Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nézd meg az elektromos gitár -os videóját!
![]()
Éppen ezelőtt néztem. Őrült egy fazon. Egyszer tényleg nagy baj lesz.
Az már egyszer biztos!
![]() De ahogy nézem a videói oktató jellegűek is! ![]()
Egyszer-kétszer még vicces, de kezd unalmassá válni...
Vagy tudja mit csinál, csak a nézőket hülyíti.szándékosan.
Sziasztok!
Tegnap megvolt a kötelező oktatásom a piros "B" betűs gyárban. Ma volt az első munkanapom, kicsit nehezen indult, de meglett minden, (ruha, öltöző szekrény stb stb...) Majd bekerültem a munkatársak közé, kisebbfajta elektronikai dolgok voltak, pl végállás kapcsolók kötése, RS232 programozó (PLC) kábelek bekötése, ilyenek. Először csak néztem a kolegát aki mellé irányítva lettem, majd hasznossá tettem magam, és ő nézett engem ![]() ![]()
Az a bizonyos M-betűs Kecskeméti autógyárban már kb 1 videó és 3 perc szóbeli oktatás után beledobnak a vízbe mert elég necces az az alig több mint 1 perc szerelési idő egy kezdőnek. Én hál égnek máshol voltam de azért mindent ki is próbáltam
![]()
Jaaah, azt nem írtam le ismét, hogy én nem sorra, hanem "Szervízpont Technikusként" kezdtem
![]()
Tudtam, hogy neked ez is menni fog.
![]()
Üdv.! Nem tudja valaki ez miféle bogár?
![]()
Valami Cincérféle lehet.
Még csak most kezdődik, de gondolkodtam, ha először csak megfigyelő állásból nézek, nem sok jó lehet belőle, így a tettek mezejére léptem, ami amúgy is megy, így csaj előre törhetek!
![]()
Hőscincérnek nézném. Miért kérdés ez?
Jól tetted. Hadd lássák ott is, hogy van benned spiritusz.
![]()
Csupán kíváncsiságból.Ma láttam meg napozni a falom kinn.Még sosem láttam hasonlót.Falusi vagyok de azért annyira nem vagyok otthon a biológiában és hát itt sok okos ember van így gondoltam itt rákérdek
![]()
Ez egy fa rontó bogár fajta. Sajnos már ez is fogytán van a világban, úgyhogy ne bántsd.
Ha már bogár, én múltkor ezzel találkoztam a szobámban a plafonon. Ez mi lehet? Bogárhatározóban nem találtam. Amúgy nem volt egyedül, 6 darabot számoltam össze. De csak azon az egy estén láttam őket, se korábban, se azóta nem találkoztam velük.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
Eszemben sincs.Bár elgondolkodtató ha "fa rontó" akkor miért védett?
Ha ilyen volt, vagy ehhez nagyon hasonló:
Akkor csótány. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
Mert kevés van belőle. Ugyan úgy, mint a legtöbb ragadozó, sőt ezek közül is a kártékony ragadozók is védelmet élveznek, mert olyan kevés lett belőlük az ész nélküli pusztítás miatt, hogy ha ma nem védenék őket akkor nem maradna belőle semmi az utókornak. Maximum pár kitömött, molyrágta példány a természetrajzi múzeumban. Legtöbből pont a kártékonysága miatt olyan kevés van, hogy a kártékonysága nem számottevő már.
Tudod a biológia bonyolult tudomány. Ha egy "káros" rovart kiirtunk, azzal azokat a fajokat is, amik belőle táplálkoznak. Ezzel csökkentve a biodiverzitást. Egészen addig míg az embernek sem marad táplálék és élettér. Sajnos ennek a jeleit már látom az életem folyamán. Például, hogy gyerekkoromban milyen sok varjú, vagy veréb volt és manapság alig látni egyet egyet.
Mondjuk valóban! Végülis hallottam már hogy milyen sok hal faj kihalt.És akkor még ott van a többi állat nameg a növények is.Mondjuk ha belegondolok tényleg ettől szép a világ ha minél színesebb az élővilága.Mondjuk ez lehet hogy helyfüggő.Nálunk például faluban veréb relatíve sok van de varjú egy sem.De például vannak időszakok mikor reggelente megyek iskolába vagy jövök haza vonattal és kint a határban ezrével a varjak.De falu tájékán valahogy nem szoktam látni.
Nálunk itthon kinyírták a diófát a hőscincérek. Erdélyből, tűzifának hozott bükkfából lett ideimportálva. Télen fahasogatáskor tucatszám szedtem össze a pondrójukat, aztán a cinkék etetőjébe helyeztem őket. Amúgy a feketerigók szedegették volna össze, amik meg túl vannak szaporodva a környéken.
Fekete István nagyon érdekes, elgondolkodtató művet publikált, pont ezzel kapcsolatban Első uhuzásom címmel. A ragadozó madarakon keresztül mutatja be ezt az előző évszázad első felében.
Én csak két élőlény életre való jogát vonom kétségbe, az egyik a szúnyog, a másik a kullancs. Még a szúnyog csak csak, mert a fecske megeszi bár az is egye inkább a legyet, de a kullancsnak szerintem végképp nincs semmi értelme. Csak kínozza, mérgezi az állatokat, embereket. Az rendben van, hogy a biológiai egyensúlyt fenn kell tartani, a gyenge, beteg élőlényeknek pusztulni kell, mert ez a természet törvénye, de a kullancs pusztítja az egészségeset is. Idézet: Akkor régen nyáron reggeli program a virágok körül ezer színben rajzó rengeteg fajta rovar bámulása volt. Csak szitakötő legalább 20 féle, lepkék, stb. Ma ebből semmi, a mezőgazdasági kémia -vegyszerek- mindent kipusztított. Illetve a legyet, és a szúnyogot meghagyta, ezek amilyen szépek, annyira kellenek. „gyerekkoromban milyen sok varjú, vagy veréb volt és manapság alig látni egyet egyet.”
Akkor még nem hallottál az emberben, és egyéb emlős állatokban élősködő parazitákról, férgekről, mételyekről. Bővebb ismereteket szerezve róluk, azt hiszem bővítenéd a listádat.
![]()
Azért ez nem teljesen igaz.Vannak férgek mely hasznosak a gazdatest számára.Ha jól tudom ezt hívják szimbiózisnak. Vagy tévednék?
Fogyókúrázóknak a horgosfejű galandféreg. Garantált a fogyás.
Rendben, igazad van, a hasznos paraziták kihúzva.
![]()
Ehhez nincs mit szólni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |