Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2776 / 3615
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /

Kísérleteznek az android számítógépre telepítésével. Legalábbis ha jól emlékszek.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /

Idézet:
„azt látom, hogy a Windows napjai meg vannak számlálva”
Ettől azért még messze vagyunk. Lássuk a példát, a Raspberry Pixel-t. Elavult számítógépe nem sok embernek van, mert mindenki fejleszti annyira, amennyire az igényei kívánják illetve a lehetőségei megengedik. De, még ha ettől el is tekintünk, egy átlagos felhasználó nem fog alternatívát látni ebben, mert a sokak által használt programoknak egyszerűen nincs az adott rendszerre írt változata.

Nézzünk egy egyszerű példát, Word vagy Excel. Egyszerűen nincs alternatíva, mert ha a doksikban csak egy kis trükk van, a helyettesítő szoftverek elhasalnak.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /

Persze. Az Android is a Linux leszármazottja.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /

Én már két éve telepítettem az itthoni Dell PC-re Androidot (Android for PC). Kitűnően tette a dolgát, de ez csak médiagépként funkcionál. Gyors és egyszerű. Tehát működik. A frissítések már más kérdés - sajnos. A driverek elsőre működtek.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 13, 2017 /

A wordot és excelt illetően. Az alapjuk az éppen aktuális RTF. Ez azt jelenti, hogy önmagával sem kompatibilis. Nem beszélve a köztes MS WORKS verziókról . Az Openoffice, libreoffice verziói simán nyitják a többféle verziót is - néha jobban mint a word vagy az excel. Én 1999 óta nem használok (vagy nem szívesen) wordot. Maradtam a StarOffice OpenOffice vonalon, ami XML alapú. Ma is simán nyitom a 2000-ben linuxon OpenOffice-ben megírt szakdolgozatomat natív módon. Sőt, többet tudnak, mint a MS Office egyes részei. nem beszélve az ingyenes vektoros/pixeles OODraw-ról, aminek nincs igazi MS alternatívája, hacsak nem a MS Paint . Az OO presenter lehetőségeiről nem is beszélve. A Rasberry pixelt illetően igazad van - régi gépekre készült. De ha ez egy lépcsőfok - szépen megugrották. Már töltöm és tesztelem.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 13, 2017 / 2

★ Ma nálunk prímán látszódott a nagygöncöl csillagkép (meg csillaghullás is, ha szerencsénk van)! ★
(Érdemes teljes képernyőn nézni a fotót.)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017

IMG_2410.JPG

(#) kameleon2 hozzászólása Aug 14, 2017 /

Ha már lúd, legyen kövér. Elkezdtem összeszedni a rivális oprendszereket. Csak a teljesség kedvéért W10 letöltés gigabites neten keresztül (kép).

w10.jpg

(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 14, 2017 / 3

Annyire elterjedt, és közkedvelt a Win10, hogy folyamatosan, emberek százezrei akarják birtokolni ezt a terméket, és nem bírják kapacitással a Microsoft serverei.
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 14, 2017 /

Nekem megvan de én külön kereső programot használtam. A neve ex.... files. Direkt nem írtam teljes nevet.
(#) ktamas66 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 14, 2017 /

És ha 1703-as verziót töltenéd, megspórolnál még egy napot: a frissítésekét.
(#) kameleon2 válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Felraktam, működik, csilivili - és sz.r . 3,5GB telepítő. 6 óra alatt jött le a gigabites neten. KB 30 kérdésre kellett válaszoljak, hogy ne akarjon mindenáron adatot gyűjteni rólam. Migrálni akartam a régi fájljaimat, amit először simán megnyitott, majd közölte, hogy nincs jogosultságom a megtekintéséhez. De név, jelszó lekérdezés eszébe se jutott. Az első benyomások rosszabbak, mint amire számítottam.
(#) Gabó válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Üdv a csapatba Mármint a w10 utálókéba
Na én pont ezért nem váltok a "mindenki" által istenített w10re... Hétvégén kénytelen voltam teszt miatt feltenni egy külön vinyóra, de megerősített, hogy ugyan úgy pocsék, mint volt
(#) Kovidivi válasza Gabó hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Kellett a Win10-hez telefonos regisztráció? Már nem emlékszem. Az email az tuti kellett, és csak microsoft fiókos a jó, az tuti, de az sms visszaigazolás nem rémlik.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező? Én egy számítógépet szeretnék használni, nem egy szolgáltatást, amire nem is akarom, hogy szükségem legyen. Konkrétumokra térve kicsit. Megnéztem melyik oprendszer jöhet szóba A W10-ból. A 64 bites prof verziót gondoltam használhatónak. Le akartam tölteni az egy nyelvű verziót - de abból a magyar ugye hiányzik, így kénytelen voltam a többnyelvűből kiválasztani a magyart - de jó, mert van egyáltalán. Igaz nem értem, miért ne lehetett volna ezt is már megoldani, hogy ez ne jelenthessen verziógondokat, mint a linuxnál, de ez van. A prof ára azonban sok helyen verte a 80.000Ft-ot. Ér ez ennyit? Találtal pár helyet, ahol olcsóbban is megvásárolható például itt. Van valakinek tapasztalata, ismerete, mi is az igazi különbség a két szoftver ára között?
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Ugyanígy kezdtem. Aztán mostanra mindkét asztali gépemen és a nagyobbik laptopomon is a 10 fut, és semmi pénzért nem váltanék vissza a 7-re. Működik rajta minden tökéletesen, persze a frissítést meg azok letöltését nem lehet csak úgy simán kikapcsolni, annak utána kellett olvasnom.
Erre is igaz hogy a hálózat fogja leginkább, amelyik gépem nincs a hálózatra kötve, az 15-17s alatt bootol be HDD-ről. A lassú letöltős dolgot sem értem, nekem ugyanúgy a microsoft-tól, de teljesen más elérési úton jött le mint amit itt linkelt valaki.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Van pozitívum is. A drivereket nem kellett újraindítgatva telepíteni - igaz 7 éves a gép, volt idő megírni. Minden elindult elsőre (eddig). Az első dolgom volt a böngészőtől megszabadulni.Firefox, thunderbird, xnview. DVD író nem kellett még egy plusz pont. Időközben letöltöttem a Zorin OS-t és az OpenSuSE-t is a teljesség kedvéért. A SuSE-t már 1999- között használtam és szerettem. Egy próbát megér az új Android for PC-vel együtt. Ha már úgyis legyalultam a gépem.
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Passz, én W7ről frissítettem fel, ott meg megmaradt az aktiválás.
(#) killbill válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Idézet:
„A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező?”
Az androidos telefonhoz miert kell google.com email fiok? Pont azert.
(#) MikulaSan válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Őszinte legyek nekem a laposom nem hajlandó csak w10/linuxal kooperálni.Teljes mértékben bevált nekem. Kis probléma akad vele. Mindenbe bele akar szólni a Defender de kis utánajárással meglehet oldani. Persze ki mire és hogyan használja. Nekem nem nagyon jöttek elő a sokak által tapasztalt hibák. Frissítéseket is lehet kezelni hogyha valakit zavarnak. De persze kinek mi
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Ettől vannak nagyobb sebességű kapcsolatok is. De az is csak akkor ér valamit, ha a forrás oldalon nem korlátozzák a kiáramlás sebességét.
(#) Qju válasza killbill hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Tisztelettel! De ez marhaság. Mármint az android és a kötelező gmail.
Simán megy a google play is az ősrégi qju@freemail.c3.hu email címemmel is.
A kikötés csak annyi élő legyen. Régen kedvenc kamu címem volt az ace@ace.com De mostanra már az is élő... Elrontják az ember szórakozását
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Az én kedvenc kamu címem a@a.net.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Idézet:
„A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező?”
Ehhez a feltételhez is kötik a dolgot. Eldöntheted, hogy kell-e neked vagy nem.
(#) killbill válasza Qju hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Ez nem valtoztat semmin. Miert kell egy elo email cimet megadnom a telefonomnak? Ma
megneztem, es egyetlen level nem jott arra a cimre az elmult 11 honap alatt. Akkor meg tenyleg minek?
(#) pucuka válasza killbill hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Nekem se tetszik, egy fiókot akárki kihúzhat, de ha nincs fiók, akkor nem. Mondjuk sok titok nincs benne, de azért vannak személyes adatok. Aztán meg egyszer csak dűlnek minden csatornán a kéretlen ajánlatok.
(#) ktamas66 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Miért lenne kötelező? Én szinte mindig helyi fiókra regisztrálok. Alapban kétféle Pro verzió van: OEM ez a legolcsóbb (pl: Bővebben: Link), ez csak egy nyelvű és a hardverhez kötődik (tehát nem cserélgetheted túl sokszor a gép elemeit), a másik a teljes "dobozos" verzió (pl: Bővebben: Link). Ami a mellékelt linken, olyan olcsón találsz az elvileg használt szoftver.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 15, 2017 /

Témában laikus vagyok. Talán szerencsémre, ahogy olvasom itt a rengeteg problémát oprendszer ügyben, kell ezzel a használónak ennyit foglalkozni? Én win7-et használok, frissítését régen letiltottam, oprendszerrel összesen ennyit foglalkoztam. Gépemen elektronikai tervezőprogramok, kép és grafikus szerkesztők, komoly videoszerkesztő, néhány nagyobb gépigényű profi program, minden legújabbra frissítve, simán használom az egészet. Oprendszerrel nem foglalkozom, megy, csinálja.
(#) kameleon2 válasza killbill hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

Hahaha - nem kell. Csak a play áruház használatához van szükség telefonon google fiókra. Ha azonban APKPURE alkalmazást használsz nem kell google account. Én sem magamtól jöttem rá, a gyerek új telefonjában nem volt még SIM kártya és mindenáron csak a google accounttal és a SIM kártyával akarta engedni az alkalmazások telepítését az android. Utánaolvastam, letöltöttem a telefonra a fenti alkalmazást és gond nélkül fel lehetett telepíteni bármit - google és SIM nélkül.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 15, 2017 /

XP-t használtam eddig de rossz hírem van a W7-el is meg fog gyűlni a bajod rövidesen, mert azt sem szupportálják. Nem nagy dolognak tűnik, de amikor elkezdenek lejárni a tanúsítványaid, kezdhetsz folyamatosan hackelni, vagy te is beletörődsz - esetleg linuxra, vagy másra váltasz. Gusztustalan megoldás a MS részéről.
(#) peti333 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 16, 2017 /

Eléggé veszélyes hozzáállás ez. Nem véletlen jönnek biztonsági frissítések, a gépre. Folyamatosan fedeznek fel kisebb-nagyobb biztonsági réseket amiket folyamatosan foltoznak is. Ezért volt számomra furcsa, hogy a wannacry és a petya ilyen nagy károkat tudott tenni, mert amikor fellendült már kint volt a biztonsági frissítés, ami megakadályozta volna, hogy akár egy gépben is kárt tegyen.
Ha úgy érzed, hogy fontos a géped stabil teljesítménye, pl. nem szeretnéd kockáztatni hogy egy frissítés kihúzza a talajt a wifi kártya vagy a webkamera alól, (mind a kettőbe belefutottam) akkor legalább ne netezz vele, hanem arra tarts fent egy folyamatosan frissített eszközt. Jó alternatíva lehet, ha létrehozol egy alacsony jogosultságokkal rendelkező felhasználót, és abban is a lehető legbiztonságosabb böngészőt használod.
Amíg egy sötét szobában élsz, addig teljesen jól megvagy naptej nélkül, de ha a napon rohangálsz akkor rossz kifogás, hogy "ragacsos lesz tőle a bőröm".
Következő: »»   2776 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem