Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszi, ha nem találom meg könyvtárban, akkor innen megveszem.
Én mint tudjátok keleten lakom és nem városban. Nyolc éve lakom itt és számtalan jó ismerősöm van és barátom is jó néhány. Nálunk még nem jelentkezett ez az elidegenedés.Vasárnap délelőtt össze jövünk a piacon és nagy traccsparti van.Ha lemegyek a kikötőbe egy félórára keseregni, hogy mikor lesz már olyan idő, hogy lehet menni horgászni, biztos leszünk legalább öten és már megy is a szájtépés. És ami érdekes, hogy tök idegen emberekkel is találkozunk a piacon is a kikötőben is és perceken belül olyan a hangulat mintha évek óta ismernénk egymást. Tehát még van igény az ilyen emberi kapcsolatra.De Ti kizárjátok saját magatokat, lusták vagytok elmenni valahova. Így természetesen nem is lesz barátotok.Nálunk az emberek beszélgetnek egymással a közértbe az utcán a vonaton és sorolhatnám. Én a feleségemmel szoktam menni vásárolni állunk sorban a pénztárnál és figyelem a pénztáros hölgyeket. A legtöbb esetben szenvtelenül végzik a dolgukat, sehol egy kedves szó, egy mosoly. Én meg is értem mert ez a munkahelye és biztosan tele a hócipője már a vevőkkel. Mi a nejemmel mindig bedobunk valami poént és kicsikarunk egy mosoly. Ha legközelebb megyünk már megismer bennünket és mosolyog ránk. És akkor már tovább megyünk és már nevetés lesz a vége.És egyre közelebbi kapcsolatba kerülünk. Volt olyan eset, hogy már ott tartottunk, hogy megkérdezte az egyik pénztáros ,hogy mit főzünk ma, én mondtam, hogy tárcsában lecsót csinálok Ő pedig, hogy imádja a lecsót. Megkérdeztem, hogy meddig dolgozik és mondta, hogy este nyolcig. Elkészült a lecsó és vissza mentem Tiszafüredre a boltba és vitten Neki lecsót. El tudod képzelni milyen örömet okoztam ezzel? De nem voltam lusta oda-vissza 19 km-t autózni, hogy egy ember társamnak szerezzek egy jó napot. Pedig én 64 éves vagyok Te meg gondolom 25 körül.Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy a számítógép megöli a kapcsolatokat, és ez ellen kellene valamit tenni amig nem késő.
Helló, nézd meg hol lakom és akkor rájössz hogy nekem sem az ottani ismerőseimmel van bajom, hanem ahol most vagyok. (Bp.) Na itt azért másabbak az emberek, mint keleten vidéken. Eleinte még én éreztem magam rosszul. De már én is beilleszkedtem és nagyon fura ha hazamegyek, hogy mennyivel másabb ott az élet, mint itt. De ezt nehéz szavakkal leírni. (Mivel könyvet lehetne róla írni. )
Erről csak egy nagyon rövidet tudnék mesélni:
- utaztam a 4-6-os villamos vonalán, úgy 1 éve történt az eset. Két 65 év körüli férfi beszélgetett egymással, és pont ez volt a témájuk... az egyik csak annyit jegyzett meg a másiknak: "itt Budapesten az emberek sajnos egyre inkább infantilisek" Azt hiszem, sőt, biztos vagyok benne, hogy van alapja a kijelentésnek; szerintem ez a kis szösszenet egy életre meg fog bennem maradni; amilyen egyszerűen kimondták, annyira súlyos "ítélet".
Nekem az is elég volt hogy elmondtad hogy tárcsalapba is lehet lecsót csinálni, azóta ha gázon van csinálva meg se eszem. Olyan gasztronómiai élvezet egy ilyen lecsó hogy annál jobb nincs. Megosztani másokkal még jobb.
Idézet: „ha gázon van csinálva meg se eszem” Miért? A tárcsalap nem fér el a gázon?
Szerintem ez korosztályi sajátosság is. A mai huszonévesek nagy része a TV és a számítógép mellett nő fel. Egyszerűen nincs normális emberi kapcsolatuk, barátjuk. Tisztelet a kivételnek. Sajnos a média által adott minta pedig leginkább az, hogyha valaki kedves biztos át akar verni. Minél nagyobb városban élsz annál inkább így van. Mi még gyerekkorunkban csapatostul futkároztunk a mezőn, valódi barátságokat kötve. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy valaki egyáltalán képes legyen később is barátkozni ismerkedni.
Nem fér el meg nem olyan az íze. Volt majd egy hónap hogy csak ezen főztem, hihetetlen jókat ettem. Lehet bolondnak néztek akkor de volt akit megkínáltam és azt mondta ez nagyon finom. Na persze nem holland agyonvegyszerezett paradicsomból csináltam, meg nem pár hónap alatt szuperfelhízlalt állathúst tettem rá.
A legjobb, ha minden van hozzá az udvarban. :yes:
Igen, akkor nem volt mert sajnos nálunk megjelentek azok akik levadásszák másét. De van egy jó hentes aki saját disznókból dolgozik és onnan került jóféle hús.
Nekem nem kell bemutatnod a lecsót, valamikor a legkedvesebb ételem volt. Én is szeretem a szabadtüzi sütögetéseket, és azoknak mindig más az íze valóban.
Én a halászlé alapot is nagy bográcsban (20 l) főzöm, mert egyszerre 20 - 25 kg halat szoktam feldolgozni. De azért az utóbbi időben a bogrács alatt gázzsámolyt égetek, mert a halat elkészíteni, meg még közben a túzet is karbantartani, egyszerre sok. (Persze aki egy óra alatt megfőzi a halászlét, annak jó a fa is, nekem sajnos legalább négy óra kell hozzá.)
Nem kötözködésképp írom, mondom. Pár oldalon keresztül ecseteltétek, hogy mai generáció így, internet úgy, városi kontra falusi élet meg amúgy.
Városi-falusi: Az embereknek van egy bizonyos intim szférájuk. Ez a személyes buborék. ezt a civilizációs széra határozza meg. Japánban az intim 10 cm, Európában fél méter. Városban fél méter, tanyán élők esetén több méter. Alapvetően az határozza meg, hogy milyen közel él hozzád és hány ember. Továbbá: állatkisérletek (Igen kedves kollégák, az ember is állat, emberállat. Aronson könyve azt a cjmet viseli: The social animal.) Tehát: a szerző ezzel arra utalt: minket is ösztöneink irányítanak, akárhogy is tagadjuk. Az evolúció nem távolított el annyira az állati léttől, mint gondolnánk. Nos szóval állatkisérletek bizonyítják: minél több embert zárnak össze minél kisebb helyre, annál agresszívabbak lesznek. Nézzünk már körbe a városokban, mekkora a népsűrűség. Olyan nagy, hogy szószerint egymás fejére növünk tízemeletes panelházakban. Nem mellesleg ezért utálom a pszcihológiát, mert nem egzakt tudomány. Azt mondja: ha az emberek 90 % a ezt csinálja, miközben ilyen vagy olyan hatások érik, akkor valószinű hogy téged is oylan hatások értek. Következő lépés: elkönyvelnek téged ilyennek vagy olyannak. Ez a legrosszabb skatulyázó magatartás. Miközben pszichológusok küzdenek az előitéletek ellen (ld. Aronson: Columbine után), közben ők a legnagyobb skatulyázók, tisztelet a kivételnek. Annyi kijelenthető: városban általában ingerültebbek, törelmetlenebbek az emberek, tisztelet a kivételnek (kertváros nem tartozik ide, mivel az oylan, mintha falu lenne.) Alapvetően a városban felgyorsult az élettempó, vidéken nyugalmasabb. Talán ez van a hátterében a különbségnek. Az Internet valóban személytelenné tesz, ha hagyjuk. Én például itt sok-sok jóbarátra tettem szert. Első adandó alkalommal igyekszem személyesen találkozni, akivel tudok és szimpatikus. Nem szeretem a személytelen internetes cybervilágot, a karakterek mögött igyekszem az embert megtalálni, ha nem hagyja, az már gyanús, hogy titkolózik, és nem érdkel. A MSN-es problémátokat osztom, de elébe megyek a hasonló eseteknek. Három út járható szerintem. Első: Aki felvesz és nem kezelhető emberanyag (pár beszélgetésből kiderül), azt tiltom és törlöm. Második: Kicsit nézelődök az illető hozzászólásai között, és ha értelmes, vagy épp szimpatizál velem, tudok neki segíteni vagy esetleg ő nekem, akkor én veszem fel, de tetmészetesen nem tolakodva, hanem előtte megkérdezve. Ahol igy járok el (én szűrök, hogy kit akarok felvenni, azaz én vagyok a kezdeményező fél - az emberismeretemre hagyatkozom), ott 99%-ban nincs csalódás, sőt a megismert szimpatikus illetőn megismert emberek kapcsán is hasonló az arány. sincsen. Lehet ezt úgy is mondani, hogy én "erőszakoskodom" bele az életébe, de inkább én válasszak, kivel szeretnék haverkodni. A való életben is valakinek kell kezdeményeznie. Harmadik út: nincs msn. Ez azt hiszem nálam nem lesz. A dinamitot is lehet bányarobbantásra és emberölésre is hazsnálni. Az embereken múlik. Azaz az internet csak akkor személytelen, ha azzá tesszuk. Én lépek ellene, hogy ne az legyen. Ez az életre is igaz: ha úgy éljük le az életünket, hogy személytelen legyen, akkor olyan lesz. Ha nem, akkor nem. minden jórészt RAJTUNK múlik.
Sziasztok költői kérdés! Nem nyitunk egy olyan fórumot
amiben bemutathatnánk egymásnak, hogy ki milyen munkaterületen dolgozik? Mivel foglalkozik stb. üdv.
Szerintem itt is le szoktuk írni, meg arra való az adatlap.
Osztom a véleményed, ill. ezek szerint komálsz engem, mivel még nem tiltottál le.
Akkor én meg szeretném osztani mivel én még nem tettem!
Farm-Gép Kft-nél dolgozom, mint villanyszerelő és szervizes. Mellékeltem néhány képet egy kis ízelítőnek.
Nekem nem azt mondtad régebben, hogy te senkit sem tiltasz le msn-en?
Idézet: „hogyha valaki kedves biztos át akar verni” Talán nem is csak az átverésről van szó. A kedvesség manapság egy unalmas és ciki dolog a városi nép fiataljainak szemében, amire látszólagosan kevesen vágynak. Tudat alatt mégis nagyon, de azt elnyomják, mert nem az a mai "minta", trend.
Jól mondod, régebben. Azóta amint látod, és többször is mondtam már, a fórum összetétele is megváltozott, nem jó felé. Most már jobban kell szűrni, mert akkor még nem vettek fel az általad sem - javítva! komált partizánok, akik tömegesen zaklatnak téged is a levegőbe lőtt kérdéseikkel. Engem szerencsére nagyrészt hanyagolnak. A gond az, hogy nem teljesen.
Aki a tömeg után megy, megérdemli. A történelmet nem küvetni kell, hanem írni. Ha valaki beáll a sorba, akkor lemond identitásáról. Mindenki maga életének, sorsának kovácsa.
Komám, pontosan tudom miről beszélsz. Elég idegesítő az, amikor például felteszi a kérdését a TV-s topicba, persze senki nem válaszol rá mert akkora butaság, és lejön az emberről, hogy jobb ha nem tanácsolsz neki semmit, mert a te lelkeden szárad majd a bénaságából eredő halála, na aztán ugyanazt a kérdést bemásolva, csak a sziasztokot átírja sziának, elküldi minden 4 hónapnál nem régebbi aktuális topichozzászólnak, hogy léccíléccí segícséél Váááá
Én meg tegnap vettem és sajnos csak olyan volt ami belül zöld , pedig én olyat akartam ami belül piros. (Csak én azért, mivel én a szív piros színét gondoltam belülre és nem ezt amit linkeltél.) De már látom hogy igazam lett volna. Amúgy gyönyörű idő van, nem tudja valaki ma Bp-en van valami esemény amire érdemes lenne elmenni. (Öltönyöm nincs fenn, tehát a megemlékezések kilőve.)
Több pártrendezvény is van a belvárosban. Az öltöny pedig sehol nem kötelező. De lehet sétálgatni csakúgy is.
A pártrendezvényeket azt hiszem inkább kihagyom, mostanság nem szeretem a politikát. Lehet elmegyek sétálni egy csajjal, ha van szabadideje. Ez jó ötlet.
Nem tudhat mindenki mindent, van hogy hülyeségeket kérdez az ember, az is igaz van aki mindig. A lényeg milyen stílusban teszi ezt.
Jó sétát, de ezt ne vigyél magaddal.....
Honnan jöttél rá hogy vinni akartam Na most muszály vagyok kivenni, mert már tudtok róla.
Aki már ennyit "vakarózik" az készül valamire. Infó begyűjtése a neten, meteorológiát felhívni + hol van a legjobb hely ahol szabad a kilátás.. Nem kell félni majd a bíróságon: mindent láttam pedig háttal álltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |