Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintetek ilyen méretű bordásszíjat hol tudok szerezni?
Egy porszívóban volt fejkefehajtó! Ez mondjuk 6mm széles de ha más nincsen akkor levágok belőle A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2018
Sziasztok!
Van itt valaki Gyöngyös környékéről akinek akadna 2 darab 9v-os zéner diódája. Eléggé sürgős lenne de ha nem lessz sajnos rendelnem kellene de az meg mire ideér kissé lassú.
Sziasztok!
Nem lakik véletlenül valaki a 29.es körzetben? Másnak is ennyire szenvedősen köti be a netet a "JÚPÍSZÍ?" Ráadásul még mindíg le vannak maradva, a telefondrótos ADSL-nél ahol max 12Mbit van! Még más szolgáltatónál majdnem 4000 Ftért! Felhéborító. Mást meg sajna nem tudok beköttetni. De még ők is szenednek vele, állítólag hálózatfejlesztés van. Ezeknél mindig megy a szüttyögés? 2011-ben Dabason laktam, hát 4 hónapot kellett várni úgy a 2.5MB-os netre hogy december 6-án megrendeltem, majd csak április 1-én kötötték be. Hiába a ház előtt volt a kábel, doboz stb.
A 29-es körzetnek szép irodalma van: Tékozló homár.
DIGI nincs feéltek kiépítve? Én átmentem hozzájuk, össze se lehet hasonlítani a kettőt. JÚPÍSZÍ-ék árban, teljesítményben, szolgáltatás-minőségben messze alatta vannak.
Az semmi. A 78-asról még filmsorozat is készült. Bővebben: Link
Sajnos nincsen. Egy utcával feljebb van T (250mBit) a főbb utak felé pedig van Di (1000MBit) fillérekért. Ha ide a mi címünkre beírom a másik szolgáltatóét "nézze meg Ön van -e elérhető szolgáltatás az Ön lakcímén" -kidobja, hogy sajnos nem elérhető a szolgáltatás. Ugyan így az Invitel (egyáltalán nincs Flip meg a T nek a bérelt vonalát használja, szóval semmi.
Aztán ennek ellenére mondom jó, beköttetem ezt az ócska HD Youtubeozásra alkalmatlan internetnek csúfolt szolgáltatásukat. 4 nap alatt betudnák kötni. Mondom jól van... Erre egy nappal előtte vissza hív egy szám, hogy sajnos hálózatfejlesztés miatt nem valósítható meg. De legyek türelmes. Kérdés meddig? Nemtudják. Nincs véletlen valami olyan internet ami nem adatforgalmú hanem sávszélességes? Tehát nem akarok mobilnetet, mert full korlátlan nincs. Amit annak neveznek az se az. Illetve a műholdas internet amiket így elnézegettem azok se korlátlanok és relatív drágák. Tehát ilyen 15Gb/s (garantált 2 Mb/s) és 20Gb adatforgalomig, utánna elfogy és 256/256kBi/s nem akarok 1-2 éveket aláírni, úgy hogy belépési díj valami 70 ezer (műholdas). Nagyon bosszantó tud lenni, hogy ezt az ADSL-t erőltetik, ahelyett, hogy átáltannak már végre koaxra vagy opitára. Ötlet?
Sajnos, az nekem sincs. Nálunk - amint lehetett - váltottunk. A JÚ-ék szolgáltatás címén valami szörnyedelmet kínáltak, s minthogy anno a Monortel volt az egyedüli, amit megvettek JÚ-ék, nem engedtek senkit a "felségterületükre". Aztán a DIGI-nek valahogy sikerült betörnie, erre aki csak tehette átment Hozzájuk. (Anno a tv és a net is JÚ-s volt, hiszen csak ők adtak a környéken drótos tv-t, de a kép állandóan lefagyott, szétesett, egy csomószor - főleg viharban - leállt az összes adás. A netnek csúfolt borzalomról nem is szólva. Alig volt sávszélesség. Amióta DIGI van, hasít a net, és a tv se szakadozik. Ja, és nem kell a JÚ-ék belérije sem - a médiabox, ahogy ők hívták...)
Idézet: Az semmi. Nálunk 5Mbit a max. De van kábeltévén is net, az gyorsabb. „még mindíg le vannak maradva, a telefondrótos ADSL-nél ahol max 12Mbit van!”
Elég érdekes ilyeneket olvasni, azt gondolná az ember, hogy a tűzhöz közel mégiscsak jólét van. Mert hogy vidéken a kevés előfizető miatt nem ruháznak be az még valahol érthető. Ennek ellenére nálunk ilyen baj nincs, mert 50Mbit van, és az szinte egész nap rendelkezésre is áll. De a vicc az, hogy egy nagyvárosban fele ennyi havidíjért kétszer háromszor ekkora sebességet adnak.
Énis a 29-es körzetből indultam!
Sajnos itt eredetileg sem MATÁV vonal volt hanem Monortel és elég rotty hálozat lett kiépítve! És nem is fejlesztettek! Ez a gond! De hogy egy kis reményre adjak okot, Gyálon már kihuzták az optikai gerincet, és kezdik a csatlakozást.
Szerencsére van kábeltévé hálózat, ők adnak maximum 99Mbit sebességet a tévé koaxkábelen. Nekem 30Mbit van havi 3300Ft.-ért. De ha nem lenne kábeltévé, nem tudom mi lenne.
Nálunk is készül valami de nem tudom melyik szolgáltatóhoz fog csatlakozni.
Tudsz valami bővebb infót ez ügyben? Mert a diginek és a Tnek már van hálózata, optikai, koax. De a JÚPÍSZÍnek van? vagy ezt honnan lehet tudni ha mókolnak valamit az oszlopokon nincs a kocsijukra írva?
Sziasztok!!
A szakdolgozatomhol kellene egy kis segítség. Akciókamerák stabilizátorainak a vevői igény-felmérését végzem egy kérdőívvel. kérlek ha van 2-3 percetek és érdekel a téma töltsétek ki nekem !! ezer köszönet. https://goo.gl/forms/s6SHI0kuvTKQi7Zc2
Sziasztok!
Gázkazán témában kellene mások perspektívája, mert már mindenem kivan a témával. Elkövettem azt a végzetes hibát, hogy fürdőszobát újíttatok fel és lecseréltem volna a most a középen éktelenkedő 120 literes lassú gázbojlert (kb 6 óra alatt fűt fel). Mivel szép nagy kád is lesz, valami olyanra, ami gyorsan képes melegvizet adni fürdőzés után is és persze nem egy ronda óriáshenger a fürdő közepén. Az első jelölt egy átfolyós vízmelegítő volt, tudnak mindent, sajnos a megkérdezett gázszerelők szerint vízkövesedni és tönkremenni is (K-E megyei kőkemény vizet kapunk, ami széteszi ezeket a gépeket rövidtávon). Nem baj, van B terv: a fal másik oldalán spejz van és kémény is, elfér oda egy Hajdú 150 literes kéménybe. Nagy is, víznyomás is állandó, CO se lesz, csak levegőutánpótlás kell de a padlásról megoldható. Ám a tervező (mivel csöveket kell módosítani): nem úgy az, már nem engedélyeznek kéményes bojlereket (de árulják mindenhol), csak turbósat. Jó, C terv, akkor turbós tárolós bojler lesz. Hoppá, egy márka gyártja ezeket az Ariston, szép fajta pár év alatt kirohadó-kilyukadó termékeik vannak. Másféle turbós bojler nem létezik. Megkérdezem a tervezőt, mit ajánl? Elektromosat. Na meg a nyuszifüle, fejlődünk vissza. Mehet egy nyílt tárolós a másik helyre? Szó sem lehet róla, már nem engedélyeznek semmiféle nyílt égésterű bojlert, csak a meglévőket a meglévő helyükön lehet cserélgetni. Megkérdezem a gázszerelőt, az ő megoldása a legtutibb: legyen egy kombi kondenzációs gázkazán (300e) és MELLÉ egy indirekt tároló (120e). Szóval tervezéssel együtt már 600e Ft lenne csak a melegvíz biztosítása, mert ugye a pénz végtelen főleg vidéken. És most itt ülök magamban és azon agyalok, hogy ha a nyílt és kéményes bojlerek tilosak, a parapetes gyakorlatilag nem létezik, az átfolyós szétmegy hamar és az indirekt kombival annyi lenne mint a járólapozás-csempézés-kád-zuhanyzó-WC-szerelés és csövezés,valamint nem akarok ősi elektromos bojlert és 3 fázis sincs és nem is lesz soha, akkor mi a kivert eget csináljon az ember, ha meleg vizet akar a fürdőszobájába legális úton? Már kiírni magamból is jólesett, köszönöm.
Van azért pár megoldás még. Egyrészt ha már ennyi pénz, miért ne üzemeltethetnéd olcsóbban? Létezik már hőszivattyús elektromos bojler is. Miért jó? Mert mondjuk közel 4kW helyett 800W-ot fogyaszt. Ha ez nem felelne meg, Lehet napkollektor is egy villamos bojler mellett. Nekem ilyen állítja elő a meleg vizet. Márciustól októberig csak a napkollektor termel. Egyedül téli időszakban kell a villamos fűtés. De rakhatsz fel napelemeket is, amivel megint olcsóbbá válik a villamos bojler használata.
Hát, értem a problémádat.
Ugyan nem értek hozzá (és ez nem vicc), de van több gyártó is. Meg van vízlágyító is. Mesterséges égéstermék elvezetőnél, nem csak bélelt kémény van, ne írd le a parapetet sem. Nekem az átfolyós kombi kazánnal az a bajom, hogy csak szűk tartományban biztosít zuhanyozásra kellemes hőmérsékletű vizet. Na ezen segíthet a tárolós kivitel... Karácsonyra szép ajándék a családnak, csak egy nullát tegyél hozzá a számlához De mondom, nem értek hozzá. Ps: Tipikusan ezeket szokták elrontani (én is ). - Kondenzációst be kell kötni a csatornába is (kondenz víz). - Oda kell szerelni, ahol a leggyakrabban vételezel meleg vizet, nem oda, ahol a legtöbbet. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Miért visszafejlődés a villamos üzemű bojler? Nem kell hozzá három fázis, csak egy vezérelt fogyasztásmérő és egy kábel a fogyasztásmérő szekrénytől a bojlerig. Nem füstöl, nem kell vacakolni a kémyénnyel, CO-val. Ismerősöm épületgépészeti áruházban dolgozik, azt mondja, Hajdu bojlert kell venni.
Nyomasd a fotón látható "D" tervet
Egyetértek.
Olcsó maga a boyler, a beüzemelés,és az esetleges javítás.(Szintén Hajdúra esküszöm, az utolsó csavar is kapható hozzá) Egy sima 120l-es egy négytagú családot simán kiszolgál. És az újak nem is csúnyák.
Sok rosszat mondanak az átfolyósokra, pedig minden létezővel fel vannak szerelve.
15 évig használtam Pesten ilyet, tényleg alkalmatlan több hely ellátására és a bemenő vízhőmérséklet teljesen hazavágja az átfolyási teljesítményt télen, szóval sokszor nem elég meleg a víz. Sajnos itt a kemény víz miatt mindig javíttathatom majd, ha feltolom a hőmérsékletet. Persze a tervező szemei csillogtak amikor megtudta, hogy oldalt közterület van, így csak felfelé vezethet a parapet cső és 100e körüli a terv. Oldalra vezetve lehetne 40e is.
A vezérelt áramhoz nincs kábel bekötve (régi felújításkor a tulaj kiszedette az aluvezetékeket és nem lett új, hiszen gázbojlere volt mindig) és iszonyat lassú is az elektromos bojler. 120L víz, ha kifogy akkor az is 4-5 óra amíg felfűti. Ez jó ha ketten vagytok és zuhanyoztok, de ha négyen (lehet hogy nemsokára öten) és kád is van, már nem. A komfort lenne a lényeg, azaz minél gyorsabban előállított melegvíz, akkor is ha nagyobb a fogyasztás. Egy kéményes gázbojler pl 150L-t 70 perc alatt fűt fel 55 fokra, ezt csak az átfolyós tudja felülmúlni.
A legjobb a turbós bojler lenne, ha lenne belőle választék. A gázszerelő szerint a nagy fogyasztása miatt nem terjedt el, ami 2-3x annyi gázból mint pl a nyílt égésterű gázbojleré (de 3x gyorsabban is fűt). A lényeg, nálam az elektromos csak nagy elektromos felújítás után mehetne és akkor sem elég gyorsan ad vizet.
És akkor megint ott vagyunk, hogy a napkollektort kiépíteni, csövezni több százezer, a napelemekről ne is beszéljünk. A felfűtési időre írnak 5 órát is, 2-t is.
Az elektromos rendszer is kezdetleges a házban, régi fadobozos mérők amit szabványosítani kell, vezérelt áram nincs, csupa pénz-pénz-pénz. Nem éri meg, hisz ott a hatékony gáz ahol kell, csak akadályozzák az embert a durva beszabályzásokkal. Azt viszont nem értem, miért van tele aq piac olyan gázkészülékekkel, amiket sehol nem engednek felszerelni.
Esküszöm elgondolkodtam rajta, valahol láttam egy fatüzelésű bojlert.
Aláírom, hogy pofonegyszerű és csak áram kell hozzá, de nekem ez visszalépés komfortban. Túl lassú. Nem akarok sznob gyökérnek tűnni, de viszonylag sokan lakunk itt és nem akarunk órákat várni a melegvízre, mert épp kifogyott.
Jelenleg az átfolyós vízmelegítő a befutó, csak az meg le fog rohadni a sok vízkőtől.
Szerelj fel vízlágyítót. Csak a vizet kell keresztül vezetni rajta meg egy minimális áramot biztosítani neki és nincs gond a vízkővel. Nemrég szereltünk fel egy példányt egy helyi gyár gőzfejlesztő tápvízellátásába. Ilyesmit. De raktunk már fel családi házba is. Persze amelyik jól működik az nem olcsó.
Nekünk 125l-es villanybojlerünk van, négyen vagyunk a családban és még a mosogatásra is jut meleg víz. Felén új építkezésekre már be sem vezetik a gázt. Az ok egyszerű, túl drága. Abból a pénzből amiből a gázüzemi rajzokat, kéményrajzokat, felülvizsgálatokat, működési engedélyeket kiadják plusz az anyagára a rendszernek évekig lehet fűteni villannyal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |