Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Fürdés után tükör takarítás. A miénk 1,5x1,5m-es.
Akkor gondolom trafós a tápod. Ott a trafó is korlátoz.
Akkumulátorra kötve is hozza. Ohmos ellenállása van, mitől futna meg?
Ha pedig hőmérséklet emelkedésre nő az ellenállása, akkor meg még önszabályzó is. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
Azért óvatosan bánnék vele. A szigetelése nem erre az üzemi környezetre és hőmérsékletre lett tervezve. Be is zárlatosodhat valahol a szigetelés romlása miatt. Akkor meg már nem biztonságos - én ezért raknék áramkorlátot bele, vagy valamilyen védelmet. Persze kipróbálom én is, amint lehet.
![]()
Valóban.
![]() A műanyag lámpáknál már csak a műanyag dinamók a jobbak. ![]()
Üdv. Kínába vennék egy mobil tartót. Ha új mobilra cserélem a régit, szinte mindig azért van, mert a régi eltört. Hiába van rajta szilikon tok, meg ,,ütést álló üveg,,
Vennék inkább olyan tokot, ami olyasmi mitn egy kis zseb. Belecsúsztatom, a tépőzárt a tetején meg lezárom. De ha beírom hogy mobile case, mindenütt ez a szilikonos tok jön ki. Amit én akarok, van annak valami más neve?
Ami nekem elég okos lenne az drága. Most olcsóbb lenne egy tok
![]()
Gőzkalapács alá talán nem kell túl okos telefon.
![]() A kucsszó a "rugged" vagy "heavy duty".
Gallytörő rács a bicóra nem játszik?
Régen, gyerekkoromban volt olyan bicaj, aminek az első sárvédőjén volt valami krómozott, gallytörőre hasonlító dísz.
Inkább vellanymotor kéne rá.
Inkább feltalálom a defekt mentes belső gumit.
Vagy házilag készítesz egyet. Kicsit tégla lesz dehát na.
Nem kell belső, és nem lyukad ki a belső. Én egy pár ezres lámpát vettem. Jobb mint bármelyik. Műanyag, zéró emissziós mert agydinamóról megy. Amellett tényleg látok nem csak látszódok. Ha hozzáfogok lámpát barkácsolni már az anyagbeszerzésnél megbukok... A munkáról nem beszélve.
Vagy tegyél rá targonca kereket, tuti nem lyukad ki
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Üdv.
Remélem nem kapok nagyot a fejemre. Mert egy pici elektronika és egy picit politika is amiről szeretnék beszélni. Tényleg olyan rossz ez a napelem? Hogy egyáltalán nem éri meg? Jó tudom éjszaka nem süt de akkor a cégek java sem dolgozik. És ami meg nincs meg azt meg lehetne pótolni hő/atom erőművekkel mert azok már vannak. Elméletem szerint a nyári hónapokra pár hőerőmű le is állhatna. Vagy csökkentett teljesítmények üzemelne hogy legyen HMV. A pihenő időszakban mehetne a karbantartás, fejlesztés. Ahogy Csökken az elegendő napenergia úgy lennének begyújtva a kazánok. Grafikon látható hogy a legnagyobb fogyasztást 11 és 14 óra közt van. Pont abban amikor a napelem a legjobban termel. Az esős, felhős napokat is számolva eléggé le tudná vinni a co2 kibocsájtást Magyarországon.
Volt már róla többször is szó. A napelem kis mennyiségben elmegy, és jelentős állami támogatással tud "nyereséges" _befektetés_ lenni a tulajdonosának.
De amit írsz elég sok butaságot, féligazságot tartalmaz. A fő probléma a napelemmel, hogy csak nappal termel, és télen kb. a 15%-át termeli annak, amit nyáron. Kis mennyiségben kerekítési hiba nagyságrendű a hatása, ezt a - nem erre tervezett! - létező elektromos hálózat elbírja. Nagy mennyiségben beépítve viszont két út van. 1. Vagy komoly tárolókapacitást kell kiépíteni horror áron, nézz utána annak amit Musk épített Ausztráliában, az a magyar völgyfogyasztásból alig pár percet vinne csak el. 2. kell mellé hagyományos erőmű, ami persze nem tud hatékonyan termelni, mert összevissza rángatjuk napsütéstől függően, ezért jó drágán fog termelni (igen, az állásidőt is kifizetjük. Illetve mindkét esetben előfordulhat az, hogy _csak_ a napelemesdi miatt hatalmas összegeket kell az elektromos elosztóhálózatra költeni, ami amúgy soha nem fog megtérülni, csak a térben és időben összevissza termelt áram szállításához szükséges. Paks kb. kiváltható lenne Paks2-vel akkor, ha mostantól semmi se csúszna. A Mátrainak lassan vége (és nem csak azért, mert az is "lőrinc" tulajdonába került), és szinte a teljes magyar erőműállomány rottyon van. Nem véletlenül jelentős mértékű az import...
Az off topikban nem elektronikázunk. Egyébként pedig mint minden, ez is relatív, mert akadhat olyan egyén akinek ez jó befektetés, meg olyan is akinek nem. Aki egy kis lyukban lakik, fizet havi 3000 villanyszámlát annak nem biztos hogy megéri. Aki nem tudja hogy 2 év múlva is ott fog-e még lakni ahol most, annak sem biztos hogy megéri. Aki be tudja jól fektetni a napelem bekerülési költségét arra az x évre amire az nullára jön és termelni kezd, na annak sem éri meg.
Egész München 70% a megujulo energiaforrásokból termeli az elhasznált áramot. Tegnap hallgattam a rádióban, hogy 2020ra 100% ra kiváltódik. Szóval csak biomassza, napelem.
Egy ideje járok itt Metroba bevásárolni. Csak tegnap vettem észre, hogy kb 5000nm napelem van az áruház tetején. Mindent egy kis kijelzőn mutatnak az embereknek tájékoztatás terén. Esett az eső. 110kWh volt a pilanatnyitermelés. És a megspórolt éves CO termelés is szerepelt a Ledfalon. Hehe ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Ez a biomassza ki is ment a fejemből. Jobb mint a hagyományos szén/fa stb tüzelésű erőművekhez képest. A gáz elég szépen és hamar lehet égetni hogy legyen hatása Sőt tárolni is könnyebb és olcsóbb mint az áramot. A maradék meg mehet a földekre. Nyami
![]()
A napelem megéri. A többi politika.
![]()
Idézet: Csak a többit barnaszénből, amit külszíni fejtéssel bányásznak, mert atomerű már nincs. „Egész München 70% a megujulo energiaforrásokból termeli az elhasznált áramot.”
Azt is Magyar forintra Suzuki TT-vel Hitelezik.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Tényleg tájokozott szeretnék maradni. Nem olvasnám el, mit ir a magyar média..
Mennyi a diesel most otthon? Vagy az etilmentes super? A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Biomassza? Tüzifát hordanak a biomasszaerőműbe...
Állítják, hogy olyat, amit a lakosság nem tud elhasználni. Nem hát, ha el sem jut a tüzépig.
Ennyi. Persze ha nem csak piszkálódásból kérdeznéd tudhatnád te is.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Nincs diesel. Gázolaj a tüzelőanyag.
Az diesel az a motor működési elve. Független az üzemanyagtól, csak a jelenlegi adagolóberendezésbe bele van számolva a gázolaj kenőhatása, azért azt használják. Ennyire vagy tájékozott A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Fogalmam sincs mire válaszoljak.
1. radióba hallottam valamit, leirtam ide. 2. Meglepett az itteni "tescó" napelemparkja. Azt is ide bejegyeztem. Az, hogy Szs. előadást tart a dieselről nem igazán érdekel. Nem a paprikáztatni akarás volt a célom a bejegyzésemmel. Én tegnap tankoltam 98ast 400Forintért. Érdekelt volna mennyi otthon. Ennyi. Forditsd már le a gázolajat négy nyelvre légyszi. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |