Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A hetvenes években, amikor középiskolás voltam, egy osztálytársam szerzett "nyugatról" néhány szuper8-as fimet róla. Rongyosra néztük őket. Megpróbáltuk kikockázni a mozgásokat. Volt olyan ütése ami egy képkockán belül oda vissza el volt mosódva. :yes:
Köbzoli! Nem lenne egyszerűbb az adatlapodra tenni a képet?! Van ilyened?
Üdv mindenkinek!
Ez a napon elég jól alakult Megérkezett a műhelyem alapanyaga (műhely építés ). A meló helyen tudtam guberálni 2 mágnesszelepet Így ha úgy van, tudok vacuum pákát építeni.
Akkor a műhely alapanyaga a 2 mágnesszelep?
Nem!
A műhely alapanyaga 10fm 10x10cm-es gerenda. 18fm tetőléc, 8 tábla 2500x1250x10mm-es osb lap. Valamint nikecell és ragasztó. Valamint a csavarok.. 140 db 3.5x35 pozdorja 40db 4.5x80 pozdorja 20db 6X60 állványcsavar + anya és alátét. Falba csavar, tipli stb..
Ez mind szép és jó, de ajtó? Ablak? Se zsanér, se üveg nincs a listában.
Az mobilizálható. Beviszed magaddal a hosszabbítót, ha kell. Nade elég furán festene zoly15 minden nap a műhelyből jövet-menet egy ablakkal a hóna alatt...
Ajtó, ablak?
Ajtó az van! A "régi" bejárati ajtónk Ki lett cserélve, mert nem volt a leg híresebb a hőszigeteléséről. Kerettel együtt van. Ablak nem lesz sajna.. (ez van ha az ember pincébe "költözik"..) Idézet: „(ez van ha az ember pincébe "költözik"..)” Nyugi, én is ott lakom
Csináljátok itt a fesztivált
Vellanyderót az van itthon. Még FI-relém is lesz Csupán annyi a "gond" hogy 100mA-es van Nem baj, a fázist nem szeretem úgysem fogdosni.
Hol a páka?
Jelenleg a szobámban, itt is a műhely sarok, de már vágyom egy "szobára", Így költözés van lefelé. Így amim van, minden megy szépen sorba lefelé 2 szintet Ami vicces ebben az hogy pontosan a leendő műhelyem "felett2 van a mostani.
Szerintem az jó hely!
Nyáron kellemes hűvös Télen meg ha fázom, csak odapirítok a konvektornak aztán jó meleg lesz No meg ha kijövök az én műhelyemből, ott a nagy műhely.
Jaa, hogy pince! Az más. De minek oda annyi fa, mikor ott a rengeteg kő (tégla, beton, ...)?
Szerk.: Közben rájöttem: térelválasztó lesz belőle.
De figyelni kell, mert ha kialszik a gázpáka, akkor gyorsan ki kell menni a szabad levegőre.
Igen!
Egy külön helyiség lesz kialakítva ott, egy 2m X 1.8m-es műhelyecske
Szerintem az még műhelyecskének is elég soványocska lesz , hamar ki fogod nőni.
Már miért nőném ki?
Ott csak és kizárólag elektronikai munkák fognak folyni, mechanikai munkák "egy ajtóval odébb fognak zajlani. A nagyobb alkatrészeknek pedig van külön "tároló"
Asztal, szék, labortáp, szkóp sem árt, páka, szerelési segédanyagok, manapság a számítógép is jó ha ott van, szerszámok legalább egy kevéske. Ha audió dolgokat is szeretnél építeni-javítani akkor hangfal és erősítő.Ez csak így első nekifutásra. Szóval majd meglátod.[OFF] Bár amikor lakótelepen laktam egy évig, nekem egy beépített szekrény volt csak.
Elégnek kellesz lennie
Szkóp egyenlőre nem lesz, de később tervezem. Ha olyan nagy javítási munka lenne, ott a másik műhely, szerelési segéd anyagok és szerszámok.. Minden azon múlik, hogy az ember hogy rendezi, tárolja. nekem a falakon eléggé sok polc lesz..
Elnézést!
Csak magával ragadott az hogy megvédjem a mások által kicsinek vélt, még fel sem épült "kuckómat" Reiszemről abbafejeztem
Milyen "poénos" hogy mind a ketten ugyan avval a kifejezéssel reagáltatok
Idézet: „Reiszemről abbafejeztem” Hát ha már befejezted.....
Egyre csak gyűlnek a haragos moderátorok
Jobb ha szép csendben elosonok
Csak lehűlt a levegő, és prewarnusz köhónuszosak vagyunk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |