Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ááá. Legalább megvannak az aknafedelek. Nem úgy mint itt.
Már cserélik őket betonra.
Örülök, hogy nincs nagyobb gond. Szerintem ez manapság rutin műtét. Kár hogy ezt nem lehet sörrel kezelni mint a vesekövet.
Akkor elég könnyen megúsztad én a gerincemmel kínlódok, már élő szövet vagyok a belső fémvázon.
Sőt tilos. Ma felsorolt a dietetikus nővér egy csomó isteni kaját. Mondom ezt mind szeretem. Mondja ez mind tilos. Akkor mit egyek?
Nálunk is több kilómétert. A repedezett aszfalt legalább vízszintesen sík volt, egy szintben a kerékpárutat keresztező kocsibejárókkal. Az új térkő mint a hullámvasút. Az út házsor előtt megy -tipikus eset-, rafináltan magasabb szinten, mint a kocsibejáratok (keresztirány) szintje. Ezért a bejáratoknál lemegy, utána fel. Következő ház bejáratnál le, majd megint fel, így tovább. Semmi akadálya annak, hogy egy szintben legyen a kerékpárút a kocsibejárókkal, de úgy nem érdekes.
Előző héten tekertem körbe a Balatont. Kb. 200 km, aminek az 1/4 részét mondanám kerékpár és ülőtestrész barátnak, át tudom érezni a problémát.
Nem szabad elárulni mit szeretsz, mert azonnal megtiltják. Apósom például nagyon szelektíven értelmezi ezt. Cukorbeteg, ezért a magas szénhidrát tartalmú ételek tilosak neki. Ezért aztán mákos tésztát eszik, meg túrós tésztát, valamint mindenféle süteményt amihez hozzá jut. Egyszer az asszony borsófőzeléket főzött és épp mentünk hozzá, hát vittünk neki, hogy ne keljen főznie. (Egyedül van) Erre azt mondja neki, hogy "ezt nem eheti, mert tiltja a könyv". Mármint az amelyiket a diétás nővértől kapott. Mondjuk márt többször ámuldozott a körzeti orvos, hogyan ment el hozzá amikor 20-22-es cukrot mér. Más ettől már bekómálna és a mentő vinné, ő meg kertészkedik és vágja a fát. 82 éves.
Én harminc éve tettem meg ezt, (vagy kicsivel több) akkor semmiféle kerékpárút nem volt. A közúton mentem a forgalomban. Mondjuk az kisebb volt mint manapság.
Tegnap beszélgettem az adjunktusnővel. Mondja nem lehet banánt enni. Mondom jókor mondja az imént ettem meg 2 db-ot. Mondja milyen péksütit ehetek. Kérdem sajtosrúd? Azt sem. kettő már lement. Alig kapott levegőt. Meglátta a Siti szénsavas meggy italt. Erre faképnél hagyott. (később visszajött. Tündéri doktornő! Kis pici, de óriási pozitív energia áramlik belőle a betegek felé.)
A meggy italt és a banánt én kihagynám, de a sajtosrúd már nehezebb eset volna. Nézd meg ezt. Talán segít.
A gond nem a meggy volt.
A sajtosrúd friss volt útközben vette a feleségem a Lidlben. Később megnézem. Ez most túl hosszú nekem. Hajnali 4-kor ébredtem. A kórház ablakán nincs függöny, csak redőny. Az meg fel volt húzva, hogy jöjjön egy ki levegő az ablakon. (Nem jött) Éjjel 11-kor a nővér nekiállt 9 tűs nyomtatóval kinyomtatni a napi jelentést, a másnapi rendelést mag a nagyon nagyon sürgős nyomtatni valót. A nagy meleg miatt az összes kórterem ajtaja nyitva. Mindenki élvezte a csörgőkígyó hangját. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Remélhetőleg. Iskolában dolgozom, nem fognak szépen nézni rám a főnökök.
Ahol én voltam, ott minden reggel 6-kor végigtolták a szennyesruhás kocsit, ami úgy csörömpölt, hogy csak metrónak hívtuk. Szerintem még a szomszéd épületben is felkeltek rá az emberek. Totál lepukkant ősrégi kórházról van szó, de legalább volt klíma.
Akkor még jobb is lesz a szeptemberi időpont. Nem lesz olyan meleg.
Gondolom laparoszkópos lesz. Az pár nap kiesés.
Akkor már a zuhany alatt álltam.
Kifigyeltük, hogy az ablak alatt (2. emelet) egy földszintes, lapos tetőn egy hatalmas radiátor van. Na mondom jó kis klímának a radiátora. Kérdem a nővért mi van ott lent. Proszektúra. Na ott nem szeretnék hűsölni.
Az lesz. 4 lyukat fúrnak. Van tapasztalatod benne?
utána mennyit kell pihizni?
Milyen kis válogatós vagy, ott legalább van klíma.
Ott még a szarvasos pulóver is kevés lenne.
Brrrrrrr.
Nekem nem volt, hanem szomszédomnak. Arra emlékszem, hogy 7 követ vettek ki, és azóta ha eszik nem tudom miket, utána hasmenése van. Megkérdezem ha találkozok vele, ritkán van itthon.
Másik ismerősöm szintén epeműtét után hasmenéses, ő bármit eszik, akkor is. Ezért egész nap kaja nuku, csak este otthon, ezt mondja. De láttam többször kajálni délben is, nem tudom mennyi igaz abból, amit mond. Nem biztos, hogy mindenki így jár, csak van rá esély. Pihizni azt hiszem korhiban 1-2 nap, nem sokat.
A doki 3 napot mondott. Csütörtökön műt. Vasárnap hazaenged?
Szerintem igen, ha minden rendben. Vannak laparoszkópos műtétek, amivel másnap kiteszik a beteget. Gyógyultan persze.
Meglesem a szomszédot, szólj rám, ha elfelejteném.
Szeptemberig ráér. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Feltöltötték a világ legnagyobb, történelmi videógyűjteményét
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2015
Köszönöm a segítő hozzászólásokat a bankos ügyben. Megtaláltam amit kerestem. Nem azért írtam, mert lusta vagyok keresni és , hogy más kaparja ki a gesztenyét. Csak nem vagyok pénzügyi szakember. A Banki ponyvaregényeket hiába nyálazom át. Nem értem. Nem világos amit leírnak. Itt a HE-n nagyon sokan és sokfélék vagyunk. Vannak köztünk Rendőrök, Postások, Autószerelők, Hegesztők stb. Akár lehet olyan is akinek Trafikja , kisboltja van. És tud konkrét összeget vagy százalékot mondani.
Ugyanis a napokban amikor tankoltam és rámförmedt a benzinkút tulajdonosa, hogy ne tankolgassak már 2 ezerért mikor kártyával fizetek. Mert így nem hogy haszna nincs de még ráfizetés is neki. Mert olyan "nagy" a banki költség amit a Bank tőle levon. Ez a hatalmas összeg kb. 50 forint volt. Lehetőség szerint elkerülök minden multit. Hogy ezzel is a kisvállalkozókat "támogassam". Ezért tankoltam és tankolok már évek óta egy maszek kútnál. Egészen eddig a pontig.
Ha kártyával fizetünk valahol, akkor az eladótól vonnak le? Nem tudom én sem hogy van ez, de nem kútnál, hanem pld. élelmiszerboltban sok a kis összegű (2000Ft. vagy alatti) kártyás fizetés. Ilyenkor a haszna az eladónak lehet, hogy nem, vagy alig több 50Ft.-nál.
Sajnos a dolog életszerű. Bizony a kereskedőtől vonnak le, "terminál használati díjat". Egyébként én is jártam már úgy, hogy bementem egy kis sarki vegyesboltba reggeliért (600Ft), és kártyával szerettem volna fizetni, mert nem volt nálam véletlenül kp, nem tehettem meg..Azt mondta az eladó, hogy csak 1000Ft felett fizethetek kártyával..Ott hagytam mindent, és a következő boltban bevásároltam..
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |