Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Már hat éve harcolok az igazságszolgáltatással. Sz@r ez nem szolgáltatás. Jelentős összeggel tartozik egy vállalkozó és végrehajtást kértem, persze ügyvédet is fogadtam. A bíróság megítélte, a végrehajtónak be kellett fizetnem 136000.- Ft-ot. Azóta húzódik az ügy. A törvények az adósnak kedveznek. Az árverésen a legkülönböző trükköket vetette az ügyvédje segítségével , hogy az árveréseket meghiúsítsák. Persze sikerrel.
De már beletörődtem, és nem idegeskedek rajta. A lényeg, hogy a csónakom elkészült és ma vízre tettük. Holnap főpróba. A kemence is elnyerte végső formáját.
Első osztályú lett a csónak és a kemence! Gratula, szép munka nagyon!
Az igazságszolgáltatásról meg ne is beszéljünk... Ismerősöm kiadta lakását albérletbe, nem fizettek már 2-3 hónapja se albérletet, se rezsit, a lakást szétszedték, kitört ablakok, összefirkált falak, széttört tárgyak, stb és több hónap huzavona után sikerült csak kiraknia őket ügyvédi segítséggel, mert a törvény őket védte... A tulaj meg szinte semmit nem tudott tenni ellene.
Szia Nagyhoho.
Gyönyörű lett a kemence és a csónak még attól is. ![]() A kajakozás részemről felfüggesztve, pedig célegyenesbe vagyok, még egy hónap és neki is állhatnék ( csak egy nagyon kevés pénz hiányzik, illetve a szervezés a szállítással kapcsolatban), de ez most felfüggesztődik, mert az édesanyám Kedd -től számítva munkanélküli, így vésztartalékra lett átirányítva a pénz. Inkább semmi legyen, mint megint hatalmas adóssághalmaz. ![]() Kicsit rossz kedvem van, inkább beszéljünk szebb dolgokról, ettől a sok rossz hallatán csak megsavanyodni lehet. Köszönöm mindenkinek a megértését.
Katasztrofális ez a létbizonytalanság ami ebben az országban van. Ha egyszer anyagilag megerősödsz és le tudsz jönni a Tisza-tóra, nem bánod meg. Magyarország legszebb tava. Van lehetőség kajak van kenu bérlésre olcsóbb mint ide szállítani. Szívesen segítek.
Köszönöm az együttérzésed, és a segítséged.
![]() Tudod ez olyan dolog, mintha páka nélkül akarnál építkezni, de gondolom te tudod a legjobban milyen lehet az. Talán nem lesz akkora vész, csak a maximális védekezés felső fokon részemről. Konkrétan úgy veszem a dolgot, mintha az a pénz meg sem lenne most. Talán három hónap alatt összejön valami, eddig egy megfelelő állást találtam neki, de az is nagyon húzós lesz. Hogy miért, na az még annál is húzósabb elmagyarázni, de a hasonló cipőben járó (céltudatos rétegből való) fiatalok sejthetik miről van szó. ![]()
Az sem reménytelen. Bővebben: Link
(Mármint páka nélkül építkezni) Fel a fejjel, aki akar még mindig talál magának munkát. Szorítok én is, hogy minél előbb legyen. ![]()
Együtt érzek veled nekem is több mint öt éve van hasonló ügyem. Már keresztet vetetem a pénzemre. Látom azért mégsem tepsi lett a csónakodból pedig reménykedtünk./Gratulálok hozzá nagyon jó lett./ Akkora adagra talán szerveztél volna egy privát HÓ-EHET találkozót.
![]()
A hajó vízre bocsájtását pedig HÓ-RUKK-találkozó keretében tesszük?
![]()
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Hogy tudok fán lyukat betömni úgy, hogy lehessen bele facsavart rakni (ne repedjen el), és eléggé időtálló legyen? Kb 6mm átmérőjű, nem szabályos kör alakú lyukakat kéne "eltüntetni". Sajnos lefedés nem játszik most, mert pont oda kéne csavar..
Enyv+fureszpor jol osszekeverve es betomni a likba.
Felfúrod a lyukat, mondjuk 10 mm átmérőre. Fúrsz egy szintén 10 mm -es lyukat egy vastagabb vaslemezbe, egy ugyanolyan fából mint amit betömni akarsz. Lehasítasz egy minden méretében 10 mm -nél nagyobb darabot, átpüfölöd a vasba fúrt lyukon. Az így hengeresre formázott fa rudat beütöd a fán levő 10 mm -es lyukba, és a felületét eldolgozod. És fúrhatod az új lyukat, kicsit arrébb.
Pici a csavar, a fa is csak 1cm vastag. Ráadásul nem pont a lyuk közepére megy a csavar. Ezért kéne kb ugyan olyan állagú cucc, mint a fa.
Vilmosd, tényleg, szerintem ez lesz.. Köszi. Pucuka ez is jól hangzik, köszi!
Az asztalosok is így szedik ki a görcsöt a fából. Ha a fát átpüfölöd a vas lyukon, kissé vastagabb lesz, a rugalmasság miatt, így mikor a helyére ütöd, szorulni fog.
Technológiailag nem csak az átmérő hanem a vastagság is játszik
![]() Tehát mennyi az annyi?
Most nézem, fáról van szó
![]() Más: egy igazán szép zene nem csak a trance zene kedvelőinek: Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love ![]()
Sziasztok.
Köszi az együttérzést, most már jobb a hangulatom. A hetem, úgy ahogy volt pocsék volt, de a mai nappal szerencsére megszűnt, mivel itthon voltam illetve még sem. "Megszerveztem" egy bicikli túravonalat mert 7 helyre kellett mennem, és ez a bizonyos 7 hely igen távol volt egymástól, de hamar túlestem rajta körülbelül 3 és félóra kerékpár tekergetés, aztán miután ettem otthon egy jót, aztán amikor kinéztem az ablakon elhatároztam, hogy még egy kicsit belecsavarok a vasba -miért ne ha már ilyen jó idő van, bűn lett volna a négy fal között tartózkodni-, így elmondhatom, hogy 11 -től egészen mostanáig és 63km -errel magam mögött elmondhatom, hogy jó volt a napom. ![]()
A bringa igen jó meditáció.
![]()
Munka után ennyit nem bírnék én sem, ráadásképp nekem sem helyben leledzik a munkahelyem. Az is 50km -re van, de szerencsére a buszsofőr régen kamionos volt, így fél óra leforgása alatt hazateszi a népet (legalább is engem) pedig az autópályára fel sem megy.
![]() Munka után általában 20-30km mert szoktam de nem mindig. Általában szerdától szoktam hódolni ennek a hóbortnak, mert a hétfői napok mind fárasztóak, azt így csak szerdáig sikerül legyűrni.
Sajnos nekem keresztül kell autóznom Budapesten is. Így a 60 km-ből 20 a város átszelése. 1-1,5 óra forgalomtól függően. Ráadásul saját autóval. A munkám is autózás nagyrészt bent a városban. Szóval a bringa annyit pihent, hogy tavaly el is ajándékoztam. :yes:
Köszönöm!
Nagyon sok munka van mindkettő mögött, de egy jóleső érzés, hogy ezt is megtudtam csinálni. A csónak tepsinek nem nagy csak a kemence kicsi.
A vízre bocsájtásról készült videó csak nem tudom hova lehetne feltölteni a terjedelme miatt. Egyébként emberi kéz érintése nélkül került vízre. A csónakszállító utánfutót egy autó betolta a vízbe annyira, hogy a csónak már úszott. Ezután a futót kihúzta a csónak alól.
Tűnt már el egy évre máskor is. Olyan, mint a mese: hol van, hol nincs. Ilyenek a netes és egyéb virtuális közösségek. Sokkal nagyobb a fluktuáció, és a cserélődés. A kötődés az emberek között relatíve laza (a személyes találkozásig mindenki csak egy betűhalmaz).
Ez mintha egy TV-adás inzert lenne a hetvenes évekből.
Nemtudom.
Pedig most is a tőle ajándékba kapott monitort nézem ![]() Azért remélem a EHET 3.0-ra azért legalább jön... Egyébként attól hogy nem "postol" valaki, még nem biztos nincs is közöttünk. Például én sem szoktam csak azért írni hogy csak írjak...
Igen, de egy ideje (7 hónapja) már be sem lépett.
Igen az. Most találtam a postamúzeum honlapján. Érdemes oda is felnézni, nagyon sok régi kép van fent tv, rádió adókról, távbeszélő központokról, stb.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |