Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2475 / 3612
(#) szucsistvan123 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Nézd meg az elektromos gitár -os videóját! Bővebben: Link
(#) jani1987 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Éppen ezelőtt néztem. Őrült egy fazon. Egyszer tényleg nagy baj lesz.
(#) szucsistvan123 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Az már egyszer biztos!
De ahogy nézem a videói oktató jellegűek is!
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Egyszer-kétszer még vicces, de kezd unalmassá válni...
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Vagy tudja mit csinál, csak a nézőket hülyíti.szándékosan.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 4, 2015 / 2

Sziasztok!
Tegnap megvolt a kötelező oktatásom a piros "B" betűs gyárban.
Ma volt az első munkanapom, kicsit nehezen indult, de meglett minden, (ruha, öltöző szekrény stb stb...)
Majd bekerültem a munkatársak közé, kisebbfajta elektronikai dolgok voltak, pl végállás kapcsolók kötése, RS232 programozó (PLC) kábelek bekötése, ilyenek.
Először csak néztem a kolegát aki mellé irányítva lettem, majd hasznossá tettem magam, és ő nézett engem Első napon már belecsaptam, gondolom ez jó fényt fog rám vetni.
(#) MikulaSan válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Az a bizonyos M-betűs Kecskeméti autógyárban már kb 1 videó és 3 perc szóbeli oktatás után beledobnak a vízbe mert elég necces az az alig több mint 1 perc szerelési idő egy kezdőnek. Én hál égnek máshol voltam de azért mindent ki is próbáltam Csak ott kakiba se nézik az emebereket a a Magyar főnökség...
(#) zoly15 válasza MikulaSan hozzászólására (») Aug 4, 2015 / 1

Jaaah, azt nem írtam le ismét, hogy én nem sorra, hanem "Szervízpont Technikusként" kezdtem
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Tudtam, hogy neked ez is menni fog. Remélem megtalálod a számításod, a B az átlagnál jobban fizet és a munkásokhoz való hozzáállása is jobb mint a többség.
(#) minicooper hozzászólása Aug 4, 2015 /

Üdv.! Nem tudja valaki ez miféle bogár?
(#) szucsistvan123 válasza minicooper hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Valami Cincérféle lehet.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Még csak most kezdődik, de gondolkodtam, ha először csak megfigyelő állásból nézek, nem sok jó lehet belőle, így a tettek mezejére léptem, ami amúgy is megy, így csaj előre törhetek!
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Hőscincérnek nézném. Miért kérdés ez?
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Jól tetted. Hadd lássák ott is, hogy van benned spiritusz.
(#) minicooper válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Csupán kíváncsiságból.Ma láttam meg napozni a falom kinn.Még sosem láttam hasonlót.Falusi vagyok de azért annyira nem vagyok otthon a biológiában és hát itt sok okos ember van így gondoltam itt rákérdek

Ez egy fa rontó bogár fajta. Sajnos már ez is fogytán van a világban, úgyhogy ne bántsd.
(#) elektroncso hozzászólása Aug 4, 2015 /

Ha már bogár, én múltkor ezzel találkoztam a szobámban a plafonon. Ez mi lehet? Bogárhatározóban nem találtam. Amúgy nem volt egyedül, 6 darabot számoltam össze. De csak azon az egy estén láttam őket, se korábban, se azóta nem találkoztam velük.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015

bogár.JPG

Eszemben sincs.Bár elgondolkodtató ha "fa rontó" akkor miért védett?
(#) szucsistvan123 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Ha ilyen volt, vagy ehhez nagyon hasonló:
Akkor csótány.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
(#) elektroncso válasza minicooper hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Mert kevés van belőle. Ugyan úgy, mint a legtöbb ragadozó, sőt ezek közül is a kártékony ragadozók is védelmet élveznek, mert olyan kevés lett belőlük az ész nélküli pusztítás miatt, hogy ha ma nem védenék őket akkor nem maradna belőle semmi az utókornak. Maximum pár kitömött, molyrágta példány a természetrajzi múzeumban. Legtöbből pont a kártékonysága miatt olyan kevés van, hogy a kártékonysága nem számottevő már.

Tudod a biológia bonyolult tudomány. Ha egy "káros" rovart kiirtunk, azzal azokat a fajokat is, amik belőle táplálkoznak. Ezzel csökkentve a biodiverzitást. Egészen addig míg az embernek sem marad táplálék és élettér. Sajnos ennek a jeleit már látom az életem folyamán. Például, hogy gyerekkoromban milyen sok varjú, vagy veréb volt és manapság alig látni egyet egyet.

Mondjuk valóban! Végülis hallottam már hogy milyen sok hal faj kihalt.És akkor még ott van a többi állat nameg a növények is.Mondjuk ha belegondolok tényleg ettől szép a világ ha minél színesebb az élővilága.Mondjuk ez lehet hogy helyfüggő.Nálunk például faluban veréb relatíve sok van de varjú egy sem.De például vannak időszakok mikor reggelente megyek iskolába vagy jövök haza vonattal és kint a határban ezrével a varjak.De falu tájékán valahogy nem szoktam látni.
(#) Szárnyas válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Nálunk itthon kinyírták a diófát a hőscincérek. Erdélyből, tűzifának hozott bükkfából lett ideimportálva. Télen fahasogatáskor tucatszám szedtem össze a pondrójukat, aztán a cinkék etetőjébe helyeztem őket. Amúgy a feketerigók szedegették volna össze, amik meg túl vannak szaporodva a környéken.
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Fekete István nagyon érdekes, elgondolkodtató művet publikált, pont ezzel kapcsolatban Első uhuzásom címmel. A ragadozó madarakon keresztül mutatja be ezt az előző évszázad első felében.
Én csak két élőlény életre való jogát vonom kétségbe, az egyik a szúnyog, a másik a kullancs. Még a szúnyog csak csak, mert a fecske megeszi bár az is egye inkább a legyet, de a kullancsnak szerintem végképp nincs semmi értelme. Csak kínozza, mérgezi az állatokat, embereket. Az rendben van, hogy a biológiai egyensúlyt fenn kell tartani, a gyenge, beteg élőlényeknek pusztulni kell, mert ez a természet törvénye, de a kullancs pusztítja az egészségeset is.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Idézet:
„gyerekkoromban milyen sok varjú, vagy veréb volt és manapság alig látni egyet egyet.”
Akkor régen nyáron reggeli program a virágok körül ezer színben rajzó rengeteg fajta rovar bámulása volt. Csak szitakötő legalább 20 féle, lepkék, stb. Ma ebből semmi, a mezőgazdasági kémia -vegyszerek- mindent kipusztított. Illetve a legyet, és a szúnyogot meghagyta, ezek amilyen szépek, annyira kellenek.
(#) Szárnyas válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Akkor még nem hallottál az emberben, és egyéb emlős állatokban élősködő parazitákról, férgekről, mételyekről. Bővebb ismereteket szerezve róluk, azt hiszem bővítenéd a listádat.
(#) minicooper válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Azért ez nem teljesen igaz.Vannak férgek mely hasznosak a gazdatest számára.Ha jól tudom ezt hívják szimbiózisnak. Vagy tévednék?
(#) pjg válasza minicooper hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Fogyókúrázóknak a horgosfejű galandféreg. Garantált a fogyás.
(#) Szárnyas válasza minicooper hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Rendben, igazad van, a hasznos paraziták kihúzva.
(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2015 / 3

Ehhez nincs mit szólni.
Következő: »»   2475 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem