Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Ha érdekel, itt tartok most.” Ez milyen technikával készül? Ez valamiféle festmény vagy mi ez? Kissé olyan graffity-snek tűnik első benyomásra.
Ceca! Szép, nad ceca. :yes:
Minálunk ismételten elkezdett szakadni az eső, szép nagy szélvihar és mennydörgés kíséretében. Rég esett.
Még jó, hogy egész nap jó idő volt. Délelőtt a gyerkőcök a mamimmal bementek a városba pünkösdi vásározni, délben meg a kertben tudtunk parázson kolbász sütögetni. :finom:
Ja, délután meg elszórtam a műtrágyát. Na ennek kivételesen jól jön az eső.
Matyikém! Ne keverjük a szezont a faszonnal!
Idézet: „fizetésed több, mint 66%-át elviszi az állambácsi adó formájában” Ettől (ma!) sokkal többet vesz el, csak Te nem tudod. Nem kell, hogy ennyit elvegyen, ezen változtatni kell. Idézet: „kamatát sem kapja vissza nyugdíj formájában” Nem is "visszakapja", hanem majd eltartja az, aki akkor dolgozik. Ezért kell a "családi" ny.d. Idézet: attól gyereke még lehet, de ha az sincs, akkor sokkal kevesebbet költ mint az, akinek van legalább egy gyereke. A "meddők" is kevesebbet költenek. Számomra az az igazságtalan, hogy az kapjon kevesebbet, aki többet gürcölt, hogy a gyerekeit etesse, felnevelje, iskoláztassa stb. „önhibáján kívül nem házasodik meg” Az apácák és papok eddig sem kaptak "állami nyugdíjat", őket ez a kérdés eztán sem érinti. Idézet: „Elég sarc a most bevezetésre kerülő családi adózás, ami ugyebár burkolt adóemelés, mert ma a házasságok több, mint a fele válással végződik” Ezt ugye nem mondod komolyan!? Az fizessen szerinted többet, aki nem válik el, és gyereket vállal?
Kérlek ne forgasd ki a szvaimat. Én csak azt mondtam, hogy amit adócsökkentésnek mondanak az adóemelés, mert több töredezett család van, mint ép. Én csak erre utaltam. Mindemellett nem hiszem, hogy az egyedülálló kevesebbet költ, hisz neki egy alap lakást aminek vannak költség vonzatai akkor is ha egyen vagy ha tizen lakják, egyedül kell fenntartani, Egyedül fizeti a közösköltséget, a villany víz fütés alapdíjat. Adott esetben tanári fizetésből. Mint az ismerettségi körömben. Hogyan tegyen félre? Nem tud. Mint ahogy jelen állásban én sem nagyon tudok. De mondom. Van olyan, nem is egy, aki egyedülálló tanárnő és alapvető gondokkal küzd. Anyagi értelemben. Semmi luxus! Se kocsi, se semmi.
A két dolog, amiről írsz nem függ össze egymással. Nem gondolnám, hogy egy egyedül álló tanító néni fizetése összefügg egy család kiadásaival.Gyereket nevelni az elmúlt 60 évben mindig áldozat volt. függetlenül attól, hogy egyedül vagy párban élt az ember. Gyerekek nélkül pedig nincs jövő.
Nekem is ismerős a Discoverin alvás! Nem túl gazdaságos de szerintem is tök jó!
Volt egyszer , hogy tél kellős közepén arra ébredek , hogy mosolygok, vigyorgok. Ráfeküdtem a távirányítóra és átlépett az Animal planetre És ott valamilyen madarak csipogtak,énekeltek. És ettől olyan jó kedvem lett , hogy álmomban vigyorogni kezdtem. Nem kicsit hiányzott már a napsütés és a madarak. Most van mindenesetre. Idézet: „Most van mindenesetre.” Akkor kapcsold le a villanyt, halkítsd le a birdsongradio.com netrádiót és nézz ki az ablakon! Vagy ne romboljam az illúziókat?
Na jó igazad van! Most per pillanat nincs napsütés, sem madárdal. De ahogy a hajnalodik rögtön nekiállnak a muzsikának.
A reggeli a teraszon ülve nagyon kellemes tud úgy lenni, hogy közben hallgatom és nézem őket. Vannak vissza térő madarak is. Egy szarka pár. Mindig ott vannak a kertemben. A birdsongradio.com-ot megnéztem létezik. Most reggelig ez fog menni.
Tudom, hogy létezik, pont azért írtam.
Pár napja találtam rá, tök érdekes, hogy ilyesmit is "sugároznak" a neten netrádióban.
Régebben volt egy reklám : Ha áram van minden van.
Főleg ha van otthon internet is! Valóban érdekes, hogy ilyesmit is sugároznak. De ahogy a példánk mutatja erre is van igény.
S ha már madarak akkor itt egy kakukk cicc.
Matykém! Nem forgatom ki a szavaidat, de matematikailag nem értem, hogy hogyan jön ki neked adóemelés abból, hogy nagyobb adókedvezményt kap az, aki több lelket tart el. Még akkor is, ha sok a töredék család.
Ennek a formának az a lényege, hogy az eltartottak miatt kevesebb adót kell fizetni, ezzel együtt megszűnik (illetve jylentősen csökken) a gyerek után járó sokféle "ingyen pénz". Vagyis ha nem dolgozik valaki, akkor lehet 1000 gyereke is, azt az állam nem fogja "finanszírozni", de a munkabéréből többet hagy meg az eltartottakra. Nyilván nem látod át az eltartottak utáni kiadásokat sem, mert még nem volt gyermeked. A lakás (lakhatás) rezsije sem úgy számolandó, ahogyan azt példának hozod, - csak ezt sem ismered még.
Ez tényleg zene. A produkció már annyira nem tetszik. Ügyesek, meg minden, csak valami hiányzik.
Nem tudom, mi nem tetszik.
Az tény, hogy én ezt az ujjammal megcsinálom.
Eshetne már egy kicsit az eső...
No, már csak, hogy ne mindig szakadjon!
Tetszik, csak annyira nem, arról van szó. Csak fura, ennyi. Lehet azért, mert egy ilyen művet szerintem talán nem illik "lábbal kitaposni", ez lehet az oka. Ne haragudj, nem tudom megmagyarázni. :nemtudom:
Maga Bach is taposta lábbal. (...ha más szekciókat is.)
Én nem érzem sértésnek az előadás módját. Lehet, hogy van, akihez másképpen el sem jutott volna legalább ez a néhány taktus.
Bizony! Aki normális családban gyereket vállal, és Őt (v. Őket) tisztességgel felneveli, az gondoskodik arról, hogy legyen valaki aki legalább azt az alacsony állami nyugdíjat megkeresse majd annak is, aki egy gyermeket sem vállal (mindegy milyen okból kifolyólag).
Nem kell, hogy helyettem fizesse a gyermeknevelést az állam, de legalább méltányolja, amit érte is teszek, és kevesebbet vonjon el tőlem...
Én még mindig fenntartom, hoyg nem mindegy milyen okból. Rokonék meddők. Akkor ők ne kapjanak nyugdíjat?! elég lelki teher nekik. Meg őszintén szólva, mire válalljak gyermeket? A bizonytalanságra? A banki mesterségesen előidézett világválságra? Arra a válságra, amiből a bankok jöttek ki legjobban? Hány család vált hajléktalanná a bankok teljhatalma miatt? Hány ember élete úszott el? Mindemellett hányan vannak undorító módon alulfizetve? Épp annyit kapnak amiből fenn tudják tartani azt a pici 1,5 szobás garzont, és SEMMIT nem tudnak félretenni? Ő tőlük hogyan várható el a gyerekvállalás gondolata? Ahogy unitraman írta: akinek lakása van az nyögi az egekbe szökő törlesztő részletet, és azért nem tud gyermeket vállalni. Akinek nincs, az meg azért nem, mert bizonytalan jövőre - amikor a maga életét sem biztos hoyg fennt tudja tartani - nem tud vállalni.
Ha erősebb szociális háló lenne, nagyobb létbiztonság, akkor lenne gyerekvállalás. Ha nem egy impotens nemtörődöm hatalmas élősködő államberendezkedés szívná a vérünket. Ha nem, akkor nem. Mindaddig, amíg az emberek sanyargatva vannak és örlődnek az élősködő állam és a munkahely terrorja között, nem lesz gyerekvállalás. Ha az állam azt tenné, ami a dolga, hovatovább KÖTELESSÉGE, mégpedig az embereket képviselni, mögöttük állni, ha már EL VANNAK TARTVA a dolgozó emberek adójából... akkor lesz gyermekvállalás. Addig nem. Lehet csűrni-csavarni, de ahogy az előttem szóló mondta: meztelen se**el nem lehet gyereket válallni. Ja és akik most minket megfeddnek, azok viszonylagos létbiztonságban vállaltak gyermeket, és nem tudják azt, hogy mit jelent, hogy holnap lehet, hogy nem lesz munkám. Nap mint nap így dolgozni menni, élni. Ez a szomorú. Egyik barátom szokta mondani, hogy az a pohár, amit Te félig üresnek látsz, az félig tele van. Node ő egy kedves, naiv álmodozó, de ezért szeretjük. Optimizmusával fényt visz az életünkbe. Azt hiszi, hogy tényleg jobb lesz a holnapi nap. Én már nem. 18 (Ő annyi most) évesen én is azt hittem, de az elmúlt 7 év gyakorlatilag egy kétségbeesett emberré változtatott. Ez nem írható az én számlámra. Megvan az oka a gondolkodásomnak. Aki ismer, tudja miért. Aki nem, úgysem ért meg soha. Nem mellesleg. Senki ne vitassa el azt a jogomat, hogy évtizedeken keresztül befizettem az államkasszába, vagy épp a nyugdíjkasszába millliókat (diplomás minimálbérrel és 40 évvel számolva 15-17 millió HUF), akkor nekem nincs jogom a nyugdijhoz, csak azért, mert nincsen gyermekem, mert épp nem sikerült vállalnom. Nonszensz! Tessék megnézni a népesedési rátát. A társadalom elöregedése az I. Világháború óta monoton nő! Nehogy már a mi generációnk nyakába legyen varrva dédapáink bűne.
Van néhány mondat az esszédben, ami egyezik Hofi egyik paródiájában elhangzottakkal.
Amikor az egyik politikus siránkozik hogy miért nem vállalnak manapság gyereket. Erre mondja hogy, meg kell teremteni a feltételeket hozzá a "kedves" politikusoknak, és akkor jönnek majd a gyerekek automatik maguktól .
Nem értem, akkor most helyesled, amit leírtam, vagy nem?
Ahogyan Ilaci56 is írta, Te a másik oldalról kicsit másként látod ezt, hiszen csak magadban gondolkozol...
Ma senkinek sem biztos a munkahelye és az egzisztenciája. Az én generációm szülei a világháború poklában születtek, akkor semmilyen családtámogatás nem létezett (sajnos más sem) mégis tudták, a legnagyobb kincs a gyerek. Amikor mi születtünk az egyedülállóktól adót szedett a rezsim mert gyermektelenek voltak. (No ez nem szimpatikus családtámogatás.) Most csak arról van szó, hogy azok a családok akik a munka és az egyéni boldogulás mellett gyereket is vállalnak (és ezzel együtt nagyobb kockázatot is), a megkeresett pénzükből kevesebbet von el az állam.
Ezek nem feltételek, hanem kész tények. Ez meg a rizs
Egész jó feltételek!
Infón ülök már nincs tétje mert érettségiztem, többiek most írnak NVU-ból nagyon vicces, csak unatkozok Matyi igaza van annak az ismerősödnek, mert mindíg van valami szép ebben a világban csak néha elbújik.módsítás: Néha meg kell keresni, de ott van!
Tisztelettel kérlek, olvass vissza. Laci azt mondta, hogy a családi nyugdíjrendszert tartja előnyösnek. Annyi nyugdíjra vagyok jogosult, amennyit félretettem, vagy épp a gyermekeim befizetnek. Ezzel az a baj, hogy aki egyedül él az kevesebbet tud félre tenni (csupán azért, mert az alap költségek azonosak egy lakásra. Egyedül élőnek is kell közös költséget, villany, víz, gáz, fűtés alapdíjat fizetni, szemétszállítás, etc. Ez havonta cirka 10-15 eFt nagyságrend például. Nemmindegy, hogy ez kétfelé oszlik-e vagy sem.) , mind e mellett nem mindegy, hogy a gyermekem vízvezetékszerelő, vagy egyetemi professzor. Az egyik többet fizet be, a másik kevesebbet (Hangsúlyozom: a szememben minden ember egyenlő, függelenül az iskolai végzettségétől. Illetve nem. A fizikai munkásokat jobban becsülöm. Sokkalta. Nincs köztük például magától elszállt sznob.) A témában én nem szeretnék többet írni, így is eléggé felhúztam magam. Hiddel nem önszántamból nincs gyermekem. Nem azért, mert olyan jó dolog szinglinek lenni. Nem vagyok karrierista. Egész más okokból. Nem kell semmi nagy mögöttes dolgot sejteni, elég legyen annyi, hogy a nők bizonyos - nem szexuális - alapvető minimum elvárásaimat nem tudják kielégíteni, és én sem az övéket. Ezek az alapvető minimumok... nem változtak azóta, amióta a világ a világ. Csupán a világ fordult ki magából, de az gyökeresen. Erre meg megkapom azt, hogy nekem biza nem jár nyugdíj?!
Távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, mindössze Ilaci56 ezen véleményére reagáltam:
"az eltartottak miatt kevesebb adót kell fizetni, ezzel együtt megszűnik (illetve jelentősen csökken) a gyerek után járó sokféle "ingyen pénz". Vagyis ha nem dolgozik valaki, akkor lehet 1000 gyereke is, azt az állam nem fogja "finanszírozni", de a munkabéréből többet hagy meg az eltartottakra." A nyugdíjat mindenki megérdemli, aki dolgozik és fizeti a járulékokat, ezt senki semmilyen rendszerben nem vitathatja el a befizetőktől... |
Bejelentkezés
Hirdetés |