Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm! Úgy 3-400-an voltunk, az esős időjárás ellenére (bár pont arra az időre kiderült), de közel vagyunk 10000 aláíráshoz.
***A frászt hozod rám. Azt hittem tragédia történt. Ilyet ne csinálj!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
Moderátor által szerkesztve
Nem is tudtam, hogy Györökön laksz, Vonyarc a második otthonom, tegnap is ott voltam a kolbásztöltő versenyen! Legközelebb meglátogatlak, ha arra járok!
"Mekkő" nézni a profilját.
Nem szégyenli (miért is tenné). Nem úgy mint mostanában szokás, és találgatunk, hogy hová vigyük az ingyen tranzisztort.
Tegnap voltál; de voltál-e a Szent Mihály dombon, a kikötői gyűlésen?
Udv! Hogyan lehetséges hogy az esoviz elvezetobol jon felfele a szenny ha lehuzza valaki a wc-t? Elvileg a ket rendszernek nem kulon kellene lenni?
Egy rendszerre van kötve.
Láttál valaha házhoz bekötni esővíz gyűjtő rendszert, mint közművet?
Olyat szoktam látni, hogy bekötik a szennyvíz csatornába az esőcsatornát is. Pedig felénk a telken kellene elszikkasztani. Aztán jön az anyázás, hogy eső után mindenfélék úszkálnak a Dunában.
Rosszul fogalmaztam.
Igazából nem esővíz gyűjtő ez, hanem a pincefolyósban lévő rácsos lefolyóka, ami elvileg azért van hogyha a pince mennyezetben futó csövekből szivárogna a víz, akkor ezek a lefolyók elvezetnék a vizet valahova. Épphogy bementem a pincébe 10 percre, és amikor kijöttem mondom mibe léptem én. Belementek csőgörénnyel kb 10-15m hosszan, és egy nedves kendőt hozott fel. De ha egy nedves törlőkendő ekkora galibát okozott, akkor valami nagyobb lerakódás lehet már valahol szerintem... ....Lehet ki kellene ezt önteni valami tömítő anyaggal.
Az kifejezetten tilos. Nálunk füstölnek és nézik rózsaszín füsttel.
Sziasztok!
Van pár db aksim amik az elmúlt években összegyűltek. Ezeket szeretném leadni az egyik hulladékátvevő helyen. A kérdésem az lenne hogy bármennyi aksit leadhatok, vagy van valami jogszabály arra hogy magán személy mennyit adhat le ? Olyan 10 db kocsi aksi lehet, meg kb. ugyan ennyi elektromos bicòba lévő aksi.
Még fizetnek is érte.
Nem véletlenül járnak felénk rendszeresen az "ordibálós autóval" a felvásárlók. Hulladékudvarban nem fizetnek. Persze ha "ipari" mennyiségben viszed, akkor szerintem jól "elhajtanak"... A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2019
Idézet: „Alu italos doboz hull. 120 Ft/kg” Nálunk ennek a töredékét adja a helyi vas kereskedő. Ipari mennyiségbe meg évekbe telne bármit összegyűjteni, hogy autóval be vigyem a városba.
Köszi!
Ehhez hasonló fizetős helyre szeretném én is elvinni. Szerintem ez a pár db aksi még nem ipari mennyiség.
Alu hulladékról... A Népligetben összefutottam egy kukászsákot a kezében tartó gyűjtögetővel. Megszólított,és mivel volt kis időm is, beszélni kezdett. Kérdeztem mekkora biznisz ez megéri, lehajolgatni a sörösdobozokért? Erre ő: "Múltkor volt egy meccs. utána annyi dobozt gyűjtöttem, hogy 400eFt-ot kaptam érte!" - Akkor esett le az állam...
Egy nullával többet mondott.
Még a 40 ezerhez is nagyon sok sörös doboz kell.
A Tesóban talán 50 fillért adnak egy db.-ért.
Valahogy úgy, igen.
Egyszer vittünk vissza 6 zsákkal de nem éri meg. 400 ezer forinthoz 800 ezer darabot kéne visszavinnie
Na meg a szelektívből kivett darabszámról nem szólt a fáma...
Lehet nem jól artikulált.
Négyszáz, vagy ezer?
Nekem anyagi haszon, a környezetnek meg...
Érdemes összelapítani, úgy több fér a zsákba, és a MÉH-ben >2× annyit adnak érte.
Honnan tudod,hogy hova kerül utána?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2019
Ahogy elnézem hosszú hónapokig is ott van. Hacsak én össze nem szedem.
Gondolom bemutatkoztatok egymásnak. Véletlenül nem Háry Jánosnak hívták?
Nálunk a MÉH-ben (vagy hogy hívják éppen most) 1500Ft-ot adnak egy 74Ah-s autóakksiért. Persze van olyan hely is, ahol neked kell érte fizetni, hogy átvegyék, mint veszélyes hulladékot. Magánszemélyként és cégként is más-más szabályok vonatkoznak rád.
Nem tudom a nevét, de ha gondolod megtalálod szerintem te is a Népligetben, egész nap hajlong.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |