Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Konzerv kizárva, próbáltuk. Csili is, nem szeretjük. Étterem időnként megesik, de az sincs mindig a közelben. Nem egyszerű a dolog...
Nálunk a "favorit" kaja a sok zsírban sült (sertés)hús volt, zsírja alá temetve ... Így szobahőmérsékleten 5-8 napig is ehető maradt. Hagymát, paradicsomot, paprikát tudtunk vinni, kenyeret meg általában lehet szerezni ...
Ez történet '90 környékén egy építőipari csapatnál dolgozva keletkezett ...
Dolgoztam ilyen helyzetben egy évig úgyhogy tudom miről írsz. Reggelire felvágott, szalámi kolbász, kifli, zsemle, esetleg löncshús és ha van a közelben piac vagy zöldséges akkor paprika paradicsom. Reggelire jó. Ebédre főtt kaja dukál főleg ha kemény a meló. Eleinte mi is étteremben ebédeltünk de rájöttünk, hogy az nem a legjobb. Kicsi kifőzdéket kell keresni ahol csak néhány fogásból áll az étlap. Menü. Az ilyen helyeken van 2-3 féle fogás de azt legalább aznap, frissen készítik és nem is drága és a mennyisége is jó. Van amikor elég lepukkantnak néz ki egy ilyen kajálda de a látszattól nem szabad megijedni. Volt olyan, hogy csak állva tudtuk az ebédet elfogyasztani de legalább jó volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Tönkrement ma a pákám, vagyis a fűtőbetét. Nem találok hozzá, mert noname.
Ez milyen? Bővebben: Link
Az én ötletem: fogni a családot, és odaköltözni, ahol a melóhely van. Ha ilyen sokat utazol, akkor biztos jól megfizetik. Ha kint van a család, gyorsan meg fogják szokni ők is. Esetleg a támogatásoknak is érdemes utána nézni, főleg, ha gyerekkel mész ki. A jelenlegi helyzetben se időd, se családod nincs (csak hétvégén, amiből gondolom 2x5-10 óra utazással telik el).
Ami plusz: lehet találni esetleg jobb munkát is, nem tudom, a főnök mennyit húz le pluszban. Egy saját albérlet a családdal is már sokkal jobb, komfortosabb, mint egy hűtő nélküli munkásszálló. Plusz lehet találnál olyan munkát, ahol legalább a munkahelyszín fix, nem hetente változik, az is több nyugalmat és biztonságérzetet ad az embernek. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Kb. ugyanezt csinálom. Én általában a Német, Belga, Holland utakat járom és szerintem a magyar ember számára, aki itthoni "átlag" keresetből" él, a kinti kaja "megfizethetetlen". Pl. Német benzinkúton egy bockwurst (virsli) + egy zsemle 5 euro, de a kinti Penny, Lidl, stb se olcsó az itthoni fizetéshez.
Egy hétre általában sült húsokat, szalonnát, kolbászt, házi szalámit szoktam vinni, plusz egy kiló kenyeret, paradicsomot, paprikát. Ezek nem romlanak meg hamar.
Szevasztok!
Jó pihenést mindenkinek! Múltkoron volt itt szó mindenféle jó étekről... többek közt az én egyik kedvencemről, az ecetes halról. Most találtam róla egy eléggé régi receptkönyvet. Bővebben: Apicius_szakácskönyve és maga a nem túl bőbeszédű recept így hangzik "IX 1. Ut pisces fricti diu durent: eodem momento, quo friguntur et levantur, ab aceto calido perfunduntur." IX. 1. Hogy sokáig elálljon a sült hal. Amint megsült, vedd ki s önts rá meleg ecetet." Fantáziadús embereknek való a szakács mesterség az már biztos. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Vagy ha csak egy mikró van a közelben akkor gyors készítésű fasírt és hasonló étkek.
Se kutyám, se macskám szerencsére (?). Mobiltelefon állomásokat újítunk fel és minden héten másik területen vagyunk. Főnök nem húz le semmit, hivatalos, bejelentett alkalmazottak vagyunk egy otthoni cégnél, kiküldetés címszóval dolgozunk külföldön.
A munka maga jó, mert extra változatos, ha másban nem, akkor éppen a helyszínekben. Csak éppen a kaja az, ami gondot okoz. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tanácsokat, vannak közte igen jó ötletek, ráfordulunk egy-két lehetőségre.
Attól függ, mivel. Ha vonattal, akkor a http://elvira.mav-start.hu/ oldalon meg tudod nézni, csak a "Kedvezmény" legördülő menüben ki kell választani a bérletet.
Menj el nyugdíjasnak. Akkor csak a 10%-át kell kifizesd. Majd mi kifizetjük a különbözetet.
Látom, mert most ment át tőlünk. Itt úgy tűnik akkor végzett.
Nálunk még mossa, de már órák óta, itt alapos munkát végez.
Felénk eddig egy szem sem esett.Pedig jó lenne mert nem akarok este locsolni....pedig ha nem fog esni akkor kénytelen leszek..
Sajnos ilyenkor egy kis utómunka szükséges..
Nálunk meg villámlott, dörgött és közben sütött a nap. Eső semmi. Tőlünk északra szakadt. Elállt, majd délre haladva megint esett. Mi kimaradtunk a szórásból.
Én ezt az amcsi xxxxxxx-ot, nemhogy semmire nem becsülöm, de ráadásul még irritál is.
Hogy lehet ezt az átlátszó műbalhét szeretni?
Akkor már ketten vagyunk ezzel
Mondjuk én a focival is hasonlóan vagyok...
Az volt a baj, hogy nem tudta vállra kifeszíteni a csávót? És ha ráült volna?
Sziasztok nagymesterek!
Van-e köztetek olyan, aki szokott grillezni, és ért is hozzá? Én ma akartam életemben először, s megosztanám valakivel a tapasztalataimat, véleményt és segítséget is kérnék. Apropó, dicsekednék: nálunk is megtörténtek az érettségik, ha minden igaz, mind a 3 ötös lett. Úgy néz ki, megérte félretenni a hobbit egy évig, és a tanulásra koncentrálni. Most végre itt a nyár, ideje izzítani a pákákat. Üdv!
Gratulálok a szorgalmadhoz és a kiváló eredményhez. A grillezésnek csak azon részéhez értek, hogy az elkészült terméket felfaljam.
Érdemes kicsit előfőzni, párolni a husikat. Akkor sokkal puhább lesz.
Vagy lehet még pácban hűtve tárolni pár napig.
Nem a hússal volt a gond, hanem már a tüzelés résszel, meg úgy alapból..
Ha gondolod szívesen kifejtem!
Nagyon régen grilleztem. Inkább bográcsolok, tárcsázok.
Tüzelésről amit tudok azt a TV-ből tudom. Mit használsz brikettet, faszenet?
A probléma dióhéjban: alapból rossz tüzelő vagyok, bográcsosnál is mindig jó nehezen indul be, de ha igen, akkor nagyon. (én csinálom, mert rajtam kívül mást nem mozgat meg, kivéve anyut, de ő inkább csak kotnyeleskedni szeret a főzés terén, meg megenni, aztán megállapítani, hogy jó lett, csak...). A helyzet az, hogy van egy régi grillezőnk, amit megevett a rozsda, én tegnap lepucoltam jórészt, a rács még nem is volt vészes,de azt nem volt erőm szépen fizikai munkával lesúrolni, meg alapból az volt a cél, hogy a kerámialapot fel tudjam használni. Szóval: van egy kb. 50*30-as kerámialap, ami vaskeretben van ültetve, és azt akartam rárakni a grillező tüzelőjére. Egyszer már használtuk ezt a kerámiát, de úgy, hogy 2 téglára volt rakva, alá valahogy tüzeltünk, és guggolva sütöttünk-borzasztó volt. Sose tüzeltem ilyen grillszénnel, azt csináltam, hogy papírból, apró gajjból raktam tüzet, amikor az kezdett leégni, akkor adtam neki a szénből. Aztán utánaolvastam a neten, hogy igazából hogy kéne: papír-gajj, abból tűz, de azt 1-2 nagyobb fával felpakolni, és amikor az belekap, akkor azon "begyújtani" a szenet. Szóval ez itt már jócskán hibádzott. Aztán amikor ráraktam a lapot, alig jutott neki levegő, hogy táplálja az égést, hiába fújtam én mint a bolond, csak addig parázslott, aztán se. Persze nem is melegített.
Szóval valami kivitelezési ötlet kéne elsősorban amit egymagam, otthoni körülmények között meg tudnék oldani. Így sajnos nem kap levegőt, a rács meg rozsdás. Tipp? Ha begyullad a szén ahogy kéne, akkor azt hogyan kell kezelni? Fújni? Mennyire? Egy pakolásnyi szén meddig elég?
Hello!
Mi szoktunk grillezni: Ahogy leírtad, Idézet: „Aztán utánaolvastam a neten, hogy igazából hogy kéne: papír-gajj, abból tűz, de azt 1-2 nagyobb fával felpakolni, és amikor az belekap, akkor azon "begyújtani" a szenet.” Ez így jó, mi is így szoktuk. Ha begyullad a szén, akkor legfeljebb egy-két darabbal kell pótolni, nekünk 5 főre való húshoz elégszokott lenni. Fújni nem kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |