Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3369 / 3615
(#) reloop válasza wbt hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Rafináltan, szó szerint azt írtam be amit keresel "átlátszó gömb", majd képekre váltottam
Van olcsóbban is, ha több kell belőle: Példa.
(#) sany válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

De legalább finom.

Persze azért kivételek vannak. Van máshol is paradicsom aminek nem nagyon van íze. De én talán azt nem szeretem, amikor olyan permet? szaga van a paradicsomnak vagy akár a paprikának. Amikor megmosom, akkor is még a kézen is érződik. De lehet nem permet, hanem valami érlelés gyorsító szer.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2022
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

A fagyasztóba egy zacskó koktél paradicsom van eltéve. Saját termesztésű, vegyszer mentes.
(#) sargarigo válasza wbt hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Felteszem 12kg százast bele sem tudnál dobni, nem hiszem hogy van akkora persely benne! Akkor már inkább a pajszer, de ezzel meg is valószínűsítjük a kékfény esti főcímét!
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Az az igazi.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Az érlelő szer például az etilén, mondjuk banánnál.
Emlékszem mekkora szemeket mereszettem, amikor vonatról elsőként megláttam nyugatra utazva Hegyeshalomnál a nagy táblát, hogy: Banánérlelő üzem.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Megkóstolnék egy banánt közvetlen a fáról, ami természetes módon érett be.Eredeti élőhelyén.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2022
(#) Suba53 válasza wbt hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Törvényes fizető eszközt birtokolni nem bűncselekmény. A TEK-esek max szurkolnának neked, hogy nekik add az ajándékokat. Az automata tulaja meg repesne az örömtől, hogy végre megveszik az összes bóvliját.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Ma, ismerősnél banán: Zacskóból kivéve, kimondottan sz..szagú volt. Mondjuk nekem mindegy, mert sosem vettem, veszek.
(#) pana-papa válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2022 / 7

sany, nekem volt hozzá szerencsém. Korán születtem, amikor még csak karácsony közeledtével lehetett 1 kg banánt szerezni a bennfenteseknek pult alól. Akkor gyerekként megfogadtam, hogy ha egyszer sok pénzem lesz, tele eszem magam banánnal. És mit hoz a sors? 2001-2002-ben kinn éltem Tenerifén, a Kanári szigeteken. Pont ott talált el a 40. születésnapom. Most vagy soha alapon elmentem egy banánültetvényre és mondtam a tulajnak, hogy egy fürt banánt szeretnék, de nem az export zöldből, hanem a helyi fogyasztásra szánt érettből. (erről tudni illik, hogy a csapadék hiány miatt a tenerifei banán kb 20-25 cm nagyságú, viszont az összes ízanyag koncentráltan benne van, mint egy 35 cm-es híg délamerikai főzőbanánban.) A tulaj csak furcsán rám nézett és megkérdezte "Uram, tudja hogy egy fürt kb. 110 kg?" Khm.. akkor elég lesz fél fürt is. A hűtőmből mindent ki kellett pakolnom, hogy az a 50 kg banán beférjen, de 2 hét alatt leküzdöttem. Nem utáltam meg a banánt, azóta is szeretem, de már csak módjával eszem. A bakancslistáról egy tétel letudva.
(#) nagym6 válasza pana-papa hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Régen a banán pult alóli korszakban Ausztriában vettem 2 kiló banánt a családnak hazainduláskor. Pár óra út után hazaérve nézem a táskát, fél kiló sem maradt. Egyedül ettem.
(#) sany válasza pana-papa hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Ízre gondolom jobb volt az ottani banán, mint a pult alóli?
(#) KBal76 válasza reloop hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Mekkora poén már, ahogy ez az átlátszó gömbôc beakadt valamelyik "Nagytestvérnek" így pár nap elteltével. Ma egész nap minden oldalon jön az a golyó, meg a cég is, annak ellenére hogy a linkre nem klikkeltem rá itt sem, meg sosem. Tehát csak látta hogy szerepelt egy oldalon (azaz itt) amit megnyitottam (meg még sokan közûlünk). Így kerek a világ, szerintük..
u.i.: Mármint nem itt jön reklámként hanem hírportálokon. Tudom hogy mûködik sajnos, csak nem értek vele egyet.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2022
(#) reloop válasza KBal76 hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Az algoritmus szerint nekem karórára van égető szükségem
(#) Suba53 válasza KBal76 hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Szép új világ! És ez még csak a kezdet.
(#) Gafly válasza reloop hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Nekem meg érett nőre.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 3, 2022 / 1

Tudod... - ETILÉN.
Csak vigyázz az adagolással, mert túléretten már nem az igazi.
(#) reloop válasza Gafly hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Összeáll a kép, ha nem figyelem az időt, lekések az érett nőkről
(#) nedudgi válasza reloop hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Rám BMW i3-at akar tukmálni, a limitált sorozatból. Pedig esküszöm, hogy csajokat nézegettem.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2022
(#) Frankye válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 3, 2022 / 1

Nana! Lebuktál! Titokban autókat lesegetsz a csajok helyett!
(#) Ódenka válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Dettó... annyi különbséggel, hogy az üres zacsi maradt. 2 kg 140 km-es útra, nem olyan sok az.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 3, 2022 /

Egy olyan probléma merült fel, hogy fogyóban a tüzifa és amit gyűjtöttem az Székesfehérváron a sínek mellett van. Elvileg tehát máv tulajdon. El tudom tőlük hozni anélkül, hogy kötözködnének? Már a gally fa is gyűlik és tervben van egy aprító gép is hozzá. Vegyesen és/vagy külön használnám fel. A viszonylag szűk anyagi keret miatt matekozok ami Hajdú-Biharban nem volt szokás mert ott ismertem a lehetőségeket.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Tűzifát ma megvásárolni szokták az emberek, sajnos erre "más" mód nemigen van ami legális lenne.
Az erdőben sem gyűjthetsz hivatalosan mert az az erdészet tulajdona, a sínek mellett a MÁV -é igazából ami nem a te területeden van az (egyértelmű módon) nem a tulajdonod így minden ami ennek "eltulajdonításával" jár büntető végrehajtást von maga után.
Marad hát az egyetlen út ki kell termelni az árát.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Tanult mérnök kollégám testmozgással szokta összekötni a faszedést.
1 hétvége, 1 év tüzelő, elmondása szerint...
Benzines láncfűrésze meg minden férfinek van.
Idézet:
„A SEFAG Zrt. lehetőséget biztosít a lakosság számára a fadöntés, fakitermelés után a vágásterületen visszamaradt tűzifa összegyűjtésre, ami a tűzifa vásárlás anyagilag kedvezőbb, olcsóbb formája. A gyűjtött fa ára fafaj, használati mód függvényében változik. A gyűjtésre kijelölt területrészt az erdészet kerületvezető erdésze mutatja be a gyűjtőnek, ezt követően kaphat a gyűjtő fagyűjtési engedélyt. A gyűjtött faanyagot rendezett, mérhető formába kell összerakni, de nem feltétlenül szükséges a szabvány méretre (1 m3 = 1x1x1,68 m). Faanyagot elszállítani a területről csak a fa mennyiségének erdész általi felmérése, és a fa vételárának befizetése után, az erdész által kiállított EUTR szállítójegy birtokában lehet. Kérjük, hogy gyűjtési igényével a lakóhelyéhez legközelebbi erdészetünket keresse meg.

A gyűjtött tűzifa választék felvételezésénél kétféle faterméket különböztetünk meg:

Gyűjtött tűzifa: Vastagsága változó, jellemzően a fakitermelés után visszamaradt ágrészeket tartalmazza. Sarangmérete csakúgy, mint a termelt 1 m-es tűzifánál, 1 m3 = 1,68 űrméter.

Ágtuskó: Általában vastag törzsrész, elágazásokat tartalmazó, a választékolás során kiejtett és a vágásterületen maradt faválaszték. Felvételezése a darabok jellegéhez igazított sarang, vagy hengeresfa köbözéssel történik.”
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Igen még régebben (inkább iskolás időkben) még papám kért területet az erdészettől "tisztításra" , és abból viszonylag jó áron jutott tüzelőhöz , igaz egy jó 3-4 héten át szinte minden nap kijárt az erdőre de cserébe olcsón vette meg a viszonylag "drága" tüzelőt, viszont én olyan "gyűjtési módot" hol ingyenesen jutna az ember tüzelőhöz nem ismerek. (ami legális lenne )
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 3, 2022 /

Én igen. A volt lakhelyemen a régi temető elgazosodott így a bokor és a fa egyaránt vihető volt. Az önkormányzat még le is darálta amivel aztán fűtötték az óvodát meg talán az önkormányzati hivatalt is. Továbbá ha jóba voltál az erdő tulajjal akkor csak a szárazat vihetted de azt korlátlan mennyiségben. De jó volt ilyen értelemben Zsákán lakni.
(#) silent15 hozzászólása Feb 4, 2022 /

Sziasztok!

Most melyik eljáró szervhez tartozik a frekvenciasávok felügyelete? Rendszeresen járok a Nagyvárad tér környékén és kb az FM rádiósáv teljes egészében zavarva van, kivehetetlenül, de valamilyen beszédet hallani. Más is tapasztalja aki esetleg arra jár ? Már hónapok óta tapasztalom és nem hiszem el, hogy ezzel nem foglalkoznak (engem régen befenyegettek azzal, hogy egy pici házi adóval is simán büntetnek).

Kiváncsi vagyok honnan jöhet. Metrófelújítás ? De ők miért az FM rádió álltal is használt frekvenciákat használnák? A közszolgálati egyetem? A Semmelweis?
(#) Bakman válasza silent15 hozzászólására (») Feb 4, 2022 /

(#) pucuka válasza silent15 hozzászólására (») Feb 4, 2022 /

Idézet:
„De ők miért az FM rádió álltal is használt frekvenciákat használnák?”

Biztos, hogy nem azt használják.
Írod is, hogy szinte az egész FM sávot használják.
Idézet:
„kb az FM rádiósáv teljes egészében zavarva van, kivehetetlenül, de valamilyen beszédet hallani”

Nos ilyen adó nem nagyon van ami 20,5 MHz sávszélességgel valami beszédfélét sugározna.
Sokkal inkább gyanús valamilyen nagyfrekvenciás zavar keltette intermoduláció, és/vagy vevőd blokkolása egy nagy térerejű jeltől.
Ahogy Bakman tanácsolta, be kell jelenteni, aztán biztos lesz folyománya. Lehet sajáthibás eset is, (gondolom autórádióval észlelted) pl. korrodált antenna csatlakozó, autórádió hiba, vagy ha antennaerősítős, akkor annak túlvezérlése.
(#) silent15 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 4, 2022 /

Ugye ezért is kéztem, hogy hátha más is jár arra és tapasztalja, mielőtt elkezdek árulkodni A rádiót nem rég cseréltem, nem volt semmi gond a csatlakozókkal szemre, szóval azt kizárnám, passzív antenna, illetve a rádió hibáját annyiban zárnám ki, mert sehol máshol nem tapsztalom, pedig azért elég nagy területen mozgok.

De köszönöm a linket (a google-el nem nagyon sikerült kidobatni ezt mint találat ... )
Következő: »»   3369 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem