Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vagy dobjon be egy jéghideg sört, nagyon jól fog esni...
De ugye nem mentél ki a kertbe (ebben a hőségben) friss citromfűért, hogy megtörd és beletedd...?
Az M3 kifelé tartó oldalán. Aztán lehet, hogy a t9bbi kúton is próbálkoznak.
Nem törtem bele semmit, egy nagyobb tuja kivágása után próbáltam ki a sörbedobást.
Akkor nem egy helyen voltunk. Viszont nekem még kávét is akartak adni (ill. fizettetni), ami azért sem sikerült, mert sosem iszok kávét. Illetve a teszkóban van ilyen jegeskávé, ez egész finom, eddig már legalább kétszer ittam ilyet.
Így van Zolikám, erre szokta azt mondani anyukám, hogy "Ingyen ebéd nincs." Halkan azért hozzáteszem, hogy anyukámat meg az OTP húzta be a csőbe az American Express hitelkártyával. Neki is ezt mondták, hogy ÁÁÁ ez nem hitelkártya. Nem a túrót nem. Ha túlkölti, már megy is rá a 40% uzsorakamat. Nekem is küldött a cetelem bank is, meg az OTP is hitelkártyát, cetelemest is meg AMEX-est is, de egyiket sem aktiváltam, hanem megvártam amíg szépen lejárnak.
Nekem a kedvenc pólófeliratom:
" I reject Your reality, and substitute my own. " " Elutasítom a valóságodat, és behelyettesítem a sajátommal. " A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
Nekem is van három American Expres. Már lejárt mind.
Csak azt nem értem, évi 10 ezer körül számolnak fel kártyadíjat, nekem meg kérés nélkül, ingyen küld hármat. Gondolom egyéb címeken megtérül neki.
Nem tudom hogy működnek ezek a banki üzelmek, de szerény véleményem szerint abból fizetik ki az ingyenkártya-díjat, akiknek már van felvett hitele és azok kamataiból, illetve akiknek már van ilyen kártyájuk és aktívan használják is.
Aktiválás után azonnal számlázzák az éves kártyadíjat...
A főiskolán a szerszámkészítőknek volt egy jó pólója, persze akkoriban kézzel rajzolták maguknak: (megpróbáltam reprodukálni)
Sziasztok!
A mai reggelem fantasztikusan indult! Beajánlottak mint leendő dolgozót, egy Pálinkafőző gyártó emberkéhez, még nem tudok semmi konkrét dolgot, azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire számít idény munkának? Azt mondták, hogy kell neki a 7 ember, hogy tudja tartani a lépést. Elég nagy eséllyel indulok, mert aki beajánlott, mutatta a picasa webalbumomat az emberkének, ő erre pedig " hűű, eszt küldd át" reagált. Most elég jól érzem magamat!
Ez kb. 3x200,- +posta költséget jelent számukra. Az én egy éves lehúzásomból minimum öt helyre küldhetnek "ingyen kátyát", és még mindíg maradt pénzük.
Ja,ja... itt az aktiváláson van a hangsúly. Arra kell nagyon vigyázni. Az az utolsó lehetőség a menekülésre.
Szia,
Ha a munkába állásod után lesz egy tiszta pillanatod, és megtalálod a billentyűzetet, meg, hogy hol kell bekapcsolni a géped, feltétlen tájékoztass minket a részletekről!
Nekem esetleg a szesz kell, de nem meginni, hanem beleönteni az RC-s motorokba
Idézet: „de egyiket sem aktiváltam, hanem megvártam amíg szépen lejárnak” Ezzel azért nagyon vigyázzatok! Nekem van egy Axás (másképp mint mások) számlám, amihez küldtek egy kártyát. Én is azt gondoltam hogy majd jól ki sem bontom, elvégre aktiválás nélkül úgyse működik. Hát DE! Szépen vonogatták a zsét lefelé havonta az egyenlegemről! Mire észrevettem majdnem nullázta! Még jó hogy nem mentem át mínuszba. Nosza telefon, akkor gyorsan szüntessük csak meg! És Jé, azóta csend és hullaszag..
A héten vettem egy benzines,önjárós fűnyírót.Jó messzire tőlünk(230km,arra volt dolgom),apróhirdetésből.Hazahoztam,örülés...próbanyírás.KB térdig érő gazos rész,beletolom,lefulladt.Nem baj,majd a következő körben nem fog.De,megint lefulladt egy csörgő hang kíséretében.Ezután már át sem fordult a főtengely.Hívom az eladót(több gépe is volt,lomis cuccokkal foglakozik),hogy bekrepált a szerkezet.Erre mondja,hogy biztos rátoltam egy vasra,vagy kőre,de lehet hogy szerinte inkább kiszereltem belőle a jó alkatrészt,és emiatt nem megy,hagyjam békén.Ekkor kezdtem kicsit ingerült lenni.Mondtam neki,hogy viszem vissza másnap.Erre még mindig csak vitatkozik,meg gyanúsítgat.Ekkor már üvöltöttem neki a telefonba,(miközben a kislány a kezemben volt,és ette a vacsit).Másnap reggel visszavittem neki a roncsot.Azt mondja,menjünk a garázsba,válasszak másik gépet.Én ragaszkodtam a pénz visszaadáshoz,amire nem igazán akart hajlani.Egy ezrest hagytam neki,mert kifogásolta,hogy a telefonálás az ő kontójára ment(visszahívott).Végül visszaadta a pénzt,de a gyanúsítgatás miatt egy szemétládának tartom.Eldöntöttem,akkor veszek fűnyírót,ha tudok olyat venni újban,ami megfelel.Így egy ezres tanulópénzzel,meg 400 km autózással megúsztam a dolgot.És a gaz is jól van,köszöni....
A következő beszerzés két birka lesz.Meg pár liba,azok tarolnak.
Ilyesmi is tetszene? Bővebben: Link
Tető szerkezet építésben tudna valaki segíteni? Az épület külső mérete 5,01m*4,57. Falvastagság 35cm. Nem tudom eldönteni milyen tetőt rakja rá, melyik a leggazdaságosabb.
Ezt azért kérdeztem, mert az alaptól kezdve mindent én építek és segítségre alig, vagy egyáltalán nem számíthatok.
Mondtam én, hogy előbb utóbb találsz munkát bőven magadnak. Amíg szabad lesz pálinkát főzni, addig főző is kell. Azt lehet télen is építeni nem kell a főzési idényre várni.
Ha sörfőzdébe mennél, nem hagytam volna ki a kérdést hogy, ugye léhűtőnek?
A fűnyíró-saga folytatódik.Ma késő délután nekiálltam az akác-sutnyóknak benzinmotoros fűkaszával,4 ágú vágótárcsával.Még 4 m2 volt hátra,mikor belevertem vele a drótkerítésbe,kivágott egy 5 cm-s drótot,és a nadrágon keresztül átfúrta a bőrt a sípcsont mellet.A gaz még mindig virít foltokban,én meg megkaptam életem első tetanuszát.És a sört sem bírtam eset meginni az antibiotikum kúra miatt.
Kezdek hinni a gyomirtókban....Csak azzal le ne mérgezzem magam.
Ez elég kevés info. Mi lesz az építményből? Tyúkól vagy lakás? Magában áll, vagy hozzáépítés? Stb. stb... Úgy gondolom, ezt a kérdést nem gondoltad át, csak "bedobtad".
Amikor ugyan ilyen cipőben jártam a '80-as évek végén, még nem volt internet, ezért vettem két könyvet: Dr Gábor László: Épületszerkezettan ('84-es kiadás) Dietermar Lochner: Tetőtér beépítés. (1987) Tetőszerkezetben / tetőfedésben szerintem máig megállja a helyét. Talán a Lindab acél tetőfedés nem volt még akkor, és az aszbeszt alapú "hullámpala" pedig már nincs. A tetőt végül én terveztem meg és egy ács (+én mint segédmunkás) készítettük el. Egyedül azért nem álltam neki, mert van némi tériszonyom, és egy ember kevés hozzá. Egyébként az első gondolatom az volt, hogy hullámpalát teszek fel, mert "a szembe szomszédnak is az van, és haladós a felrakása". Szerencsére, az akkori kollégáim lebeszéltek róla. Ha konkretizálod a kérdésed, precízebb választ várhatsz.
A párlatot is kell hűteni, úgyhogy a kédésed bátran tedd fel !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |