Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1619 / 3632
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nem vagyok sz*rrágó, de 8-10E Ft, már elég komoly összeg, hogy elvegyek a családomtól egy napot. Már csak azért is, hogy ne folytathassa nyugodtan az eladó az ilyen irányú tevékenységeit.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Teljes mértékben egyetértünk.
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Hol lehet ez a beállítás, mert nem találom sehol.
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Zolit 2000 Ft-tal károsították meg. Én biza elvből utána megyek, és mert időm sajnos van rá. Kérdem én: racionális döntés, és megéri, vagy csak veszett fejsze, és determinálhatóan csak kidobott idő és energia? De ha lenne egy nejem, 3 gyerekem, akkor ahelyett egy szombat délelőttöt inkább mennék velük kirándulni mondjuk a Bakonyba, Vértesbe. Mintsem mondjuk ücsörögjek a rendőrségen. 10 eFt-ért már akkor is utána mennék. A volt osztályfőnököm bringáját ellopták. Egy teljes napot szívatták a rendőrségen. Azt mondta, hogy még egyszer ilyent nem csinál. Inkább vesszen a bringa, hisz így is úgy is kicsi az esélye, hogy előkerüljön. Nem is került elő.
(#) Rober_4 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Igen, hiába romlott le a Forint meg volt infláció, ma 10000Ft többet ér mint 4-5 évvel ezelőtt. Sokkal nehezebb megkeresni, és egy csomó helyen még az árak is olcsóbbak, csak, hogy csődbe ne menjenek. Sajnos néhány nagy cég ezt nem hajlandó észrevenni, és átkalkulálják az árakat a valutaárak szerint és horror összegek jönnek ki. Saját példám: Bementem Pesten a Roland márkaboltba, és ugyanaz a szinti amit 3 éve néztem ki 250ezerért, hogy majd egyszer megveszem, ha lemegy az ára most 270ezer. És ez most horror nagy összegnek tűnik, akkor meg azt hittem, hogy csak takarékoskodás kérdése, ma már tudom, hogy ilyen hangszerhez születni kell...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Olyan érzésem van, hogy India után Magyarországon is bevezetik a kasztrendszert, csak épp anyagi alapon. Amelyik rétegbe bele születsz, onnan esélyed nincs kitörni.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Idézet:
„Azt mondta, hogy még egyszer ilyent nem csinál. Inkább vesszen a bringa, hisz így is úgy is kicsi az esélye, hogy előkerüljön. Nem is került elő.”

A tisztességesebb rendőrök meg is mondják, hogy úgysem keresik. Ezért aztán nem is lehet meg. Tőlem egy autót raboltak el, azt sem keresték. Nekem kellett megtalálni. (A történetet valamikor már leírtam) Szóval a rendőrségre ne várj. Csak vigyázz nehogy félelmet kelts másokban, mert az is bűncselekmény.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Sajnos ha erre válaszolnék, az már politika lenne.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nálam, a nyomtató beállításai közt megtalálható.

lap.PNG

(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Hogy egész pontos legyek, 1400Ft plusz az átutalás költsége volt a károm... A felvetés jogos, megéri-e?! Egy szinten azt mondom ennél a helyzetnél, hogy nem, felesleges foglalkozni vele. Elmegy az időd, a rendőrök hülyének néznek, hogy ilyen összegnél mész hozzájuk "segítségért" és mélyen legbelül talán tudtam is, hogy nem lesz belőle semmi. Másrészt meg igen is elmentem, mert nem hagyom magam, még ha ürülékes 1400Ft-ról van szó. Ez volt a második eset, hogy áthúztak. És ha már pénzeljük a rendőrséget, akkor igen is, igénybe veszem a szolgáltatásaikat(?!)...

Ha tehetném, akkor személyesen keresném fel a fazont és lerendezném vele szépen a dolgot... Viszont minden bizonnyal többe kerülne odajutnom, mint amennyit vesztettem.
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nekem olyat nem tud a nyomtató.
(#) zolee1209 válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Mellékelem a levelet, amit kaptam. Ami nem az én információimat tartalmazza, azt kitakartam, ebből ne legyen gond. Még egyszeri átolvasásra úgy tűnik, hogy mégsem zárult le úgymond az ügy, csupán nem bűncselekménynek minősül. Piros keretes rész. Akinek van hangulata hozzá, mondja el kérem, szerinte mit jelent az a rész... Köszönöm!

levél.jpg

(#) Rober_4 válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Ennek az egésznek se füle se farka. Néha elgondolkodom, hogy nem lehet, hogy azért bonyolult már a legegyszerűbb ügy elintézése is országunkban, hogy mindig lehessen találni egy kiskaput, nomeg arról nem is beszélve, hogy az olvasni nehezen tudókat könnyen át lehessen verni. Persze ez csak olyan felröppenő gondolatfoszlány, sokáig nem töröm a fejem rajta, még megfájdul.
(Mindenesetre értesítik az elkövetőt, hogy szabálytsértett!)
(#) vilmosd válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 4, 2011 / 1

Hali
A 70-80-as evekben keves fizetesek voltak videken. En kiegesziteskeppen TV-t javitottam (fusiban). Egy este megyek hazafele biciklivel TV javitasbol, es a haz melletti ittasellatoba betertem egy doboz cigit venni. Mire kimentem (2 perc utan), a bringa elszaladt valamerre. Mivel ezzel jartam a meloba is, igy erzekenyen erintett. Masnap bementem a rendorsegre feljelentest tenni. Fel is vettek a jegyzokonyvet, es megigertek hogy megkeresik. Ugy 3 honap utan kaptam egy levelet toluk, hogy nincs meg a bicikli, es nem foglalkoznak vele tovabb. El is konyveltem, hogy a rendorseg mar csak ilyen. Telt mult az ido, es egyszer csak hoztak egy idezest a tanacs szabalysertesi osztalyarol. Na mondom : mi a fenet akarnak? Bemegyek a megjelolt idopontban, es mondja az eloado, hogy birsagot kell fizetnem, mert orizetlenul hagytam a biciklit. Mondom a hapsinak, hogy 2 gyerekem van, es eleg keves a fizetesem. Az mondja erre: Jol van, akkor a 1800 Ft buntetest befizethetem 3 reszletben is. A fizetesem 3500 Ft volt ebben az idoben. Na tobbszor se mentem a rendorsegre feljelentest tenni.
(#) Szebence válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

És ha jól tudom, akkor ez már benne is lesz az erkölcsi bizonyítványában. Ha másra nem, akkor legalább ennyire jó volt ez az egész. Hátha tanul belőle...
(#) Rober_4 válasza Szebence hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

No az kéne még, hogy egy szabálysértés bennelegyen az erkölcsi bizonyítványban! Azért azt ne...
(#) Rober_4 válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Végül is az ügyet megoldották! Találtak egy felelőst.
(#) Dániel X hozzászólása Máj 4, 2011 /

Üdv!

Tud valaki megoldást arra hogy ne fáradjon el a szemem 30-40 oldal elolvasása után?
(#) tungsram válasza Dániel X hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Tegyél rá burgonyát szeletelve ,mert nekem bejött..
(#) Dániel X válasza tungsram hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Megnézzük, bár ma főztük el az utolsó darabot. Köszönöm
(#) KTobi válasza Dániel X hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szemorvos. Ha van valós probléma akkor szemüveg, ha csak fáradság, akkor a pihenés segít.

Másik téma: Addig jó, még ilyen kis összegekről van szó. A házra megrendeltük az ajtókat, ablakokat, és előre lett fizetve. Száz szerencse, hogy apám szerződést írt. A teljesítési határidő már rég lejárt. Sok ígéretet kaptunk, rengeteg nyaggatás árán meglettek az ablakok, majd az ajtók is, berakta, üveg nincs. Az üveges mester másik, csak neki kellene fizetni. Persze nem fizette ki, mikor apám beszélt vele, elküldte a munkásait, és ők rakták be az üveget. Most már csak egy rakás apróság hiányzik.
Röviden a mester a 15napos határidő, 10 év jótállást 15nap jótállás és 10 év kivitelezési időnek értelmezte.
Perelni lehet, de nem jelenik meg soha, hogy aláírassuk vele, hogy tudomásul vette, hogy felszólítsuk a kötelezettsége teljesítésére.
Nagy valószínűséggel megnyerjük a pert, és aztán csak be kell valahogy hajtani az igazunkat, de hogy

Most még békén van, de ha a többi munkával fejezünk és lesz szabadidőnk (ősz felé) garant, hogy ha addig nem csinálja meg, be lesz perelve.
(#) Dániel X válasza KTobi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szerintem pihenés lesz. Sok sikert a per megnyeréséhez köszi.
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nekünk aláírta az albérlő, hogy tartozik x összeggel. Ügyvédhez mentünk és azt mondta, hogy perre sem kel vinnünk az ügyet. Felszólítja hivatalos levélben, ha nem találjuk akkor valami közlönyben kell hírdetni (ennek van egy x összege). Ezek után végrehajtóra bízzuk az ügyet, ami szintén ha jól tudom kerül valamibe. És ezután már csak várni kell. Mivel miatta kaptuk mi a nyakunkba a végrehajtót, ezért úgy döntöttünk élje át ő is amit mi átéltünk...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 5, 2011 /

Sziasztok, látom megy a perpatvar hát beszállnék.

A problémám a következő 2007 decemberében betörés keretében eltüntek értéktárgyak meg pénz, nem is kis mennyiségben.

Az elkövetők is meglettek, és egy jogerős határozat szerint ami 2008 augusztusában lépett életbe, 30 napja van a renitens emberünknek visszajuttatni a pénzt.
Ez máig nem történt meg.

Tudom, hogy ilyenkor a végrehajtást kérvényezni kell, de ez mivel jár? Azt halottam, hogy 20 ezret kell befizetni, hogy a végrehajtási folyamat elinduljon.
Na most egy végrehajtási procedúrába érdemes belebonyolódni? Úgy értem, mi van akkor, ha a végrehajtás eredménytelen, úgy értem, nem tudtak elég ingóságot lefoglalni, vagy készpénzt.

Azt tudom, hogy a pénzt háromszoros jegybanki alapkamattal számolva / hó kell visszakapnom és ebbe bele van számolva már a végrehajtásra kiadott összeg is.

A problémám az, hogy 20 ezret nem tudok semmilyen módon nélkülözni, egyszerűen annyit nem tudok félretenni ( tudtam volna, de most nem, mert rajtam kívül senki nem dolgozik, így egyenlőre minden vágyálmomnak lőttek )

Olyanról is halottam, hogy van erre is megoldás, ha önerőből ezt kifizetni nem tudom.
(#) Doncso válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Hát mindenesetre okosabb lettem, legközelebb óvatosabb leszek, de akkor is piszkálja a csőrömet nagyon! Nem bírja a májam, ha átvágnak.
(#) zolika60 válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

A szomorú ebben, hogy a "rendszerváltás" óta ez csak annyiban változott, hogy talán már nem büntetnek meg legalább.
(#) Frankye válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Itt, vagy hasonló oldalakon találsz olyan ügyvédi segítséget, ami nem kerül pénzedbe, adnak jogi tanácsot, vagy legalább elmondják, mi a teendő, miért és mennyit kell fizetned.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 5, 2011 /

Sziasztok, azt meg tudja mondani valaki hogy az miért lehet, hogy néha recseg az internetes rádió? (Az én készülékemben van a hiba, vagy az övékben?) A sunshinefm-re gondolok.
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Azt nem hallgatom, de amit igen ott nincs gondom.
(#) bankimajki válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Jelenleg nekem is jó. De vannak olyan időintervallumok, amikor berecseg X ideig. És még nem jöttem rá, hogy miben van a hiba. Ma amikor bekapcsoltam recsegett. 1 óra múlva már nem. Azóta is megy. És még nem recsegett.
Következő: »»   1619 / 3632
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem