Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
100 Ft? Akkor ez nem kínais papucs, mert ott bizony az eladó ráteszi a hasznát, duplán is.
![]()
Ehhez nagyon hasonlót vettünk mi a Jysk-ben, de nem találom a webáruházukban.
Én sima cipőboltban D...icmannban vettem. Pár éve megvan, most kezd szétmenni, mert kültérre használtam kiszaladgálni - na arra tényleg nem jó főleg ilyen hidegben. De beltéren teljesen jól használható.
Az itt leírt szavak mindegyikére megtalálja a google, csak valószínűleg a sok papucskeresésed elhangolta a papucstalálataid. Ha privát ablakban rákeresel, máris meglesz minden keresőszóval. Képek közül kiválasztod ami szimpatikus és azt nyitod meg, nem vakon az első 3 találatra kell bökni.
De ha tényleg csak lábmelegítőnek kell, a mamusz praktikusabb, mert több felsőrésze van és nem hajlik vissz aa lábad alatt.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? A kérdésem, hogy tudnám megközelítőleg kiszámolni hogy hány kilowatt fűtési teljesítményre van szükség egy 6m*7m*3m-es helyiség befűtésére? Vakolt falak vannak, Ytong és hagyományos tégla, a mennyezet gipszkarton, szigetelés, hullámlemez. A nyílászárók újak. Csak villamos fűtésre van lehetőség. Előre is köszönöm.
Szia!
Szigetelés jóságától függően 35-50 W/légköbméter. Itt egy rövid leírás és kalkulátor: Bővebben: Link (Nem reklám, csak rákerestem a "fűtés méretezés" szavakra). Személy szerint inkább a felső határérték felé méreteznék mindenképp, a részleteket meg a termosztát megoldja. Esetedben 6x7x3x50=6300W, én így kb. 6 kW-ot építenék be, valószínűleg több, kisebb fűtőtesttel, hogy jobb legyen a hőeloszlás. Nem vagyok fűtésszerelő, de amennyire tudom hasonló ökölszabályok szerint méreteznek.
Ha meg van a helyiség, akkor én bevinnék oda egy hősugárzót (van többféle teljesítményű), és megnézném, hány fokot csinál folyamatos üzemben, vagy hogy elég gyorsan felfűt-e, esetleg elég-e a tervezett fűtés fele, ez is gyorsan kiderül. Ha jó a szigetelésed, nem hiszem, hogy folyamatos 6kW-nyi hőveszteséged lenne, habár ez sokmindentől függ. Én próbálnék, mielőtt bármit is fixen beépítenék.
Mi úgy vettük a mostani házunkat, hogy nincs minden oldala szigetelve, vagyis csak a két oldala szigetelt. Az én szobám sarokszoba, egyik fal szigeteletlen, de dupla radiátor van, valamint a számítógép is szokott menni, így rendben szokott lenni a hőmérséklet - ha jól emlékszek, az egyik radiátort kicsit lejjebb is kellett vennem, mert kezdett sok lenni.
Voltam már szigeteletlen házban, télen, kicsi szoba egy radiátorral, belső-külső szimpla ablak: eléggé fáztam ott esténként.
Idézet: „a számítógép is szokott menni, így rendben szokott lenni a hőmérséklet” ![]() ![]() ![]()
Nekem régi csöves oszcilloszkópom volt olyan, hogy a teljes padlásteret befűtötte kb 16˙C-ról. Ki tudja, hátha egy ENIAC lapul nála a szobában!
Lehet ethereumot bányászik, 10-20 gpu szépen kifűt egy lakást.
1 video kártya 240000+ Ft.
Melyik topicban kérdezzem, milyen tv-t vegyek.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2022
Visszahozza az árat.
![]()
Ha fontos a mentális egészséged akkor semmilyet.
Szerintem itt is meg lehet magyarázni a kérdést.
Miért, mennyiért, és mekkorát akarsz venni?
Én évekig nézegettem a lapos TV-ket. Sokáig a plazmákért lelkesedtem, de nem volt rá pénzem. Aztán a 3D fogott meg, tetszett nagyon, de mire oda jutottam hogy megengedhetem, a 3D kiment a divatból. Végül az Auchanban vettem egy Samsung 4k TV-t úgy kb. 5 éve. Előnye a 0 thm hitel volt, talán 15 hónapra. 120 cm képátló, pont jó méret. A pixeleket közelről is csak nagyítóval tudom megkülönböztetni. A felskálázása tökéletes, vagyis a nem 4k tartalmak is szépek.
Azóta sem bántam meg, tökéletesen megfelel. Azóta már kihoztak nagyon sok újabbnál újabb technológiát, szerintem bármelyiket megveszed jól jársz vele. Gondolom neked sem olyan már a szemed, mint a sasé. ![]() Pár dolgot gondolj át. Mekkora helyed van, és mennyi pénzt tudsz rááldozni. Szerintem az elhelyezhető legnagyobbat érdemes megvenni, nyilván észszerű keretek között.
Képernyőméret, nézési távolság arányra is ajánlatos figyelni. Túl közelről a hatalmas nem jó. De ez boltban megnézhető, otthoni távolságra állva az üzemelő tévéktől.
Igen, ezt sokan állítják, de ez szerintem egyén függő. Én kifejezetten azt szeretem, ha a kép kitölti a látóteremet. A moziban is ezért szeretem az IMAX rendszert, és a TV-t is elég közelről nézem.
Igen, egyénfüggő. De épp ezért mondja, hiszen ő maga (mármint a vásárolni szándékozó) látja, hogy melyik felel meg neki, mi innen hiába állítunk bármit.
Emiatt valóban személyesen érdemes válogatni, vásárolni, ez az, amit nem érdemes neten venni. Szerintem a kérdés is erre vonatkozik: mire figyeljen a vásárlásnál. Én például pont a sokat szidott reklámoknál nézegetném a színeket, kontrasztot, hiszen azok jól vannak megcsinálva, egy régi filmrészlet nem biztosan. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2022
Arra figyelnék még oda, hogy legyen hangkimenete, hiszen ezekben a lapostévékben nem igazán lehet a hangszóróknak üreget kialakítani, nem is mindnek szép a hangja.
Ha van hangkimenet, akkor viszont lehet rá "szebb hangot kötni". A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2022
Nekem az is fontos szempont volt, hogy beférjen a polcra (mert máshogyan nem lehett normálisan elhelyezni, szekrénysort meg nem terveztem cserélni emiatt).
Lassan már a kábeles elosztás is divatjamúlt kezd lenni, minden az internetről jön. Azon gondolkozz el, hogy mondjuk a laptopról hogyan tudod rajta nézni a filmeket... |
Bejelentkezés
Hirdetés |