Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hogy legyen OFF...
Anyumat megkértem, hogy adjon fel helyettem postára egy csomagot, mert lehet nem érek haza időben, és nem tudom feladni. Mondtam neki, úgy kérje, ahogy a legolcsóbb. Erre csomagként számolták el a 730g-os dobozkát, melyre 1000Ft-ot számoltak! Persze levélként nem lett volna több ha minden igaz 600Ft-nál. Ami bosszant, hogy cseretárgyként egy 500Ft-os cuccot várok, csupán azért nem boltból vettem meg, mert nem találtam semmit az oldalon arról, mennyiért szállítanák ki...
Nyugi, nem szabad a postaköltségeken sokat töprengeni, azaz spórolni. Esetedben 400Ft körülin forgott a "tét". Én 990Ft-ot akartam spórolni, mondván nagy tételben (20 darab) vásárolok mozgásérzékelőket, ezért engedje el a postaköltséget. Nem kellett válaszolnia, mert addigra elvitték mások mind a húszat. Még szép! 250Ft/db áron egy 3-4 ezer forintos terméket. Úgyhogy most nincs semmim.
Egyrészt, az zavar, hogy annál nagyobb tételt fizettem a postázásért, mint amit várok, de az jobban, hogy a posta szándékosan csomagként számolta el, mert neki így több a haszna... De azt mondom, hogy töröljék ki a hátsójukat azzal a két fém kétszázassal, amivel a zsebük vastagodott!
Nagy a baj a Posta háza táján. Van pár tizenegynéhány éves levél, amit őrizgetek. A tartalmuk jelen szituáció szempontjából mellékes, de egy sor idézet ide illik. Az illetővel ha írt, sokszor úgy jött ki a lépés, hogy pénteken megkaptam, hétfőn válaszoltam. Idézem:
Idézet: Azaz: érdekes, hogy tizenéve a Magyar Posta még meg tudta azt csinálni, hogy a normál levélpostai (hangsúlyozom: nem elsőbbségi!) küldemények 2-3 nap alatt célba értek. Tessék mondani, hogy akkor miért van az, hogy ma egy sima levél 3-4 nap alatt (hivatalosan apróbetű szerint maximum 8 nap!), egy elsőbbségi pedig 48 óra alatt ér célba másfélszeres árért?! Azért a szolgáltatásért fizettetnek mésfélszeres árat, ami nem is olyan rég még alapszolgáltatás volt? Ez a pofátlanság netovábbja. Már megint a "nem tudom" helyett a "nem akarom". Eddig tudtam, most hirtelen másfél szeres árért tudom ugyanazt?! „Kissé meg voltam riadva, hogy nem postafordultával (szerdán) válaszoltál. Azt hittem, nem érkezett meg a csomag időben.”
Én meg minden ajánlottan adok már fel, akármi legyen az… 2 csomagot várok, ami azóta is kóváyog valahol, el nem tudom képzelni, mi van… Csak hogy ne legyen személyeskedés: egy EM4, amit cseréltem, és egy pár R50 biradhoz szervizpille Több dolgot összetörtek már, amit én küldtem, és amit kaptam, úgyhogy ez így nem pálya El nem tudom képzelni, mit művelhetnek velük! Na megyek, mert kezdődik a munkaidőm lassacskán, és még oda kell érnem Üdv mindenkinek!
A2KL: kész lettél a rain generátorral? Jól szétáztam a postára menet…
Azóta sokkal több a levélforgalom. Na jó, annak a 99%-a email.
Pont ez az. Azt a pár embert sem becsülik meg, aki levelet küld? ezek szerint nem.
Áhhh, ez még csak a light edition, abból is csak a demo.
Ha meg valami jól be van csomagolva, akkor nem tud kárt tenni benne a posta. Ezt 185-nél több tranzakció után mondom. Izé, írom. Volt azok közt LCD monitorok, halomnyi elektroncső, plazmacső, csöves rádió... és még minden más az évek során.
Nem a vicc miatt kérdem, de egyszerűen én vagyok lampi, vagy más se érti miről is van szó? Bővebben: Link
Adatlap se gyenge..
Nem baj, ha jól olvasom, nem ettől tudunk majd ugatni. Á már tudom mi, csatoltam:
Sajnos a Posta is átvette más cégek üzletpolitikáját! Szándékosan tartják vissza a sima leveleket, hogy az emberek inkább elsöbbségivel adják fel! (ami egyébként ha du.4-ig adod fel 95%-ban másnap oda kellene érnie) Sokmindent tudnék irni a postárol, de sajnos nem lehet, mert "üzleti titok"!!!
Az eladónak nem túlzottan megy a helyesírás. Lásd az adatlapját.
Szerintem valami Google-bot, ami magyar szlengben "trenszlétel"...
Úgy tünik.
Idézet: „Üdv egy pillanat pákábol kiszerelt 100W-os és 2.2v 0.25A egyik kimenet a másikatnem tudom akitudja kérem irja le köszönöm és az ára oojan 10.000FT én a pákát 7800FT-ért vettem beh van dobozlva relés zárlat védelem és én csináltam neki és ledes bekapcs jelző mikorzárlatot kap a relé lezárjaa rendszert és nem enged át áramot deh és ha zárlat vanaz jeltiegy piros led és egy nyomó gob segitségével 5MP ig nyomva ujra elindul az áram áthaladás” Megpróbálom dekódolni. Üdv! Egy pillanatpákából kiszerelt 100W-os és 2.2V 0.25A-es reduktor, aminek van egy második szekunder kivezetése is, melynek nem ismerem az adatait. Kérem aki tudja írja meg nekem. Köszönöm. Olyan 10 000Ft-os eladási árra gondoltam. Én 7800Ft-ért vettem. Bedobozoltam, és készítettem egy tápegységet belőle, aminek van egy relés zárlatvédelme. Tettem bele egy bekapcsolásjelző LED-et. Ha a kimeneten rövidzár van, a relé lekapcsolja a kimenetet, amit egy piros LED jelez. Egy nyomógomb öt másodperces nyomva tartásával indítható újra az egység. Nem semmi a csávó, az egyszer biztos.
A magyarokamarson-os szöveget lehet egyszerűbb megfejteni, mint az ő írását. Szerintem politikusnak kellene küldeni. Mert ha hazudna úgysem értenék, hogy mit is akart mondani.
Nem rossz, nem rossz, de látom béta verziós a dekóder, mert ő valami pákát vett 7800Ft-ért, a trafó vételi áráról szót nem ejt.
Én is úgy értelmeztem, hogy vett egy pákát 7800-ért, amiből kitermelte a trafót, amiből csinált valami tápegységszerűt, amit 10rugóért árul.
Ajjj, ez nem semmi!
Nem tudom mit fogyaszt de arra vevő lennék. Néha az asszony se tudja mi a fenét akarok venni csak hogy egy bizsbazs (direkt írva így ) 10e be kerül és talán használni is fogom.
Az a gond, hogy már minden ordasvateraman is idejár potyahirdetni. Lehet kellene változtatni ezen.
Valaki tudna nekem ajánlani egy ügyes olcsó címfestőt lehetőleg pesten?
Nekem is lenne eladó, de nem teszem fel, mert nem kelendő.
Moderátori engedéllyel hirdetni? Mármint aki hirdet az engedéllyel tegye. Más fórumon mondták semmi szükségünk a szemét alkatrészekre(AC servo motorral, de teszt és semmi nélkül), pár ezközzel jár egyfajta tudásátadás is, ez is benne van a termék árában, hiába tudom mire jó ha nem tudom használni . Akkor az nekem nem ér semmit, hiába adja akár ingyen is. Porfogó van elég.
Idézet: „Hol látsz te ilyet? Még ha toroid lenne, vagy hypersil, de egy troid nem ér ennyit. Mindenki tudja hogy a troid az egy droid, a droid pedig bádogból van, a bádog meg nem olyan jó vasmagnak. ” Na ezen kifeküdtem végleg.
Nem láttál még láthatatlan trafót?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |