Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2445 / 3610
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2015 /
 
Konzerv kizárva, próbáltuk. Csili is, nem szeretjük. Étterem időnként megesik, de az sincs mindig a közelben. Nem egyszerű a dolog...
(#) Macsek71 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 7, 2015 /
 
Nálunk a "favorit" kaja a sok zsírban sült (sertés)hús volt, zsírja alá temetve ... Így szobahőmérsékleten 5-8 napig is ehető maradt. Hagymát, paradicsomot, paprikát tudtunk vinni, kenyeret meg általában lehet szerezni ...

Ez történet '90 környékén egy építőipari csapatnál dolgozva keletkezett ...
(#) 20sz Jófiú válasza Bakman hozzászólására (») Jún 7, 2015 /
 
Dolgoztam ilyen helyzetben egy évig úgyhogy tudom miről írsz. Reggelire felvágott, szalámi kolbász, kifli, zsemle, esetleg löncshús és ha van a közelben piac vagy zöldséges akkor paprika paradicsom. Reggelire jó. Ebédre főtt kaja dukál főleg ha kemény a meló. Eleinte mi is étteremben ebédeltünk de rájöttünk, hogy az nem a legjobb. Kicsi kifőzdéket kell keresni ahol csak néhány fogásból áll az étlap. Menü. Az ilyen helyeken van 2-3 féle fogás de azt legalább aznap, frissen készítik és nem is drága és a mennyisége is jó. Van amikor elég lepukkantnak néz ki egy ilyen kajálda de a látszattól nem szabad megijedni. Volt olyan, hogy csak állva tudtuk az ebédet elfogyasztani de legalább jó volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
(#) szili83 hozzászólása Jún 7, 2015 /
 
Tönkrement ma a pákám, vagyis a fűtőbetét. Nem találok hozzá, mert noname.

Ez milyen? Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 7, 2015 /
 
Az én ötletem: fogni a családot, és odaköltözni, ahol a melóhely van. Ha ilyen sokat utazol, akkor biztos jól megfizetik. Ha kint van a család, gyorsan meg fogják szokni ők is. Esetleg a támogatásoknak is érdemes utána nézni, főleg, ha gyerekkel mész ki. A jelenlegi helyzetben se időd, se családod nincs (csak hétvégén, amiből gondolom 2x5-10 óra utazással telik el).
Ami plusz: lehet találni esetleg jobb munkát is, nem tudom, a főnök mennyit húz le pluszban. Egy saját albérlet a családdal is már sokkal jobb, komfortosabb, mint egy hűtő nélküli munkásszálló.
Plusz lehet találnál olyan munkát, ahol legalább a munkahelyszín fix, nem hetente változik, az is több nyugalmat és biztonságérzetet ad az embernek.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
(#) szitko válasza Bakman hozzászólására (») Jún 7, 2015 / 1
 
Kb. ugyanezt csinálom. Én általában a Német, Belga, Holland utakat járom és szerintem a magyar ember számára, aki itthoni "átlag" keresetből" él, a kinti kaja "megfizethetetlen". Pl. Német benzinkúton egy bockwurst (virsli) + egy zsemle 5 euro, de a kinti Penny, Lidl, stb se olcsó az itthoni fizetéshez.
Egy hétre általában sült húsokat, szalonnát, kolbászt, házi szalámit szoktam vinni, plusz egy kiló kenyeret, paradicsomot, paprikát. Ezek nem romlanak meg hamar.
(#) Qju hozzászólása Jún 8, 2015 /
 
Szevasztok!
Jó pihenést mindenkinek!

Múltkoron volt itt szó mindenféle jó étekről... többek közt az én egyik kedvencemről, az ecetes halról.
Most találtam róla egy eléggé régi receptkönyvet. Bővebben: Apicius_szakácskönyve és maga a nem túl bőbeszédű recept így hangzik
"IX 1. Ut pisces fricti diu durent: eodem momento, quo friguntur et levantur, ab aceto calido perfunduntur."
IX. 1. Hogy sokáig elálljon a sült hal. Amint megsült, vedd ki s önts rá meleg ecetet."
Fantáziadús embereknek való a szakács mesterség az már biztos.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
(#) jani1987 válasza szitko hozzászólására (») Jún 8, 2015 /
 
Vagy ha csak egy mikró van a közelben akkor gyors készítésű fasírt és hasonló étkek.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 8, 2015 /
 
Se kutyám, se macskám szerencsére (?). Mobiltelefon állomásokat újítunk fel és minden héten másik területen vagyunk. Főnök nem húz le semmit, hivatalos, bejelentett alkalmazottak vagyunk egy otthoni cégnél, kiküldetés címszóval dolgozunk külföldön.

A munka maga jó, mert extra változatos, ha másban nem, akkor éppen a helyszínekben. Csak éppen a kaja az, ami gondot okoz.

Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tanácsokat, vannak közte igen jó ötletek, ráfordulunk egy-két lehetőségre.
(#) zenetom válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Attól függ, mivel. Ha vonattal, akkor a http://elvira.mav-start.hu/ oldalon meg tudod nézni, csak a "Kedvezmény" legördülő menüben ki kell választani a bérletet.
(#) jani1987 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Már megnéztem.

bérlet.jpg
    
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Menj el nyugdíjasnak. Akkor csak a 10%-át kell kifizesd. Majd mi kifizetjük a különbözetet.
(#) zenetom hozzászólása Jún 9, 2015 /
 
Zeusztól kértem egy ablakmosást.
(#) mikrokapcsolo válasza zenetom hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Látom, mert most ment át tőlünk. Itt úgy tűnik akkor végzett.
(#) gernerakos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Nálunk még mossa, de már órák óta, itt alapos munkát végez.
(#) botesz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Felénk eddig egy szem sem esett.Pedig jó lenne mert nem akarok este locsolni....pedig ha nem fog esni akkor kénytelen leszek..
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Sajnos ilyenkor egy kis utómunka szükséges..
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 9, 2015 /
 
Nálunk meg villámlott, dörgött és közben sütött a nap. Eső semmi. Tőlünk északra szakadt. Elállt, majd délre haladva megint esett. Mi kimaradtunk a szórásból.
(#) Gafly hozzászólása Jún 10, 2015 /
 
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Jún 10, 2015 /
 
Én ezt az amcsi xxxxxxx-ot, nemhogy semmire nem becsülöm, de ráadásul még irritál is.
Hogy lehet ezt az átlátszó műbalhét szeretni?
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Jún 10, 2015 / 3
 
Akkor már ketten vagyunk ezzel
Mondjuk én a focival is hasonlóan vagyok...
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jún 10, 2015 /
 
Csatlakozom!
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Az volt a baj, hogy nem tudta vállra kifeszíteni a csávót? És ha ráült volna?
(#) janikukac hozzászólása Jún 11, 2015 /
 
Sziasztok nagymesterek!
Van-e köztetek olyan, aki szokott grillezni, és ért is hozzá? Én ma akartam életemben először, s megosztanám valakivel a tapasztalataimat, véleményt és segítséget is kérnék.

Apropó, dicsekednék: nálunk is megtörténtek az érettségik, ha minden igaz, mind a 3 ötös lett. Úgy néz ki, megérte félretenni a hobbit egy évig, és a tanulásra koncentrálni. Most végre itt a nyár, ideje izzítani a pákákat.

Üdv!
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Gratulálok a szorgalmadhoz és a kiváló eredményhez. A grillezésnek csak azon részéhez értek, hogy az elkészült terméket felfaljam.
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Érdemes kicsit előfőzni, párolni a husikat. Akkor sokkal puhább lesz.
Vagy lehet még pácban hűtve tárolni pár napig.
(#) janikukac válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Nem a hússal volt a gond, hanem már a tüzelés résszel, meg úgy alapból..
Ha gondolod szívesen kifejtem!
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
Nagyon régen grilleztem. Inkább bográcsolok, tárcsázok.
Tüzelésről amit tudok azt a TV-ből tudom.
Mit használsz brikettet, faszenet?
(#) janikukac válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2015 /
 
A probléma dióhéjban: alapból rossz tüzelő vagyok, bográcsosnál is mindig jó nehezen indul be, de ha igen, akkor nagyon. (én csinálom, mert rajtam kívül mást nem mozgat meg, kivéve anyut, de ő inkább csak kotnyeleskedni szeret a főzés terén, meg megenni, aztán megállapítani, hogy jó lett, csak...). A helyzet az, hogy van egy régi grillezőnk, amit megevett a rozsda, én tegnap lepucoltam jórészt, a rács még nem is volt vészes,de azt nem volt erőm szépen fizikai munkával lesúrolni, meg alapból az volt a cél, hogy a kerámialapot fel tudjam használni. Szóval: van egy kb. 50*30-as kerámialap, ami vaskeretben van ültetve, és azt akartam rárakni a grillező tüzelőjére. Egyszer már használtuk ezt a kerámiát, de úgy, hogy 2 téglára volt rakva, alá valahogy tüzeltünk, és guggolva sütöttünk-borzasztó volt. Sose tüzeltem ilyen grillszénnel, azt csináltam, hogy papírból, apró gajjból raktam tüzet, amikor az kezdett leégni, akkor adtam neki a szénből. Aztán utánaolvastam a neten, hogy igazából hogy kéne: papír-gajj, abból tűz, de azt 1-2 nagyobb fával felpakolni, és amikor az belekap, akkor azon "begyújtani" a szenet. Szóval ez itt már jócskán hibádzott. Aztán amikor ráraktam a lapot, alig jutott neki levegő, hogy táplálja az égést, hiába fújtam én mint a bolond, csak addig parázslott, aztán se. Persze nem is melegített.
Szóval valami kivitelezési ötlet kéne elsősorban amit egymagam, otthoni körülmények között meg tudnék oldani. Így sajnos nem kap levegőt, a rács meg rozsdás. Tipp? Ha begyullad a szén ahogy kéne, akkor azt hogyan kell kezelni? Fújni? Mennyire? Egy pakolásnyi szén meddig elég?
(#) gernerakos hozzászólása Jún 11, 2015 /
 
Hello!
Mi szoktunk grillezni:
Ahogy leírtad,
Idézet:
„Aztán utánaolvastam a neten, hogy igazából hogy kéne: papír-gajj, abból tűz, de azt 1-2 nagyobb fával felpakolni, és amikor az belekap, akkor azon "begyújtani" a szenet.”

Ez így jó, mi is így szoktuk. Ha begyullad a szén, akkor legfeljebb egy-két darabbal kell pótolni, nekünk 5 főre való húshoz elégszokott lenni. Fújni nem kell.
Következő: »»   2445 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem