Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2818 / 3618
(#) Alkotó hozzászólása Dec 2, 2017 /

Jajj..
Ez a moderáció most mellé ment.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2017 / 1

Idézet:
„Ez a moderáció most mellé ment.”

Pontosan mire is gondolsz? Kérlek részletezd :crazy
De inkább ne, mert szerintem keveseket érdekel (bár nem értek hozzá)...
(#) bbb hozzászólása Dec 2, 2017 / 1

Megint felvetem azt a kérdést, hogy lehetne-e változtatni a topiknyitási rendszeren? Folyamatosan azt látom, hogy első mozdulatukkal jönnek az emberek, és regisztrálás után nyitnak vagy egy teljesen irreleváns, vagy egy olyan topikot, amit másfél másodperc után be lehetne tenni a már meglévők közé.
Próbáljuk már meg egy kicsit nehezebbé tenni ezt a dolgot! Pl. legyen N hozzászólása már, nyitáskor is végig kelljen olvasni a szabályzatot és legyen automata ajánló, mielőtt nyitna.
(#) Gafly hozzászólása Dec 3, 2017 /

Janinak, hogy miért kell nyelvet tanulni.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Van automata ajánló, mégsem használják/veszik figyelembe. A tagok tudnak ajánlani már meglévő témát, élnek is vele rendszeresen.

Ez is egy olyan dolog, amit kb. lehetetlen automatizálni jelen tudásunk szerint.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Erőltetik az angolt mert az világ nyelv. Aztán majdnem mindenki német területen köt ki. Több év mire normálisan megtanulom a nyelvet. A szakmai ismeret meg az oktatás szintjén van. Olvasgatom a könyvet de vizuális típus vagyok és valahogy össze kéne kötni az elméletet a gyakorlattal. Vehetnék elektronikai alkatrészeket gyakorlásra de a végösszeg bőven 100 ezer felett lenne.
(#) Epu2 válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Üdv! Inkább könnyÍíteni kellene egy menüs topik_listázási lehetőségével. Baloldal sok lehetőség van, de ez csak forgács. Auz új témanyitáskor előjönne bal oldalon a fő és altémák listája. Keresgélni is nagyobb lenne az esély, nem beszélve, hogy a még nem lévő téma is jobb helyre kerülhetne.
Vagy nem?
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) wbt hozzászólása Dec 3, 2017 /

Hogyan hívják szép angolsággal a lapozós asztali órát? (vannak ötleteim, de nem jött be eddig...)
(#) killbill válasza wbt hozzászólására (») Dec 3, 2017 / 3

Come here!
(#) wbt válasza killbill hozzászólására (») Dec 3, 2017 / 1

Áh, ez süket. Talán ha nevén szólítanám...
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Come here flip clock!
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Kösz! A legkézenfekvőbbre nem gondoltam.
(#) bbb válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 3, 2017 / 1

Az biztos, hogy az elmúlt hetekben vagy féltucatszor szóltam a modiknak, hogy rakják át valamelyik újonnan nyílt témát, amit egy frissen regisztrált ember nyitott. Magyarul jön, regisztrál, mindenféle gondolkozás, keresés, jóérzés nélkül nyit egy témát, majd sose látjuk többet, a "szemét" meg itt marad.
Ezen kéne nehezíteni, hogy ne lehessen azonnal nyitni a témákat feleslegesen orrba-szájba.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

Egy mintából azért nem kéne messzemenő következtetést levonni. Európa nemcsak német nyelvterületből áll, németet jószerivel csak ezen a területen tudod használni. Persze, ha ez a célterület, akkor nincs más hátra, ezt a nyelvet is meg kell tanulni.
Európában (is) egy szint felett azért mindenki tud így, vagy úgy angolul, de Európa nagyrészén amúgy elégé használhatatlan.
Tanulásra, gyakorlásra pedig ott az internet. Addíg el se indulj, (már ha önállóan kívánsz tevékenykedni) amíg legalább alapszinten nem érted a célország nyelvét. Ha pedig valamilyen csoportos szervezésben veszel részt, igen nagy eséllyel jórészét lenyúlják a jövedelmednek.
Érdemes tájékozódni az interneten, mielőtt bármit is lépnél, hacsak nincs kint élő rokonod.
Például:
Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza pucuka hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

"Jórészét lenyúlják a jövedelmednek" - kivéve ha talpraesett, és/vagy agresszív vagy.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
(#) pucuka válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 3, 2017 /

És perfekt szinten beszéled a helyi nyelvet, azt is érted, amit nem neked mondanak.
Amikor egy echte wolsburginak gondjai vannak egy echte stutgarti megértésével, hát, nem is tudom

Olyan nyelvterületre nem mennék, ahol csak makognak. Miért keresi az ember a lehetetlent? Egyébként ott is fel lehet karolni egy honfitársat egy kis pénzért, aki szépen végigkísér a jogi procedúrákon, vagy beszél a főnökkel. Én ismerek egy kb. 60-70év közötti nénit, aki magyarul magyarázza a németül beszélő vezetőségnek, hogy szombaton nem tud jönni, mert az unokájának valami előadása lesz az iskolában. És megkapja azt a napot. Számomra ez az, amikor valaki akar valamit.

El kell menni egy céghez, ahol vagy csomó magyar van, vagy pedig rengeteg külföldi van, azok majd nem fognak úgy beszélni, mint Tirolban. Kis idő után őket lehet majd nyelvtanilag javítgatni, mert úgy belejön az ember.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
(#) Epu2 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Országa válogatja. Van ahol kihasználják a tudatlanságát. VAn ahol a törvényeket és a munkát nézik.
(#) elektroncso hozzászólása Dec 4, 2017 /

Sziasztok.
Ki mit tud Békáról? Két hete nem jött ki frissítés az oldalára, félek, hogy valami baj történt vele. Lassan nekiállok a hasznosabb infókat lementeni az oldaláról.
(#) Gabó válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Két hete?? Akkor nálad valami gond van, mert kb 2 hét alatt 3 írása jött ki
(#) BarnaPili válasza Gabó hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Nekm is a szokol hangszóró az utolsó. Kezdek aggódni.
(#) Gabó válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Szetszedtem 866 nov.27
Szetszedtem 1012 nov.29
Szetszedtem 897 dec.4
Nekem mailra jönnek.
(#) elektroncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Nekem is.
(#) elektroncso válasza Gabó hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Érdekes. Akkor valamiért nem jelenik meg a internetes oldalon.
(#) gernerakos válasza Gabó hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Nekem is a 11.13 sokol hangszóró az utolsó...
(#) Gabó válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 4, 2017 / 1

Mondom, én mailba kapom a frisseket, ott ma is jött a hétfői olvasnivaló.
(#) antiktelefon válasza Gabó hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Esetleg belinkelnéd ide a Sokol hangszóró utáni cikkeket, hogy a hírlevél nélküliek is megtalálják az újakat?
szerk.: látom írtál sorszámot, így kikerestem
szerk2.: a sorszámaidon található cikkek címén nincs link. Mégis megadnád az URL-jüket?
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
(#) gernerakos válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Nekem rákeresve a sorszámra, fekete a cikk neve, nem kattintható.
(#) Gabó válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 4, 2017 /

Az utolsó 5öt belinkelem. Ezek vannak elöl a fiókba.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2017
Következő: »»   2818 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem