Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kísérleteznek az android számítógépre telepítésével. Legalábbis ha jól emlékszek.
Idézet: Ettől azért még messze vagyunk. Lássuk a példát, a Raspberry Pixel-t. Elavult számítógépe nem sok embernek van, mert mindenki fejleszti annyira, amennyire az igényei kívánják illetve a lehetőségei megengedik. De, még ha ettől el is tekintünk, egy átlagos felhasználó nem fog alternatívát látni ebben, mert a sokak által használt programoknak egyszerűen nincs az adott rendszerre írt változata.„azt látom, hogy a Windows napjai meg vannak számlálva” Nézzünk egy egyszerű példát, Word vagy Excel. Egyszerűen nincs alternatíva, mert ha a doksikban csak egy kis trükk van, a helyettesítő szoftverek elhasalnak.
Persze. Az Android is a Linux leszármazottja.
Én már két éve telepítettem az itthoni Dell PC-re Androidot (Android for PC). Kitűnően tette a dolgát, de ez csak médiagépként funkcionál. Gyors és egyszerű. Tehát működik. A frissítések már más kérdés - sajnos. A driverek elsőre működtek.
A wordot és excelt illetően. Az alapjuk az éppen aktuális RTF. Ez azt jelenti, hogy önmagával sem kompatibilis. Nem beszélve a köztes MS WORKS verziókról . Az Openoffice, libreoffice verziói simán nyitják a többféle verziót is - néha jobban mint a word vagy az excel. Én 1999 óta nem használok (vagy nem szívesen) wordot. Maradtam a StarOffice OpenOffice vonalon, ami XML alapú. Ma is simán nyitom a 2000-ben linuxon OpenOffice-ben megírt szakdolgozatomat natív módon. Sőt, többet tudnak, mint a MS Office egyes részei. nem beszélve az ingyenes vektoros/pixeles OODraw-ról, aminek nincs igazi MS alternatívája, hacsak nem a MS Paint
![]()
★ Ma nálunk prímán látszódott a nagygöncöl csillagkép (meg csillaghullás is, ha szerencsénk van)! ★
(Érdemes teljes képernyőn nézni a fotót.) A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Ha már lúd, legyen kövér. Elkezdtem összeszedni a rivális oprendszereket. Csak a teljesség kedvéért W10 letöltés gigabites neten keresztül (kép).
![]()
Annyire elterjedt, és közkedvelt a Win10, hogy folyamatosan, emberek százezrei akarják birtokolni ezt a terméket, és nem bírják kapacitással a Microsoft serverei.
Nekem megvan de én külön kereső programot használtam. A neve ex.... files. Direkt nem írtam teljes nevet.
És ha 1703-as verziót töltenéd, megspórolnál még egy napot: a frissítésekét
![]()
Felraktam, működik, csilivili - és sz.r . 3,5GB telepítő. 6 óra alatt jött le a gigabites neten. KB 30 kérdésre kellett válaszoljak, hogy ne akarjon mindenáron adatot gyűjteni rólam. Migrálni akartam a régi fájljaimat, amit először simán megnyitott, majd közölte, hogy nincs jogosultságom a megtekintéséhez. De név, jelszó lekérdezés eszébe se jutott. Az első benyomások rosszabbak, mint amire számítottam.
Üdv a csapatba
![]() ![]() Na én pont ezért nem váltok a "mindenki" által istenített w10re... Hétvégén kénytelen voltam teszt miatt feltenni egy külön vinyóra, de megerősített, hogy ugyan úgy pocsék, mint volt ![]()
Kellett a Win10-hez telefonos regisztráció? Már nem emlékszem. Az email az tuti kellett, és csak microsoft fiókos a jó, az tuti, de az sms visszaigazolás nem rémlik.
A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező? Én egy számítógépet szeretnék használni, nem egy szolgáltatást, amire nem is akarom, hogy szükségem legyen. Konkrétumokra térve kicsit. Megnéztem melyik oprendszer jöhet szóba A W10-ból. A 64 bites prof verziót gondoltam használhatónak. Le akartam tölteni az egy nyelvű verziót - de abból a magyar ugye hiányzik, így kénytelen voltam a többnyelvűből kiválasztani a magyart - de jó, mert van egyáltalán. Igaz nem értem, miért ne lehetett volna ezt is már megoldani, hogy ez ne jelenthessen verziógondokat, mint a linuxnál, de ez van. A prof ára azonban sok helyen verte a 80.000Ft-ot. Ér ez ennyit? Találtal pár helyet, ahol olcsóbban is megvásárolható például itt. Van valakinek tapasztalata, ismerete, mi is az igazi különbség a két szoftver ára között?
Ugyanígy kezdtem.
![]() Erre is igaz hogy a hálózat fogja leginkább, amelyik gépem nincs a hálózatra kötve, az 15-17s alatt bootol be HDD-ről. A lassú letöltős dolgot sem értem, nekem ugyanúgy a microsoft-tól, de teljesen más elérési úton jött le mint amit itt linkelt valaki.
Van pozitívum is. A drivereket nem kellett újraindítgatva telepíteni - igaz 7 éves a gép, volt idő megírni. Minden elindult elsőre (eddig). Az első dolgom volt a böngészőtől megszabadulni.Firefox, thunderbird, xnview. DVD író nem kellett még egy plusz pont. Időközben letöltöttem a Zorin OS-t és az OpenSuSE-t is a teljesség kedvéért. A SuSE-t már 1999- között használtam és szerettem. Egy próbát megér az új Android for PC-vel együtt. Ha már úgyis legyalultam a gépem.
Passz, én W7ről frissítettem fel, ott meg megmaradt az aktiválás.
Idézet: Az androidos telefonhoz miert kell google.com email fiok? Pont azert. „A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező?”
Őszinte legyek nekem a laposom nem hajlandó csak w10/linuxal kooperálni.Teljes mértékben bevált nekem. Kis probléma akad vele. Mindenbe bele akar szólni a Defender de kis utánajárással meglehet oldani. Persze ki mire és hogyan használja. Nekem nem nagyon jöttek elő a sokak által tapasztalt hibák. Frissítéseket is lehet kezelni hogyha valakit zavarnak. De persze kinek mi
![]()
Ettől vannak nagyobb sebességű kapcsolatok is. De az is csak akkor ér valamit, ha a forrás oldalon nem korlátozzák a kiáramlás sebességét.
Tisztelettel! De ez marhaság. Mármint az android és a kötelező gmail.
Simán megy a google play is az ősrégi qju@freemail.c3.hu email címemmel is. A kikötés csak annyi élő legyen. Régen kedvenc kamu címem volt az ace@ace.com ![]() ![]() ![]() Idézet: Ehhez a feltételhez is kötik a dolgot. Eldöntheted, hogy kell-e neked vagy nem. „A microsoft fiókjot konkrétan nem is értem. Ha nekem nem kell - miért kötelező?”
Ez nem valtoztat semmin. Miert kell egy elo email cimet megadnom a telefonomnak? Ma
megneztem, es egyetlen level nem jott arra a cimre az elmult 11 honap alatt. Akkor meg tenyleg minek?
Nekem se tetszik, egy fiókot akárki kihúzhat, de ha nincs fiók, akkor nem. Mondjuk sok titok nincs benne, de azért vannak személyes adatok. Aztán meg egyszer csak dűlnek minden csatornán a kéretlen ajánlatok.
Miért lenne kötelező? Én szinte mindig helyi fiókra regisztrálok. Alapban kétféle Pro verzió van: OEM ez a legolcsóbb (pl: Bővebben: Link), ez csak egy nyelvű és a hardverhez kötődik (tehát nem cserélgetheted túl sokszor a gép elemeit), a másik a teljes "dobozos" verzió (pl: Bővebben: Link). Ami a mellékelt linken, olyan olcsón találsz az elvileg használt szoftver.
Témában laikus vagyok. Talán szerencsémre, ahogy olvasom itt a rengeteg problémát oprendszer ügyben, kell ezzel a használónak ennyit foglalkozni? Én win7-et használok, frissítését régen letiltottam, oprendszerrel összesen ennyit foglalkoztam. Gépemen elektronikai tervezőprogramok, kép és grafikus szerkesztők, komoly videoszerkesztő, néhány nagyobb gépigényű profi program, minden legújabbra frissítve, simán használom az egészet. Oprendszerrel nem foglalkozom, megy, csinálja.
Hahaha - nem kell. Csak a play áruház használatához van szükség telefonon google fiókra. Ha azonban APKPURE alkalmazást használsz nem kell google account. Én sem magamtól jöttem rá, a gyerek új telefonjában nem volt még SIM kártya és mindenáron csak a google accounttal és a SIM kártyával akarta engedni az alkalmazások telepítését az android. Utánaolvastam, letöltöttem a telefonra a fenti alkalmazást és gond nélkül fel lehetett telepíteni bármit - google és SIM nélkül.
XP-t használtam eddig de rossz hírem van a W7-el is meg fog gyűlni a bajod rövidesen, mert azt sem szupportálják. Nem nagy dolognak tűnik, de amikor elkezdenek lejárni a tanúsítványaid, kezdhetsz folyamatosan hackelni, vagy te is beletörődsz - esetleg linuxra, vagy másra váltasz. Gusztustalan megoldás a MS részéről.
Eléggé veszélyes hozzáállás ez. Nem véletlen jönnek biztonsági frissítések, a gépre. Folyamatosan fedeznek fel kisebb-nagyobb biztonsági réseket amiket folyamatosan foltoznak is. Ezért volt számomra furcsa, hogy a wannacry és a petya ilyen nagy károkat tudott tenni, mert amikor fellendült már kint volt a biztonsági frissítés, ami megakadályozta volna, hogy akár egy gépben is kárt tegyen.
Ha úgy érzed, hogy fontos a géped stabil teljesítménye, pl. nem szeretnéd kockáztatni hogy egy frissítés kihúzza a talajt a wifi kártya vagy a webkamera alól, (mind a kettőbe belefutottam) akkor legalább ne netezz vele, hanem arra tarts fent egy folyamatosan frissített eszközt. Jó alternatíva lehet, ha létrehozol egy alacsony jogosultságokkal rendelkező felhasználót, és abban is a lehető legbiztonságosabb böngészőt használod. Amíg egy sötét szobában élsz, addig teljesen jól megvagy naptej nélkül, de ha a napon rohangálsz akkor rossz kifogás, hogy "ragacsos lesz tőle a bőröm". |
Bejelentkezés
Hirdetés |