Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2303 / 3599
(#) elektrorudi hozzászólása Jún 13, 2014 / 1

Sziasztok!
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy súlyos csalásra, amit talán nem csak engem ért el.
A City Bank megbízásából ügynökök keresnek meg telefonon, akik a Magyar Mérnök Kamara tagjait, egy hitelkártyára beszélik rá. Engem januárban ért el el egyetemista korú suhanc, a fantasztikus ajánlatukkal.
A mese úgy szólt, hogyha most rendelek ilyen kártyát, akkor 5000,-t jóváírnak, ha 60 napon belül, 60.000,- forgalom van a kártyámon.
Mivel megsajnáltam (hadd keressen egy kis jutalékot), megrendeltem a kártyát. Egy darabig nem aktiváltam (mert ez a jóváírásos dolog, csak az aktiválás után indul). Aztán pár naponként telefonálgattak a City Banktól, hogy "mikor aktiválom már, mert most már 8.000,- írnak jóvá, ami az egész éves kártyahasználati díjat fedezi!!! Hát aktiváltam, és feltöltöttem 100.000,-al, majd levásároltam, tehát a 60.000,- kritériumot teljesítettem. "Minuszba" egyetlen fillérrel sem mentem el, mert 40%-os kamatot számítanak fel havonta !!!!! Miután a feltétel teljesült, felhívtam a bankot, hogy minden rendben van-e, náluk is látszik-e ez? Megnyugtatott a nő, hogy igen, minden rendben.
Ezzel tovább nem is foglalkoztam.
Tegnap felhívott egy nő, hogy több, mint 6.900,-al tartozok, mert nem fizettem be a havi kártyahasználti díjat, és a 2 vagy 3 havi 690,-os havidíj elmaradásom + büntetés már 6900,- ra rúg.
Kérdeztem, hogy hol van a 8.000,- jóváírásom, amit beígértek??? Erről sajnos semmit nem tud - mondta. Felvették a panaszomat, amit 30 (!!!) napon belül vizsgálnak ki, de addig a kamatok tovább nőnek.
Ha valamelyikőtöket ért hasonló csalás, kérem vegyétek fel velem a kapcsolatot, hátha sok lúd disznót győz. Ha nem, akkor egyedül szállok szembe ezekkel a férgekkel.
Ezt a levelem bemásolom még néhány fórumra, hátha idejében tudok segíteni olyanokon, akiket még nem paliztak be.
Nevem, címem az oldal szabályai szerint nem írom ide, de aki akar, megtalál.
A fórumokon "elektrorudi" nick néven ismernek. A levél tőlem indult.
(#) granpa hozzászólása Jún 13, 2014 /

Szevasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogyan megy a helyfoglalás a BURABUN? Mikor nyitnak, milyen a tolongás, árak, stb. Gondolom időben (korán) kell menni, hogy jó helye legyen a tagnak; de hánykor?
Köszönöm: Kálmán
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
(#) Bakman válasza Frankye hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Kicsit vissza a témához. Úgy tűnik, hogy a vakond(ok) nem bírja a kénlapot. Egy-két apró szippantás után inkább a lapot beraktam a gödörbe és egy gázégővel gyújtottam meg, mint elöször meggyújtottam, aztán be a lyukba.
(#) Bakman válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Tékozló Homárra is küldd el, azt is olvassák páran.
(#) interferi válasza granpa hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Már nyitva vannak van aki (föleg a tető alatt) aki már kipakolt. Bár ma még csak fözögetés van
Reggel autóval jó korán érdemes menni kipakoláshoz késöbb is van hely de napellenző/napernyő nem árt.
Csak autóval együtt tudom a belépőt az 1000FT (500+500FT)
BURABU
(#) granpa válasza interferi hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Köszönöm, akkor nem nagyon sietünk (nem én pakolok ki).
(#) zolika60 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Van ennek másik módja is. Velem az történt néhány hete, hogy egy Shell kútnál miután mentem volna kifelé odajött egy ifjú hölgy. Mondja nekem, hogy 3% kedvezményt kapok minden tankolásnál, ha kiváltom a kedvezmény kártyát. Nézem ám a nyomtatványt amit lobogtat Látom rajta a City bankos logót kérdem tőle ez nem egy hitelkártya? Azt mondja á dehogy is. Csak adjam meg az adataimat és már küldik is. A papírokat ráérek elolvasgatni otthon az itteni beszélgetés nem kötelez semmire. Mondtam rendben. Kitöltött egy csomó papírt, aztán aláíratta. Mondta, hogy fognak hívni telefonon a bankból azért, hogy az ő munkáját ellenőrizzék. Válóban hívtak is még aznap este, hogy örülnek, hogy náluk igényeltem hitelkártyát. Valószínűleg nem az a beszélgetés lesz a reklámokban, ami ez után következett.
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

A pofátlan anyjukat...

XXI. század... gratula... az emberek mások idejét, energiáját és idegeit 1:1-ben pazarolják...
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Ma rám is akartak tuszmákolni valami kártyát a Shellnél, bár nagyon aranyos volt a pultos lány, de nemet mondtam.
Szerk.: vagy ugyanannál a kútnál voltunk, vagy valami üzleti poltika ez náluk.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 13, 2014 /

Én egyszerűen nem foglalkozok semmi ilyesmivel. Meg sem hallgatom. Trükkös szövegek, nehéz azonnal átlátni.
Ha bemegyek a bankba, 5 perc elintézni a dolgomat, utána fél órát kell hallgatnom ajánlataikat, nem én kértem. Amikor már harmadszor ébreszt fel a hölgy, akkor végre elenged.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2014 / 1

Az ilyeneket sosem értettem. Amióta divatba jött, hogy telefonon lehet elintézni a számlázós dolgokat (vodacsoda), azóta menetrendszerűen felhívják a figyelmem a sok-sok akcióra és társaira. Persze kék számon. És rögzítik. Gondolom a reklám alatti monológot nem, azt anélkül is tudják, hogy ki kit hova küld el. Én azért el szoktam, hátha mégis meghallgatja valaki Na de élőben?!? Csak pár bűvös szó:
- Akkor rendben vagyunk mindennel ugye?
- Igen, csak szeretnénk tájékoztatni... blahblah
- Köszönöm, nem kívánok élni vele, öt perc múlva megy a vonatom! Aztán előveszem a kocsikulcsot, és megyek
Még én puncsoljak hogy elengedjen? Hát ki fizet kinek? Na befejezem.
(#) SzervízMacska válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Engem az Örs vezér téri Árkádban lévő Telekom üzletben támadott le egy román hölgy az ajánlatával. Érdekes módon és helyhez illően a távközlési számlámból ígért százalékos kedvezményt, mely bőven fedezné a kártya költségeit, sőt gyakorlatilag keresnék is a bolton. A papírokat kitöltöttük, de már a procedúra közben megbántam az egészet. Szerencsére jövedelem igazolásra is igényt tartottak, amit én aljas és ravasz módon, többszöri felszólítás ellenére sem prezentáltam nekik. Így végül értesítettek, hogy a kérelmemet törölték. A megelőző postok olvasása tükrében jól döntöttem.

Egyébként van hitelkártyám, cetelemes. Az is megér egy misét. Feltehetőleg a kereskedő is érdekelt a buliban, mert rendszeresen próbálkoznak. A trükk egyszerű és zseniális. Vásárolnánk a hitelpultnál. Papírok rendben, űrlap kitöltése megtörténik. Közben az eladó bepipálja a "madár érkezett" jelölőnégyzetet. Ennek hatására konkrét hitelbírálat helyett hibaüzenet érkezik a bankból. A szövegre nem is figyeltem, mert fel sem merült, hogy egy átverés része. Mutatja a koma sajnálkozva és hozzáteszi, hogy a hitelkártyám alapján talán könnyebben felismer a rendszer, mint vip ügyfelet. Persze boldogan, dagadó mellel nyújtom át a kártyámat. Innen már csak egy perc. Egy pipa ki, helyette egy másik be és enter. Csodák csodájára a pozitív hitelbírálat tíz másodpercen belül megjön. A nyomtatványok tökéletesen megegyeznek az előző vásárlásoknál látottakkal. Boldogság, irány haza. A meglepetés a havi csekkel érkezik egy másik csekk formájában. A megfejtés a következő: a kártyánk nem a beazonosításunkra lett használva. Kifizettük vele a saját hitelünket egy összegben, a teljes kamattal együtt. Ezért újabb busás kamat jár a banknak.Így tehát egyetlen vásárlással két hitelt is felvettünk.
(#) elektrorudi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia,
Neked több eszed volt mint nekem. Igen, ez a tankolási kedvezmén is része a mesének. Engem a munkahelyemen kerestek fel. Úgy látszik, a fantáziájuk széles skálálán mozog. De alapjában nem is az ügynökkel van a bajom, hiszen ő "csak meg akar élni". A problémám a City bankkal van, aki végülis nagyon durván átvert engem is.
(#) elektrorudi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia,
Te végülis benyelted a dolgot, és egyszerűen a "tanulságok" fiókjába tetted a dolgot, vagy megpróbálsz tenni valamit a dupla hiteled ellen?
(#) nagym6 hozzászólása Jún 14, 2014 /

Mosógépet vettünk, 2 éve. Bementem .....nicsba, tájékozódni akartam, hogy melyik gép lesz jó. Az eladó mindenképpen egy típust akart nekem. Majdnem meg sem nézhettem a többit. Az volt az érzésem, ha én habverőért megyek, akkor is azt az egy féle mosógépet kell megvennem. Elmentem másik boltjukba, ugyanezt csinálták, természetesen ugyanezt a típust. Harmadik boltjukban, ugyanez, sőt még a szöveg is szinte szóról szóra megegyezik. Végül én néztem ki itthon neten a megfelelő típust. Úgy mentem boltjukba, hogy vagy adják amit kérek, vagy itt sem vagyok. Ekkor már hajlandóak voltak rá, de még sok dumával próbáltak eltántorítani tervemtől.
Nyilván ki van adva nekik, mit kell eladni.
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Tegnap a lányommal a hitelkártyákról cseteltem. Ezt írta:
"Megdobbento hogy mi van itt magyarorszagon 40% kamat
Nekem angliaban 3 hitelkartyam van
Mindegyik 0% os ha egy even belul visszafizetem"
A negyedik sort nem írom le.
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia,
Bocsáss meg, itt nem teljesen erről van szó.
Az üzleti életben, bevett gyakorlat, hogy engedményt kapsz valaminek az árából. Lemond valaki a hasznáról a javamra, nyilván azért, hogy a később még többet nyerjen rajtam. Ez részemről rendben van, mert eldönthetem, hogy elfogadom-e az 1Ft engedményt azért, hogy később 2Ft nyerjenek rajtam? A csalás (vélemányem szerint) ott kezdődik, amikor kifizettetik velem a 2Ft nyereségüket, nem kapom meg az 1Ft engedményemet és ezért megbüntetnek még 3Ft-ra. ... és mindezt "törvényesen".
A sarki lányokkal (gondolom) ugyan ez a helyzet. Senki sem gondolja, hogy a szolgáltásuk ingen van. A probléma ott kezdődik, amkor a kialkudott összeget előre kifzetted, de utána nem kapsz érte semmit, sőt a stricije még jól össze-vissza is ver. Na, én így jártam a City bankkal.
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Bár az eredetileg felvetett témámtól eltér, de ha már szóba hoztad Ausztriát...
Kb. 25 éve rábeszéltek az Osztrák biztosítóval való szerződésre. Mint később kiderült, a magyar biztosítók szövetsége kitiltotta Magyarországról ezt a céget, mert nem felelt meg a kritériumuknak. Amikor ezt megtudtam, nagyon betojtam, és ki akartam lépni. Végülis nem tettem, hanem egy "magyar" biztosítóval is szerződtem. A lényeg: a "magyar" biztosítóhoz befizett pénzem, szőrén-szálán eltűnt. Az osztrák biztosítóhoz befizett összeget + az kamatot, az utolsó filllérig fel tudtam venni a biztosítási idő lejárta után, csak el kellett menni az első faluig, a határ túl oldalán. Ja, és mielőtt felvetődne a kérdés: mindkét biztosítás "előtakarékosság jellegű", kár nem bekövetkezése esetén, visszajáró jellegű volt.
(#) elektrorudi válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Szia!
Nem ismerem pontosan a külföldi viszonyokat (sőt a történetemből látszik, hogy a magyart se), de amit a lányod ír, az meglehetősen meseszerű. Nem hiszem el, hogy a 0%-os kamatból fenn tudja magát tartani egy bank. Az, hogy ott 1 éven belüli visszefizetés esetén 0% a kamat, itt pedig (elvileg) 40 napon belüli visszafizetés esetén 0% a kamat, az egy dolog. Banki kondíció kérdése, amit vagy elfogadsz, vagy nem. Az viszont, hogy vakamiből fenn kell tartaniuk magukat, az tény.
A leírtak alapján, arra következtetek, hogy a lányod se nézett még a dolgok mögé. Volt egy pár hitelfelvétele a hitelkártyáiról, ami részéről jól sült el, ingyen volt. ...és ilyenkor kezd a figyelem lankadni, és ilyenkor lépnek az emberek a csapdába, Magyarországon és külföldön egyaránt. Nézz meg egy pár műsort pl. a Discovery-n, hogy emberek, családok, hogy veszítik el ingüket, gatyájukat akár Angliában, akár Amerikában. Szóval, én nem hiszek benne, hogy külföldön kolbászból van a kerítés.
Nem lenne jó, ha levelemet okoskodásnak vennéd. Csupán a saját példámon keresztül szeretném a lányodat arra bíztatni, hogy olvassa el az apróbetűs részt is!
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szia!
Beszélgetésünk filozófikus irányt venne, ha a "tisztességes-", és "tisztességtelen haszon" fogalmát akarnánk definiálni. Közgazdászok megtették ezt, de tudomásom szerint, a vélemények különböznek. Hol a határ a kettő között?
Nem szeretnék személyeskedni, vagy az ego-d erősségét kétségbe vonni (pláne ismeretlenül), de a véleményem az, hogy rád is hatnak a befolyásoló tényezők, akár csak kenyeret veszel, akár egy farmert, akár az internet szolgáltatódat, vagy a bankodat vagy kénytelen megválasztani. Valami alapján döntesz. Ez a "valami" pedig mindig külső ingerekből, információkból lecsapódó "saját vélemény". A különbség annyi közöttünk (szerintem), hogy én be-, el-, fel-ismertem ezt a szomorú tényt, a magam esetében.
De visszatérve a lényeghez: most mindegy, hogy én mekkora balfácán voltam, aki még a balfácánság előtt van, annak legyen itt egy info-ja, mielőtt döntene!
A kitartásodhoz és a hozzáállásodhoz gratulálok! Ebben sok van hasonlóság köztünk. Én is gyűlölöm, ha átvernek, és bármeddig képes vagyok elmenni , hogy helyrehozzam a hibámat. Ez a pár mondatod, megerősít abban, hogy ne hagyjam magam, még ha ilyen piti összegről is van szó.
(#) vicsys hozzászólása Jún 14, 2014 /

Egy kis derű, a borúra... Bővebben: Link
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2014 1 /

Bővebben: Link ez csak véletlen, vagy benne van a kezed?
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

No de ekkora méretben?
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Vajon...? A válaszom (bár nem fog tetszeni): 42!
@pjg:
Természetesen megcsinálom neked kisebb méretben is.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Értem én. Viszont szerintem olyasmi póló is jó lenne, melyen pl. valami NYÁK-terv féleség van. Tuti vinnék, mint a cukrot.. ..vagy nem... A változatosság kedvéért lehetne pl. egy PIC-es óra NYÁK terve.
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szivesen megcsinálom. Valami vicces szöveg azért kéne...
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 4

Lehetne talán: SHIRT CIRCUIT
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

"My Brain"
Jobb hirtelen nem jut eszembe.
(#) SzervízMacska válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

A tanulságok közé tettem, mert a hitel egyébként akciós volt, így nem sokkal jártam rosszabbul...
(#) pjg hozzászólása Jún 14, 2014 /

"Dobjon a jéghideg sörbe, fröccsbe kicsit megtört citromfüvet, vagy bazsalikomot, nagyon jó ízt fog neki adni."
Következő: »»   2303 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem