozzászólására (») Okt 12, 2013 / 1

A vezetősávok minimális távolságára vagy kíváncsi a feszültség függvényében??
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) jdani hozzászólása Okt 13, 2013 /

Hali. Kérdésem lenne az, vasalás utáni lézerfesték lemosása után, miért így néz ki a panel?
Acetonos higítóval mosom le..
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

A maratószer alámarta ilyen egyszerű.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Mi az oka? Nem volt elég jól rátapadva a lézerfesték?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Az is lehet , de valószínűbbnek tartom azt , hogy oda a nyomtató nem tett port , tehát kihagyta.Nagyobb felületeknél előfordul egyébként.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Ezért (is) váltottam vissza a fotózásra
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Mindenre van megoldás , és hát talán most már a p20 as lakkal csinálóknak is.
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Én is, de én kb. 1 hónap múlva.
(#) rejtettlampas hozzászólása Okt 14, 2013 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szerintetek a fotózàshoz tùl erõs lenne egy 400W-os HGLI izzó? Ha megfelelne akkor annak is le kell törni a búràjàt, vagy a nagyobb teljesítmény miatt nem szükséges?
Azért kérdem a 400W-osat, mert munkahelyemen régebben evvel vilàgítottàk a csarnokot, de màr lecserélték és van elfekvõben pàr darab trafóval együtt megmaradva.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
(#) usane hozzászólása Okt 14, 2013 /

Hello!
TQFP64 adapter nem akar összejönni P20-al. Vagy nem elég éles, vagy a ritkán vezetékelt részek eltünnek előhíváskor. Próbálgattam, az előhívót is kicsit sűríteni, egyenlőre nem sok eredménnyel.
Javaslat?
(#) pjg válasza rejtettlampas hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Mielőtt letörnéd a búráját. próbáld ki. Lehet, hogy úgy is jó lesz. A higanygőz lámpát úgy használtam, hogy egy nagyon vastag fekete ronggyal letakartam a nyákot és kb 5 perc melegítés után vettem csak le róla.
(#) eyess válasza usane hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

A maszk az jó ?
Illetve a ráhelyezés világítás stb .Mi a menet ?
Lehet valami még sem jó , és azért a hiba.
(#) rejtettlampas hozzászólása Okt 14, 2013 /

Köszi a vàlaszokat, lehet megpróbàlkozom akkor evvel az izzóval! Hûteni kell szerintetek? Itt a melóhelyen csak fel voltak lógatva egy "dobozban".

Màs kérdés: van-e itt valaki a fórumtàrsak között, aki jàszberényi és alkalmazza a fotózàsos, vagy vasalàsos technikàt?
(#) Gabó válasza rejtettlampas hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Nem Jászberénybe lakok, de vasalással dolgozok. Kérdés felőle?
(#) rejtettlampas válasza Gabó hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Nem kérdezni akartam, hanem szemlélni...azért kérdeztem Jászberényt. Gondoltam hàtha el tudok csenni valakitõl egy kis vizuális gyakorlati tanàcsot!
(#) Gabó válasza rejtettlampas hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Ja. Pedig nem nagy cucc az egész. Én pl sose néztem videókat, csak kitapasztaltam. Sajnos sok függ az eszközöktől is. Lehet valakinél jó a vasaló 3as fokozata, de nálad csak az 5ös lesz.
(#) eyess válasza rejtettlampas hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Olvasgass a fórumban kicsit visszafelé mindent megtalálsz , és láthatsz is.
(#) rejtettlampas válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Folyamatosan olvasom az elejétõl a topicot, 97. oldalon tartok. Làtom sokmindent leírtok, szemléltettek képpel is, de azért jó lenne élõben is làtni valakit munka közben, illetve ha benne van az illetõ akkor 1-2 àramkör legyàrtásában szivesen fogadnàm a felügyeletét!
(#) eyess válasza rejtettlampas hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Akkor van még mit olvasnod , és fogsz látni , ha egyre jobban haladsz majd az oldalakkal szebbnél szebb nyákokat .De egyébként videókkal is találkozol majd ,amin teljesen az elejétől a végig be van mutatva a folyamat.És nem is egyszer többször , tehát sokan feltették már ide munkájukat.Szóval csak biztatni tudlak , hogy érdemes olvasni , és belemélyülni.
(#) rejtettlampas válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Olvasok...olvasok...olvasok! Meló helyen cnc gép mellett van is idõm rà (csak telefon akksija nem díjazza )!
Következő: »»   960 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem