Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom miért nem terül sokaknak a P20, ha nem sikerül egyenletesre fújnom, akkor is szépen önmagátol egyenletesre elterül mire megszárad. 50 fok grillsütőben. Talán hamar kap túl meleget, hamar szilárdul, nincs idő terülésre.
Annyira én sem foglalkozok a P20 al .Én másra is szoktam ezt a műveletet használni , de azt hozzá kell tennem , hogy akinek nehezebben terül el a lakk ott nem tiszta a nyák.A lakk ráfújást követően , amikor még cseppfolyósabb a lakk addig képes a nyák azon helyeken ahol zsíros eltávolítani magától a lakkot. Azután meg már hiába , ha megszilárdul a lakk .Talán még annyi hogy ,így kevésbé érzékeny a környezeti hatásokra por stb .Centrifugálással nagyobb a lehetőség erre.
És természetesen Kaqukk nak teljesen igaza van abban , hogy két fólia , vagy két papírlap stb közzé lehet tenni a nyákot .Én csak azért csináltam így, hogy látható legyen végig a folyamat. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Oh, yesss. Legközelebb így fújom az akrilt.
Kis nyákoknál nekem sincs gondom a P20-al, nagyobbaknál nehéz az egyenletesség. Ráadásul nagyobb nyáknál jobban előfordul, hogy valami aprócska porszem rákerül és a P20 nagyon érzékeny a legkisebb szennyeződésre is, de az utóbbi időben egyre jobban sikerül a nagyobb is. Viszont ez a fóliás dolog jó. Ki fogom próbálni. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Idézet: „Oh, yesss. Legközelebb így fújom az akrilt.” Ezt nem értem egyébként , na mindegy is tök bénán fújtam szerintem , meg az akrilan lakk se mai .Látszik is , hogy nem szépen terül , de viszont arra nagyon is jó volt ez a rosz fújás , hogy aztán jól látható lett , hogy szépen elterült a nyákon a lakk.Sehol sem maradt buborék porszemcsék , vagy kihagyások esetleg .Talán még jobban lehetett volna látni , ha valamilyen színezék lett volna rajta , de talán , így is látszik a lényeg. Ezután jön majd a mindenki által ugyancsak problémás dolog a dry fóliánál a fedés megoldása .Avagy három rétegű nyomtatás egy időben.Lesz kis időm lesznek erről is képek.
Arra írtam, hogy amikor akrillal lefújom a nyákot korrózióvédelem céljából, az sem tuti. Ha vékonyan fújom pöttyös, ha vastagon akkor klassz, de akkor meg összevissza folyik és nem egyenletes.
Á értem már , akkor legközelebb te is fóliával fújod úgy értetted .
Tedd be hűtőbe a lakkot, felhasználása előtt, nagyon szépen fog terülni, ez a tikta..
Ha nagyobb feszültségre tervezek NYÁK-ot, akkor van valami táblázat, hogy a különböző potenciálú vezetőket milyen közel lehet egymáshoz tervezni?
A hálózati potenciálon levő vezetőnek azt hiszem 7.5mm távolságra kell lennie az elektronikai potenciálon levő vezetősávokhoz képest. A kisebb feszültségek között(5V,9v12V,24V...) nem hiszem, hogy van, maximum zavar szempontjából lehet érdekes.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
A vezetősávok minimális távolságára vagy kíváncsi a feszültség függvényében??
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Hali. Kérdésem lenne az, vasalás utáni lézerfesték lemosása után, miért így néz ki a panel?
Acetonos higítóval mosom le..
Mi az oka? Nem volt elég jól rátapadva a lézerfesték?
Az is lehet , de valószínűbbnek tartom azt , hogy oda a nyomtató nem tett port , tehát kihagyta.Nagyobb felületeknél előfordul egyébként.
Mindenre van megoldás , és hát talán most már a p20 as lakkal csinálóknak is.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szerintetek a fotózàshoz tùl erõs lenne egy 400W-os HGLI izzó? Ha megfelelne akkor annak is le kell törni a búràjàt, vagy a nagyobb teljesítmény miatt nem szükséges? Azért kérdem a 400W-osat, mert munkahelyemen régebben evvel vilàgítottàk a csarnokot, de màr lecserélték és van elfekvõben pàr darab trafóval együtt megmaradva. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Hello!
TQFP64 adapter nem akar összejönni P20-al. Vagy nem elég éles, vagy a ritkán vezetékelt részek eltünnek előhíváskor. Próbálgattam, az előhívót is kicsit sűríteni, egyenlőre nem sok eredménnyel. Javaslat?
Mielőtt letörnéd a búráját. próbáld ki. Lehet, hogy úgy is jó lesz. A higanygőz lámpát úgy használtam, hogy egy nagyon vastag fekete ronggyal letakartam a nyákot és kb 5 perc melegítés után vettem csak le róla.
A maszk az jó ?
Illetve a ráhelyezés világítás stb .Mi a menet ? Lehet valami még sem jó , és azért a hiba.
Köszi a vàlaszokat, lehet megpróbàlkozom akkor evvel az izzóval! Hûteni kell szerintetek? Itt a melóhelyen csak fel voltak lógatva egy "dobozban".
Màs kérdés: van-e itt valaki a fórumtàrsak között, aki jàszberényi és alkalmazza a fotózàsos, vagy vasalàsos technikàt?
Nem Jászberénybe lakok, de vasalással dolgozok. Kérdés felőle?
Nem kérdezni akartam, hanem szemlélni...azért kérdeztem Jászberényt. Gondoltam hàtha el tudok csenni valakitõl egy kis vizuális gyakorlati tanàcsot!
Ja. Pedig nem nagy cucc az egész. Én pl sose néztem videókat, csak kitapasztaltam. Sajnos sok függ az eszközöktől is. Lehet valakinél jó a vasaló 3as fokozata, de nálad csak az 5ös lesz.
Olvasgass a fórumban kicsit visszafelé mindent megtalálsz , és láthatsz is.
Folyamatosan olvasom az elejétõl a topicot, 97. oldalon tartok. Làtom sokmindent leírtok, szemléltettek képpel is, de azért jó lenne élõben is làtni valakit munka közben, illetve ha benne van az illetõ akkor 1-2 àramkör legyàrtásában szivesen fogadnàm a felügyeletét!
Akkor van még mit olvasnod , és fogsz látni , ha egyre jobban haladsz majd az oldalakkal szebbnél szebb nyákokat .De egyébként videókkal is találkozol majd ,amin teljesen az elejétől a végig be van mutatva a folyamat.És nem is egyszer többször , tehát sokan feltették már ide munkájukat.Szóval csak biztatni tudlak , hogy érdemes olvasni , és belemélyülni.
Olvasok...olvasok...olvasok! Meló helyen cnc gép mellett van is idõm rà (csak telefon akksija nem díjazza )!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |