Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Most egy kicsit nagyobbak, mint szoktak, szerintem.
Mi már valóban alíIg bírjuk ajtón becipelni. A kicsit visszük be az elöŐszobába ami télikertként van kinevezve és nem nagyon van fűtve, viszont leghidegebb napokon se lesz 10-15 foknál alacsonyabb az ottani környezet.
A másik kivűÜl az üveges előtérben üdűÜl télen ugyan ilyen hőmérsékleten a májLYvákkal. Azt már csak húzzuk, mert beleszakadnánk, ha emelgetnénk. Azért ritkás, mert 40 év alatt itt-ott tört le egy-két gally a ki-be pakolástól. Van mikor félárnyékban kiássuk nyáron a kertbe a kivi mellé. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
Köszönöm! Akkor a mienk marad így, nem akarom tördelni
Miután megaptad az első oltást, nemsokára megkapod (postai úton) a "védettségi igazolványt". Azzal mehetsz.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Tudtátok, hogy eladó a Rádiótechnika? http://www.radiovilag.hu/tajekoztatas.htm
Szerintem az elektronika hobbi is kihalófélben van.
Lehetséges, hogy a védettségi igazolvány helyettesíti a 2. adag vakcinát? Mert ha igen, akkor a természettudományok (min. egy része) erős revízióra szorulnak.
A hobbi nem hiszem, de a szakma az igen. Egy két kivételes helytől, lehetőségtől és munkahelytől eltekintve ebből ma már nem lehet megélni. A fővárosban talán, de vidéken biztos nem. Tervezni, gyártani ugye eleve semmit nem kell ma már, a javítást meg a tervezőmérnökök és az alkatrészgyártók/kereskedők elrendezik ügyesen úgy, hogy egyáltalán ne érje meg. Most javítottam egy LCD TV-t, ha úgy csinálom meg ahogy kellett volna, akkor a tulaj el sem hozza, mert az alkatrész + munkadíj árán (vagy olcsóbban) kap egy másik működő használtat. Így a tulaj inkább a "jóárasított" javítás mellett döntött, cserébe a működőképesség időtartama úgy 1 nap és 2-3 év között bárhol lehet. Bár, lehet hogy amúgy is...
Éppen ma jelentették be, hogy aki nem adatja be a második adagot, érvénytelenítik a védettségi igazolását.
Aha, de akkor miért adják ki az már első után; én ezt hatalmas felelőtlenségnek tartom.
Túl optimisták voltak, nem gondolták hogy lesz néhány "jóember" aki azonnal kilép a kiskapun. A magyar ember leleményes mint tudjuk. Nem is lenne ezzel baj, ha kizárólag a saját micsodájukkal vernék a csalánt, de hát ugye nem így van. A kamerákat rakosgatják az autóikba, aztán már küldik is a szervnek a videót mert átlépted a záróvonalat, de az már kicsit se érdekli ha netán elkapja meg még megfertőzi a másikat...
KB. Össze is foglaltad a lényeget. Öntudatra ébredt társadalom!
Ja meg az ÉN központú rendszer! A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Nem gondolnám felelőtlenségnek, ahogy Ge Lee írta, nem gondoltak erre. Az nagyobb felelőtlenség a szememben, hogy a másodikért nem mentek el. Jönnek azzal, hogy nekik joguk van stb. Más embernek, aki netalán valamilyen oknál fogva nem kaphatja meg a védőoltást, joga van élni.
Abban azért reménykedem, hogy az ilyenek sokkal jobban szenvednek a korlátozások miatt.
Azért szerintem egy ország vezetésében sokkal nagyobb felelősséggel kellene szabályokat és döntéseket hozni.
A "nem gondoltak erre" szerintem tulzott naivitás egy vezető részéről
Idézet: „A kamerákat rakosgatják az autóikba, aztán már küldik is a szervnek a videót mert átlépted a záróvonalat” Ez látom nagyon zavar téged, pedig szerintem igenis jó ötlet. Nem lehet minden szabálytalanság mellé rendőrt állítani, de ami az utakon van, az már messze túlment az elfogadható kis "csibészségeken". Itt van egy gyűjtés, és van benne sok záróvonalas story, de azért messze nem csak ennyi történt: Bővebben: Link. És erre kérlek ne mondd azt, hogy ezek rendben vannak... A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Ha bíznak az emberek felelősségtudatában, az a baj. Ha nem, akkor meg az. Ha megnézed, a szabályok nagy többsége az utólagos tapasztalatokon alapul (nem csak kis hazánkban) mert mindenre egyszerűen nem lehet felkészülni. Vannak olyan törvények, melyeket vérrel írtak mert annó nem gondolták volna, hogy ez vagy az bekövetkezik. Csata után sok az okos stratéga, nem jósok vezetik az országokat.
Ez igaz, de szerintem az a deviancia amit az emberek töbsége tanusít, a mai világunkban, kevesebb kiskapu lehetőséget kellene szabadon hagyni. Főleg ismerve A "leleményes" Magyar mentalitást. Tudod, "vagy van benne tudatosság is?" Esetleg politika........
Na itt a vége
Szerintem ez volt a terv. Így azok is beadatták, akik nem akarták, "de egy szurit kibirok, mert kell a kártya". Most már benne vannak a buliban, kell a második is. Ha ezt előre tudták volna, az elsőt se adatták volna be, - na itt a lényeg. Nagy rafkósok ezek a parlamentben
-Első kérdésedre: nem, nem helyettesíti a második oltást, de a védettséged bizonyos fokig megvan az elsőtől is. Kb, mint a fertőzésen átesetteknek is, ugyanannyira nem teljes, de védettség, igazolva van. De nem újdonság ez, már februárban mutattam, hogy az első oltás után kb egy héttel én is megkaptam az igazolványt.
-Második kérdésedre: a fentiek szerint nem felelőtlenség. Védettséget igazol, az oltási papíroddal, amit a második oltás után megkapsz teljeskörű védettséget igazolsz. Ott, ahol le fogják olvasni a kódot, láthatják, hogy felvetted-e mindkettőt, avagy olyat vettél fel, amiből egy is elég a védettséghez. Felelőtlenség inkább az, ha valaki úgy hiszi, hogy nem fog kiderülni a második oltás elsummantása, mert mint fentebb írzam: ahol leolvassák a QR kódot, ott kiderül. És az is felelőtlenség, amikor diszkriminációt kiáltanak, akik nem oltatták be maguk, ezért hátrányt szenvednek (az igazolvány hiánya miatti hátrányuk emlegetvén). Hát ők diszkriminálták magukat, és se engem (bár engem már kevésbé tud), se a társadalmat ne fertőzze. Van oltás, nem kell kizárni senkit a városokból, falvakból (régen volt lepratelep, meg ilyesmik, mert nem volt védőoltásra remény sem), de a buta emberek egymást se fertőzhessék, tehát ne járhassanak fertőzni egymást tömegrendezvényeken. -A lemancsolást én okszerűen használom, ne sértésként fogd fel. Nem fészbúk, nem tetszésnyilvánítást jelent. Ha hasznos a hsz, felmancsot kap, ha nem hasznos, sőt olyant tartalmaz, ami ellenkezik a valósággal, az lemancs. A szabály szerint is. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Van egy világméretű járvány, ami mindenkit érinthet. Azt hittük eleinte, hogy az idősebbekre veszélyes, de kiderült, hogy a fiatalabb korosztály is belehalhat.
Ráadásul vannak tévhitek. Sokan azt hiszik, hogy a maszk megvéd, és neki nincs szüksége védelemre. Csakhogy, ha elkapja, az a társadalomra ró súlyos terhet. Kórházi ápolás, temetési költség, hogy a komolyabbakat említsem. Azonban a maszk egyik legkomolyabb funkciója, pont nem az előbbi. A (még) tünetmentes hordozókat akadályozza a fertőzés továbbadásában. Ezért nem értem a kormányok, vezetők puhaságát (remélem ez még nem politika), hogy a terheket mindenkinek kell viselni. Nekem kell viselni maszkot, mert van aki szabadságjogait félti a vakcina beadásától (de nem gondol a maradék 80 százalékra), az egészségügy felkészítése egy járvány esetén ellátandó tömegekre súlyos teher. A vakcina nem csodaszer, de csökkenti a lehetséges következményeket. Aki meg ezekután nem teszi meg a tőle elvárható minimális lépéseket, az vállalja annak az anyagi következményeit is. Ez az én szubjektív véleményem. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Nem. Nem is tudták az elajén, hogy ilyen gyorsan lesz kártya is, azt viszont tudták (mert akkor még csak olyan volt), hogy két szúrás kell. Itt most csak a nárcizmusba torkollt szájhősködést látod, miközben az értelmes emberek már meg vannak szúrva, és (persze, még mindig az értelmesek) várnak a másodikra, ha még nem kapták meg.
Azt is láthattad, hogy mindenki látnokoskodott, hogy a mi kártyánk semmit sem fog érni, erre most kiderült, hogy az európai kártya ugyanígy (qr kód alapján) fog működni. Tehát ugyanazt olvassák ki mindből: védett, mivel védett. Aztán jött az okoskodás, hogy melyiket is fogadják el. Nahát, a mai nap úgy néz ki, hogy -mikorra lesz európai igazolvány- addigra már csak egyet kell mindenkinek elfogadnia (mert a kínai addigra benne lesz az európaiban) A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Idézet: „...az értelmes emberek már meg vannak szúrva,....” Úgy állítjátok be, hogy aki nem adatja be magának az oltást, az felelőtlen, vagy éppen buta. Holott egy csomó ember van, aki valamilyen okból nem kaphat oltást (pl. mert allergiás az oltóanyagra, vagy éppen olyan betegsége van ami miatt nem oltható be), de számtalan más oka is lehet (a butaságon kívül is) annak, hogy valaki nem oltatta be magát. Ezekre az emberekre nézve igenis sértő (és szívem szerint ennél keményebben fogalmaznék), az amit írtok. Aki ilyen állításokkal jön az semmivel sem jobb az "oltástagadó" embereknél, csak éppen ez a ló másik oldala, és ezért szerintem ugyanúgy nem tartozik az "értelmesek" közé.. Hasonlíthatnám ahhoz is, amikor valaki egy népcsoportot elítél azért, mert abból a népcsoportból látott már olyat aki lop. Mielőtt valaki azzal vádolna, hogy biztos azért írom ezt, mert én sem akarom beadatni az oltást, annak leírom, hogy nem így van, csak éppen ettől függetlenül felháborítónak tartom az ilyen fajta általánosítást. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Az efféle gyűjtésekben is inkább a kirívó szabálytalanságok vannak, és a legtöbbje valóban meg is érdemli a büntit. De attól még az, hogyha tényleg minden apróságért megy egymás feljelentgetése nem teszi jobbá a világot. Ennek pedig az a fő oka, hogy a szabályok, és sokszor az alkalmazásuk nem jó. Ha ezek tökéletesek lennének akkor minden ok, lenne... de nem az. Mondok példát: Külső Mester utca, sok helyen záróvonal van, az út pedig kátyús, de némelyik kátyút csak úgy lehet kikerülni, ha kicsit átléped a záróvonalat. Persze bele is hajthatsz a kátyúba, mert még nem olyan nagy hogy megsérüljön miatta az autó, de azért valószínűleg nem tesz jót neki. Ha itt elkezdenék fotózni, hogy hányan lépik át a záróvonalat, akkor lehetne kaszálni, még talán jogos is lenne, de biztosan nem lenne igazságos. A másik tipikusan magyarországi szokás, amikor egy útjavítás miatt kiteszik a 30-as táblát. Amikor az út már elkészült, a tábla még marad, mert biztos lesznek páran akik benézik. Jogos a bünti? Igen jogos. Igazságos is? Nem mondanám.
Ugyanitt viszont más miatt lehetne jogosan büntetni, ugyanis befelé, miután átmegy az út a sínek alatt, két sávvá alakul, a bal oldali sávból balra lehetne kanyarodni, a másikból egyenesen haladni, majd a lámpa előtt 3 sáv lesz belőle. Itt pl. a balra kanyarodó sávból szinte mindenki egyenesen megy tovább, egyszerűen mert megy a furakodás a reggeli csúcsforgalomban. Aki meg szabályosan próbál menni, az szinte letolják az útról. Csakhogy ahhoz itt kellene egy rendőrnek állnia, hogy szabálykövetésre bírja az embereket, de sokkal egyszerűbb valamelyik kényelmesebb módon beszedni a pénzt. Idézet: „népcsoport” Érdekes, amikor egy vitát így politikai síkra terelnek a "szégyelld magad rasszista" jelszóval. Talán érvelni kéne, nem hangulatot szítni. De ha népcsoport: mi mellettük élünk. Nem a távolból osztuk az észt. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Teljesen mindegy, hogy ki panaszkodik. Az továbbra is általánosítás amit csinálsz. Aki pedig ilyen módon általánosít, arról ugyanúgy ki lehet mondani, hogy nem tartozik az értelmesek közé...
Konkrétan pl. fateromat komolyabb szívritmuszavarral kezelték, ha akkor belázasodik akár egy oltás miatt, az elvihette volna. Aki ezért butának titulálja azt én meg egy tahónak tartom. Szerencsére apám azóta már jobban van, és nemrég az első oltást is megkapta, de akár úgy is alakulhatott volna, hogy mondjuk továbbra sem ajánlott a oltást kapnia.
Nem akartam politikára terelni, éppen ezért nem írtam le, hogy cigány, és azért sem mert nem is gondolom így. A barátaim között is van cigány származású, és nagyon rendes ember. A népcsoportot hasonlatként említettem az általánosításra, azért mert velük kapcsolatban sokan általánosítanak, és ezek az "általánosítók" semmivel sem jobbak azoknál, akik miatt általánosítanak.
Sehol nem írtam, hogy rasszista volnál, azt csak te tudod, hogy miért ezt olvastad ki belőle, és miért tartod politikának azt, ami nem az... A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
Idézet: Nem. Azért tahóztalak le, mert butának titulálsz olyan embereket is, akik önhibájukon kívül nem kaphatnak oltást. „Igen, úgy állítom be: aki nem adatja be, az felelőtlen, és buta. Meg lehet batátkozni ezzel: a butákról ki szabad mondani, hogy buták. Nekünk is vannak szabafságjogaink, nem csak a buta felelőtleneknek.” A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |